وزیر ارتباطات در گفتگو با سایت رسمی مجلس:
وزارت ارتباطات منشاء این پارازیتها نیست
این وزارتخانه درصدد کشف منشاء ارسال آنها است.
به طور جدی پیگیر این مساله هستیم.
وی افزود «قطعا باید به دنبال منبع ارسال این پارازیتها و شناسایی آن بود٬ زیرا آثار و عواقب بسیار سوء و متعددی در پی خواهد داشت.»
این مقام مسئول با تاکید مجدد بر اینکه ارسال این پارازیتها از سوی این وزارتخانه نیست٬ حاضر به پاسخگویی بیشتر در این مورد نشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیران مجموعه او در حالی نسبت به ارسال پارازیتهای ماهوارهای اظهار بیاطلاعی میکنند که درحال حاضر تنها نهاد متولی مدیریت، نظارت و هماهنگ کننده فضای فرکانسی کشور، سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی است و ارسال هر نوع فرکانس با هر میزان شدت، ارتفاع و مدت زمان باید زیرنظر و با هماهنگی رگولاتوری (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) صورت پذیرد؛ ولی مدیران این سازمان هم از این امر اظهار بیاطلاعی میکنند تاجایی که مدیر روابط عمومی رگولاتوری در یک مصاحبه ضمن بی خبری از این امر میگوید که از هدایت کننده این پارازیتها بیخبر است.
مقامهای جمهوری اسلامی در سه سال گذشته ارسال پارازیت برای قطع برنامههای ماهوارهای را تشدید کردهاند که گزارش شده این پارازیتها منجر به بروز برخی بیماریها شده است.
هفته گذشته نیز معصومه ابتکار٬ دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر تهران نسبت به افزایش بیماریهای ناشناحته ناشی از پارازیتها در شهر تهران ابراز نگرانی کرده بود.
خانم ابتکار گفته بود: «نگرانی که در حال حاضر وجود دارد ارسال امواجی است که بر اساس هیچ ضابطهای نیست و مشخص نیست مسئولیت این امواج با چه کسی است.»
منبع : خانه ملت -همشهری آنلاین و...
*****************************************
پارازیت ها سونامی سرطان به راه می اندازند دکلها مقصر شناخته شدند؛ پارازیتها هنوز نه
بحث پارازیتها و خطرشان برای سلامت شهروندان دوباره سر زبانها افتاده است. معصومه ابتکار، شاید تنها چهرهای باشد که هر چند وقت یک بار درباره آثار مخرب پارازیتها و آنتنهای مخابراتی روی سلامت مردم هشدار میدهد و تا به حال همه هشدارهایش بیجواب ماندهاند.
مجله مهر: ابتکار اخیرا دوباره درباره بیماریهای ناشی از پارازیت هشدار داده و گفته است: «سونامی سرطان در راه است.» او میگوید: «امروزه وقتی شاهد افزایش بیماریهای مختلف با منشاء ناشناخته هستیم، به طور قطع و یقین میتوانیم بگوئیم تشعشع میتواند موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن شود و این موضوع قطعی است. من به عنوان یک متخصص ایمونولوژی و محقق میگویم که سر منشاء بسیاری از عوارض و بیماریهای بدن میتواند این امواج باشد.»
دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر معتقد است «آن چه در حال حاضر برای سلامتی شهروندان تهرانی نگران کننده است ارسال پارازیتهایی است که منشا آنها مشخص نیست. ارسال این امواج بر اساس هیچ ضابطه ای نیست و مشخص نیست مسئولیت این امواج با چه کسی است تا بتوان بابت آن از کسی سوال پرسید و یا بر آن نظارت کرد.»
دکلهای مخابراتی هم یکی از خطرهای جدی برای سلامتی شهروندان به حساب میآیند که در سالهای گذشته، نزدیکی آنها به محل سکونت افراد، مورد انتقاد پزشکان بوده است که البته ابتکار وعده داده به زودی سر و سامان پیدا کنند و بسیاری از آنها تجمیع شوند. چون به گفته او، بر اساس مصوبه شورای شهر، دکل سازه ساختمانی محسوب میشود و برای احداث هر دکل باید از شهرداری پروانه و مجوز گرفته شود.
هر چند که کارشناسان مخابرات میگویند انرژی ساطع شده از آنتنهای تلفن همراه به حدی نیست که به شهروندان آسیب برساند؛ مگر در تماسهای طولانی مدت. چرا که بدن انسان زمانی که در معرض فرکانسهای فرستندههای رادیویی (FM) و تلویزیون (VHF) و پارازیتهای ماهوارهای قرار میگیرد، بیشتر از سیستمهای تلفن همراه انرژی جذب میکند. به همین دلیل هم این فرکانسها مضرتر از تلفن همراه هستند.
با این حال شورای شهر قبل از آن که به فکر پارازیتهای سرگردان در شهر باشد، دست به کار ساماندهی دکلهای مخابراتی و آنتنهایی شده است که بعضی از آنها روی بام خانهها نصب هستند. چرا که به گفته ابتکار «در حال حاضر نه بخش دولتی حاضر به پذیرش مسئولیت پارازیتها شده و نه مدیریت شهری میتواند به آن ورود پیدا کند. متخصصان مخابراتی هم با وجود تاکید بر استاندارد بودن دستگاههای مخابراتی از ارسال پارازیتهای بیمنشا ابراز نگرانی میکنند.»
پزشکان چه میگویند؟
صحبت از پارازیتهای ماهواره ای یک خط قرمز غیررسمی در بین پزشکان است که مهمترین دلیل آن، نبود پشتوانه تحقیقاتی قوی است. با این حال، دو سه سال پیش، رئیس انجمن پزشکان داخلی ایران درباره پارازیتها و تاثیر آنها در سلامتی افراد گفته بود: «امواج موجود در فضا روی سیستم مغز و اعصاب و تعادل انسان اثر دارد. گاهی اوقات نیز روی غدد داخلی و رحم بهخصوص در زنان باردار تاثیر منفی دارد؛ بهطوری که این امواج در زنان باردار باعث سقط جنین و عوارض مادرزادی و ژنتیک در نوزاد آنها خواهد شد.» اظهار نظری که حتی با گذشت سه سال از انتشار آن، هنوز در ایمیلها دست به دست میشود.
دکتر ایرج خسرونیا گفته بود که این امواج، در طولانی مدت روی پرده گوش و سیستم شنوایی تاثیرات منفی دارد و تعداد زیادی از افراد در معرض امواج بهطور غیرعادی عصبی هستند و اضطراب و هیجان دارند. به اعتقاد دکتر خسرونیا، گاهی اوقات هم این پارازیتها منجر به اختلالات قلبی و عروقی روی افراد در معرض خواهد شد. حتی امکان دارد که امواج رادیویی روی مغز و استخوان هم تاثیر بگذارد و روی ساختار سلولهای آن تغییراتی ایجاد کند؛ این امر خود ابتلا به انواع سرطانها و بیماریهای خونی را بهدنبال خواهد داشت.
در همان زمان، دکتر ابوالفضل نجاران، متخصص مغز و اعصاب هم در گفتوگو با همشهری گفته بود: «از زمانی که بحث پارازیتهای ماهوارهای مطرح شد، افراد مبتلا به سردردهای شدید و عصبانیت و دارای علائم افسردگی بیشتر به مطبها مراجعه میکنند. همچنین تعداد کسانی که دچار حملات شدید اماس میشوند هم افزایشیافته است. هرچند هنوز بهطور علمی و دقیق نمیتوان گفت که این عوارض بهعلت پارازیتها و امواج موجود در فضاست.»
اما شاید مستندترین بررسیهای انجام شده، مربوط به مطالعاتی باشد که دکتر منیره پورجواد، رئیس بیمارستان امالبنین مشهد نتایج آن را دو سال قبل در اختیار ایسنا قرار داد. او گفت: «مطالعات انجام شده روی امواج الکترومغناطیسی نشان داده است که این امواج، طیف وسیعی از بیماریها، از آسیب DNA تا انواع ناهنجاریهای مادرزادی و سرطانها را باعث میشود.»
او گفته بود که تشعشعات تلفن همراه روی 100 گونه از پروتئینهای موجود در سلولهای رشد یافته در آزمایشگاه که از خون شناور انسان گرفته شده است، اثر میگذارد و پزشکان توصیه کردهاند که زنان باردار روزانه بیشتر از 8 ساعت در معرض امواج الکترومغناطیسی که در رایانه، تلفن همراه، دستگاههای مایکروویو و به میزان بسیار کم در تلویزیون وجود دارد، قرار نگیرند زیرا این امواج ممکن است روی رشد جنین تاثیرگذار باشد.
او به اثرات زیانبار امواج الکترومغناطیسی شامل امواج رادار، مایکروویو و... روی سلامتی اشاره کرده و گفته بود: «بیشترین اثرات حیاتی امواج الکترومغناطیسی ناشی از امواج ماکروویو، سیستمهای راداری، امواج رادیویی روی نظامیان و افرادی است که در نزدیکی ایستگاهها زندگی میکنند.»
این موضوع البته در مجلس قبلی هم بازتابهای زیادی داشت. نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم، چند باری نسبت به تاثیر مخرب پارازیتهای ماهوارهای و مخابراتی بر سلامت روان شهروندان تهرانی هشدار داده و گفته بود: «وقتی امواج دو موبایل میتواند یک تخم مرغ را بپزد، امواج پارازیت هم میتواند در سلامت و روان انسان اثر بگذارد.»
به گفته دکتر انوشیروان محسنی بندپی «تحقیقات نشان داده که امواج پارازیت تاثیرات مخربی بر اعصاب و روان انسان بر جا میگذارند. همچنین این امواج ممکن است در اثر تداوم، ناشنوایی مزمن را به همراه داشته باشد و برای افراد التهابات پوستی را به دنبال بیاورد.»
به همین دلیل بود که کمیسیون بهداشت مجلس هشتم، از وزارت بهداشت خواست تا درباره پارازیتها تحقیقاتی انجام دهد اما توضیحاتی که معاون درمان و بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خردادماه سال 89 درخصوص اثرات مخرب امواج مداخلهکننده بر سلامت انسان به اعضای کمیسیون بهداشت و درمان گزارش داد، آنها را قانع نکرد. به گفته محمد ضابطی، عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم، این گزارش به قدری ناقص بود که به دغدغههای اعضای کمیسیون پایان نداد.
موج بر موج پارازیت ها
پارازیتها از یک برج رادیویی فرستاده میشوند و روی سیگنالهای اصلی ماهواره قرار میگیرند. این تداخل امواچ باعث میشود کیفیت امواج ماهواره پایین بیاید و تصویر شطرنجی یا منقطع پخش شود. برای این که چنین اتفاقی بیفتد، فرکانسهای ماکروویو یا همان پارازیتها باید در دامنه ۳مگاهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز باشند. امواج شدیدی که هر قدر شدت شان بالاتر برود، برای سلامتی انسانها و دیگر موجودات زنده خطرناکتر هستند.
این امواج در قسمتهای عضلانی بدن نسبت به بافتهای چربی، عمق نفوذ کمتر و جذب بیشتری دارند، بنابراین امواج مایکروویو بعد از نفوذ نوعی اثر گرمایی در بدن تولید میکنند که میتواند باعث تخریب و آسیب ملکولی شود. بالا رفتن مدت زمان تماس این امواج با بدن فرد، اثرات تخریبی آنها را بیشتری میکند. چه این امواج مربوط به پارازیتهای ماهوارهها باشد و چه دکلهای مخابراتی که در نزدیکی ساختمانهای مسکونی برپا شدهاند.
اهمیت این موضوع به حدی است که سازمان بهداشت جهانی برنامه بلندمدتی را برای ارزیابی خطرات ناشی از امواج و میدانهای الکترومغناطیسی تدوین کرده است. این برنامه تحت عنوان پروژه بینالمللی میدانهای الکترومغناطیسی در سال1996 تدوین شد و مهمترین هدف آن مطالعه کامل مقالات علمی موجود است. به همین دلیل هم بود که در سال2002 واحد تشعشعات و بهداشت محیط زیست این سازمان راه اندازی شد تا فاکتورهای پررسیک را مشخص کند و استانداردی برای این امواج در نظر بگیرد تا احتمال بروز ضایعات سرطانی و سایر اختلالات ناشی از امواج الکترومغناطیسی به حداقل برسد.
http://webzine.mehrnews.com/fa/press/2501706