آیا مصرف اسید های چرب امگا3 با بروز اولین حمله بیماری ام اس رابطه ای دارد ؟
شاید شما خوانده باشید که مصرف نوع خاصی از اسیدهای چرب که به آنها اسیدهای چرب اشباع نشده می گوئیم (Poly unsaturated fatty acids ) به نظر می رسد با بیماری ام اس بی ارتباط نباشد و احتمالاً بروز این بیماری را کاهش می دهد . در مطالعه ای که اخیراً توسط محققین استرالیائي انجام گرفته بار دیگر این رابطه به تأیید رسیده است .
مطالعه فوق که در حال حاضر هم ادامه دارد ، نشان داده که خوردن غذاهای حاوی مقادیر قابل توجه امگا3 بخصوص ماهی ( و نه گیاهان ) سبب کاهش بروز اولین حمله بیماری ام اس میشود . خوردن فرم های دیگر چربی های غذایی ، چنین رابطه ای با بیماری ام اس نداشته است . قابل ذکر است که نتایج این مطالعه در ژورنال ام اس (MS Journal) به چاپ رسیده است .
لازم است بدانیم که ...
چربي ها یکی از مواد غذائی اصلی برای بدن محسوب می شوند . همانطور که بعضی انواع چربی برای بدن مضر هستند ( به اصطلاح چربی های بد ) ، برخی دیگر مانند چربی های غیر اشباع ، اصولاً سبب کاهش کلسترول خون می شوند و بدین گونه ،احتمال تنگی عروق و سکته های قلبی و مغزی را پائین می آورند . این نوع چربی ها و اسید چرب امگا3 که در آنها موجود است ، سالهاست که مورد توجه محققین قرار گرفته اند و موضوع رابطه آنها با بیماری ام اس هم یکی از موضوعات مورد توجه آنهاست .
در مطالعه مورد اشاره ما محققین ، عادات غذایی 267 فرد مبتلا به اولین حمله بیماری ام اس (CIS) و 517 فرد غیر مبتلا را مورد بررسی قرار دادند (با استفاده از پرسشنامه ها ) این تیم عادات غذایی یکسال قبل از تحقیق را در این دو گروه ثبت و میزان اسید های چرب با منشأ غذایی و نه داروئی را در آنها مورد مقایسه قرار دادند.
نهایتاً نتایج نشان داد که در آنها که اسید های چرب غذایی بیشتری مصرف کرده بودند ، احتمال بروز اولین حمله بیماری ام اس بطور قابل توجهی کمتر بود بخصوص آنها که این نوع اسید چرب را از ماهی دریافت کرده بودند .
اگرچه هنوز این نتیجه قطعی نشده اما به هر حال گنجاندن غذا های دریائی در برنامه غذایی ، توصیه ای است که همواره متخصصین تغذیه به افراد داشته اند ( در خصوص بیماری ام اس ماهی های غنی از امگا3 یعنی سالمون ، ساردین و تُن بیشتر مورد تأکید هستند – مترجم ) .
http://www.iranms.ir/index.php/node/view?id=791
1394-08-17 11:27
شاید شما خوانده باشید که مصرف نوع خاصی از اسیدهای چرب که به آنها اسیدهای چرب اشباع نشده می گوئیم (Poly unsaturated fatty acids ) به نظر می رسد با بیماری ام اس بی ارتباط نباشد و احتمالاً بروز این بیماری را کاهش می دهد . در مطالعه ای که اخیراً توسط محققین استرالیائي انجام گرفته بار دیگر این رابطه به تأیید رسیده است .
مطالعه فوق که در حال حاضر هم ادامه دارد ، نشان داده که خوردن غذاهای حاوی مقادیر قابل توجه امگا3 بخصوص ماهی ( و نه گیاهان ) سبب کاهش بروز اولین حمله بیماری ام اس میشود . خوردن فرم های دیگر چربی های غذایی ، چنین رابطه ای با بیماری ام اس نداشته است . قابل ذکر است که نتایج این مطالعه در ژورنال ام اس (MS Journal) به چاپ رسیده است .
لازم است بدانیم که ...
چربي ها یکی از مواد غذائی اصلی برای بدن محسوب می شوند . همانطور که بعضی انواع چربی برای بدن مضر هستند ( به اصطلاح چربی های بد ) ، برخی دیگر مانند چربی های غیر اشباع ، اصولاً سبب کاهش کلسترول خون می شوند و بدین گونه ،احتمال تنگی عروق و سکته های قلبی و مغزی را پائین می آورند . این نوع چربی ها و اسید چرب امگا3 که در آنها موجود است ، سالهاست که مورد توجه محققین قرار گرفته اند و موضوع رابطه آنها با بیماری ام اس هم یکی از موضوعات مورد توجه آنهاست .
در مطالعه مورد اشاره ما محققین ، عادات غذایی 267 فرد مبتلا به اولین حمله بیماری ام اس (CIS) و 517 فرد غیر مبتلا را مورد بررسی قرار دادند (با استفاده از پرسشنامه ها ) این تیم عادات غذایی یکسال قبل از تحقیق را در این دو گروه ثبت و میزان اسید های چرب با منشأ غذایی و نه داروئی را در آنها مورد مقایسه قرار دادند.
نهایتاً نتایج نشان داد که در آنها که اسید های چرب غذایی بیشتری مصرف کرده بودند ، احتمال بروز اولین حمله بیماری ام اس بطور قابل توجهی کمتر بود بخصوص آنها که این نوع اسید چرب را از ماهی دریافت کرده بودند .
اگرچه هنوز این نتیجه قطعی نشده اما به هر حال گنجاندن غذا های دریائی در برنامه غذایی ، توصیه ای است که همواره متخصصین تغذیه به افراد داشته اند ( در خصوص بیماری ام اس ماهی های غنی از امگا3 یعنی سالمون ، ساردین و تُن بیشتر مورد تأکید هستند – مترجم ) .
http://www.iranms.ir/index.php/node/view?id=791
1394-08-17 11:27