امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تئوری چربی ها
#1

بعنوان علت احتمالی ام اس؟!



بنابر نظریه پروفسور کوتالس در دانشگاه نیویورک ، ام اس ممکن است در نتیجه اختلال در متابولیسم چربی ها ایجاد شود .چیزی شبیه آنچه که در تنگی رگهای قلب یا مغز روی میدهد (آترواسکلروزیس ). او متعقد است علت اولیه بیماری ام اس ،ممکن است اختلال در پروتئین هایی باشد که جذب ،تجزیه و آزاد شدن چربی ها را در بدن کنترل می کنند . اختلال در این پروتئین های کنترل کننده متابولیسم چربی به نام:
( PPARS ( Peroxisome Proliferator activated receptors سبب تولید یک ماده سمی از خانواده کلسترول بد بنام LDL اکسید شده میشود که این ماده در نسوج مربوطه رسوب و ایجاد پلاک می کند . تجمع این پلاک ها پاسخ سیستم ایمنی را تحریک میکند و نهایتاً سبب تخریب آن محل میگردد.

این اتفاقات اساساً مشابه همان اتفاقی است که در تنگی عروق روی میدهد. در این مورد نیز شکست PPARS برای رهبری یک متابولیسم نرمال چربی ، سبب تجمع پلاک پاسخ ایمنی و سفت و سخت شدن عروق قلب میشود . بنابر نظریه مذکور فاکتور اصلی مستعد کننده برای اختلال متابولیسم چربی ها، میزان بالای LDL(نوعی کلسترول با دانسیته پائین ) می باشد.

این تئوری در صورت صحت ، می تواند رابطه بین افزایش وقوع بیماری ام اس در جوامع، رابطه بین ام اس و ویتامین D ،با لاتر بودن احتمال وقوع آن در خانم ها ، و بلاخره تاثیر مثبت داروهای کاهنده چربی خون (استاتین ها) در بیماری ام اس را توجیه نماید .

در پایان تاکید می کنیم که تحقیقات بسیار زیادی لازم است تا نقش PPARS را در بیماری ام اس روشن سازد و در حال حاضر این مسئله بدرستی مشخص نیست
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : khojaste , melody , yummy , Ghost , آیدا , Azad
#2
خب اگه این فرضیه درست باشه نباید LDL خونمون بالا باشه؟icon_cryicon_cry
ارزش ماورایی هرکس، به اندازه حرفهاییست که برای نگفتن دارد...
 تشکر شده توسط : sooorooosh
#3
(2012/05/02, 08:28 PM)مینا ح نوشته است: خب اگه این فرضیه درست باشه نباید LDL خونمون بالا باشه؟icon_cryicon_cry
راست میگیا....

[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : مینا ح
#4
هر روز یکی پیدا میشه یه نظریه جدید در مورد ام اس میده اما به نظر من اگه یکی بیاد این نظریات را به هم پیوند بده به یه نتیجه قطعی مبرسه.icon_cry
من اگه تخصصشو داشتم این کارو میکردم.
أللّهُمَ إجعَلْ نَفْسی مُطمَئِنَةً بِقَدَرِک
#5
برای من بالا نبود دوباره چک میکنم
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




#6
غذای چرب به مغز آسیب می‌زند
هر آمریکایی در طول یک آخر هفته معمولی به طور میانگین 4500 کالری و 229 گرم چربی مصرف می‌کند که براساس نتایج یک مطالعه جدید این زیاده‌روی نه تنها باعث چاقی و اضافه وزن می‌شود، بلکه در مغز نیز اثرات مخربی بر جای می‌گذارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، این تحقیق که در مجله Brain, Behavior and Immunity به چاپ رسیده نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرچرب با تخریب سیناپس‌های ناحیه هیپوکمپوس که با یادگیری و حافظه مرتبط است به مغز آسیب می‌زند.
سیناپس‌ها ساختارهایی هستند که بین نورون‌ها یا سلول‌های مغزی رابطه برقرار می‌کنند.
البته این تمام ماجرا نیست. محققان می‌گویند که بازگشت به رژیم غذایی کم چرب به مدت دو ماه می‌تواند اثرات منفی رژیم‌های غذایی پرچرب بر مغز را خنثی کند.
رژیم‌های پر از چربی بیشترین عامل ابتلا به چاقی هستند که به یک نگرانی عمده در جوامع امروزی تبدیل شده است. بیش از یک سوم بزرگسالان در امریکا مبتلا به اضافه وزن هستند و به این معناست که بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، حمله قلبی، دیابت نوع دو و برخی سرطان‌ها قرار دارند.
صرف نظر از این خطرات، حالا مشخص شده است که رژیم غذایی پر از چربی اثرات مخربی بر مغز برجای می‌گذارد.
محققان دانشگاه جورجیا، موش‌ها را با دو رژیم غذایی مورد آزمایش قرار دادند. یک گروه از غذایی تغذیه می‌کردند که 10 درصد از کالری آن از چربی اشباع شده تامین می‌شد و گروه دیگر با غذاهایی تغذیه می‌شدند که حاوی 60 درصد چربی بود.
بنا به گفته محققان این نوع رژیم مشابه با رژیم غذایی سالم و رژیم غذایی غنی از فست فود در انسان‌ها بود. وزن، میزان غذای جذب شده، سطح انسولین و میزان گلوکز خون موش‌ها در هفته چهارم، هشتم و دوازدهم مورد انداز‌گیری قرار گرفت.
محققان همچنین در طی دوره آزمایش ناحیه هیپوکمپوس مغز را که با حافظه و یادگیری در ارتباط است، مورد بررسی قرار دادند. آنها سطح سیناپس‌های نشاندار شده در این ناحیه و میزان سیتوکین که نشان‌دهنده التهاب هست را نیز بررسی کردند.
در پایان هفته دوازدهم موش‌هایی که با غذای چرب تغذیه شده بودند نه تنها اضافه وزن پیدا کرده بودند بلکه میزان نشانگرهای سیناپسی در مغز آنها کاهش یافته و در عوض سطح سیتوکین بالاتری داشتند که نشان می‌داد سیناپس‌ها در ناحیه هیپوکمپوس دچار آسیب شده‌اند.

http://isna.ir/fa/news/94091207084/%D8%B...9%86%D8%AF
شنبه ۱۴ آذر ۱394
 تشکر شده توسط : silent
#7
من با وجود اينكه نسبتا لاغرم و غذاهاي چرب نميخورم عموما، ولي چربي خون و كلسترول LDL به طرز غيرعادي بالاست!!!
 تشکر شده توسط : niloofary
#8
چه جالب..........منم لاغرم و تقریبا در مقایسه با اطرافیان خیلی بیشتر مصرف چربی رو کنترل میکنم ولیییییییییی در کمال تعجب کلسترلم از حد نرمال بالاست.
 تشکر شده توسط : niloofary , silent , Azad
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ام اس و دریافت بافت سلولهای چربی بدن خود و فردی دیگر fereshteh 0 2,900 2009/09/17, 02:24 PM
آخرین ارسال: fereshteh



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان