2010/02/03, 02:12 PM
رفع خستگی با رژیم غذایی
اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که هنگام نیمروز احساس خستگی می کنید ، با رژیم غذایی صحیح می توانید انرژی خود راافزایش دهید.خوردن یک صبحانه مناسب حتما نیروی لازم را برای حرکت و انجام فعالیت های متفاوت درساعات مصرف بالای انرژی تامین می کند . یکی از بهترین منبع انرژی زا،کربوهیدرات های مرکب (چون نشاسته) هستند،زیرا این کربوهیدرات ها ،برعکس چربی ها وپروتئین ها در ماهیچه و کبد به شکل قابل مصرفی ( گلیکوژن ) ذخیره می شوند . این نوع انرژی ها هنگام نیاز فورا در اختیار بدن قرار می گیرد . به علاوه کربوهیدرات های مرکب به تدریج شکسته شده و وارد جریان خون می شوند و قند خون را تنظیم می کند .
ماهیچه ها برای استفاده از انرژی به مواد معدنی نظیر منیزیم احتیاج دارند . اسفناج یکی از سبزیجات سرشار از منیزیم است . افرادی که فعالیت های سنگین دارند و یا دچار استرس می شوند ، به منیزیم بیشتری نیاز دارند . بیشتر خانم ها تنها سه چهارم مقدار مناسب را مصرف می کنند و این کمبود موجب می شود زودتر احساس خستگی کنند .
یکی دیگر از علل خستگی ، به ویژه درافرادی که گوشت نمی خورند ، کمبود آهن است . اگر چه گوشت قرمز منبع اصلی تامین آهن است اما استفاده دو یا سه وعده از حبوبات مثل لوبیا قرمز ، لوبیا چیتی ، عدس و لپه می تواند تامین کننده آهن مورد نیاز بدن افراد بزرگسال باشد . آهن یکی از مواد ضروری در روند تولید انرژی است . اکسیژن به کمک آهن موجود در گویچه های قرمز خون حمل می شود تا در ماهیچه ها امکان سوخت انرژی فراهم شود . مواد غذایی سرشار از پروتئین باعث خستگی و ضعف می شوند . کمبود آهن را می توان با خوردن قرص های مکمل از بین برد .
البته اگر کمبود آهن ندارید ، از خوردن قرص ها بپرهیزید . استفاده بیش از ۱۰ میلیگرم آهن برای مردان و ۱۵ میلیگرم برای زنان نه تنها سودی ندارد بلکه حتی مضر هم هست .
گوشت ماهی با پروتئین بالا ، حاوی اسید آمینه ای به نام تیروزین است . این ماده به انتقالات عصبی – مغز کمک می کند .
توت فرنگی منبع ویژه ویتامین ( ث ) است.این ویتامین به جذب آهن در بدن کمک می کند. متخصصان تغذیه معتقدند : مصرف ۶۰ میلیگرم ویتامین ( ث ) در روز برای تامین نیازهای فرد کافی است .
مصرف جو به علت دارا بودن فیبر بالا و کربوهیدرات ها ی پیچیده ، سبب می شود قند خون به به مدت طولانی بالا بماند ، یعنی بدن از مواد قندی که به تدریج وارد سیستم گردش خون می شود ، بدون وقفه انرژی می گیرد . مصرف لبنیات و ماست کم چربی با بالا بردن مقدار کلسیم دریافتی حالاتی مانند گر گرفتگی ، جمع شدن آب بزاق در دهان ، خستگی و حالات تیره و تار دیدن را بهبود می بخشد .
ذرت حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.این ماده در حفظ حرکات عادی ماهیچه و اعمال عصبی موثراست.پتاسیم از جمله موادی است که به مدت طولانی در بدن ذخیره نمی شود . سطح پتاسیم خون در مواقعی مانند ورزش سنگین و یا از طریق عرق کردن زیاد پایین می آید . از جمله نشانه های کمبود آن ، درد ماهیچه ها ، تپش قلب ، کندی واکنش و دستپاچگی است .
مجله الکترونیکی ویستا شماره ششم(تندرستی)
اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که هنگام نیمروز احساس خستگی می کنید ، با رژیم غذایی صحیح می توانید انرژی خود راافزایش دهید.خوردن یک صبحانه مناسب حتما نیروی لازم را برای حرکت و انجام فعالیت های متفاوت درساعات مصرف بالای انرژی تامین می کند . یکی از بهترین منبع انرژی زا،کربوهیدرات های مرکب (چون نشاسته) هستند،زیرا این کربوهیدرات ها ،برعکس چربی ها وپروتئین ها در ماهیچه و کبد به شکل قابل مصرفی ( گلیکوژن ) ذخیره می شوند . این نوع انرژی ها هنگام نیاز فورا در اختیار بدن قرار می گیرد . به علاوه کربوهیدرات های مرکب به تدریج شکسته شده و وارد جریان خون می شوند و قند خون را تنظیم می کند .
ماهیچه ها برای استفاده از انرژی به مواد معدنی نظیر منیزیم احتیاج دارند . اسفناج یکی از سبزیجات سرشار از منیزیم است . افرادی که فعالیت های سنگین دارند و یا دچار استرس می شوند ، به منیزیم بیشتری نیاز دارند . بیشتر خانم ها تنها سه چهارم مقدار مناسب را مصرف می کنند و این کمبود موجب می شود زودتر احساس خستگی کنند .
یکی دیگر از علل خستگی ، به ویژه درافرادی که گوشت نمی خورند ، کمبود آهن است . اگر چه گوشت قرمز منبع اصلی تامین آهن است اما استفاده دو یا سه وعده از حبوبات مثل لوبیا قرمز ، لوبیا چیتی ، عدس و لپه می تواند تامین کننده آهن مورد نیاز بدن افراد بزرگسال باشد . آهن یکی از مواد ضروری در روند تولید انرژی است . اکسیژن به کمک آهن موجود در گویچه های قرمز خون حمل می شود تا در ماهیچه ها امکان سوخت انرژی فراهم شود . مواد غذایی سرشار از پروتئین باعث خستگی و ضعف می شوند . کمبود آهن را می توان با خوردن قرص های مکمل از بین برد .
البته اگر کمبود آهن ندارید ، از خوردن قرص ها بپرهیزید . استفاده بیش از ۱۰ میلیگرم آهن برای مردان و ۱۵ میلیگرم برای زنان نه تنها سودی ندارد بلکه حتی مضر هم هست .
گوشت ماهی با پروتئین بالا ، حاوی اسید آمینه ای به نام تیروزین است . این ماده به انتقالات عصبی – مغز کمک می کند .
توت فرنگی منبع ویژه ویتامین ( ث ) است.این ویتامین به جذب آهن در بدن کمک می کند. متخصصان تغذیه معتقدند : مصرف ۶۰ میلیگرم ویتامین ( ث ) در روز برای تامین نیازهای فرد کافی است .
مصرف جو به علت دارا بودن فیبر بالا و کربوهیدرات ها ی پیچیده ، سبب می شود قند خون به به مدت طولانی بالا بماند ، یعنی بدن از مواد قندی که به تدریج وارد سیستم گردش خون می شود ، بدون وقفه انرژی می گیرد . مصرف لبنیات و ماست کم چربی با بالا بردن مقدار کلسیم دریافتی حالاتی مانند گر گرفتگی ، جمع شدن آب بزاق در دهان ، خستگی و حالات تیره و تار دیدن را بهبود می بخشد .
ذرت حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.این ماده در حفظ حرکات عادی ماهیچه و اعمال عصبی موثراست.پتاسیم از جمله موادی است که به مدت طولانی در بدن ذخیره نمی شود . سطح پتاسیم خون در مواقعی مانند ورزش سنگین و یا از طریق عرق کردن زیاد پایین می آید . از جمله نشانه های کمبود آن ، درد ماهیچه ها ، تپش قلب ، کندی واکنش و دستپاچگی است .
مجله الکترونیکی ویستا شماره ششم(تندرستی)