امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امیتازات : 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
با 10 قانون بیماری MS اشنا شوید
#1
با 10 قانون بیماری MS اشنا شوید
برترین ها:ام‌اس بیماری ترسناكی است. مرگبار نیست اما از آنجایی كه در صورت درمان دیرهنگام یا نامناسب باعث عوارض بسیار زیادی می‌شود و می‌تواند فرد را كاملا از كار بیندازد، بیماری ترسناكی جلوه می‌‌كند. اطلاعات عمومی درباره این بیماری چندان زیاد نیست اما با خواندن این مطلب می‌توانید اطلاعات خود را درباره این بیماری‌ بالا ببرید.

وقتی بدن با خودش می‌جنگد

1- بدن علیه خودش

بیماری مولتیل اسكلروزیس (MS) یك بیماری اتوایمون (یعنی بیماری كه در آن بخشی از بدن علیه بخشی دیگر وارد عمل می‌شود) است كه حالت پیش‌رونده دارد. این بیماری مغز و دستگاه عصبی نخاع را درگیر می‌كند. تا این لحظه هنوز درمان قطعی برای این بیماری كشف نشده است و درمان‌های فعلی صرفا جلوی پیشرفت بیماری را می‌‌گیرد یا علائم آن را بهبود می‌بخشد.
________________________________________

سفیدها بیشتر، سیاه‌ها سخت‌تر

2- زن‌ها بیشتر از مردها درگیر می‌شوند

بیمار مولتیل اسكلروزیس می‌تواند هر فردی را از هر جنسیت و سنی درگیر كند، اما در كل زنان 5/2 برابر مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند. به طور معمول بیشتر بیماران دیده‌شده بین 20 تا 40 سال سن دارند. در میان تمام نژادها و رنگ‌ پوست‌ها نژاد سفید بیشتر به این بیماری دچار می‌شود، اما نكته جالب این است كه بیماری در افراد سیاهپوست سریع‌تر پیشرفت می‌كند و علائم بیماران با پوست تیره وسیع‌تر است.
________________________________________

وقتی سلول‌های عصبی محافظ خود را از دست می‌دهند

3- آسیب لایه میلین

آسیب رسیدن به بافت پوشاننده ترون‌های عصبی (به این پوشش میلین می‌گویند) علت بروز بیماری «ام‌اس» است. زمانی كه لایه محافظ آسیب می‌بیند (در این بیماری به دلیل التهاب ناشی از اینكه سلول‌‌های ایمنی بدن به اشتباه علیه آنها وارد عمل می‌شوند) ایمپالس‌های عصبی یا كند می‌شوند یا متوقف. در این بیماری التهاب آسیب رساننده به لایه میلین ممكن است در نخاع، مغز، عصب چشمی و... رخ دهد.
________________________________________

شاید ژنتیک بی‌تقصیر باشد

4- چرا بعضی‌ها ام‌اس می‌گیرند بعضی‌ها نه؟

هنوز دانشمندان به پاسخ این سؤال نرسیده‌اند كه چرا بعضی افراد به «ام‌اس» مبتلا می‌شوند و برخی نه. شایع‌ترین و مورد طرفدارترین تئوری این است كه یك عفونت ویروسی یا نقصی ژنتیك علت ابتلای گروهی از افراد به این بیماری است. این بیماری ارثی نیست و ارتباط خانوادگی میان مبتلایان دیده نمی‌شود اما گاهی برخی مطالعات نشان داده كه این بیماری می‌تواند با ژنتیك انسانی مرتبط باشد.
________________________________________

اگر ساكن مناطق سردسیر هستید

5- مناطق سرد خطرناك‌تر است

فاكتورهای محیطی هم می‌تواند در ابتلای افراد به «ام‌اس» نقش داشته باشد. بعضی مطالعات نشان داده كه در یك كشور مردمی كه در مناطق سردسیر زندگی می‌كنند بیشتر از آنهایی كه در همان كشور در مناطق گرم‌تر زندگی می‌كنند در معرض ابتلا به «ام‌اس» قرار دارند. اما این مسئله هنوز ثابت نشده است و مطالعات روی آن ادامه دارد.
________________________________________

این بیماری از طول عمر نمی‌كاهد

6- این بیماری طول عمر را كم نمی‌كند

ابتلا به بیماری «ام‌اس» روی طول عمر افراد تاثیر خاصی نمی‌گذارد. حدود 45درصد از مبتلایان به این بیماری به فرم‌های غیرشدید آن مبتلا می‌شوند و افرادی هم كه به نوع شدید مبتلا می‌شوند، كاهش طول عمر ندارند. البته درباره «ام‌اس» یك قانون مشخص وجود دارد و آن هم اینكه بیماری هیچ فردی شبیه بیماری دیگری نیست و حالت هر بیماری ممكن است با دیگران فرق داشته باشد و نمی‌شود درباره شدت بیماری و تاثیر آن روی طول عمر از قوانین كلی حرف زد.
________________________________________

حمله، بهبود، حمله

7- هر بیمار ممكن است علائم متفاوتی داشته باشد
غیرقابل پیش‌بینی بودن این بیماری به آن معناست كه هر بیمار ممكن است علائم متفاوتی داشته باشد و شدت وخامت بیماری در او متفاوت باشد حتی در یك فرد ممكن است حمله‌های مختلف بیماری در مناطق مختلف بدن و به اشكال متفاوت رخ دهد. هر حمله بیماری ممكن است كوتاه باشد (حداكثر چند روز) و ممكن است طولانی باشد (چند هفته تا چند ماه). گاه ممكن است بیمار در فواصل حملات هیچ علامت و هیچ مشكلی نداشته باشد و حتی ممكن است فرد یك‌بار دچار حمله شود و دیگر به بیماری دچار نشود، اما حالت شایع بیماری عود، خاموش و سپس عود مجدد است. در گروه كمی هم بیماری با یك حمله شروع می‌شود و بدون دوره‌های بهبود سریعا به سمت بدتر شدن می‌رود.
________________________________________

گرما حمله می‌آفریند

8- عوامل خطر

بر اساس مطالعات انجام گرفته در نقاط مختلف جهان بیماری‌هایی كه موجب تب‌ در بدن می‌شوند، حمام با آب‌داغ، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و اضطراب و استرس عواملی است كه می‌‌تواند باعث بروز حمله ام‌اس در بیماران یا تشدید علائم در گروهی از بیماران شود.
________________________________________

ظاهر بیمار ندارند، اما...

9- همه بدن ممكن است درگیر شود

اصلی‌ترین علامت بیماری «ام‌اس» خستگی مزمن و زود خسته شدن است. هرقدر كه بیماری پیشرفت كند این حالت شدیدتر می‌شود. خستگی معمولا بعدازظهرها بیشتر از صبح‌هاست. در ضمن ممكن است تمام عضلات یا ارگان‌های بدن به این بیماری مبتلا شوند مثلا فرد دچار ضعف، گزگز و خواب رفتن اندام‌ها شود یا دچار مشكل در برقراری ارتباط جنسی شود، شنوایی‌اش كاهش یابد یا دچار مشكل بینایی شود.

همچنین فرد ممكن است به سختی توان صحبت كردن داشته باشد یا بلع برایش مشكل باشد. حتی ممكن است فرد دچار مشكلات ذهنی شود، اما در كل باید گفت كه از ظاهر یك فرد مبتلا به «ام‌اس» نمی‌توان به بیماری او و شدت آن پی برد.
________________________________________

اهمیت شروع سریع درمان

10- درمان قطعی وجود ندارد، اما...

هنوز هیچ درمان قطعی‌ای برای این بیماری پیدا نشده است اما در زمینه درمان بیماری گام‌های بزرگی برداشته شده است. در حال حاضر تشخیص زودهنگام و شروع درمان صحیح قدم حیاتی در زمینه متوقف كردن رشد بیماری و جلوگیری از بروز عوارض آن است. اگر بیماران تحت درمان قرار نگیرند، حدود 50درصد آنها از فرم اولیه (حمله، بهبود، حمله) پس از 10 سال به فرم شدید بیماری دچار خواهند شد و یك‌سوم آنها پس از 20سال مجبور به ادامه زندگی روی ویلچر خواهند بود.
باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : ابراهیم , sooorooosh , paeazan , rose abi , زهرا59 , arezooo82 , neda.n , niloufar , reach usa , آنا , fireboud , rana , آسو , هاجی , f.karamzadeh , طلایه , ساغر , shahrzad.s , saraa , SSA , nazii , برگ 7 , الهام ج , mahsa , yummy , hadisss , MFhealth , ayda.m , شیرین , hamid_147 , Azad , successful , AVID2000 , zohrevand , یوسفی نازنین , minoshka , نازی ی , مینا ح , hilda , mahdiye1989 , maryam.N
#2
ممنون خیلی عالی بود
جواب اکثر سوالهای بیماران ام اس رو مفید و مختصر دادین
 تشکر شده توسط : coffeedot , یوسفی نازنین
#3
آیا منظور از درمان همان استفاده از داروهایی چون بتا فرون و آوانکس و غیره است. واقعا اینها می تونند مفید باشند؟ آیا کورتون درمانی واقعا جواب میده؟ من که هر بار تحت درمان کورتون بودم عوارض بیماریم تشدید شده (ناراحتی گوارشی و ضعف شدید بدن و کلی ماجراها). واقعا یه درمان مناسب چیه؟ آیا واقعا کسی رو میشناسی که از این درمانها انجام نداده و روی ویلچره؟
#4
اسم ويلچر مياد تمام وجودم ميلرزه

 تشکر شده توسط : nazii , یوسفی نازنین , مینا ح , elham.s
#5
ویلچر کابوس شبانه منه sadsadsadsadsadsad
 تشکر شده توسط : محبوب64 , یوسفی نازنین , elham.s
#6
[/size]
(2012/08/22, 12:36 AM)سارا خليلي نوشته است: اسم ويلچر مياد تمام وجودم ميلرزه
سارا جان دوست خوب خوشبینی برای مااز هرچیزی بهتره.

:a[size=medium]gree:[color=#006400]دنیا به خنده ما احتیاج داره Rolleyes[/color]
به جهان خرم ازآنم که جهان خرم از اوست/ عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست
 تشکر شده توسط : nazii , محبوب64 , arezooo82 , hamid_147 , یوسفی نازنین
#7
آشنایی با 21 نکته درباره بیماری ام اس
[تصویر:  13-6-23-233721.jpg]

سلامت > بیماری- همشهری آنلاین:
اسکلروز متعدد یا ام اس یک بیماری مزمن است که به اعصاب در طناب نخاعی و مغز و نیز عصب بینایی آسیب می‌زند.

1- تعریف ام اس

ام اس (MS) مخفف کلمه "اسکلروز متعدد" (Multiple Sclerosis) است. اسکلروز به معنای ایجاد جوشگاه است، و افراد دچار ام اس نواحی متعدد بافت جوشگاهی در پاسخ به آسیب عصبی است. بسته به محل ایجاد آسیب، علائم ممکن است شامل اشکالات در کنترل عضلات، تعادل، بینایی، یا حرف زدن باشد.

2- علائم ام اس: ضعف یا بیحسی

آسیب عصبی ممکن است باعث ایجاد این علائم شود:
• ضعف در دست یا پا
• بیحسی
• از دست رفتن تعادل
• اسپاسم عضلانی

این علائم ممکن است به لکنت زبان یا اشکال راه رفتن مکرر بینجامد

3- علائم ام اس: مشکلات بینایی [تصویر:  3-1.jpg]

بیش از نیمی از افراد مبتلا به ام اس مبتلا مشکل بینایی به نام "نوریت اپتیک" می‌شوند.

این التهاب عصب بینایی است ممکن است باعث محو شدن دید، از دست رفتن رنگ‌بینی، درد چشم ،نابینایی معمولا در یک چشم شود.

4- علائم ام اس: مشکلات سخن گفتن

گرچه مشکلات گفتار از مشکلات بینایی کمتر شایع است، برخی از افراد مبتلا به ام اس لکنت زبان پیدا می‌کنند. این عارضه هنگامی رخ می‌دهد ام اس اعصابی را که پیام‌های گفتار را به مغز منتقل می‌کنند، تخریب می‌کند. برخی از افراد نیز دچار اشکال بلع می‌شوند.

5- سایر علائم ام اس

ام اس ممکن است بر حدت ذهنی هم تاثیر بگذارد. برخی از افراد ممکن است به مدت بیشتری برای حل مسائل نیاز داشته باشند. دیگران ممکن است نقصان ملایم حافظه یا اشکال در تمرکز را تجربه کنند. اغلب افراد دچار ام اس همچنین ممکن است دچار درجاتی از دست دادن کنترل مثانه شوند، که به علت قطع ارتباط عصبی میان مثانه و مغز است.

نهایتا خستگی یک مشکل رایج در این بیماری است. ممکن است حتی پس از یک خواب خوب شبانه احساس خستگی کنید.



6- سکته مغزی در برابر ام اس [تصویر:  princ_rm_photo_of_damaged_brains.jpg]

اختلال حواس، لکنت زبان، و ضعف عضلانی ممکن است علائم ام اس باشند، اما سکته مغزی هم ممکن است با همین نشانه‌ها بروز کند.

هر کسی که به طور ناگهانی توانایی صحبت کردن یا حرکت دادن اعضایش را از دست بدهد، باید فورا به اورژانس برده شود.

درمان سکته مغزی در ساعات اولیه احتمال بهبودی موفقیت‌آمیز را بالا می‌برد.

تفاوت سکته مغزی و ام اس را در تصویربرداری مغز با ام آر آی در عکس مقابل می‌بینید.

7- علت ام اس چیست؟

ریشه اصلی ایجاد ام اس معلوم نیست، اما پزشکان عواملی را یافته‌اند که با شیوع ام اس همراهی دارند. ام اس در نواحی دور از خط استوا از جمله کشورهای اسکاندیناوی و سایر بخش‌های اروپای شمالی بیشترین شیوع را دارد. در این نواحی نور آفتاب کمتر است، بنابراین برخی از پژوهشگران می‌گویند کمبود ویتامین D ممکن است نقشی در ایجاد این بیماری داشته باشد.

پژوهش‌ها بیانگر رابطه احتمالی میان کمبود ویتامین D و اختلالات خودایمنی (که ام اس هم جزء آنها محسوب می‌شود) بوده‌اند، اما هنوز نتیجه قطعی در این باره به دست نیامده است. به نظر می‌رسد ژنتیک هم در ایجاد ام اس نقش داشته باشد.



8- چطور ام اس به بدن حمله می‌کند؟[تصویر:  phototake_rm_photo_of_ms_attacking_brain.jpg]

در افراد دچار ام اس، دستگاه ایمنی خود فرد به بافت‌های اطراف رشته‌های عصبی در مغز، نخاع، و رشته‌های عصب بینایی حمله می‌کند. این بافت پوشاننده رشته‌های عصبی از ماده چربی به نام میلین تشکیل شده است.


میلین نقش عایق اعصاب را ایفا می‌کند و به انتقال پیام‌های عصبی که حرکت، سخن گفتن و سایر کارکردها را کنترل می‌کنند، یاری می‌رساند.




هنگامی که میلین تخریب می‌شود، بافت جوشگاهی به وجود می‌آید، و پیام‌های عصبی درست منتقل نمی‌شوند.

9- چه کسانی ام اس می‌گیرند؟

ام اس دست کم دو برابر در زنان شایع‌تر از مردان است. با اینکه افراد از همه نژادها ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، اما افراد سفیدپوست بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن هستند. احتمال دچار شدن به ام اس در فاصله سنین 20 تا 50 سالگی بیشتر است.

10- تشخیص ام اس

علاوه بر گرفتن سابقه پزشکی و معاینه جسمی آزمایش‌های بر روی بیماران برای تشخیص ام اس و رد کردن سایر علل ایجاد کننده علائم انجام می‌شود. بیش از 90 درصد افراد مبتلا به ام اس دارای بافت جوشگاهی در مغز هستند که در اسکن مغزی با ام آر آی دیده می‌شود.

یک آزمایش تشخیصی دیگر گرفتن مایع مغزی نخاعی (مایعی که درون مغز و نخاع جریان دارد) از محل ستون فقرات کمری برای بررسی تغییرات آن است. آزمایش‌ها برای بررسی فعالیت الکتریکی اعصاب نیز ممکن است برای کمک به تشخیص به کار روند. همچنین آزمایش‌‌های برای رد کردن سایر بیماری‌های خود ایمنی و عفونت‌ها هم ممکن است انجام شود.

11- پیشرفت بیماری ام اس

سیر بیماری ام اس در هر شخصی الگوی متفاوتی دارد، و در بسیاری از افراد می‌توان با درمان بیماری را کنترل کرد.
ام اس به چهار شکل ممکن است پیشرفت کند:

الف- عودکننده- فروکش‌کننده: حمله حاد بیماری و شعله‌ورشدن ناگهانی علائم رخ می‌دهد، سپس این علائم به طور کامل یا نسبی بهبود پیدا می‌کنند . سپس حملات بعدی به همین شکل با فواصل زمانی متفاوت ممکن است بروز کند. این شایع‌ترین شکل بیماری ام اس است.

ب- پیشرونده اولیه: علائم ام اس به آهستگی اما به طور مداوم بدتر می‌شود، بدون اینکه در طول زمان بهبودی رخ دهد یا شعله‌ور شدن ناگهانی بیماری رخ دهد.

ج- پیشرونده ثانویه: بیماری به شکل عودکننده- فروکش‌کننده شروع می‌شود، و بعد به شکل پیشرونده تبدیل می‌شود.
د- پیشرونده عودکننده: علائم زمینه‌ای به طور مداوم بدتر می‌شود. در عین حال بیمار حملات حاد را هم تجربه می‌کند که ممکن است فروکش کنند یا نکنند. این شکل بیماری از همه نادرتر است.

12- ام اس و آب و هوا

پژوهش‌ها بیانگر آن است که بیماری ام اس در طول ماه‌های تابستان ممکن است فعال‌تر شود. گرما و رطوبت بالا ممکن است به طور گذرا باعث بدتر شدن علائم شود. آب و هوایی خیلی سرد و تغییرات ناگهانی در درجه حرارت نیز ممکن است علائم را بدتر کنند.

13- درمان ام اس: داروها

گرچه علاجی برای ام اس وجود ندارد، اما "داروهای تغییردهنده سیر بیماری" وجود دارند که می‌توانند فراوانی و شدت حملات ام اس را کاهش دهند. مصرف این داروها می‌تواند میزان آسیب به مغز و نخاع در طول زمان را کاهش دهد و جلوی پیشرفت معلولیت را بگیرد.

تجویز دوزهای بالای داروهای کورتونی هنگام بروز حمله بیماری می‌تواند زمان حمله را کوتاه کند. داروهای بسیار دیگری هم برای کنترل علائم آزارنده ام اس مانند اسپاسم عضلانی، بی‌اختیاری ادراری، و درد وجود دارند.

14- درمان ام اس: کنترل درد

حدود نیمی از مبتلایان به ام اس دچار شکلی از درد می‌شوند که یا ناشی از ایجاد مدار کوتاه در دستگاه عصبی است یا به علت اسپاسم و کشیدگی عضلانی رخ می‌دهد.

پزشکان برای تسکین این دارد ممکن است از داروهای ضدافسردگی و ضدتشنج (که خواص ضددرد هم دارند) استفاده کنند. داروهای مسکن و داروهای ضداسپاسم نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرند. درد عضلانی این بیماران اغلب به خوبی ماساژدرمانی و فیزیوتراپی هم تسکین پیدا می‌کند.

15- درمان ام اس: فیزیوتراپی

اگر ام اس باعث شده است که تعادل، هماهنگی عضلات یا قدرت عضلانی‌تان مختل شود، باید یاد بگیرید چطور خودتان را با این وضعیت تطبیق دهید. فیزیوتراپی می‌تواند به قوی کردن عضلات، مقابله با سفتی عضلات و مفاصل و افزایش توانایی حرکتی شما کمک کند. کاردرمانی نیز می‌تواند به شما کمک کند هماهنگی عضلات دست‌های‌تان برای لباس پوشیدن و نوشتن را بازیابید. و اگر در صحبت کردن یا بلعیدن دچار اشکال هستید، می‌توانید از گفتاردرمانگر کمک بگیرید.

16- درمان‌های طب مکمل برای ام اس

بسیاری از شیوه‌های درمانی طب مکمل یا جایگزین که برای ام اس به کار می‌روند، به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته‌اند. برخی از افراد می‌گویند طب سوزنی علائمی مانند درد و اسپاسم عضلانی را تخفیف می‌دهد، اما پژوهش‌ها برای ثابت کردن این ادعا نتایج قطعی به دست نداده است.

همچنین گزارش‌هایی درباره سودمندی تزریق سم زنبور عسل منتشر شده است، اما یک تحقیق معتبر 24 هفته‌ای در این باره هیچ بهبودی در معلولیت، خستگی و شمار حملات ام اس را با استفاده از این روش درمانی نشان نداد. اگر می‌خواهید مصرف مکمل‌ها، رژیم‌های غذایی خاص یا سایر روش‌های درمانی غیرمتعارف را امتحان کنید، حتما با دکترتان در این باره مشورت کنید.

17- ام اس و بارداری

پزشکان عموما توافق دارند که بارداری برای زنان مبتلا به ام اس بی‌خطر است. پژوهش‌ها هیچ افزایشی در خطر عوارض در حین بارداری را نشان نداده‌اند. در واقع در بسیاری از زنان در حین بارداری علائم ام اس کاهش پیدا می‌کند.

میزان بالای هورمون‌ها و پروتئین‌ها در طول بارداری ممکن است باعث مهار دستگاه ایمنی شود و احتمال حمله جدید ام اس را کاهش دهد. بهتر است پیش از باردار شدن در این باره با دکترتان مشورت کنید، چرا که برخی از داروهای ام اس را نباید در حین بارداری یا شیردهی مصرف کرد. در ماه‌های اول پس از زایمان احتمال عود بیماری ممکن است افزایش یابد.

18 - متحرک ماندن با وجود ام اس

اکثریت افراد دچار ام اس می‌توانند به راه رفتن ادامه دهند ،گرچه ممکن است نیاز به وسائل کمکی داشته باشند. کفش‌های ارتوتیک یا بریس‌های ساق پا می‌تواند به افزایش پایداری فرد هنگام راه رفتن کمک کنند. اگر یک پای‌تان قوی‌تر از پای دیگر است،

استفاده از عصا می‌تواند به شما کمک کند.افرادی که دچار ضعف شدید در پاهای‌شان هستند ممکن است نیاز به استفاده از واکر داشته باشند. و برای افرادی که توانایی حفظ تعادل ندارند یا زود خسته می‌شوند، استفاده از صندلی چرخدار یا اسکوتر گزینه خوبی است.

19 - تغییرات در خانه برای بیماران ام اس

با انجام چند تغییر در خانه‌تان می‌تواند فعالیت‌های روزانه‌تان را راحت‌تر انجام دهید. درون حمام دستگیره نصب کنید. دستگیره ایمنی در توالت نصب کنید و نشیمنگاه آن را بالا ببرید. یکی از پیشخوان‌های آشپزخانه‌تان را پایین بیاورید تا بتوانید در حالت نشسته به دسترسی پیدا کنید. قالیچه یا فرش‌هایی را که ممکن است روی زمین لیز بخورند، جمع کنید.

20 - ام اس و ورزش

ورزش می‌تواند سفتی، خستگی و سایر علائم ام اس را بهبود بخشد. اما ورزش کردن بیش از حد ممکن است وضعیت را بدتر کند. بهتر است به آهستگی ورزش کردن را شروع کنید. ابتدا با 10 دقیقه ورزش شروع کنید و بعد به تدریج مدت هر وعده ورزش‌تان را افزایش دهید.

پیش شروع برنامه ورزشی‌تان درباره نوع و شدت مناسب فعالیت ورزشی با دکترتان مشورت کنید. چند گزینه محتمل شامل آئروبیک آبی، شنا، تای چی و یوگا است.

21- دورنمای ام اس

اغلب بیماران ام اس طول عمر طبیعی یا نزدیک به طبیعی خواهند داشت. با اینکه این بیماری ممکن است راه رفتن یا انجام برخی از کارها را مشکل کند، همیشه به معلولیت شدید منتهی نمی‌شود.

بسیاری از مبتلایان به ام اس با وجود درمان‌های موثر، شیوه‌های توانبخشی، وسائل کمکی فعال باقی می‌مانند، به شغل‌شان ادامه می‌دهند و می‌توانند از زندگی خانوادگی و فعالیت‌های محبوب‌شان لذت ببرند.
باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : Yanis , minoshka , shahrzad.s , احمد رضا , لیلی1 , maryamgoli
#8
نکات مهمی را یادآورشده
#9
ام اس به زودی درمان میشه. اگه درمان هم نشه کنترل میشه. این مطمئنم
#10
با آمپولهایی که میزنید کنترل میشه دیگه
خدایا تمام خنده های تلخ امروزم را می دهم
یکی از آن گریه های شیرین کودکیم را پس بده
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  رابطه مصرف بیش از حد نمک و بیماری ام اس paeazan 24 18,989 2019/07/12, 06:00 PM
آخرین ارسال: پریا حقیقت پور
  روند تشخیص درست بیماری ام اس sargol 25 31,296 2018/03/18, 08:36 PM
آخرین ارسال: nahid
  کشف نشانگرزیستی بیماری‌های خود ایمنی niloofary 1 3,173 2017/02/08, 10:02 AM
آخرین ارسال: niloofary
  بیماری لوپوس و تشابه و تفاوت آن با ام اس نازلی 7 17,805 2017/01/12, 12:50 AM
آخرین ارسال: silent
  تشخیص بیماری ام اس Prime 2 97,511 2015/10/21, 10:45 PM
آخرین ارسال: nahid
  ام‌اس بیماری چندعلتی است (مصاحبه اختصاصی تبیان با دکترعظیمی) parisa2011 6 9,324 2014/06/11, 02:35 PM
آخرین ارسال: سالومه
  علل بروز بیماری MS و راه‌های پیشگیری hamid_147 3 5,185 2014/04/23, 05:57 PM
آخرین ارسال: الی کوچولو
  ام اس را همراه بدانیم، نه بیماری paeazan 0 3,201 2014/02/27, 11:33 PM
آخرین ارسال: paeazan
  ویتامین A پیشرفت بیماری ام.اس را متوقف می کند fereshteh 1 8,396 2014/02/09, 09:08 PM
آخرین ارسال: warrior
  تست شناخت بیماری MS Prime 31 39,485 2013/08/02, 09:37 AM
آخرین ارسال: shahrokh



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان