ارسالها: 171
موضوعها: 39
تاریخ عضویت: Jan 2010
تشکر های اهدا شده: 390
تشکر های دریافت شده :762 بار در 209 پست
سال تشخيص بيماري : 1383
دكتر معالج : دکتر مجید کیهانی فر
داروي مورد استفاده : زیتاکس - آریوژن فارمد
محل سکونت : کرج
رعايت يک برنامه غذايي سالم مي تواند عوارض ناشي از اين بيماري را تا حدي کاهش دهد. حتماً شما خبرهاي زيادي را درباره رژيم هاي درمان کننده يا برطرف کننده «ام اس» شنيده ايد.بايد دانست هنوز ادله اي مبني بر اين که اين رژيم ها موثر است يا نه، به دست نيامده است.به گزارش بولتن نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران،بيماري هاي طولاني مدت مانند «ام اس» پيامدهايي مانند فرسودگي جسمي و ذهني به همراه دارد. از جمله عوارض اين بيماري مي توان به خستگي مفرط، از دست دادن توانايي حرکتي و مشکلات ناشي از مصرف داروها اشاره کرد.
در اين ميان رعايت يک برنامه غذايي سالم مي تواند عوارض ناشي از اين بيماري را تا حدي کاهش دهد. حتماً شما خبرهاي زيادي را درباره رژيم هاي درمان کننده يا برطرف کننده «ام اس» شنيده ايد.بايد دانست هنوز ادله اي مبني بر اين که اين رژيم ها موثر است يا نه، به دست نيامده است.
در واقع آن چه مشخص شده اين است که اين نوع رژيم ها در برخي موارد مضر است. در اين مطلب به بايدها و نبايدهايي در زمينه رژيم غذايي بيماران مبتلا به ام اس به نقل از «MSN» اشاره شده است که خواندن آن را به بيماران و خانواده هايشان توصيه مي کنيم.
نبايد چربي هاي اشباع شده زيادي به برنامه غذايي افزوده شود، چربي هاي اشباع شده از چربي هاي حيواني به دست مي آيد و در بروز سرطان، بيماري قلبي و بيماري هاي حاد ديگر نقش دارد. براي اين که بتوانيد به آساني چربي هايي را که بايد محدود کنيد به ياد بياوريد کافي است که بدانيد چربي هاي اشباع شده در دماي اتاق جامد است.
نبايد با رژيم هاي غيراصولي کم کربوهيدرات وزن کم کنيد؛ خستگي مفرط از علايم شايع «ام اس» است و داشتن يک برنامه غذايي نامتعادل علايم اين بيماري را تشديد مي کند.
نبايد لبنيات را از برنامه غذايي حذف کنيد؛ يکي از عوارض جانبي مصرف داروهاي استروئيدي، ضعيف شدن استخوان ها يا همان پوکي استخوان است. اين مشکل را مي توان با مصرف لبنيات کم چرب مانند ماست چکيده غني از پروتئين و سرشار از ويتامين C و D يا شير برطرف کرد.
مصرف سبزيجات فراموش نشود؛ ميوه و سبزي هاي رنگي سرشار از ويتامين هاي حاوي آنتي اکسيدان است که از ميلين محافظت مي کند. ميلين در بيماران مبتلا به ام اس، مورد حمله قرار مي گيرد.
بايد اسيد چرب امگا۳ و ۶ را به برنامه غذايي خود اضافه کنيد: منبع امگا۳ شامل ماهي آب سرد مانند سالمون و ماکارو و امگا۶ شامل مغز ميوه، روغن هاي آفتاب گردان و گل گلرنگ است.
در صورت لزوم وزن کم کنيد: کم تحرکي به علت خستگي مفرط مي تواند به چاقي و در نتيجه تشديد بيماري منجر شود. بهترين راه حل کاهش وزن است. البته از گرفتن رژيم هايي که در مدت کوتاه وزن زيادي کم مي کند بپرهيزيد و وزن خود را با اتخاذ برنامه غذايي صحيح به تدريج کاهش دهيد.
اگر لازم است وزن اضافه کنيد: برخي داروهاي تجويز شده براي درمان «ام اس» اشتها را کاهش مي دهد. اگر در حفظ وزن سالم با مشکل مواجهيد، سعي کنيد وعده هاي کوچک اما در دفعات بيشتر مصرف کنيد.
درباره مصرف مکمل ويتامين D با پزشک مشورت کنيد: ويتامين D براي تقويت استخوان مهم است و از آن جا که تاثير مهمي روي سيستم ايمني دارد، براي مبتلايان به ام اس مفيد است.
بايد فيبر زيادي به برنامه غذايي اضافه کنيد: يبوست يکي از علايم شايع ام اس است زيرا اين بيماري در عملکرد روده بزرگ تداخل ايجاد مي کند. داروها براي درمان اين بيماري و بي تحرکي مي تواند يبوست را تشديد کند. مصرف ميوه و سبزي و غلات سبوس دار و ورزش منظم مانع از بروز يبوست مي شود.
مايعات فراوان مصرف کنيد: داروهاي «ام اس» مي تواند باعث کمبود آب بدن شود. در نتيجه علايم خطر ام اس مانند عفونت مجراي ادراري، يبوست و خستگي مفرط افزايش مي يابد. سعي کنيد روزي ۶تا۸ ليوان آب بنوشيد و از مصرف نوشيدني هايي مانند قهوه که آب بدن را کم مي کند و ناراحتي مثانه به وجود مي آورد، بپرهيزيد.
خوب باشيد و خوب بمانيد
تشکر شده توسط : | visko , zohrevand , سمیرا , mirzaee , نازلی , هانیه , برگ 7 , پدیده , maryam.N , ستاره84 , عسل راد , sahar.sh , .nazanin , لاله وحشی |
|
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
بخورنخورهای ام اس
یکی از عوارض بیماری MS که به مرور زمان در فرد بروز میکند سوءتغذیه است. عوامل متعددی باعث ایجاد این مشکل میشوند. برای مثال از دست رفتن علاقه و میل به غذا یا ...
MS شایعترین بیماری نورولوژیک و عصبی در میان افراد جوان است که امروزه شیوع آن افزایش یافته و از هر 1000 نفر یک نفر به آن مبتلا میشود. این بیماری بیشتر افراد را در سنین 40 - 20 سالگی تحت تأثیر قرار میدهد و زنان بیشتر از مردان به آن مبتلا میشوند. بدین صورت که از هر 5 بیمار 3 نفر زن و 2 نفر مرد هستند.
چه عواملی باعث ابتلا به MS میشوند؟
امروزه نقش عوامل متعددی در زمینهی ابتلا به MS شناسایی شده است. نظیر عوامل محیطی، رژیم غذایی، سبک زندگی و نیز ژنتیک. این عوامل بر یکدیگر اثر داشته و تأثیر یکدیگر را تقویت میکنند. برای مثال اگرچه گاهی اوقات عاملی مانند ژنتیک بسیار قوی خواهد بود و تصحیح آن تقریباً غیرممکن به نظر میرسد، اما همراهی فاکتورهای ژنتیکی با رژیم غذایی نامناسب، آن را قدرتمند تر کرده و در نتیجه خطر ابتلا به MS افزایش مییابد.
رژیم درمانی در مبتلایان به ام اس
* رژیمهای خیلی کم چربی (روزانه کمتر از 20 گرم چربی) برای کاهش میزان تخریب عصبی و مرگومیر بیماران MS تأیید شده است. اثر این رژیم میتواند به این علت باشد که بیماران MS ممکن است به اسیدهای چرب اشباع حساس باشند یا آن را تحمل ننمایند. با توجه به این که پیروی از چنین رژیمی برای تامین انرژی مورد نیاز بسیار مشکل است، هدف اصلی، تشویق افراد به پیروی از یک رژیم متعادل است که با نتیجهی بیماری و سلامتی سازگار است. برای بیشتر بیماران راهنمایی میتواند بر اساس اصول سلامتی و با تاکید بر انتخاب غذاهای زیر باشد:
1- مصرف کم اسیدهای چرب اشباع:
برای مثال مصرف کمتر غذاهای گوشتی و لبنیات پر چربی و جایگزینی آنها با جانشینهای کره یا اسیدهای چرب غیراشباع، اجتناب از مصرف غذاها و میانوعدههای پرچربی مانند غذاهای سرخشده و فستفودها، کیکها و بیسکویت.
2- دریافت نسبتاً زیاد اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 شامل:
* اسید لینولئیک که در روغنهای مشتق شده از آفتابگردان، گلرنگ، سویا، کنجد، دانه کتان، ذرت، تخم ترب، هسته انگور و گردو وجود دارد. البته لازم است بدانیم که حبوبات، دانهها و لوبیا نیز منابع خوبی از اسیدلینولئیک میباشند.
* اسید آلفا لینولنیک که در سبزیجات برگ سبز مانند بروکلی، اسفناج، لوبیا سبز و حبوبات یافت میشود.
* اسید دوکوزاهگزانوئیک و اسیدایکوزاپنتانوئیک که مشتقات بلندزنجیر اسیدلینولنیک هستند و مصرف روغن ماهی میزان قابل قبولی از آنها را به فرد ارائه میدهد. از این رو بیماران باید به مصرف تمام انواع ماهی و غذاهای دریایی تشویق شوند.
* استفاده از روغن زیتون به همراه غذاهایی که نیاز به طبخ و حرارت بالا ندارند، برای مثال به همراه سالاد و هنگام صرف غذا، به تمام افراد برای داشتن رژیمی سالم و پیشگیری از بیماریها توصیه میشود.
افزایش مصرف غذاهای غنی از پتاسیم و ویتامین C (مثلاً مرکبات، گوجهفرنگی) و مولتیویتامین به خصوص B کمپلکس و همچنین ویتامین E میتواند سودمند باشد
3- انتخاب غذاهای غنی از میکرونوترینتها و ریزمغذیها شامل مصرف فراوان میوه، سبزی، غلات، حبوبات و مصرف کم گروههای غنی از شکر و چربی همواره توصیه میشود.
4- فراهمسازی دریافت کافی ویتامینC، ویتامینهای گروه B و ویتامین E مخصوصاً از طریق رژیم غذایی و یا در غیر این صورت، مصرف مکملهای مناسب نقش مهمی در کنترل و کاهش شدت بیماری دارد.
مشکلات تغذیهای همراه با MS
* سوءتغذیه
یکی از عوارض بیماری MS که به مرور زمان در فرد بروز میکند سوءتغذیه است. عوامل متعددی باعث ایجاد این مشکل میشوند. برای مثال از دست رفتن علاقه و میل به غذا یا مصرف ناکافی غذا که میتواند ناشی از بیاشتهایی یا افسردگی ناشی از تشخیص بیماری، عوارض جانبی دارودرمانی، خستگی، فقدان انرژی برای خرید، تهیه، پخت یا حتی خوردن غذا و یا مشکلات در تهیه و فراهمسازی غذا به علت ناتوانی فیزیکی. تمام این مشکلات دست به دست هم میدهند و آنچه نتیجه میشود عدم کفایت دریافت انرژی و مواد مغذی خواهد بود. در واقع بیمار مبتلا به MS به مرور با مصرف رژیمهای خیلی کم چربی و رژیمهای غذایی جایگزین، شرایط خود را با شرایط زندگی تطبیق میدهد.
* اضافهوزن
گرچه MS در بسیاری از بیماران در نهایت منجر به کاهش وزن و سوءتغذیه میشود، نتیجه در برخی بیماران نیز عکس خواهد بود و فرد به اضافهوزن و چاقی مبتلا میشود. این عارضه در بیمارانی که قبل از زمان ابتلا به MS چاق بوده و فعالیت بدنی کمی داشتهاند بیشتر خواهد بود. با این حال 2 علت اصلی برای این اضافهوزن وجود دارد: کاهش میزان فعالیت بدنی به علت مشکلات حرکتی و افزایش اشتها به علت مصرف کورتیکواستروئیدها. کاهش فعالیت بدنی و عدم کنترل صحیح حرکات بدن در درجات مختلف در میان مبتلایان به MS معمول است، از این رو تعدیل انرژی دریافتی برای جلوگیری از افزایش وزن توصیه میشود.
* یبوست
یبوست از دیگر مشکلات شایع است و عوامل زیادی رژیم غذایی و سبک زندگی بیمار را مستعد ابتلا به یبوست میکنند: انقباض روده به علت بیماری، کاهش تحرک، محدودیت مصرف مایعات به علت مشکلات در دفع ادرار و مصرف رژیم محدود از فیبر از جمله عواملی هستند که فرد را مستعد یبوست میکند. جهت کاهش و کنترل این عارضه مصرف آلو به همراه غذا و استفاده از رژیم پر فیبر و دریافت کافی مایعات توصیه همیشگی است. با این حال بسیاری از اوقات برای رفع یبوست استفاده از غذاها و داروهای ملین توسط پزشک و رژیم درمان توصیه میشود.
برای جلوگیری از عفونت مجاری ادراری مصرف روزانه 280 سیسی آب زغالاخته میتواند بسیار مفید باشد
* مشکلات ادراری
مثانه نوروژنیک یکی از مشکلات شایع در مبتلایان به MS میباشد که سبب بیاختیاری و تکرر ادرار میشود. برای به حداقل رساندن این مشکل، توزیع مایعات در طی روز و محدودیت مصرف آن پیش از خواب سودمند خواهد بود. برخی بیماران مصرف مایعات را برای به حداقل رسانیدن تکرر ادرار محدود مینمایند که سبب افزایش بروز عفونت مجاری ادراری میشود. پس محدودیت مصرف مایعات با هدف کاهش دفع ادرار هرگز توصیه نمیشود چرا که باعث افزایش یبوست و عفونتهای ادراری میگردد.
توصیههای تغذیهای کلی در مبتلایان به MS
* به دلیل اثر داروهای استروئیدی در احتباس آب و نمک در بدن و به منظور جلوگیری از افزایش فشارخون، کاهش مصرف سدیم (اجتناب از افزودن نمک سر سفره و مصرف غذاهای شور) در موقع استروئید درمانی توصیه میشود.
* غذاهای کوچک و مکرر بهتر از وعدههای بزرگ تحمل میشوند.
* برای جلوگیری از عفونت مجاری ادراری مصرف روزانه 280 سیسی آب زغالاخته میتواند بسیار مفید باشد.
* در صورت اختلال در بلع و هماهنگی، استفاده از رژیم مایع و یا تغذیه با لوله تحت نظر پزشک نیاز است.
* افزایش مصرف غذاهای غنی از پتاسیم و ویتامین C (مثلاً مرکبات، گوجهفرنگی) و مولتیویتامین به خصوص B کمپلکس و همچنین ویتامین E میتواند سودمند باشد.
* اهمیت مصرف کافی آب نبایستی فراموش شود و باید افراد به آشامیدن روزانه 10-8 فنجان (8-6 لیوان) آب تشویق شوند.
* در نهایت با توجه به ترویج غلط رژیمهای خاص برای این بیماران لازم به ذکر است که رژیمهای فاقد مواد آلرژن، فاقد گلوتن، فاقد پکتین، محدود از فروکتوز، غذاهای خام و یا مصرف ویتامینها و مینرالهای خاص، تماماً بدون اثر هستند.
تشکر شده توسط : | minoshka , mari , برگ 7 , naarin.p , آنا , royaaa , hadisss , طلایه , reach usa , محبوب64 , aztab , زهرا59 , elham 66 , پروانه , arezooo82 , ayda.m , MFhealth , sara2 , baharan , shahrzad.s , SSA , سها , هانیه , eleana , پدیده , zohaa , maryam.N , nahal , لاله وحشی |
|
ارسالها: 186
موضوعها: 3
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 1263
تشکر های دریافت شده :821 بار در 229 پست
سال تشخيص بيماري : 1390
دكتر معالج : دکتر حسین نجف آبادی
داروي مورد استفاده : سینووکس - سیناژن
محل سکونت : رشت
من که به زغال اخته نگاه می کنم سر گیجه میگیرم و فشارم پایین میاد وای به اینکه بخوام بخورمش
جايي كه راه نيست خداوند راه ميگشايد
تشکر شده توسط : | |
|
ارسالها: 256
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Dec 2011
تشکر های اهدا شده: 2381
تشکر های دریافت شده :8097 بار در 2601 پست
سال تشخيص بيماري : 1389
دكتر معالج : دکتر محمد یزدچی
داروي مورد استفاده : سینووکس - سیناژن
محل سکونت : تبریز
ارسالها: 272
موضوعها: 5
تاریخ عضویت: Apr 2011
تشکر های اهدا شده: 2988
تشکر های دریافت شده :1696 بار در 436 پست
سال تشخيص بيماري : تیر 89
دكتر معالج : -----------
داروي مورد استفاده : سینووکس
محل سکونت :
مامانم باید این مقاله رو بخونه
امروز داشتم اخته می خوردم دعوام کرد داشتم سالاد می خوردم میگه این همه چیز خوب این گوجه چیه می خوری
من نمی دونم چرا هر چی من دوست دارم از نظر بقیه آت و آشغاله. حالا هی توضیح بده که بابا اینا هم خاصیت دارن
با درد بساز چون دواي تو منم، در كس منگر كه آشناي تو منم
ارسالها: 288
موضوعها: 28
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 1732
تشکر های دریافت شده :3045 بار در 956 پست
سال تشخيص بيماري : 89
دكتر معالج : سلطان زاده
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : زیر سایه خدا
امان از ام اس و یبوست من که درمانی براش پیدا نکردم
سرنوشت را کی توان از سر نوشت......
ارسالها: 46
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jul 2013
تشکر های اهدا شده: 3289
تشکر های دریافت شده :1844 بار در 445 پست
سال تشخيص بيماري : 1390
دكتر معالج : .....
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : تهران
با داروهای گیاهی میتونید یبوستتونو بر طرف کنید
دم کرده ی برگ سنا
عاااااالیه واسه یبوست
همه چی آرومه.....
دل من استثناست....
ارسالها: 1,893
موضوعها: 218
تاریخ عضویت: Nov 2011
تشکر های اهدا شده: 19905
تشکر های دریافت شده :25115 بار در 6064 پست
سال تشخيص بيماري : شروع84-تشخیص85
دكتر معالج : نیک سرشت - محمدیانی نژاد
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : خوزستان
(2013/09/07, 10:14 AM)shahrzad.s نوشته است: امان از ام اس و یبوست من که درمانی براش پیدا نکردم برای یبوست میشه این رو تهیه کرد و خورد:
"برگ سنا 50 گرم ، تخم گشنیز 50 گرم ، گل ختمی 50 گرم و گل سرخ 25 گرم . همه را تمیز كرده مخلوط كنید ، سپس آسیاب كرده یك قاشق مربا خوری با نصف لیوان آب و عسل میل شود ."
بیشتر از دو روز اسهال میاره. بعد از اون میتونید قدومه ی شیرازی مصرف کنید که دیگه مشکل یبوست نداشته باشین. اینطور که صبح ناشتا و شب قبل از خواب دو قاشق مرباخوری قدومه شیرازی بریزین در آب جوش و هم زده تا لعاب بندازه سپس به اون یه قاشق عسل اضافه کنید و میل کنید
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
ارسالها: 288
موضوعها: 28
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 1732
تشکر های دریافت شده :3045 بار در 956 پست
سال تشخيص بيماري : 89
دكتر معالج : سلطان زاده
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : زیر سایه خدا
مرسی از آیدا و پاییزان
با برگ سنا معده درد میگیرم ولی قدومه شیرازی را تا حالا مصرف نکردم الام قرص رولاکس از عطاری گرفتم ومصرف میکنم
سرنوشت را کی توان از سر نوشت......
ارسالها: 11
موضوعها: 2
تاریخ عضویت: Aug 2012
تشکر های اهدا شده: 5
تشکر های دریافت شده :55 بار در 15 پست
سال تشخيص بيماري : 1385
دكتر معالج : عباسی راد
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : ارومیه
مخلوط کنجد با عسل برای رفع یبوست معجزه میکنه امتحانش ضرر نداره من که نتیجه عالی گرفتم
|