امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تنفس با بینی
#1
بینی شما قسمتهای راست و چپ دارد که هر دو قسمت برای تنفس تان بکار میروند، اما در حقیقت دو سوراخ بینی شما متفاوتند و شما میتوانید این تفاوت را حس کنید. حفره سمت راست بینی، نشانگر خورشید و حفره سمت چپ نشانگر ماه است.


وقتی سردرد دارید، سعی کنید که حفره سمت راست بینی تان را ببنیدید و برای تنفس کردن تنها از حفره سمت چپ استفاده کنید. خواهید دید که بعد از پنج دقیقه سردرد شما خوب خواهد شد.

اگر احساس خستگی میکنید، برعکس اقدام فوق را عمل کنید. حفره سمت چپ بینی تان را ببندید و تنها از حفره سمت راست بینی تان تنفس کنید. بعد از مدتی احساس میکنید که خستگی شما برطرف شده است.

حفره سمت راست بینی شما به گرمی مربوط است و لذا براحتی گرم میشود این درحالی است که حفره سمت چپ بینی تان به سردی مربوط میباشد.

تفریباً همه خانم ها از حفره سمت چپ بینی شان تنفس میکنند، بنابراین با سرعت بیشتری خنک میشوند. اما بیشتر پسر بچه ها با بینی سمت راستشان نفس میکشند

[attachment=1541]

آیا توجه کرده اید که وقتی از خواب برمیخیزید، کدام حفره بینی تان سریعتر تنفس میکند؟ اگر از حفره چپ تندتر تنفس میکنید، شما احساس خستگی دارید. بنابراین حفره سمت چپ بینی تان را ببندید و برای تنفس از حفره سمت راست خود استفاده کنید، خواهید دید که بسرعت احساس شادابی میکنید.

دوست من مستمراً سردرد بدی داشت و مکرراً به دکتر مراجعه میکرد و این سردرد باعث شده بود که حتی نتواند براحتی مطالعه کند و شبها نیز چنین سردردی را حس میکرد

[
attachment
=1542]
او مکرراً قرص های مسکن میخورد اما موثر نبود. تا اینکه تصمیم گرفت از راه تنفس، سردرد خود را بهبود ببخشد. حفره سمت راست بینی اش را بست و سعی کرد از حفره سمت چپش تنفس کند. او مشاهده کرد که در کمتر از یک هفته سردردش بهبود یافت لذا این تمرین را برای مدت یکماه بعد هم ادامه داد. چنین تمرینی برای تنفس کردن و بدون استفاده از قرص های شیمیایی تجربه شده ومفید بوده است.

شما هم امتحان کنید. بی ضرر است


فایل‌(های) پیوست شده
.jpg   1.jpg (اندازه: 136.68 KB / تعداد دفعات دریافت: 9)
.jpg   2.jpg (اندازه: 19.21 KB / تعداد دفعات دریافت: 4)
 تشکر شده توسط : maryamm , nazaninn , سحــــــــر , Morteza , hamid , pariya , نازلی , reach usa , سالومه
#2

بینی پیشرفته ترین سیستم تهویه ی هوای دنیا
بینی با وسعتی بسیار کم بزرگترین و پیشرفته ترین سیستم تهویه ی هوا در دنیاست و اختلال در عملکرد طبیعی بینی مشکلات بسیاری را برای افراد در پی خواهد داشت.
دکتر ابوالحسن قیصری، متخصص جراحی گوش و گلو و بینی و سر و صورت و دبیر انجمن راينولوژی ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اکثر مردم بینی را به عنوان عضوی می شناسند که فقط با آن نفس می کشند و بو احساس می کنند این در حالیست که بینی با وسعتی بسیار کم بزرگترین و پیشرفته ترین سیستم تهویه ی هوا در دنیاست که مشابه آن ساخته نشده است.

[تصویر:  633286_597.jpg]

وی اینگونه ادامه داد: اگر فردی در سردترین یا گرم ترین منطقه ی کره ی زمین باشد و یا در محلی حضور داشته باشد که رطوبت هوا کم یا زیاد است اگر با بینی تنفس کند، هوایی که به پشت ناحیه ی بینی و نواحی پایین تر حنجره می رسد دارای دمای 32 درجه سانتی گراد و رطوبت ثابت بوده و برای ریه قابل استفاده است، این بزرگترین نقشی است که بینی در فضای به این کوچکی ایفا کرده و کمک می کند هوای تنفسی ما دارای درجه حرارت و رطوبت ثابت باشد و این حفظ تعامل دمایی و رطوبتی در هیچ سیستم تهویه ی هوایی با این حجم کوچک دیده نمی شود.

دکترقیصری درباره ی مکانیسم های عملکرد بینی گفت: این سیستم تهویه ی هوا مکانیسم های شناخته شده ای دارد، یکی از این مکانیسم ها جریان عروق معکوس جریان هواست به این ترتیب که جریان عروق به تدریج از خلف بینی به طرف جلوی بینی بوده و هر چه جریان هوا در بینی به سمت عقب می رود تبادل هوا بیشتر شده و تلاطم هوا، که تماس هوا را در محوطه ی بینی با مخاط بینی که حاوی عروق مرطوب کننده و گرم کننده هستند، بیشتر می کند به حداکثر می رسد.

وی افزود: از دیگر مکانیسم های بینی می توان به این موضوع اشاره کرد که در آلودگی های هوایی مثلا وقتی ذرات گرد و غبار در محیط وجود دارند، بینی این آلودگی ها را گیر انداخته و به آنها اجازه نمی دهد که وارد محوطه ی ریه شده و برای ریه اختلالاتی را ایجاد کنند.

وی تصریح کرد: به خاطر همین عملکرد های هوشمندانه، جراحی های بینی بسیار حساس و تعیین کننده هستند. بنابراین لازم است که امروزه با شناخت لازم و کسب دانش و مهارت کافی از علم راینولوژی اعمال جراحی پلاستیک بینی را بسیار دقیق و محافظه کارانه انجام دهیم تا به فیزیولوژی و عملکرد طبیعی بینی صدمه ای وارد نشود./ح
[تصویر:  setare1.gif]
 تشکر شده توسط : sargol , نازلی , سالومه
#3


مشکلات نفس کشیدن از راه دهان

.jpg   191837113661096510822310712815332163148248.jpg (اندازه: 19.32 KB / تعداد دفعات دریافت: 11)
در دنیای ماشینی امروز که آلودگی هوا بیداد می‌کند و حساسیت‌های تنفسی فراوان است، تنفس دهانی زیاد دیده می‌شود. خیلی‌ها به دلیل حساسیت‌های تنفسی مجبورند از راه دهان نفس بکشند و دلیلش هم این است که مخاط بینی‌شان در این حساسیت‌ها متورم و مسیر تنفسی بینی‌شان مسدود می شود. اما تنفس از راه دهان، مشکلاتی را برای افراد ایجاد می‌کند.

تنفس دهانی

عوارض تنفس دهانی را بیش از همه دندان‌پزشکان احساس می‌کنند و ممکن است تشخیص اولیه آن را دندان‌پزشک تان به شما بگوید.



خشکی دهان، افزایش پوسیدگی دندان‌ها، خشکی لب‌ها، التهاب و بیماری‌های لثه به دلیل تغییر پوشش طبیعی میکروبی دهان، بوی بد دهان و اثر سوء روی فرم فک‌ها و صورت از عوارض مهم تنفس دهانی است. بازماندن مداوم دهان، فشار جانبی روی فک بالا را نیز افزایش می‌دهد.



همچنین اگر تنفس شدید دهانی در طول سال‌های رشد -از کودکی تا زمان بلوغ- ادامه داشته باشد، فک بالا می‌تواند دچار تنگی یا کاهش عرض شده و سقف دهان عمیق و کام گنبدی‌شکل ‌شود که می‌تواند روی تیغه بینی فشار بیاورد و انحراف بینی ایجاد کند. همه این عوارض مجددا تنفس دهانی را تشدید می‌کنند.



نکته دیگر این که باز ماندن مداوم دهان، موقعیت زبان و شکل فک پایین را هم می‌تواند تغییر دهد و صورت، حالت دراز و کشیده پیدا می‌کند. از سوی دیگر، فردی که دچار تنفس دهانی است، برای آنکه راحت‌تر نفس بکشد، سر خود را به عقب خم می‌کند و این مساله روی اندام او اثر منفی می‌گذارد.



تنفس دهانی در اثر لوزه های بزرگ

وجود لوزه سوم یا لوزه‌های بزرگ در سنین 7 تا 8 سالگی باعث تنفس دهانی در کودک می‌شود و همین امر در صورت تداوم، با فشار منفی‌ای که در سقف دهان ایجاد می‌کند به مرور باعث کشیده‌تر‌شدن صورت و در نتیجه بسته‌تر شدن قوس فک بالا می‌شود که در موارد شدیدتر واقعا به زیبایی لطمه می‌زند. با تشخیص به‌ موقع و درمان تنفس دهانی، به ‌خوبی می‌شود از ایجاد این مشکل در کودک جلوگیری کرد. برای درمان باید از یک متخصص ارتودنسی و یک جراح گوش و حلق و بینی کمک گرفت.

تنفس باید از طریق بینی انجام شود و تنفس از راه دهان عوارضی همچون خشکی دهان، دراز شدن صورت، التهاب دهان ، پوسیدگی دندان و حتی مشکلات گوارشی را به همراه دارد

مشکل تکلم

افرادی که دچار تنفس دهانی ناشی از گرفتگی بینی هستند، از لحاظ تکلم مشکل دارند و معمولا تودماغی صحبت می‌کنند که این مساله در شکل‌گیری شخصیت کودکان اهمیت خاصی دارد. افرادی که در اثر تنفس دهانی دارای فک بالای جلوآمده هستند، معمولا در ادای برخی کلمات و تلفظ‌شان دچار مشکل می‌شوند.


تنفس دهانی

مشکلات تنفس دهانی برای کودک

تنفس از راه بینی به روند رشدی فک و صورت کمک می‌کند. رشد طبیعی فک و صورت می‌تواند در سلامت کودک بسیار مهم باشد، چون در فرآیند تنفس و تغذیه فرد در زندگی آتی بسیار موثر است. اگر کودک به صورت طبیعی از راه بینی نفس بکشد، سینوس‌های فکی نیز به صورت طبیعی رشد می‌کنند و این رشد طبیعی به صورت غیرمستقیم در رشد فک و صورت کودک و شکل گرفتن حالات صورت او موثر است.



اگر کودک به جای تنفس با بینی، از راه دهان تنفس کند، مشکلاتی برای دهان و لثه او ایجاد خواهد شد. خشکی مداوم دهان و لثه‌ها، مشکلات لثه و تنگی فک بالا از عوارض مهم تنفس از راه دهان است که می‌تواند مقدمه‌ای برای بروز ناهنجاری‌های فکی دندانی برای کودک و نیاز به انجام ارتودنسی و مرتب کردن دندان‌ها در آینده باشد.



راه ‌حل

شما ممکن است از راه دهان نفس بکشید، ولی ندانید که چگونه با این مشکل کنار بیایید. ابتدا باید تشخیص صحیح داده شود و با ارزیابی‌ و معاینه دقیق بالینی و با کمک رادیوگرافی علت تنفس دهانی مشخص شود. اگر مشکل انسدادی به دلیل آناتومیک و بیماری‌هایی مانند پولیپ یا التهاب لوزه‌ها و... باشد، درمان توسط متخصص گوش و حلق و بینی و با روش‌های دارویی یا جراحی انجام می‌گیرد.



جالب است بدانید که علت اصلی بسیاری از جراحی‌های بینی، همین تنفس دهانی به دلیل اختلالات ساختاری است. اما اگر تنفس دهانی، صرفا از روی عادت باشد، برای درمان می توانید از یک روش تمرینی استفاده کنید. به این ترتیب که یک تکه کاغذ را بین لب‌ها نگه دارید و از بینی تنفس کنید. به محض باز کردن دهان کاغذ می‌افتد و شما نسبت به تنفس دهانی خود آگاه می‌شوید. این تمرین به تدریج تنفس دهانی عادتی شما را رفع می‌کند.

فرآوری : نیره ولدخانی

بخش تغذیه و سلامت تبیان

منابع :

هفته نامه سلامت – عباس منتظری
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : نازلی , سالومه
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آپنه (فقدان تنفس در هنگام خواب) چیست ؟ yaro 2 9,015 2014/04/04, 08:42 AM
آخرین ارسال: سمیرا
  تکنیک‌های تنفس درمانی شهرزاد 3 4,141 2012/03/03, 07:38 PM
آخرین ارسال: نسترنى



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان