امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نيستاگموس(Nystagmus)
#11

انحراف چشم و تنبلی چشم »نیستاگموس

نیستاگموس

به حرکات غير ارادي و ريتميک چشمي گفته مي شود که داراي يک فاز رفت و يک فاز برگشت است. اين حرکات افقي، عمودي يا چرخشي هستند.

هدف اوليه از بررسي چشمي اين بيماران، تشخيص موارد اکتسابي است که به علت يک اختلال سيستم عصبي ايجاد شده و بايد بلافاصله بررسي ها و اقدامات لازم درماني صورت گيرد. اما در بيشتر افرادی که نيستاگموس دارند، اين مشکل مادرزادي است (که يا حسي است يا حرکتي). نيستاگموس حسي بر روي يک بيماري زمينه­اي چشم (با کاهش شديد بينايي از ابتداي تولد) ايجاد مي شود. از جمله اين بيماري ها مي توان کاتاراکت (آب مروارید) وگلوکوم مادرزادي، آلبينسيم، اختلالات مادرزادي شبکيه و عصب بينايي را نام برد.در نيستاگموس حرکتي اختلال چشمي ديگري وجود ندارد و اين بيماران از قدرت بينايي خوبي برخوردار هستند.

تشخيص و درمان

علامت اصلي همان حرکات ريتميک است که در اغلب موارد با چشم غير مسلح نيز قابل تشخيص است. در برخي بيماران وجود وضعيت غيرطبيعي سر جبراني براي قرار گرفتن در وضعيتي است که کمترين ميزان نيستاگموس وجود دارد. در برخي از بيماران ممکن است همزمان با نيستاگموس، انحراف چشم نيز وجود داشته باشد.

علاوه بر علايم فوق، در موارد حسي ساير علايم بيماري زمينه اي چشمي نيز قابل تشخيص هستند. در مواردي که شک به بيماري زمينه اي سيستم عصبي وجود دارد، بررسي هاي لازم در اين زمينه بايد انجام شده و کودک سريع تر به متخصص مغز و اعصاب معرفي شود.

در بيماران مبتلا به نيستاگموس در صورت وجود مشکلات زمينه اي چشمي قابل حل، در ابتدا بايد آن ها را درمان کرد و در صورت وجود عيب انکساري بايد آن را اصلاح کرد. براي درمان نيستاگموس مي توان از عينک هاي منشوري سود برد. درمان جراحي نيستاگموس به منظور اصلاح وضعيت غير طبيعي سر، اصلاح انحراف چشم احتمالي همراه و کاهش شدت و دامنه نيستاگموس است که انواع مختلف روش هاي جراحي براي اين منظور وجود دارد. بايد توجه داشت که هيچ کدام از روش­هاي فوق قادر به از بين بردن کامل نيستاگموس نيستند.










لرزش چشم چگونه پدید می‌آید


ایسکانیوز ـ سلسله اعصاب و مغز همواره برچشم و عوامل طبیعی آن تاثیر داشته و باعث گاهی لرزش‌ها در چشم می‌شود. رکسانا گنجی، چشم پزشک در گفت وگو باخبرنگار سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز در خصوص لرزش چشم و علایم این بیماری گفت: لرزش چشم یا نیستاگموس عبارت از حرکات نوسانی کره چشم است که گاهی به طور افقی، گاهی به طورعمومی و برخی اوقات به صورت مایل و چرخشی یا به شکل آمیخته‌ای از حرکات مذکور دیده می‌شود. لرزش چشم که به طور متناوت و گاهی سریع وکوتاه یا با نوسانات زیاد و بلند و یا ناگهانی و منقطع پدید می‌آید، هنگام خواب از بین رفته و تحت تاثیرهیجانات روحی شدت می‌‌یابد. وی خاطر نشان کرد: در مواردی که لرزش چشم‌ها، ‌مادرزادی است یک حالت اکتسابی در لرزش وجود دارد که اشیا را در حرکت و لرزان می‌بینند که این خود سبب اختلال شدیدی در بینایی نموده و ایجاد ناراحتی و سر گیجه می‌‌نماید. وی افزود‌: با توجه به ساختمان شبکیه و راه‌های دید که هر یک از سلول‌های شبکیه به وسیله راه‌های بینایی به نقطه‌ای از منطقه بینایی مغز مربوط می‌شوند و در واقع شبکیه مانند یک آنتن مغز است. وی تاثیراتی را که دستگاه عصبی و مغز بر چشم می‌گذارد را این گونه شرح داد: ناهنجاری، ضایعه دژنراتیو، بلاهت کوری خانوادگی، ضایعه التهابی مغز یا مننژ، وجود تومور در هر نقطه‌ای از مغز،‌یک اختلال درجدار رگ‌های مغز، یک خونریزی در داخل پرده‌های مغز. بنابراین سلسله اعصاب و مغز همواره برچشم و عمل طبیعی آن تاثیر داشته و از سوی دیگر یک اختلال درحرکات چشم می‌تواند نشانگر بروز ضایعه داخل جمجمه و سیستم عصبی باشد.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست