2010/09/29, 12:20 PM
بسياري از ما اين جمله را شنيده ايم که برنج را آب کش نکنيد زيرا ويتامين هايش از بين مي رود،آيا اين موضوع صحت دارد؟
آبکش کردن برنج موجب از بين رفتن تمام خواص غذايي برنج مي شود. ويتامين B1 يا تيامين در پوسته برنج وجود دارد که با جدا کردن پوسته از برنج پنج ششم ويتامين B1 آن از بين مي رود و فقط يک ششم ويتامين B1 در دانه هاي برنج باقي مي ماند.
احمدرضا درستي مطلق عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: آبکش کردن برنج موجب از بين رفتن تمام خواص غذايي آن مي شود. برخي افراد تصور مي کنند که آبکش کردن برنج نشاسته آن را از بين مي برد و خاصيت چاق کنندگي برنج از بين مي رود. درصورتي که برنج آبکش شود، همين يک ششم ويتامين B1 نيز از بين مي رود و برنج فاقد ويتامين مي شود.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اضافه کرد: کساني که مي خواهند ويتامين B1 بيشتري به بدن آنها برسد، مي توانند سبوس برنج را خيس کرده و آب آن را مصرف کنند که در اين صورت ويتامين B1 زيادتري به بدنشان مي رسد.
برنج سفيد اما فاقد ارزش غذايي!
برنج سبوس دار با قيمت ارزان تر نسبت به برنج سفيد، داراي خواص بيشتري است. برنج داراي چندين لايه است و در مرحله آسياب براي سفيد کردن آن، اين لايه ها برداشته مي شود، در نتيجه برنج صيقل داده شده و سفيد مي شود که تقريبا هيچ ارزش غذايي ندارد.
برنج سبوس دار يک غله کامل است و در مرحله لايه برداري تنها پوسته آن برداشته مي شود به صورتي که ارزش غذايي در اين غله کاملا حفظ مي شود.
برنج سبوس دار نسبت به برنج سفيد داراي فيبر بيشتر و مواد معدني، روي و منيزيم است. برنج سبوس دار را مي توان به عنوان مکمل غذايي در سالاد يا به صورت تفت داده شده و نيز در سوپ يا خورش استفاده کرد.برنج از غلات بسيار مغذي و پر مصرف ترين غذاي دو سوم جمعيت جهان محسوب مي شود. ويژگي هاي خاص برنج، آن را به يک ماده غذايي پر مصرف، براي تأمين نيازهاي غذايي تبديل کرده است.
هر نيم ليوان برنج سفيد حاوي 103 کالري و هر نيم ليوان برنج قهوه اي حاوي 108 کالري است. برنج فاقد چربي، کلسترول، گلوتن و سديم است. هضم اين ماده غذايي بسيار آسان است
آبکش کردن برنج موجب از بين رفتن تمام خواص غذايي برنج مي شود. ويتامين B1 يا تيامين در پوسته برنج وجود دارد که با جدا کردن پوسته از برنج پنج ششم ويتامين B1 آن از بين مي رود و فقط يک ششم ويتامين B1 در دانه هاي برنج باقي مي ماند.
احمدرضا درستي مطلق عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: آبکش کردن برنج موجب از بين رفتن تمام خواص غذايي آن مي شود. برخي افراد تصور مي کنند که آبکش کردن برنج نشاسته آن را از بين مي برد و خاصيت چاق کنندگي برنج از بين مي رود. درصورتي که برنج آبکش شود، همين يک ششم ويتامين B1 نيز از بين مي رود و برنج فاقد ويتامين مي شود.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اضافه کرد: کساني که مي خواهند ويتامين B1 بيشتري به بدن آنها برسد، مي توانند سبوس برنج را خيس کرده و آب آن را مصرف کنند که در اين صورت ويتامين B1 زيادتري به بدنشان مي رسد.
برنج سفيد اما فاقد ارزش غذايي!
برنج سبوس دار با قيمت ارزان تر نسبت به برنج سفيد، داراي خواص بيشتري است. برنج داراي چندين لايه است و در مرحله آسياب براي سفيد کردن آن، اين لايه ها برداشته مي شود، در نتيجه برنج صيقل داده شده و سفيد مي شود که تقريبا هيچ ارزش غذايي ندارد.
برنج سبوس دار يک غله کامل است و در مرحله لايه برداري تنها پوسته آن برداشته مي شود به صورتي که ارزش غذايي در اين غله کاملا حفظ مي شود.
برنج سبوس دار نسبت به برنج سفيد داراي فيبر بيشتر و مواد معدني، روي و منيزيم است. برنج سبوس دار را مي توان به عنوان مکمل غذايي در سالاد يا به صورت تفت داده شده و نيز در سوپ يا خورش استفاده کرد.برنج از غلات بسيار مغذي و پر مصرف ترين غذاي دو سوم جمعيت جهان محسوب مي شود. ويژگي هاي خاص برنج، آن را به يک ماده غذايي پر مصرف، براي تأمين نيازهاي غذايي تبديل کرده است.
هر نيم ليوان برنج سفيد حاوي 103 کالري و هر نيم ليوان برنج قهوه اي حاوي 108 کالري است. برنج فاقد چربي، کلسترول، گلوتن و سديم است. هضم اين ماده غذايي بسيار آسان است
عشــق
همین خنده های ساده ی توست
وقتی با تمام غصه هایت میخندی
تا از تمام غصه هایم
رها شوم...
همین خنده های ساده ی توست
وقتی با تمام غصه هایت میخندی
تا از تمام غصه هایم
رها شوم...