امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اتروفی و ام اس
#1
دوستان کسی درباره رابطه اتروفی و کوچک شدن مغز و ام اس چیزی میدونه؟دکتر به من گفتن علایم اولیه اتروفی داری،در صورتی که مشکلی ندارمconfused2 خیلی نگران شدم
 تشکر شده توسط : سمیرا67 , لاله وحشی
#2
سلام مهوش جان. نوشته های پایین رو بخون امیدوارم به دردت بخوره. و اینکه گفتی علائم اولیه هست انشاالله جای نگرانی نیست.

آتروفی مخچه، آتروفی عضلانی، آتروفی نخاعی، آتروفی مغزی و … انواع آتروفی است که در بدن اختلال ایجاد می کنند. البته نوعی از آتروفی هم در مردان و زنان اختلال هایی را ایجاد می کند.
ایجاد آتروفی علل مختلفی دارد. از جمله این علت ها می توان به فلج اعصاب حرکتی عضله، نرسیدن خون کافی به عضله به هر علت، استفاده نکردن از عضله به مدت طولانی اشاره کرد.
آتروفی ناشی از فلج اعصاب حرکتی عضله به طور ناگهانی به وجود می‌آید، در اثر بیماری یا وارد آمدن آسیب، عصب متصل به بافت آسیب می بیند و در نتیجه آتروفی عصبی، عضله توان حرکت خود را از دست داده و تحلیل می‌رود.

از این موارد می‌توان به بیماری‌ فلج اطفال که یک بیماری ویروسی است، اشاره کرد که به اعصاب قسمتی یا کل بدن آسیب وارد کرده و منجر به فلج بدن می‌شود.
سندروم “گیلن باره” مثال دیگری از این دست است که اعصاب مورد حمله سیستم ایمنی قرار می‌گیرند.
از دیگر مثال‌های آتروفیِ عصبی می‌شود به بیماری اسکلروزیس آمیوتروفیک جانبی اشاره کرد که بیماری سلول‌های عصبی مغز و نخاع است و این سلول‌ها را که کنترل کننده حرکات ارادی عضلات هستند بیمار می‌کند.
گاهی اوقات هم تحلیل عضله به علت استفاده نشدن طولانی مدت از عضله به وجود می‌آید. این نوع آتروفی با ورزش قابل درمان است. از جمله کسانی که ممکن است به این آتروفی مبتلا شوند، افرادی هستند که کارهای کم تحرک دارند.
جالب است که فضانوردان هم چون در شرایط بی وزنی قرار دارند، انقباض عضلانی خود را از دست می‌دهند و دچار این نوع از آتروفی می‌شوند.
بستری بودن طولانی مدت یا حتی بسته بودن طولانی مدت یک عضو (گچ گیری) می‌تواند ایجاد آتروفی کند.
علایم ابتلا به آتروفی

ضعف اندام‌ها و مشکلات تعادلی
ناهماهنگی بین عضلات
بی حسی و سوزن سوزن شدن پاها و دست‌ها و پیشروی این حس
گاهی مشکل در تکلم و از دست دادن حافظه
احساس خستگی مفرط
ورم منطقه آسیب دیده
علاوه بر دقت در مورد علایم بالا، هر زمان در اطرافیان خود سردردهای شدید، نوسان در هوشیاری، ضعف و ناتوانایی در حرکت قسمتی از بدن، مشکل در ادای کلمات و سخن گفتن، تغییر در دید چشم و یا چشم درد ناگهانی مشاهده کردید بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنید.
پیشگیری

رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات(منبع غنی منیزیم)، غذاهای کم چرب و مصرف کافی پروتئین به عنوان مهم‌ترین ترکیبات عضلات می‌توانند مانع از ایجاد آتروفی عضلانی شده یا حتی پیشرفت آن را کندتر کند.
علاوه بر اینها، برنامه ورزشی منظم و روزانه از ابتلا به بی حرکتی و آتروفی عضلانی جلوگیری می‌کند.
درمان

درمان این بیماری به میزان پیشرفت آن بستگی دارد. گاهی بیماری آنقدر پیشرفت کرده که درمان آن ناممکم می‌شود.
ورزش‌های منظم، فیزیوتراپی، ورزش‌های کششی جهت کاهش فشار در اعصاب از شیوه‌های متداول درمان آتروفی به شمار می‌روند.
به ندرت برای اصلاح انقباض عضله، بیمار نیازمند جراحی می‌شود.


http://radoir.com/fa/%d8%a2%d8%aa%d8%b1%...%aa%d8%9f/
به اندوه خود لبخند بزن...
 تشکر شده توسط : مهوش
#3
ممنون،راستش تو این چند سال اصلا نمیدونستم که ام اس و اتروفی به هم ربط دارن.اطلاعاتم تقریبا صفرهconfusedاینکه ام آر آی جدید اینو نشون داده یعنی ام اس من بسلامتی پیشرفت کرده؟یعنی دیگه از نوع RRMSنیست؟اتروفی درمان میشه یا اینکه روندش با دارو کند میشه؟ یه عالمه سوال دارم که متاسفانه اینقدر با شنیدن این خبر از دکتر شوکه شدم که کلا مغزم تعطیل شدN_aggressive (35)
#4
پس کسی درباره اتروفی در ام اس چیزی نمیدونه؟
فکر میکردم در ام اس میلین اسیب میبینه و در حالت پیشرفته رشته عصبی.اما اتروفی حالتی هست که سلول های مغزی یا عصبی میمیرند و دیگه تولید نمیشن.
چطور همچین چیزی در ام اس اتفاق میفته؟
#5
(2017/08/16, 04:10 PM)مهوش نوشته است: پس کسی درباره اتروفی در ام اس چیزی نمیدونه؟
فکر میکردم در ام اس میلین اسیب میبینه و در حالت پیشرفته رشته عصبی.اما اتروفی حالتی هست که سلول های مغزی یا عصبی میمیرند و دیگه تولید نمیشن.
چطور همچین چیزی در ام اس اتفاق میفته؟

آتروفی مغزی به علت مصرف کورتیکواستروئیدها (مثل پردنیزولون) و یا دیابت نوع دوم (که به نوعی با مصرف کورتیکواستروئیدها در ارتباط است) نیز ایجاد می شود.

کاهش یا قطع مصرف استروئیدها در کنار پیروی از یک رژیم غذایی کتوژنیک یا ترکیب روزه داری و رژیم مدیترانه ای، در بهبودی آتروفی مغزی موثر است.

به هر حال، بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید.
 تشکر شده توسط : مهوش
#6
سلام دوستان کسی اطلاعی از گزارش اتروفی در ام آر ای نداشته؟ آیا طبیعیه؟ اگه بوده لطفا راهنمایی کنید چه باید بکنم ممنون
#7
(2019/10/19, 02:41 AM)لاله وحشی نوشته است: سلام دوستان کسی اطلاعی از گزارش اتروفی در ام آر ای نداشته؟ آیا طبیعیه؟ اگه بوده لطفا راهنمایی کنید چه باید بکنم ممنون

خوب من از سالها پیش داشتم آتروفی مغز رو که جزو روند بیماری هست. طبیعی که مسلما نیست که مغز به سرعت تحلیل بره. پزشکتون شاید با تجویز دارو بتونه این روند رو کاهش بده.
 تشکر شده توسط : لاله وحشی
#8
چطور میشه فهمید،نگران شدن confused2
#9
(2019/10/19, 01:18 PM)Nadia asadi نوشته است: چطور میشه فهمید،نگران شدن confused2

با پزشکتون مشورت کنید. Smile
 تشکر شده توسط : Nadia asadi
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست