امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استفاده از روغن پالم در ماست پرچرب
#1
استفاده از روغن پالم در ماست پرچرب / سازمان استاندارد سکوت کرده است

یک منبع آگاه با اشاره به استفاده گسترده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی گفت: سازمان استاندارد باید هرچه سریعتر درج عبارت "تولید شده با روغن پالم" را روی برچسب محصولات غذایی اجباری کند.

این منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه سازمان استاندارد اعتقادی به استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی و سایر محصولات غذایی ندارد، گفت: در اتحادیه اروپا سختگیری زیادی در این زمینه وجود دارد؛ به طوری که اکثر محصولات غذایی تولید شده در این منطقه فاقد روغن پالم هستند.

او با بیان اینکه روغن پالم دارای اسید چرب اشباع و سنگین است و به ویژه برای افراد دارای کلسترول و سنین بالا مناسب نیست، گفت: در دولت قبل اعلام شد که چند قلم محصول لبنی از جمله پنیر یو.اف، شیر کم چرب و ماست کم‌چرب قیمت‌گذاری شده و قیمت‌گذاری سایر محصولات آزاد می شود. به همین دلیل تولیدکنندگان به تولید محصولاتی مانند ماست پرچرب روی آوردند که در آن از روغن پالم استفاده شده است.

وی با بیان اینکه در ایران استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی و سایر مواد غذایی ممنوع نیست و استاندارد موجود نیز در این زمینه سکوت کرده است، اظهار کرد: ‌در دنیا اگر در تولید محصولی از روغن پالم استفاده می شود، تولیدکننده باید حتما با تیتر خوانا و درشت این موضوع را روی بر چسب محصول خود اعلام کند.

این کارشناس صنایع غذایی افزود: آمار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلب و عروق طبق آمار وزارت بهداشت بالا است و به همین دلیل باید تلاش کنیم مصرف روغن‌هایی مانند روغن پالم به حداقل برسد.

وی با بیان اینکه در دولت قبل و در سال گذشته بالغ بر 745 هزار تن روغن پالم وارد کشور کرد، گفت: به این ترتیب حدود 52 درصد از کل روغن وارداتی به کشور را روغن پالم در بر گرفت و این روغن در تولید انواع محصولات غذایی مانند لبنیات و شیرینی و شکلات به کار رفته است.

این منبع آگاه افزود: پیشنهاد ارائه شده در شورای عالی سلامت این بوده که اگر قرار بر واردات روغن پالم است باید سهم این روغن از کل واردات روغن به بیش از 30 درصد نرسد؛ ضمن اینکه روی واردات آن باید تعرفه بالایی وضع شود و در عوض تعرفه واردات روغن زیتون که مفید است صفر شود.

وی تاکید کرد: سازمان ملی استاندارد باید هرچه سریع‌تر درج عبارت "تولید شده با روغن پالم" را روی برچسب محصولات غذایی اجباری کند تا از این طریق مصرف‌کنندگان از محتویات محصولی که خریداری می کنند که مطلع شوند.

وزیر بهداشت: اسامی شرکت‌های لبنی متخلف که از روغن پالم در ماست پرچرب استفاده می کنند اعلام می شود

وزیر بهداشت در حاشیه افتتاح برنامه اجرایی سیاست‌های کلی سلامت در جمع خبرنگاران گفت: مجوز واردات روغن مضر پالم مربوط به وزارت صنعت است که قرار شده در یک دوره معین ابتدا به 30 و سپس به 15 درصد کاهش یابد. در دوره‌های قبل وزارت بهداشت هم نسبت به این موضوع اعلام خطر کرده بودند. در ماست 12 درصد چربی از روغن پالم استفاده می‌شد. نظارت‌ها را افزایش می‌دهیم و برای اینکه همه شرکت‌های تولیدکننده متهم نشوند، اسامی شرکت‌های متخلف را اعلام می‌کنیم.

استفاده از روغن پالم در شیر گردن دامداران افتاد

در حالی که استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب تایید و مورد انتقاد واقع شده، کارخانه‌ای که در گزارش سازمان استاندارد به تخلف آن اشاره شده مدعی است "این تخلف از سوی دامداران صورت گرفته و ربطی به فرآیند تولید شیر در کارخانه مذکور ندارد".

اما طبیعی است که باید سازمان استاندارد و دیگر دستگاه‌های نظارتی این تخلف را بررسی و با متخلف برخورد کنند چرا که استفاده از هر گونه روغن نباتی در شیر ممنوع و مضر است.

وزیر بهداشت روز گذشته استفاده از روغن پالم در تولید شیر پر چرب را تایید کرد و گفت: بسیاری از شیرهای پرچرب به خاطر چربی روغن چرب هستند که سازمان غذا و دارو این موضوع را پیگیری می کند و ضروری است مردم دقت کنند که بابت چه چیزی هزینه بالاتری پرداخت می‌کنند لذا رییس جمهور گزارش‌های مربوط به این موضوع را در اختیار دارد و در صحبت‌هایی که با وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفته به دستور وی استفاده از روغن پالم از 50 درصد به 30 درصد کاهش یافته است.

همچنین محمد فربد، عضو انجمن صنفی صنایع لبنی این مساله را نیز تایید کرد و به ایسنا گفت:‌ اخیرا از سوی سازمان استاندارد استان تهران یک مورد گزارش تخلف استفاده از روغن پالم در شیر پر چرب ارائه شده که صنایع لبنی درخواست کرد این مساله مورد پیگیری قرار گیرد و با کارخانه متخلف در صورت محرز شدن تخلف، برخورد شود.

وی افزود: البته کارخانه‌ای که در گزارش سازمان استاندارد به تخلف آن اشاره شده بود مدعی است که این مشکل و تخلف از سوی دامداران صورت گرفته و ربطی به فرآیند تولید شیر در کارخانه مذکور ندارد اما باید سازمان استاندارد و دیگر دستگاه‌های نظارتی این تخلف را بررسی و با متخلف برخورد کنند چرا که استفاده از هر گونه روغن نباتی در شیر ممنوع است.

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی تصریح کرد: این تخلف در یک مورد و یکی از کارخانه‌های تولید شیر و لبنیات انجام شده است اما نباید به گونه‌ای صحبت شود که کل صنایع لبنی زیر سوال بروند چرا که اگر چنین تخلفی در همه صنایع لبنی رخ بدهد این صنعت دچار انحراف بزرگی شده است!

فربد اظهار کرد: تشخیص روغن پالم در شیر به دستگاه‌هایی نیاز دارد که در اختیار صنایع لبنی نیست و این دستگاه‌ها در صنایع روغن نباتی مورد استفاده قرار می گیرند اما به نظر می رسد که این تخلف باید مورد بررسی دقیق‌تری قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: متوسط چربی موجود در شیر تحویل گرفته شده از دامداران بین سه تا 3.5 درصد است که برای تولید شیر پرچرب مکانیزم و فرآیند به گونه‌ای است که دستگاه‌های سپراتور شیر ورودی با 3.5 درصد چربی را به شیر 3.2 درصد چربی تبدیل می‌کنند و سه درصد از چربی آن را از شیر جدا می‌کنند.

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی گفت:‌ گرچه تولید شیر بالای 3.5 درصد چربی در صنایع لبنی چندان عرف نبوده و تقریبا وجود ندارد اما اگر کارخانه‌ای بخواهد به عنوان مثال شیر چهار درصد چربی عرضه کند از خامه برای افزایش درصد چربی این محصول استفاده می کند و باید در پروانه بهره برداری آن که از سوی وزارت بهداشت صادر می‌شود ذکر شده باشد که از چه نوع شیر و چه نوعی خامه‌ای به چه میزان استفاده می کنند.

به گزارش ایسنا، روغن پالم روغنی خوراکی است که از قسمت گوشتی میوه درخت نخل روغنی استخراج می‌شود اما روغن هسته پالم از مغز هسته‌های میوه پالم استخراج می‌شود و از نظر ترکیب و خصوصیات فیزیکی با روغن پالم متفاوت است و مصارف و بازار جداگانه ای دارد.

گیاه پالم یا نخل روغنی از گیاهان بومی آفریقاست و امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار می آید ضمن آنکه بالاترین میزان صادرات را در میان روغنهای نباتی به خود اختصاص داده است.

دبیر انجمن صنایع لبنی: حرفهای وزیر بهداشت درباره روغن پالم در شیر پرچرب، تشویش اذهان عمومی است

دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه هیچ کارخانه‌‌ای را سراغ ندارم که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی در تولید شیر پرچرب استفاده کند، گفت: اگر وزارت بهداشت از وجود کارخانه‌‌های متخلف مطلع است باید فورا جلوی فعالیت آن‌ها را بگیرد.
رضا باکری رئیس انجمن صنایع لبنی در مورد استفاده روغن پالم برای تولید شیر پرچرب توسط برخی از کارخانه‌های صنایع لبنی، گفت: این موضوع را شنیده‌ام و از بیان آن توسط وزیر بهداشت و درمان بسیار تعجب کردم.

او گفت: پروانه ساخت تولید مواد غذایی در زیر مجموعه وزیر بهداشت و درمان به واحدها داده می‌شود و تا به امروز من ندیده‌ام به کارخانه‌ای مجوز شیر چرب یا پرچرب با روغن گیاهی داده شده باشد و حتما وزیر بهداشت هم اطلاع دارند که اگر در بازار شیر پرچربی با روغن گیاهی یافت شود، تولید آن تخلف محسوب می‌شود و این تولید بدون مجوز انجام شده و قانون هم در زیر مجموعه وزیر بهداشت و درمان تکلیف برخورد با این کار را مشخص کرده است.

رئیس انجمن صنایع لبنی گفت: دستگاه نظارتی کنترل کیفی محصولات مواد غذایی زیر نظر وزارت بهداشت و درمان است و این دستگاه نظارتی می‌تواند بدون معطلی و بدون سرعت آن کارخانه تولیدی را پلمپ کرده و جلوی تولید آن محصول غذایی را بگیرد.

باکری گفت: گفته می‌شود که وزیر بهداشت در خصوص کاهش استفاده از روغن پالم در شیرهای پرچرب با وزیر جهاد کشاورزی صحبت کرده‌اند و من معنی این اتفاقات را متوجه نمی‌شوم که اگر دستگاه نظارتی وزیر بهداشت و درمان چنین مجوزی را به کارخانه‌‌ای نداده است پس چرا فورا اقدام به توقیف، پلمپ و معرفی آن واحد تولیدی متخلف به دستگاه قضایی نمی‌کند.

او گفت: اگر مجوزی برای تولید شیر چرب به کارخانه‌ای داده نشده است بنابراین تشویش اذهان عمومی درست نیست و نباید این مسائل مطرح ‌شود در ضمن اگر یک یا چند واحد متخلف وجود دارد که من از این موضوع اطلاعی ندارم نباید کل صنایع لبنی زیر سؤال برود.

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: هیچ کارخانه لبنی در سطح کشور پیدا نمی‌شود که پروانه ساخت و تولید شیر پرچرب با روغن گیاهی را داشته باشد و من اگر نسبت به این موضوع اطلاعی داشته‌ باشم حتی ثانیه‌ای برای متوقف کردن فعالیت آن کارخانه و معرفی آن به مراجع قضایی درنگ نمی‌کنم.

او گفت: شیر خام تولیدی توسط دامداران حدود 3.2 چربی دارد و نیازی به افزودن روغن پالم به شیر وجود ندارد.

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: مراقبت از کیفیت کالاها طبق پروانه‌های ساخت و استاندارد جزو وظایف انجمن صنایع لبنی است و ما به هیچ وجه اجازه فعالیت به تولید‌کننده متخلف که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی برای تولید شیر چرب استفاده کند را نمی‌دهیم.

او گفت: سالانه از یک میلیون و 400 هزار تن روغن وارداتی 760 هزار تن روغن پالم است و این روغن طبق مجوز وزارت بهداری و سازمان ملی استاندارد وارد کشور می‌شود.

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: این روغن یک نوع روغن خوراکی برای مصارف آشپزخانه‌ است ولی هیچ کارخانه صنایع لبنی مجاز به استفاده از این روغن و روغن‌های آفتابگردان، ذرت و ... به جای استفاده از روغن حیوانی نیست.

تاریخ انتشار : 12و 13 مرداد 93
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : nazaninamiri70 , minoshka , reach usa , آنا , H-tanha , Dani - Sara , SSA , movahedi , elham 66
#2
ناهید جون روغن پالم معمولی که فکر می کنم مشکلی نداشته باشه؟icon_cryاین از اون دسته روغنهایی نبود که تو شامپو و صابون استفاده میشن؟Tongue
این قافله عمر عجب می گذرد
دریاب دمی که با طرب می گذرد
ساقی غم فردای حریفان چه خوری
پیش آر پیاله را که شب می گذرد
 تشکر شده توسط : nazaninamiri70 , movahedi
#3
آره منم شنیدم توی مواد آرایشی و بهداشتی کاربرد داشته !
مشکل اینه که توی لبنیات اضافه کردنش جرمه چون لبنیات چربی طبیعی و حیوانی خودشون رو باید داشته باشن نه اینکه چربی گیاهی یا صنعتی بهشون اضافه بشه به عنوان پرچرب ! واین محصولات لبنی باعث افزایش کلسترول خون میشه که به دنبالش سکته که تو کشور ما آمارش خیلی رفته بالا.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : nazaninamiri70 , H-tanha , movahedi
#4
آها گرفتم.party0048.gif
این قافله عمر عجب می گذرد
دریاب دمی که با طرب می گذرد
ساقی غم فردای حریفان چه خوری
پیش آر پیاله را که شب می گذرد
 تشکر شده توسط : movahedi
#5
رو بسته بندي خيلي بستني ها نوشته روغن گياهي داره من خودم خوندم فقط يه مارك بستنيه كه روش بزرگ نوشته بدون روغن نباتي!!
من الان شير و ماست ميخوردم يه حس بدي دارم
یه غبار یخی یه ستاره سرد / یه شب از همه چی به خدا گله کرد/ یک دفعه به خودش همه چی رو سپرد /دیگه گریه نکرد فقط حوصله کرد
 تشکر شده توسط : 0MID , movahedi
#6
(2014/08/05, 05:21 PM)اميدوار نوشته است: رو بسته بندي خيلي بستني ها نوشته روغن گياهي داره من خودم خوندم فقط يه مارك بستنيه كه روش بزرگ نوشته بدون روغن نباتي!!
من الان شير و ماست ميخوردم يه حس بدي دارم

به دلت بد راه نده.
این قافله عمر عجب می گذرد
دریاب دمی که با طرب می گذرد
ساقی غم فردای حریفان چه خوری
پیش آر پیاله را که شب می گذرد
 تشکر شده توسط : 0MID , arezooo82 , movahedi
#7
منکه خیلی وقته شاید 5 ماهی میشه لبنیات مصرف نمیکنم.........evilgrin0039.gif
صبر کن سهراب! آری… تو راست می گویی آسمان مال من است پنجره،فکر،هوا،عشق،زمین،مالِ من است!
اما سهراب تو قضاوت کن، بر دل سنگ زمین جای من است؟! من نمی دانم که چرا این مردم، دانه های دلشان پیدا نیست…
صبر کن سهراب! قایقت جا دارد؟ من هم از همهمه ی داغ زمین بیزارم
 تشکر شده توسط : arezooo82 , movahedi , delaram22
#8
من مصرف میکنم...ماست محلی...بد نیست البته تاثیر منفی نداشته ...
چون میگذرد غمی نیست
 تشکر شده توسط : movahedi , 0MID , delaram22
#9
روغن پالم رو از درختان خانواده نخل تهیه میکنند. بنابراین جزو روغن های گیاهی محسوب میشه. در آشپزی مصرف داره و در دمای معمولی بر خلاف سایر روغن های گیاهی که تو آشپزی ازش استفاده میکنیم نیمه جامد هست. گفته میشه که ریسک بیماریهای قلبی عروقی رو افزایش میده. مصرفش در شیرینی جات در جایی مثل آم.ری.ک.ا ممنوع نیست و استفاده میشه اما خب روی بسته مینویسن که از روغن پالم درش استفاده شده و وقتی شما میدونید که براتون خوب نیست نمی خرید خیلی ها هم اطلاعی ندارن و مصرف میکنن.

اما اینکه تو ماست بریزنش دیگه خیلی حقه بازیه... . یعنی چربی شیر رو برای تهیه خامه و و چربی ماست رو برای تهیه کره جدا می کنند و جدا میفروشن بعد برای اینکه ماست پرچرب تحویل مردم بدن به جاش یه روغن دیگه میریزن توش.

البته یه مساله دیگه اینه که کلا چربی لبنیات جزو چربی هایی هست که برای سلامتی قلب و عروق ضرر داره. پس کلا لبنیات کم چرب مصرف کنیم بهتره.
... I'm a fighter ...
"از پیش غصه خوردن ، دوبار غصه خوردن است."
 تشکر شده توسط : movahedi , nahid , elham 66 , H-tanha , نازلی , 0MID
#10
از روغن پالم چه می دانید؟

روغن پالم (که از میوه درخت نخل روغنی به دست می‌آید)، پرمصرف‌ترین روغن گیاهی جهان است. روغن پالم همچون انواع دیگر روغن مضراتی دارد، اما در مجموع مضرات آن در مقابل روغن‌هایی مثل ترانس کمتر است.

روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربی ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 یالمتیک اسید گرفته است.

روغن پالم؛ واژه یا به عبارتی ماده ای است که اگر چه جدید نیست اما در چند روز اخیر وارد حوزه گسترده واژه های نگران کننده در ذهن ایرانیان شده است.


روغن پالم چیست و چرا اضافه کردن آن به مواد پرچرب خطر آفرین است؟

روغن پالم یا نخل نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج می‌شود.
به‌کارگیری روغن نخل به‌عنوان سوخت گیاهی از چند سال اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن هم شده‌است. کشور مالزی بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا است و در اکثر خیابانهای شهرهای مالزی این درخت به فراوانی دیده می شود.

مثل همه روغن های گیاهی روغن نخل حاوی کلسترول نیست اگرچه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDL و HDL را افزایش می دهد.

روغن نخل یک ماده رایج پخت و پز در کمربند استوایی، افریقا،اسیای جنوب شرقی و بخش هایی از برزیل است.در دیگر نقاط جهان برای پایین اوردن هزینه ها در صنایع غذایی تجاری و پایداری بالا اکسیداتیو (اشباع) محصول تصفیه شده برای سرخ کردن هم استفاده می شود.

با این حال مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ انجام شد که نشان داد ممکن است روغن نخل جایگزین مناسبی به دلیل داشتن چربی های ترانس برای افراد با سطح بالا LDL نیست. استفاده از روغن نخل نگرانی هایی را برای گروه های فعال محیط زیست ایجاد کرده است. میزان زیاد روغن ها در درختان باعث جذب سرمایه گذاران برای سود دهی شده است که این منجر به از بین رفتن جنگل های مالزی و اندونزی به منظور ایجاد فضا برای کشت خالص روغن خرما شده است.

مضرات روغن پالم, روغن پالم چیست؟


پالم و افزایش بیماری قلبی
روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربی ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 یالمتیک اسید گرفته است.

اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. به گفته ی سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده ای است که نشان می دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه بندی قرار می دهند. چربی های ترانس نیز در دمای اتاق جامداند

آنتی اکسیدان های روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می شد به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه می شد و هم اکنون هم در مواد آرایشی خانمها استفاده می شود و قسمت اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است. مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد. نشان داد که یک محصول سمی و بد بود حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل می شود.

در حال حاضر روغن پالم به عنوان «روغن گیاهی» یا «چربی گیاهی» بر روی برچسب های مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر شده است. از سال ۲۰۱۵ زیر نظر اتحادیه اروپا در بسته بندی مواد غذایی دیگر اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیل دهنده داده نخواهد شد. تولید کننده ی مواد غذایی باید نوع خاص چربی گیاهی را استفاده می کند شامل روغن پالم را ذکر کند.

سایر کاربردها: سوخت زیستی
روغن نخل را می توان به عنوان بیودیزل (سوخت زیستی) که آن هم معمولا به عنوان روغن پالم متیل استر شناخته شده است استفاده کرد.

روغن پالم متیل استر از طریق یک فرایند به نام تبادل استری ایجاد شده است. سوخت زیستی روغن پالم معمولا برای ساخت بیودیزل روغن پالم مخلوط با سایر سوخت ها مخلوط می شود. بیو دیزل روغن پالم استاندارد N14212 اروپا را برای سوخت زیستی دریافت کرد. بزرگ ترین واحد تولید بیو دیزل روغن پالم در جهان در سال ۲۰۱۱ فنلاند بود که روغن بیو دیزل گیاهی را در سنگاپور افتتاح کرد.

بمب ناپالم
نمک های آلومینیوم اسید پالمتیک و اسید نفتنیک در طول جنگ جهانی دوم برای تولید بمب ناپالم با هم ترکیب شده بودند و نام یکی از معروفترین بمبهای آتش زا تا چند دهه قبل بود.

مصرف روغن پالم باعث افزایش چربی و کلسترول می‌شود
مصرف روغن پالم به دلیل دارا بودن اسید چرب اشباع بالا موجب افزایش چربی خون و کلسترول و در نهایت گرفتگی و انسداد عروق می‌شود.
روغن پالم نوعی روغن گیاهی است که مقدار اسید چرب اشباع آن حداقل 50 درصد است.

روغن‌های جامد نباتی یا روغن‌هایی مثل پالم دارای اسید چرب اشباع بالا هستند، چنین روغن‌هایی می‌توانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بد و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند و این در حالی است که بیماری‌های قلبی و عروقی از مهمترین علل مرگ هستند.

روغن‌های مورد استفاده در سبد غذایی افراد باید حداقل زیر 2 درصد اسید چرب اشباع و ترانس داشته باشند.
در مصرف لبنیات هم باید از شیر با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده شود و حتی در صورت عدم استفاده از روغن پالم در شیر پرچرب، به دلیل مضرات چربی‌های حیوانی بهتر است که شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.

یکی از دلایل استفاده از روغن پالم ارزان بودن آن نسبت به سایر روغن های کنجد، ذرت، سویا و آفتابگردان است و به دلیل بالا رفتن قیمت روغن های دیگر نسبت به روغن پالم، سهم واردات این روغن نسبت به سایر روغن‌ها نیز در دو سال اخیر افزایش یافت..........
صبر کن سهراب! آری… تو راست می گویی آسمان مال من است پنجره،فکر،هوا،عشق،زمین،مالِ من است!
اما سهراب تو قضاوت کن، بر دل سنگ زمین جای من است؟! من نمی دانم که چرا این مردم، دانه های دلشان پیدا نیست…
صبر کن سهراب! قایقت جا دارد؟ من هم از همهمه ی داغ زمین بیزارم
 تشکر شده توسط : SSA , silent
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تولید استخوان با استفاده از فن آوری زیستی shokolat 0 1,483 2012/02/15, 03:02 PM
آخرین ارسال: shokolat



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان