امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خدادرکجای مغزانسان جای دارد(تاثیرمعنویات بربدن)
#1
"خدا" در کجای مغز انسان قرار دارد؟
تاثیر دین و معنویت بر جداره های داخلی، اکسپیتال مناطق چپ و راست و همچنین لوب مزیال نیمکره راست مغز بسیار زیاد است.
به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، مغز از ماده خاکستری و برجسته ای تشکیل شده است که این قشر خارجی لایه های مغز به وسیله سلول های عصبی محافظت می شود.

تاثیر دین و معنویت بر جداره های داخلی، اکسپیتال مناطق چپ و راست و همچنین لوب مزیال نیمکره راست مغز بسیار زیاد است و افرادی که معنویت و اعتقاد به خدا را در وجود خود حس می کنند از سلامت مغز و روان بالایی برخوردارند.

به گفته محققان افرادی که علاقه شدیدی به معنویت دارند 90 درصد کمتر در معرض آلزایمر و بیماری های افسردگی قرار می گیرند و همچنین افراد معتقد قشر داخلی مغزشان ضخیم تر بوده و کمتر دچار تومور های مغزی می شوند.


با مطالعه و بررسی بر روی افراد بین 18 تا 54 سال محققان دریافتند افرادی که درجه اعتقادی شان به دین و مذهب بالاتر است کمتر دچار بیمازی می شوند و لایه های نیمکره چپ و راست آن ها در برابر انواع بیماری ها مقاوم تر است.

دانشمندان می گویند؛ دین سبب افزایش فعالیت های لوب فرونتال می شود.و همچنین لوب آهیانه ناحیه ای در بالای گوش است که فعالیت این ناحیه مغز در افراد معتقد و خداشتاس قوی تر است.

در درون مغز عصبی وجود دارد که با اعتقادات انسان ها رابطه مستقیمی دارد و محققان دریافتند انسان ها با فکر کردن و تمرکز درباره عقایدشان جریان خون در این عصب ها بیشتر می شود.

گفتنی است؛ افرادی که خدا را در وجود خود حس می کنند نیمکره سمت راست مغزشان کمتر دچار اختلال می شود و تمرکز این افراد بالاتر است و همچنین با حضور در اماکن مقدس فرکانس انتقال انرژی های مثبت به مغز افزایش می یابد و این سبب سلامت سلول های مغزی می شود.
yjc.ir

مجله علمی ایران : در پی یک مطالعه ی کوتاه مدرکی به دست آمده است که نشان می دهد مذهب و تجربیات معنوی مسیرهای پاداش را در مغز ما به طریق مشابهه عشق، سکس، قماربازی، داروها و موسیقی فعال می کند. تحقیق بر روی نوزده عضو کلیسا مورمون نشان داد زمانی که از این افراد خواسته می شد که “احساس آرامش روحی” داشته باشند مغز آن ها به گونه مشابهه به زمانی که از آن ها خواسته می شد قرص بخورند یا به موسیقی مورد علاقه خود گوش بدهند عمل می کرد.
به بیان واضح تر این تحقیق مطالعه ی مختصری شامل نوزده عضو کلیسا مورمون می باشد بنابراین هنوز خیلی بر نتایج بدست آمده نمی توان تاکید کرد چرا که به جز تیتری که در این جا آمده است مدرک دیگری برای این ادعا که “عملکرد مغز شما خدایی می باشد نیست”.

اما این کار در میان اولین نتایجی است که نشان می دهد مغز تک تک افراد چگونه به مفهوم خدا عکس العمل نشان می دهد که دید فوق العاده ایی به اهمیت نقش مذهب در خلق و خو و تصمیم گیری انسان ها ارائه می دهد. جف اندرسون محقق راهنما از دانشگاه یوتا بیان می کند در حال حاضر شروع به درک چگونگی شرکت مغز انسان در تجربه هایی کردیم که معتقدین از آن به عنوان معنویت ،خداشناسی و الهیات یاد می کنند.

در چند سال اخیر مغز انسان ها فناوری هایی را تصور کرده است که به گونه ایی تکامل یافته اند که اجازه می دهند به پرسش هایی که نزدیک به هزار سال بی جواب مانده است پاسخ دهیم. چه شما باورهای مذهبی داشته باشین یا نداشته باشین این امر غیر قابل انکاری است که مذهب قدرت شکل دهی مهمی به جامعه ی انسانی در تمام عمر آن ها دارد. بنابراین فهمیدن اینکه چگونه بر احساس افراد تاثیر می گذارد دید مهمی را به یکی از تاثیرگذارترین عامل برگونه ی بشر را ارائه می دهد.

برای فهمیدن اینکه ماجرا از چه قرار است محققین روی نوزده عضو کلیسای مورمون که همگی زیر سن ۴۰ سالگی بودند که شامل هفت زن و دوازده مرد می شد. همگی آن ها خود را متدین توصیف کرده و یک یا دو سال کامل تجربه ماموریت کاری داشتند.

آن ها زیر یک اسکنر FMRI قرار داده شدند وبه آن ها تنوعی از مفاهیمی داده شد که “احساس آرامش روحی”،یکی از جنبه های مهم مذهب ، احساس آرامش و نزدیکی به خدا در خودمان یا دیگری می باشد.این احساس همان چیزی است که این افراد پایه ی هر گونه فرایند تصمیم گیری خود را بر آن استوار کرده است.

آزمایش دستگاه FMRI شامل موارد زیر بود:

شش دقیقه استراحت

شش دقیقه تماشای فیلمی از آمارهای عضویت اعضای کلیسای مورمون

هشت دقیقه جملات ادبی مربوط به کلیسای مورمون و رهبران مذهبی دنیا

هشت دقیقه خواندن متن های مشابهه از کتاب مورمون

دوازده دقیقه تماشای ویدیوهایی که کلیسا از خانواده ها و صحنه های انجیل ساخته است.

و هشت دقیقه دیگر جملات و نقل قول ها

در جریان هر مرحله از شرکت کنندگان خواسته می شد که احساس خود را بیان کنند. به صورت فراگیر همه ی آن ها عکس العمل مشابهه به پرسش های عمیق شامل احساس آرامش ،حس صمیمیت و گرمای فیزیکی را گزارش کردند. به گفته ی محققین اکثر آن ها در پایان اسکن گریه می کردند.مغز آن ها در تمام مراحل اسکن می شد و نتایج الگو های جالبی را نشان دادند.

ناحیه های که در الگو ها روشن می شد مسیرهای پاداش در مغز بود که محققین می دانند این ناحیه با چیزهای دیگری چون دارو،فست فود و سکس نیز روشن می شود.این قسمت از مغز به عنوان “نیوکلس اکومنس ” (Nucleus Accumbents ) نیز شناخته می شود که همچنین به “مرکز پاداش” نیز معروف است چرا که این قسمت احساس اعتیاد را نیز کنترل کرده و در آزاد کردن هورمون شادی دوپامین نقش بازی می کند.ذبرای بررسی بیشتر تیم پژوهشی از مشارکت کنندگان خواستند هنگامی که در اوج احساس معنوی هستند کلید را فشار دهند و اسکن های مغز نشان داد که فعالیت عصبی حدود یک تا سه ثانیه قبل از اینکه آن دکمه را فشار دهند اتفاق افتاد.ضربان قلب شان بالا رفته و هم زمان تنفس شان عمیق تر شد.

میشل فرگوسن یکی از اعضای تیم گفت : هنگامی که از افراد تحت مطالعه خواستیم در مورد ناجی یا بودن همراه خانواده شان برای ابدیت و پاداش های بهشتی فکر کنند مغز و بدن آن ها به صورت فیزیکی واکنش نشان می دادند. ناحیه های دیگری که روشن شدند قشر میانی پیش پیشانی –ناحیه ی که با وظایفی چون سنجش ، داوری و مسایل اخلاقی سر و کار دارد همچنین قسمت هایی از مغز در تمرکز حواس درگیر است.

همچنین مهم است که بدانیم این تحقیق مطالعه ی کوچکی روی یک مذهب به خصوص می باشد و هیچ دلیلی هنوز در دست نداریم که مغز سایر مردم در مذاهب دیگر به روش مشابهه عمل می کند یا نه؟

اما این تحقیق اولین مطالعه برای نگاه انداختن به عصب شناسی تمرینات معنوی و روحی غربی می باشد و فقط نقطه شروع پروژه ی تحقیقی تیم دانشگاه یوتا می باشد. آن ها امیدوارند در آینده چیزهای بیشتری در مورد تاثیر مذهب بر مغز انسان به عنوان یکی از نیروهای مهم در زندگی بسیاری از مردم هست.

اندرسون بیان می کند تجربه مذهبی شاید یکی از تاثیرگذارترین قسمت چگونگی تصمیم گیری افراد و تاثیر خوب و بد آن ها می باشد. فهمیدن آنچه در مغز هنگام تصمیم گیری آنها اتفاق می افتد واقعا مهم است .

منبع : ScienceAlert
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آيا بين ‌قد و حسادت رابطه وجود دارد؟ fereshteh 2 5,655 2018/01/20, 07:39 PM
آخرین ارسال: samiramiss
  چنان زندگی کنید که ارزش دارد شيدا رها 0 2,192 2013/03/31, 08:27 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  10 عقیده که شما را در زندگی عقب نگه می دارد mojtaba2iran 2 3,688 2011/01/14, 10:44 PM
آخرین ارسال: mehdi.abdn



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست