امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خرد کردن ، نگهداری و طبخ سزیجات
#1
سبزیجات را خرد نکنید


سلامت نیوز : یك متخصص تغذیه گفت: تاجایی که امکان دارد از خرد کردن سبزی باید پرهیز کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ، محمد تقی انوشه، متخصص تغذیه گفت: سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین های فراوانی مانند ویتامین C و K هستند.
وی افزود: با خرد کردن سبزیجات چه با ماشین و چه دستی سبب از بین رفتن ویتامین های آنها می شویم.

انوشه اظهار داشت: تاجایی که امکان دارد از خرد کردن سبزی باید پرهیز کرد اما اگر مجبور بودیم برای استفاده آن را خرد کنیم باید بلافاصله بعد از خرد کردن آن را مورد استفاده قرار دهیم.

وی عنوان کرد: خشک کردن و سرخ کردم و فریز کردن سبزیجات می تواند سبب آسیب رسانی به آنها شود و از خواص آنها بکاهد.

*افراد باید روزانه 12 تا 15 گرم مواد غذایی فیبردار مصرف کنند
انوشه افزود: استفاده از سبزی های تازه و سالاد در کنار غذا از بهترین ویژگی های ایرانیان است.

وی اظهار داشت: بدن انسان ها روزانه به 12 تا 15 گرم فیبر که در میوه ها و سبزیجات نهفته است نیاز دارد.

وی تأکید کرد: با وجود تمام مزایایی که سبزیجات در خود دارند نباید زیاد از آنها استفاده کرد.

انوشه بیماری هایی مانند اسهال، شل شدن بدن و تغییر مزاج را از جمله معایب استفاده زیاد از سبزیجات دانست.
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : شهرزاد , ساغر , نازلی
#2
فک کن مثلا تو قرمه سبزی ، سبزی درسته بندازیم جای سبزیه خورد شدهlaughing3laughing3laughing3laughing3laughing3laughing3


[تصویر:  %DB%8C%D8%A8.jpg]



[تصویر:  %DB%8C%D8%B2%D8%A8.bmp]
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : najva , ساغر , نازلی
#3

کدامیک بهتر است؛ سبزیجات تازه یا منجمد؟


سلامت نیوز: ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که نتوانید تصمیم گیری درستی در خصوص خرید سبزی تازه و یا فریز شده داشته باشید. تصور عموم بر این است که سبزی تازه خاصیت بیشتری نسبت به فریز شده دارد. اما بر اساس تحقیقات انجام شده و برخلاف تصور همه، سبزی منجمد شده دارای همان مواد مغذی است که سبزیجات تازه دارا هستند.

حتی برخی مطالعات حاکی از آن است که برخی سبزیجات منجمد، حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به تازه آن است. اما در مقابل، برخی میوه های تازه سرشار از ویتامین ب و ث هستند و بهتر است تازه تهیه شوند؛ زیرا مواد مغذی بیشتری در فرآیند پردازش از دست می دهند.

اما اگر قصد خرید سبزیجات منجمد شده را دارید، دقت کنید که طی بهترین فرآیند منجمد سازی تهیه شده باشند تا مواد مغذی خود را از دست نداده باشند.
همچنین بد نیست مواد غذایی مانند فلفل قرمز، مرکبات و توت را تازه، و هویج، کلم بروکلی، لوبیا سبز، نخود سبز و سبزیجات برگ دار را منجمد شده تهیه کنید.

مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : yummy
#4

یک متخصص تغذيه و رژيم درماني با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»

دکتر تیرنگ نیستانی گفت:« سوال بسیاری از افراد این است که آیا مواد مغذی واجزای غذایی سبزی ها با طبخ از بین می روند که باید گفت برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها در اثر طبخ از بین می روند و دسته ای از اجزای غذایی اتفاقا با پخت سبزی بهتر جذب بدن می شوند و دسته دیگری از اجزای غذایی با پخت سبزی هیچ تغییری نمی کند.»

وی ادامه داد:« به عنوان مثال در گیاهی مثل گوجه فرنگی ماده ای بنام لیکوپن وجود دارد که اتفاقا با پخته شدن قابلیت جذب بهتری پیدا می کند یعنی نه تنها با پختن گوجه خواص آن از بین نمی رود بلکه جذب آن افزایش می یابد.»

این متخصص تغذيه و رژيم درماني افزود:« در تعریف مواد مغذی باید گفت ماده مغذی آن بخشی از غذا است که بدن به آن نیاز دارد اما برای لیکوپن نیاز بدن تعریف نشده است یعنی چنین نیست که اگر کسی لیکوپن دریافت نکند دچار بیماری شود اما خواص حیاتی بخش بسیاری دارد از جمله اینکه از نظرخاصیت آنتی اکسیدانی غنی است همچنین خواص ضد سرطان خصوصا ضد سرطان پروستات دارد واین مسئله در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است.»

وی گفت:«برخی از پیش سازهای ویتامین A مثل بتاکاروتن نیز همین خاصیت را دارند یعنی با طبخ، خواص آن ها از بین نمی رود بلکه امکان جذب آن افزایش می یابد. همچنین سبزی هایی که حاوی نشاسته است در اثر طبخ غشای خارجی نشاسته آن پاره شده و جذب آن افزایش می یابد.»
دانشيار انستيتو تحقيقات تغذيه كشور ادامه داد:« اما برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.»

وی ادامه داد:« مسئله دیگر خرد کردن سبزی ها است. هرچه سبزی ها بیشتر خرد شود آنزیم هایی که عمل اکسیداسیون را انجام می دهند بیشتر فعال می شوند و در نتیجه ویتامین C موجود در سبزی ها را تخریب می کنند بنابراین هرچه سبزی ها کمتر خرد شود بهتر است.»
این متخصص افزود:« برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی فی نفسه با طبخ آسیبی نمی بینند مثلا املاح و یا فیبرهای موجود در سبزی با پختن از بین نمی رود.»

دکتر نیستانی تاکید کرد:« نکته مهمی که لازم است به آن توجه شود این است که باید آبی که سبزی را در آن طبخ می کنید مصرف کنید و از دور ریختن آب سبزی خودداری کنید به دلیل اینکه با دور ریختن آب سبزی، املاح موجود در آن را نیز دور می ریزید.»

وی گفت:«همچنین لازم است برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید تا آنزیم های اکسیداتیو آن غیرفعال شوند. اگر سبزی را از ابتدا در غذا بریزید تا آب جوش بیاید بخش بیشتری از ویتامین های محلول در آب بخصوص ویتامین های C و ویتامین B2 آن از بین خواهد رفت هرچند که می دانیم ویتامین C به درجاتی در اثر حرارت از بین می رود.»

خلا
حدیث قدسی:
هر گاه عبدی گناه می کند قطعه ای از زمین که در آن محل این گناه را انجام داده است از خدا اجازه می خواهد بنده را در کام خود فرو ببرد و آن سقفی که روی سر آنهاست از سقف بناها یا آسمان است از خدا اذن می طلبند که بر سر آنان خراب شود .
اما خداوند متعال می گوید :
دست از بنده من بردارید و به او مهلت بدهید زیرا شما او را خلق نکرده اید اگر او را خلق کرده بودید به او رحم میکردید.
sad2
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  کم کردن متعادل وزن و نكاتي پيرامون آن MAHDI 84 43,472 2015/05/27, 08:48 PM
آخرین ارسال: نازلی
  نگهداری مواد غذایی naz.gigili 2 9,483 2012/12/31, 05:07 PM
آخرین ارسال: نازلی
  چگونه از میوه های عید نگهداری کنیم؟ najva 1 2,511 2012/03/03, 10:28 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  عوارض محدود کردن رژیم غذائی به مرغ و ماهی najva 0 2,092 2012/02/23, 03:54 PM
آخرین ارسال: najva



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان