امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ام اس و فیزیوتراپی
#1
فيزيوتراپي چيست ؟

به زباني ساده مي توان فيزيوتراپي را علم درمان بوسيله حرکت و روشهاي فيزيکي دانست . به اشخاصي که در اين مورد تحصيل کرده اند فيزيوتراپيست مي گويند.

ام اس و فيزيوتراپي

يکي از مشکلات اصلي ما, ضعف و محدوديت در حرکت است که از طرفي بعلت درگيري قسمتهاي حرکتي در مغز و نخاع و از طرف ديگر بعلت کم حرکت شدن خودمان است شايد شما هم به يکي از علل زير حرکات خود را محدود کرده ايد : افسردگي و بي حوصلگي , ترس از افتادن يا جراحات ديگر و نا آگاهي ( مثلا ترس از ضرر داشتن فعاليت) . کم بودن تحرک داراي عوارضي است مانند کوتاه شدن و ضعيف تر شدن عضلات , زخم بستر , يبوست و ...

حتما تا به حال با فردي که دست يا پايش شکسته است برخورد داشته ايد و شاهد بوده ايد که پس از درمان شکستگي و باز کردن گچ , بيمار در انجام حرکات آن عضو ناتوان شده و نيازمند به فيزيوتراپي براي مدتي محدود مي باشد . فرق ما با چنين بيماراني در اين است که براي مدت نامحدودي به فيزيوتراپي محتاجيم , شايد فکر کنيد عملي نيست که همه روزه به يک فيزيوتراپيست رجوع کنيد و شايد انجام مداوم اين کار از نظر وقت و يا هزينه غير ممکن باشد. اما با يک روش ساده مي توانيم اين مشکل را حل کنيم :

1-ابتدا به يک فيزيوتراپيست حاذق و دلسوز مراجعه مي کنيم. يافتن او اصلا مشکل نيست ! کافي است به يک مرکز فيزيوتراپي رجوع کنيد و در صورتي که در آنجا راحت بوديد و حس کرديد به مشکلات شما توجه مي شود و برايتان دقيقا برنامه ريزي مي کنند , مي توانيد هميشه به همان فيزيوتراپيست مراجعه کنيد. بديهي است علاوه بر دقت و توجه متخصص مربوطه , سليقه شخصي شما هم بسيار مهم است و مثلا فيزيوتراپيست انتخابي من ممکن است براي شما انتخاب مناسبي نباشد.

2- متخصص فيزيوتراپي شما را معاينه مي کند و حرکتهاي مناسب را به شما توصيه مي کند و به صلاحديد ايشان چند جلسه اي در همان مرکز تمرين مي کنيد.

3 -حرکاتي که فعلا لازم داريد و تعداد و چگونگي انجام انها در خانه را بياموزيد و در صورت نياز به وسايل کمکي , آنها را از فروشگاه هاي اين نوع لوازم تهيه کنيد و يا اگر مي توانيد مشابه آنها را براي خود بسازيد .

4- هر روزه در منزل وقتي را به حرکات فيزيوتراپي اختصاص دهيد و ضمن انجام اين ورزشها سعي کنيد بيشتر به بهبودي و تندرستي فکر کنيد.

5- به صلاحديد فيزيوتراپيست هر چند هفته به او مراجعه کنيم تا هم درست انجام شدن حرکاتمان را بررسي کند و هم لزوم تغييراتي در نوع و تعداد حرکاتمان بدهد.

چند توصيه کلي:

منظور ما از انجام حرکات فيزيوتراپي رسيدن به وضعيت بهتر جسمي و روحي است نه شرکت در مسابقات المپيک ! پس در انجام ورزشها , حالت انجام , تعداد کمي حرکت در نوبت هاي متعدد در طي روز است . لازم نيست حرکات را تا مرز رسيدن به خستگي انجام بدهيم . در صورت تمايل پس از مدتي استراحت مي توان دوباره حرکات را تکرار کرد. هر موقعيتي که انجام حرکت را آسان کند مفيد است, بنابراين با توجه به سبک شدن وزن بدن در آب , شنا يکي از مفيدترين ورزشها براي ما مي باشد. البته نيازي به شناي حرفه اي نيست و اندکي هم که در آب دست و پايمان را تکان دهيم بسيار مفيد است.


آيا من بايد فيزيوتراپي و ورزش هاي منظم داشته باشم ؟

شما و پزشكتان بايستي تصميم بگيريد كه فيزيوتراپي در مورد شما ارزش خواهد داشت يا نه ؟ به دنبال تشديد علايم بيماري ، براي پزشكتان خيلي مفيد است كه شما را به بخش توانبخشي براي ارزيابي نيرو و ضعفتان بفرستد . اما خيلي مهم است كه بدانيم چه چيزي فيزيوتراپي است و چه چيزي فيزيوتراپي نيست . فيزيوتراپي نبايد به عنوان يكسري برنامه مداوم در بخش بيمارستاني قلمداد شود . بلكه بايستي به عنوان راهي براي امتحان تواناييهاي در حال حاضر شما و كشف چگونگي افزايش آن تواناييها تلقي شود . يك متخصص فيزيوتراپي مي تواند به شما كمك كند تا انرژي در حال حاضرتان را افزايش دهيد و همراه با كار درماني تكنيك هاي ذخيره انرژي را به شما آموزش دهد .
كاركنان توانبخشي ممكن است ورزش ها و وسايل كمكي خاصي را به شما پيشنهاد دهند تا در منزل در حد امكان به ديگران وابسته نباشيد. ملاقات در منزل توسط متخصص كاردرماني يا فيزيوتراپي ممكن است در ارزيابي سازشهاي ممكنه درخانه خيلي مفيد باشد.

با يك برنامه ورزشي منظم يا ورزش هاي توانبخشي شما قادر خواهيد بود با حفظ موقعيت فيزيكي خوب در طول مسيري به راحتي گام برداريد.
اين بدان معنا نيست كه شما ورزش هاي سخت و پر انرژي انجام دهيد فقط بايد درحد توان خود ورزش كنيد . بسياري از افراد شنا كردن را به طو ر منظم ، يا برنامه هاي يوگا را در حفظ تونوس عضلات مفيد مي دانند بدون آنكه اين اعمال باعث خستگي زياد عضلات شوند.

زمانيكه شما در رابطه با زندگي با m s تجربه حاصل كنيد قادر خواهيد بود كه در اين مورد قضاوت كنيد كه چطور مي توانيد تا قبل از اينكه خسته شويد ورزش كنيد .
بسياري از فصول كتابها برنامه هاي ورزشي مانند يوگا ، شنا و اسب سواري را پيشنهاد مي كنند.

ورزش

فیزیوتراپی و ورزش های مکرر می تواند برای نگهداری بدن در وضعیت مناسب کمک کند. برای بیمار و دکتر معالج مهم است که بدانند چه درمان وچه برنامه ورزشی مفید خواهد بود. فرد مبتلا می تواند در برنامه خود فیزیوتراپی را بطور منظم بگنجاند یا در منزل ورزشهای خاصی را انجام دهد. تعدادی فعالیت های دیگری منجمله شنا ، یوگا و اسب سواری را کمک بزرگی می دانند. هر ورزش و تمرینی که بیمار از آن لذت ببرد و براحتی انجام دهد ، مفید خواهد بود.از این گذشته برای داشتن عضلات سفت و رهایی از تنش و تمدد اعصاب ، ورزش کمک بزرگی است.


نقل از مجله MS in focus شماره 1 سال 2003

منبع
 تشکر شده توسط : jane , احمدرضا , warrior , najva , عمومهربان , شهرزاد , parisa2087 , ehsan 10054
#2
بایدها و نبایدهای فیزیوتراپیشیوه زندگی اكثر ما آمیخته با الگوهای غلطی چون نداشتن رژیم غذایی سالم و تحرك روزانه است؛

در كنار این عوامل مشاغلی كه عمدتا با پشت میز نشینی برای ساعات طولانی همراه هستند به بروز مشكلات استخوانی و عضلانی در بسیاری از ما دامن زده‌اند؛ حتی این دردهای استخوانی و عضلانی در ناحیه كمر، گردن و شانه‌ها گاه به حدی می‌رسند كه تحمل آنها مشكل و مراجعه به پزشك متخصص گریزناپذیر می‌شود.

در چنین شرایطی ممكن است فیزیوتراپی كه در كاهش درد و التهاب ناشی از بیماری‌های سیستم عضلانی، اسكلتی و عصبی نقش موثری دارد، به شما توصیه شود. در واقع این رشته علم استفاده از روش‌های درمان فیزیكی برای كاهش درد، افزایش توانمندی و اصلاح ساختارفیزیكی افرادی است كه به نوعی درد و التهاب عضلانی اسكلتی مبتلا هستند.

دكتر فتانه اكبری، متخصص طب فیزیكی و توانبخشی در گفت‌وگو با «جام‌جم» می‌گوید: پیشینه به‌كارگیری روش‌های درمان فیزیكی در طب پزشكی ما به زمان بوعلی‌سینا و استفاده از ماهی‌هایی كه در آب الكتریسیته تولید می‌كردند، باز می‌گردد.

روشی برای كاهش درد و التهاب

دكتر اكبری با تاكید بر این‌كه فیزیوتراپی به تنهایی درمان محسوب نمی‌شود و در واقع به درمان كمك می‌كند، می‌افزاید: در واقع روش‌های درمان فیزیكی با ایجاد گرمای سطحی یا عمقی در بافت‌ها و با به‌كارگیری اصولی از فیزیولوژی بدن به كاهش درد و التهابات بافت‌های عضلانی و اسكلتی كمك می‌كند. در واقع زمانی كه درد و التهاب را در بیمار كنترل كنیم، قادر خواهیم بود او را برای پذیرش درمان‌های لازم برای بازگشت به دوران پیش از بیماری‌اش آماده كنیم. فراموش نكنید كه كنترل درد قسمت مهم درمان بیماری‌هاست؛ چراكه درد به گرفتگی عضله منجر شده و مانع ‌ ورود ما به مراحل دیگر درمان می‌شود.

فیزیوتراپی به تنهایی كافی نیست

دكتر اكبری با تاكید بر این‌كه فیزیوتراپی با تقویت عضلات، برطرف كردن محدودیت‌های حركتی عضلات و هماهنگ كردن فعالیت عضلانی بدن به درمان بیماران كمك می‌كند، اضافه می‌كند: در كنار فیزیوتراپی، تمرین درمانی و ورزش درمانی به درمان بیماری‌های اسكلتی عضلانی كمك می‌كند.به گفته وی درمان فیزیوتراپی زمانبر است و ازجلسات سوم و چهارم به بعد كاهش درد قابل مشاهده است، حتی تا پیش از آن ممكن است بیمار با كمی افزایش درد روبه‌رو شود.

وی تاكید می‌كند: ورزش درمانی نیز باید طبق دستور پزشك و با دقت و حوصله در زمان‌های تعیین شده صورت بگیرد و در صورت ایجاد خستگی یا تحریك درد، كم یا قطع شود.

فیزیوتراپی برای شما توصیه نمی‌شود

دكتر اكبری می‌گوید: فیزیوتراپی هم باید بر اساس تشخیص پزشك تجویز شود،‌ بی‌شك در مواردی كه عامل ایجاد درد در بیمار ناشناخته باشد، فیزیوتراپی توصیه نمی‌شود. همچنین زمانی‌كه بیمار دچار التهاب حاد است؛ بخصوص در بیماران روماتیسمی كه در مرحله حاد بیماری‌شان هستند،انجام فیزیوتراپی نتیجه عكس داشته و به افزایش درد و التهاب مفاصل منجر می‌شود. فیزیوتراپی در بیمارانی كه دچار تنگی تونل كارپال (گرفتگی اعصاب مچ دست) هستند‌ نیز در موارد حاد بیماری توصیه نمی‌شود.

‌ به گفته این فیزیوتراپیست،‌ زنانی كه دچار التهابات لگنی و در مواردی نازایی هستند یا از عدم توانایی كنترل ادرار رنج می‌برند، می‌توانند از فیزیوتراپی به‌عنوان یك روش كمك درمانی بهره بگیرند. این روش ‌ در درمان اسكارها (جای زخم) در مرحله‌ای كه اسكار در حال شكل‌گیری است، موثر است. این روش بهترین تاثیر را در از بین بردن اسپاسم (گرفتگی )عضلانی دارد.

روش غلط به‌كارگیری فیزیوتراپی

دكتر اكبری می‌گوید: نتیجه گرفتن از فیزیوتراپی به تجویز صحیح و بموقع درمان‌های مربوط به آن باز می‌گردد؛ چراكه روش‌های صحیح به‌كارگیری درمان‌های فیزیكی هستند كه فیزیوتراپی را به‌عنوان شیوه‌ای موثر در تسكین درد و التهابات اسكلتی و عضلانی معرفی می‌كند؛ پس نتیجه نگرفتن از این شیوه كمك درمانی در بسیاری موارد به معنای روش غلط به‌كارگیری درمان‌های فیزیكی توسط فیزیوتراپیست است.

بنابراین اگر فیزیوتراپی بدرستی به‌كار گرفته شود، می‌تواند در كاهش درد و التهابات ناشی از مشكلات حركتی و آسیب‌های مختلف، دردهای آرنج، مشكلات مفصل شانه، درد و التهابات لگنی و گرفتگی عضلات قسمت‌های مختلف بدن موثر واقع شود.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : ehsan 10054
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  فیزیوتراپی و کاردرمانی Prime 81 72,605 2018/01/23, 09:29 PM
آخرین ارسال: hourieh
  نقش فیزیوتراپی در بهبود ضایعات مغزی H-tanha 3 4,916 2014/09/01, 04:40 PM
آخرین ارسال: paeazan
  لیست مراکز فیزیوتراپی shokolat 5 39,591 2013/08/19, 10:13 AM
آخرین ارسال: shokolat
  2مرداد روز فیزیوتراپی درایران shokolat 1 4,328 2013/07/14, 04:41 PM
آخرین ارسال: moon light
Star نقش فیزیوتراپی در کاهش عوارض آرتروز گردن naazanin 0 2,826 2012/08/26, 02:30 PM
آخرین ارسال: naazanin
  بخش های فیزیوتراپی shokolat 0 6,794 2011/11/29, 10:50 AM
آخرین ارسال: shokolat
  فیزیوتراپی چقدر در کاهش درد موثر است؟ نازلی 0 2,855 2011/08/26, 11:02 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان