امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حس ششم . . .
#1
Exclamation 
. . .

بعضی‌ ها فكر می‌كنند حس ششم یك نیروی ماورایی است، بعضی‌ دیگر هم فكر می‌كنند فقط حس ششم دارند. برخی دیگر هم فكر می‌كنند این حس یك شانس است كه بعضی‌ دارند و بعضی‌ ندارند.

اما جالب است كه گروهی از دانشمندان می‌گویند، این حس را می‌توان یك قدرت واقعی در انسان‌ها دانست كه با آزمایش‌در آزمایشگاه‌ها و حتی در اسكن‌های مغزی می‌توان وجود آن را نشان داد.

تحقیقات نشان می‌دهد، غریزه ما گاهی زودتر از عقل و منطق شرایط را درك و به زبان بدن ترجمه می‌كند.

درواقع گاهی غریزه چیزهایی را كه باید بدانیم قبل از آنكه هشیارانه و از طریق مغز آنها را دریابیم به ما انتقال می‌دهد. این روندی است كه غریزه ما حالت فیزیكی پیدا می‌كند.

بردن یا باختن را قبل از شروع بازی حدس می زنید . . .

زمانی كه قلبتان به شدت می‌زند، عرق را روی سطح بدنتان حس می‌كنید و احساس دل‌آشوب و احساس خطر دارید یا حتی گاهی كه ضربان قلب و تعداد نفس كشیدن‌تان طبیعی است و هیچ علامتی ندارید هم حس ششم (یا غریزه) شما ممكن است درحال ارسال پیام به شما باشد.

سال گذشته «دكتر‌بارفابی دان»، پروفسور عصب‌شناسی و محقق رفتارشناسی انسانی در دانشگاه «وست هاكل» یك تحقیق بسیار جالب انجام داد.

او گروهی از افراد را انتخاب كرد و از آنها خواست كه ضربان قلب خود را در حالت‌های مختلف حدس بزنند. سپس از این افراد درخواست كرد در یك بازی حدس زدن و كشیدن ورق بازی شركت كنند.

آنها در این بازی 4 دسته ورق مختلف پیش رو داشتند كه بدون آنكه بدانند در هركدام از آنها فقط چند عدد وجود داشت. در این بازی حدس زدن درست هرعدد باعث به دست آوردن پول و هر 3 اشتباه درحدس زدن شماره درست باعث از دست دادن پول می‌شد.

درنهایت پس از چندبار بازی كردن، افرادی كه بهترین حدس‌ها را می‌زدند جدا شدند و مشخص شد آنها بیشتر از دیگران می‌توانند عددهای صحیح را حدس بزنند.

جالب این بود كه گروه دكتردان به این نتیجه رسیدند گروهی كه حدس‌های بهتری در مورد اعداد روی برگه‌های بازی می‌زدند در حالت‌های مختلف ضربان قلب خود را هم بهتر حدس می‌زدند و درواقع قدرت پیش‌بینی یا غریزه یا حس ششم آنها قوی‌تر از بقیه است.



وقتی نابیناها می بینند . . .

چشم

عملكرد دستگاه بینایی انسان را می‌توان اینگونه خلاصه كرد:
«چشم‌ها تصاویر را دریافت می‌كنند و مغز آنها را پردازش می‌كند.

اما واقعیت این است كه انسان دوگونه بینایی دارد؛ بینایی خودآگاه و بینایی ناخودآگاه و درواقع بینایی چشمان ما خیلی بیشتر از آن چیزی است كه فكر می‌كنیم.»

برای مثال، افرادی كه به دلیل ضایعات مغزی بینایی خود را از دست می‌دهند، می‌توانند دربسیاری از موارد جهت حركت یك شی‌ء‌ را حدس بزنند یا از روی حالت چهره یك انسان كه در سكوت كامل است به احساسات او پی ببرند.

این در حالی است كه آنها امكان دیدن آن اشیا یا آن انسان‌ها را ندارند.
درواقع بینایی ناخودآگاه آنها از محرك‌های بینایی امواجی را دریافت می‌كنند، این در حالی است كه بینایی خودآگاه آنها هیچ ایمپالسی دریافت نكرده است.

افرادی كه بینایی ناخودآگاه دارند شاید گروهی خاص باشند اما درعین حال آنها می‌توانند نشانه‌ای از اتفاقی باشند كه برای همه آدم‌ها می‌افتد.

همه انسان‌ها نوعی از اطلاعات بینایی را جذب و پردازش می‌كنند كه به دستگاه بینایی خودآگاه راه نمی‌یابد و در آن پردازش نمی‌شود.

پروفسور جوی هرش، مدیرمركز MRI دانشگاه پزشكی كلمبیا، می‌گوید او و تیمش نشان داده‌اند واكنش مغز ما در قبال تماشای تصاویر افرادی كه حالت‌های ترسان و ناراحت دارند، احساس اضطراب است.

این نكته به نظرتان عجیب نیست؟

اما نكته این است كه به گفته دكتر هرش حتی اگر این تصاویر را آنقدر سریع به افراد نشان دهیم كه آنها درواقع این تصاویر را نبینند هم باز واكنش احساس اضطراب در مغز و بدن فرد شكل می‌گیرد.

چنین واكنشی را می‌توان ناشی از رفتار پیشینیان انسان دانست، زمانی كه هر غریبه‌ای می‌توانست یك خطر بالقوه محسوب شود و بیگانه‌ای می‌‌توانست از خطر دور بماند كه هرچه سریع‌تر حس مناسب را در افراد جامعه‌ای كه به آن پاگذاشته بود ایجاد كند.


حس ششم نمی‌گذارد چاق شوید

دستگاه گوارش

بیشتر انسان‌ها فكر می‌كنند اكثریت انسان‌ها افرادی شكمو هستند كه اگر به میل خود غذا بخورند بسیار چاق می‌شوند . . .

اما اگر به غریزه و حس ششم خود در مورد چقدر خوردن و چی خوردن اعتماد كنید سالم‌تر از زمانی خواهید بود كه به رژیم‌های غذایی پایبند بوده‌اید؛

پروفسور تریسی تیلكا، فوق‌تخصص روانشناسی در دانشگاه ایالی‌اوهایو، پس از بررسی رفتارهای غذایی 1250 دانشجوی دختر طی 3سال اعلام كرد آنهایی كه به غریزه و حس درونی خود در مورد گرسنگی و سیری و انتخاب نوع و میزان غذاها تكیه داشتند پس از طی 3سال BMI مناسب‌تری نسبت به آنهایی كه هرروز كالری موادغذایی را كه می‌خوردند محاسبه كرده و سعی می‌كردند برای خود برنامه غذایی با محدودیت كالری داشته باشند، داشتند.

در مطالعه‌ای دیگر كه در سال 2005 به چاپ رسید هم نشان داده شد زنانی كه به حس درونی خود به غذا خوردن یا نخوردن تكیه داشتند پس از 2سال نسبت به زنانی كه از انواع رژیم‌های غذایی استفاده می‌كردند وزن‌ مناسب‌تر، كلسترول خون پایین‌تر و فشارخون طبیعی‌تری داشتند.


حس ششم چشم‌هایتان را تقویت كنید

دكتر ئباتریس دی‌گلادر، فوق‌تخصص نورولوژی می‌گوید: «همه ما اطلاعاتی را جذب و پردازش می‌كنیم كه در حیطه خودآگاه ما ثبت نمی‌شوند.دركل می‌شود گفت، همه انسان‌ها یك‌جور آگاهی‌ها و بینش‌هایی دارند كه در آن قسمت‌های بدوی مغز درگیر هستند و این آگاهی و بینش‌ها ربطی به خودآگاه ندارد.»

اما نكته‌ای كه باعث درنظر گرفته نشدن این حس آگاهی می‌شود چیست؟

دكتر دی‌گلادر می‌گوید: «انسان به شدت به بینایی، عقل و منطق خود وابسته شده است و برای همین به این غریزه یا حس غریزی خود تكیه نمی‌كند،



چطور حس ششم دستگاه گوارش‌تان را تقویت كنید

اگر می‌خواهید غریزه غذاخوردن عالی داشته باشید باید به تمام امواجی كه دستگاه گوارش و مغزتان می‌فرستد به دقت گوش كنید.

بهترین كار این است كه هر 3 یا 4 ساعت چیزی بخورید و زمانی كه احساس كردید انرژی گرفته‌اید و تاحدودی سیر شده‌اید و قبل از اینكه فكر كنید زیادی خورده‌اید دست از غذاخوردن بكشید.

كار دیگری كه می‌توانید بكنید هم این است كه قبل از شروع غذا به آنچه می‌خواهید بخورید فكر كنید و ببینید چه مقدار از آن غذا برای شما كافی خواهد بود و این حجم غذا در بدن شما چه میزان انرژی ایجاد خواهد كرد.

اینگونه حس غریزی‌تان بهتر درمورد میزان و چگونگی غذاهایی كه باید بخورید شما را هدایت خواهد كرد.


بوها روی رفتار شما تاثیر می‌گذارند

بینی

محققان می‌گویند بینی انسان روی بسیاری از تصمیماتی كه می‌گیرد تاثیر می‌گذارد.

درواقع قدرت بویایی ما، حتی اگر به‌طور خودآگاه متوجه آن نشویم، روی عملكرد مغزمان تاثیر می‌گذارد.

در مطالعه‌ای كه اخیرا در بلژیك انجام گرفته از گروهی از مردان خواسته شد در اتاق‌هایی جداگانه به تماشای یكسری عكس‌ بنشینند.

در زمان تماشای عكس‌هایی از انسان‌ها در این اتاق‌ها بوهای مختلف مثل بوی اشك (مشابه بوی محلول نمكی)، بوی گل رز، بوی غذا و بوی جوهر پخش شده و درنهایت مشخص شد تماشای عكس‌های یكسان در انسان‌های مختلف باتوجه به بوهای اتاقی كه در آن بودند احساسات مشابهی را ایجاد كرد.

درنهایت محققان می‌گویند، پخش بوی محلول نمكی حس مهربانی و احساس علاقه و محبت به مادران را در تصاویر زنان در این مردان ایجاد می‌كرد؛ بوی گل احساس علاقه و احساسات رمانتیك و بوی غذا هم یادآور خاطرات مربوط به خانه و تجملات خانوادگی است.

در واقع همین ویژگی‌هاست كه روی انسان‌ها تاثیر می‌گذارند و ممكن است فرد را نسبت به فرد دیگری دچار احساس خوب یا بد كند.

اما نكته جالب ماجرا این است كه محققان می‌گویند، برخی بوها ممكن است روی رفتار انسان‌ها تاثیر بگذارد .

برای مثال تحقیقی در فرانسه نشان داده، وجود یك بوی مخصوص در فروشگاه‌ها می‌تواند خریداران را مدت زمان بیشتری در فروشگاه نگه دارد و متوسط خرید كردن آنها را بالا ببرد.


چطور حس ششم بویایی‌تان را تقویت كنید؟

اگرچه هنوز هیچ‌كس نتوانسته راهی پیدا كند كه میزان گیرنده‌های بویایی در بینی انسان را افزایش دهد اما حالا محققان می‌گویند اگر افراد بوی عرق خود را استشمام كنند قدرت بویایی تیزتری خواهند داشت (این به دلیل وجود برخی تركیبات استروئیدی در تعریق انسان است.)

اما نكته جالب‌تر اینكه برخی تحقیقات جدید نشان داده ورزش كردن هم می‌تواند روی قدرت بویایی انسان تاثیر بگذارد زیرا با ورزش كردن میزان آدرنالین خون بالا می‌رود و این باعث انقباض عروق بینی و بالارفتن میزان استنشاق هوا توسط بینی‌ها می‌شود .



دقت نکنید

قدرت تفكر، منطق، استدلال و تشخیص شما در ادراك شما از جهان پیرامون‌تان نقش دارند؛ حتی وقتی درحالت خودآگاه متوجه آن نیستید حس قضاوت شما فعال است.

اگر از شما بپرسند كه فكر می‌كنید زمانی كه با دقت كامل روی موضوعی متمركز هستید گیرایی و درك شما بالاتر است یا وقتی كه برآن موضوع متمركز نیستید چه پاسخی می‌دهید؟

به‌طور قطع خواهید گفت وقتی با تمام تمركز و حواس بر آن متمركز باشید اما باور می‌كنید كه پاسخ‌تان اشتباه بوده است؟

در مطالعه‌ای كه نتیجه آن در سال 0102 در نشریه «ینجر نورو...» به چاپ رسیده محققان به گروهی از افراد تصاویر انتزاعی و مفهومی را نشان دادند.

دراین آزمایش از آنها خواسته شد نیمی از تصاویر را بادقت و تمركز كامل نگاه كنند و نیمی دیگر را صرفا بدون توجه، جالب بود كه در این میان افراد داوطلب بیشتر تصاویری را كه بدون دقت تماشا كرده بودند به‌خاطر آوردند تا تصاویری را كه برآن تمركز كرده بودند.

كن پالر، پروفسور نورولوژی و یكی از محققان اصلی این تحقیق می‌گوید:

«حتی زمانی كه تمركز ندارید و از خودآگاه خود استفاده نمی‌كنید حس ششم به پردازش اطلاعات مشغول است، زمانی كه تمركز، منطق و خودآگاه شما بر چیزی متمركز نیست ناخودآگاه یا حس ششم راحت‌تر و سهل‌تر به پردازش اطلاعات مشغول می‌شود و اینگونه حتی بهتر هم عمل می‌كند و درنهایت هم می‌تواند به نتیجه موردنظر برسد.»

دكتر ژكارتیوس، متخصص روانشناسی در دانشگاه رادباد در هلند می‌گوید : تمركز نداشتن، باعث می‌شود بهتر تصمیم بگیرید!




حس ششم در خواب وجود دارد . . .

تمام تصاویری كه در طول روز می‌بینید (گربه‌ای كه در خیابان دیده‌اید، كشتی تفریحی كه در برنامه خبری تلویزیون تماشا كرده‌اید و...) در مغز شما ثبت می‌شوند و سپس در زمانی كه خواب هستید دوباره سراغ شما می‌آیند و در واقع همین تصاویر هستند كه رؤیاهای شما را شكل می‌دهند.

در بخش موسوم به خواب «REM» مغز شما سراغ این تصاویر می‌رود و آنها را مجدد پردازش می‌كند.

«مرحله REM خواب در زندگی انسان نقش مهمی بازی می‌كند، این مرحله در حل كردن مسائل، مشكلات و تصمیم‌گیری انسان بسیار مهم است، زیرا در این مقطع مغز اطلاعات و تصاویر را در كنار هم می‌گذارد و به راه‌حل‌های جدید و راه‌های بهتر فكر می‌كند.»

در اینجا شما به راه‌حل‌هایی می‌رسید كه محال بود در زمان بیداری به آنها برسید. در ضمن مرحله REM خواب در تثبیت احساسات شما هم نقش دارد.

دكتر اسپنسر می‌گوید: «دلیل اینكه خیلی از اوقات درست در زمان بیدارشدن به همسر، فرزندان یا والدین خود فكر می‌كنید همین موضوع است؛ مرحله REM خواب باعث می‌شود احساس ارتباط عاطفی و علاقه شما در حالت ناخودآگاه تقویت شود.»

بیش از یك‌سوم افراد موردمطالعه كه طی روز با مسئله یا مشكلی روبه‌رو بوده‌اند در زمان خواب برای آن مسئله راه‌حلی پیدا كرده‌اند.

رؤیا دیدن فاقد منطق‌های معمولی انسانی است، شما در رؤیا از قید و بندهای معمول تفكر و منطق دور می‌شوید و برای همین راه‌حل‌هایی پیدا می‌كنید كه محال است در حالت بیداری و ذهن خودآگاه آنها را بیابیم.»


حس ششم خوابتان را تقویت كنید

برای آنكه یك مسئله سخت یا یك مشكل را حل كنید خواب خودتان را به تاخیر نیندازید، بگذارید ضمیر ناخودآگاه‌تان آن مسئله را حل كند.

«روی تخت دراز بكشید و مشكل خودتان را روی كاغذ بنویسید و با فكر كردن به آن به خواب بروید، اینگونه ضمیر ناخودآگاه و حس ششم شما مشكل را برایتان حل می‌كند.»
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !
 تشکر شده توسط : toktam* , پروانه , seyyed reza , مهدی نصیری , شهرزاد , MEGA , shahrzad.s , melody , rana , fireboud , بی تـــا , yummy , شفا یافته , Hasty , paeazan , maryam.N , الهام ج , hamid_147
#2
چقدر جالب بود.ممنون از مطلبه عالیتون
گل زرد و گل زرد و گل زرد/بیا باهم بنالیم از سر درد.عنان تا در کف نا مردمان هست/ستم بر مرد خواهد کرد نامرد
#3
بسیار عالی بودagreement2
#4
این حس من از دوران کودکیم بسیار قوی بود. باهاش زندگی میکردم و میدونستم که یکساعت بعد و روز بعد باید منتظر چه اتفاقاتی باشم...

از چندسال پیش این حسم را از دست داده بودم. یکی از دوستانم که در این مورد باهاش مشورت کردم بهم گفت حالا وقتشه که بطور اکتسابی این حس را بدست بیاری. مدتیست که دارم روش کار میکنم.

اما در مورد حس بویایی؛ باید بگم که حس بویایی بسیار قوی ای دارم که گاهی اوقات دیگران در این مورد باهام شوخی میکنند.wink2

همیشه برام سوال بود که آیا حس ششم و حس بویایی قوی، وجه اشتراک بیماران ام اس هست؟!icon_cry
من هم ام اس داشتم.
 تشکر شده توسط : Hasty
#5
ممنونم خیلی جالب بود
جالبه منم حس بویایی بینهایت قوی دارمwink2wink2
امارضا ممنونم که من رو طلبیدی به زیارتت اومدم وکلی با شما حرف زدم love28
#6
۱۳۹۲/۱۰/۳۰

حقیقتی جالب درباره حس ششم

دانشمندان استرالیایی مدعی شده‌اند که اعتقاد رایج در مورد وجود حس ششم احتمالا غلط است.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از ایسنا، پژوهش دانشمندان دانشکده علوم روانشناسی ملبورن نشان داده که انسانها می‌توانند با اطمینان از بروز یک تغییر باخبر شوند، حتی اگر نتوانند دقیقا چیزی که تغییر کرده را مشاهده کنند.

برای مثال، فرد ممکن است یک تغییر کلی را در ظاهر فرد دیگر متوجه شود اما نتواند تشخیص دهد که وی موهایش را کوتاه کرده است.
دکتر پیرز هووه، محقق ارشد این پژوهش اظهار کرد، این پروژه برای اولین بار در یک تحقیقات علمی نشان داده که افراد می‌توانند با اطمینان تغییراتی که بطور بصری قادر به تشخیص آنها نیستند را حس کنند.

هووه گفت: باور متعارفی وجود دارد که ناظران می‌توانند تغییرات را بطور مستقیم در ذهن خود و بدون نیاز به تکیه بر حسهای فیزیکی سنتی مانند بینایی، شنوایی، چشایی، بویایی و لامسه برای تشخیص آنها تجربه کنند. این توانایی مورد ادعا گاهی اوقات به عنوان حس ششم نام برده می‌شود.
وی افزود: ما توانستیم نشان دهیم درحالیکه ناظران می‌توانستند با اطمینان تغییراتی را که با چشمان خود قادر به تشخیص نبودند، حس کنند، این قابلیت به حس ششم ارتباطی نداشت.

در این پژوهش، به افراد جفتهایی از تصاویری رنگی از زنان نشان داده شد. در برخی موارد ظاهر زن در دو تصویر متفاوت بود؛ برای مثال از مدل موی متفاوتی برخوردار بود.
هر تصویر برای 1.5 ثانیه با یک فاصله یک ثانیه‌ای در بین آنها به ناظران نمایش داده شد. پس از آخرین تصویر، از افراد در مورد تغییر تصاویر سوال شد و در صورت مثبت بودن پاسخ باید این تغییر را از روی فهرستی از 9 تغییر احتمالی تشخیص می‌دادند.

نتایج بدست آمده نشان داد افراد حاضر در این پژوهش، تغییر را شناسایی می‌کردند، حتی اگر نمی‌توانستند آنرا دقیقا تشخیص دهند.
برای مثال، آنها می‌توانستند درک کنند که دو تصویر از مقادیر متفاوتی از رنگهای قرمز و سبز برخوردار بود اما نمی‌توانستند از این اطلاعات برای تشخیص اینکه فرد در تصویر رنگ کلاه خود را عوض کرده بود، استفاده کنند.

این امر منجر به حس ناظر در مورد رویداد یک تغییر بدون اینکه بتواند بطور بصری آن را تشخیص بدهد، می‌شد.
این پژوهش در مجله PLOS ONE منتشر شده است.
لینک خبر
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : حنانه74 , zohaa , OMG! , mahdiye1989
#7
(2012/07/31, 10:45 AM)شفا یافته نوشته است: این حس من از دوران کودکیم بسیار قوی بود. باهاش زندگی میکردم و میدونستم که یکساعت بعد و روز بعد باید منتظر چه اتفاقاتی باشم...

از چندسال پیش این حسم را از دست داده بودم. یکی از دوستانم که در این مورد باهاش مشورت کردم بهم گفت حالا وقتشه که بطور اکتسابی این حس را بدست بیاری. مدتیست که دارم روش کار میکنم.

اما در مورد حس بویایی؛ باید بگم که حس بویایی بسیار قوی ای دارم که گاهی اوقات دیگران در این مورد باهام شوخی میکنند.wink2

همیشه برام سوال بود که آیا حس ششم و حس بویایی قوی، وجه اشتراک بیماران ام اس هست؟!icon_cry

من حس بویایی خوبی ندارم.دلیلش رو نمی دونستم گویا بعد از بیماری حسم ضعیف شد.یک دلیل دیگرش هم آلودگی هواست.تو هوای به این کثیفی سگها هم قدرت بویایی شون ضعیف می شه.فکر می کنم تنها موشها حس بویایی قوی داشته باشن.در کل همین طوره.من الان بهد از این همه سالدر موزد خودم و دیگران متوجه شدم که ام اس 2 تا حالت در مورد حواس پنج گانه به وجوذ می آره.1.حس رو ضعیف می کنه یا به طور کامل از بین می بره.2.حس رو تشدید و گاهی غیر قابل کنترل میکه.
این قافله عمر عجب می گذرد
دریاب دمی که با طرب می گذرد
ساقی غم فردای حریفان چه خوری
پیش آر پیاله را که شب می گذرد
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست