2010/09/13, 02:46 PM
k1.JPG (اندازه: 3.09 KB / تعداد دفعات دریافت: 288)
k2.JPG (اندازه: 2.7 KB / تعداد دفعات دریافت: 266)
كامبوجا، همزيستي باكتريها و مخمرها که به "قارچ کامبوچا یا کومبوچا" معروف است .
قارچ مربوط به کامبوچا ۲۲۰ سال قبل از میلاد در چین (منچوری) مورد مصرف داشتهاست و سپس از راه خطوط بازرگانی به روسیه وکشورهای اروپای شرقی انتقال یافته، در آنجا عمومیت پیدا کرد.
قبل از جنگ جهانی دوم استفاده از آن بسیار رواج پیدا کرده بود ولی، در زمان جنگ به دلیل کمبود چای و شکر (محیط کشت کامبوچا ) از رواج افتاد.
تمامی صد سالههای کشور روسیه، اسپانیا، تبت، ژاپن و چین عمر سراسر سلامتی خود را، مدیون این قارچند. امروزه این قارچ در اروپا و آمریکا بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و حتی در آمریکا انجمن استفاده کنندگان از این قارچ تأسیس شدهاست.
این قارچ از روسیه به کشور ما نیز راه پیدا کرده و چند سالی است در بعضی نقاط از آن استفاده میکنند.
اگرچه ”کومبوجا“ نوعى قارچ است اما در واقع به شکل نوشیدنى مورد مصرف قرار مىگیرد، یک نوشیدنى ساده که ترکیبى است از چاى معمولى و شکر که با استفاده از قارچ کومبوجا تخمیر شده و ساختار شیمیائى آن تغییر کرده است. گزارشهاى علمى بسیارى که تاکنون درباره قارچ کومبوجا نوشته شده است نشان مىدهد که نوعى ”آنتىبیوتیک قوی“ در ترکیب قارچ کومبوجا وجود دارد که وجود آن باعث مىشود مواد زائد و سموم بدن دفع شود. به عقیده پزشکان این مواد در فرآیند شیمیائى بدن نقش مهمى ایفاء مىکنند آنها معتقد هستند چاى کمبوجا یک ماده غذائى مکمل به حساب مىآید که مصرف آن سیستم دفاعى بدن را تقویت کرده و موجب جلوگیرى از بیمارىها مىشود.
صدها سال است که مردم آسیا چاى کومبوجا مىنوشند، زیرا مصرف این نوشیدنى بهعنوان داروئى طبیعی، در مقابله با خستگی، سستی، کششهاى عصبی، علایم اولیه پیری، سختى رگها و عروق، تنبلى رودهها و نقرس، فلجى بدن (M.S)، روماتیسم، هموروئیدها و دیابت نتایج حیرتانگیزى داشته است. ”کومبوجا“ رشد سلولهایى سرطانى را متوقف مىکند.
[color] آشنایی علمی با کامبوچا و مراحل تخمیری آن:[/color]
کامبوچا یک لایه پلی ساکارید حاوی انواعی از مخمرها و باکتریها است. این باکتریها شامل Bacterium xylinum، Acetobacter ketogenum، Bacterium gluconicam و مخمرهایی از انواع شیزوساکارو میسس، ساکارومیسس، تورولا و… است.
مسیر تخمیر بدین ترتیب است که ابتدا مخمرهای موجود در محیط کشت، قند ساکارز را شکسته، گلوکز و فروکتوز تولید میکنند.
فروکتوز هم با ایزومریزاسیون به گلوکز تبدیل شده، در مرحله بعد این قندها به مصرف مخمرها میرسند و الکل و Co۲ تولید مینمایند.
Co۲ در نوشیدنی باقی میماند وباعث میشود این نوشیدنی گازدار شود. وقتی الکل به مقدار مناسب تولید شد زمینه برای رشد باکتریهایی که از منبع کربنی جهت رشد و تکثیر خود استفاده میکنند مناسب میشود و باکتریها فعال میگردند و الکل را به اسیدهایی از قبیل اسید استیک، اسید لاکتیک، اسید گلوکونیک و اسید گلوکورونیک تبدیل میکنند.
این نوشیدنی شامل ویتامینهای B۱ تا ,B۱۲ و اسیدفولیک وهمچنین دارای Usnic acid است که خواص ضدباکتریایی دارد. لازم به ذکر است، ازآنجا که شکر و کافئین اولیه به مصرف مخمر وباکتری میرسد، نوشیدنی در پایان کار هیچ یک از این موارد مضر را دارا نیست.
البته ترکیب این نوشیدنی براساس نواحی متفاوت آب و هوایی، روش رشدو…کمی تفاوت دارد، اما درهمه موارد، این نوشیدنی ترش و شیرین با طعم و عطر دلنشین و دلپذیر و خواص درمانی تغذیهای بسیار بالا میباشد .
[color]اثرات چای قارچ منچوریایی (کامبوچا ) بر مصرف کنندگان:[/color]•چین و چروکهای پوست را کاهش داده و لکههای قهوهای روی دستها و صورت را برطرف میسازد و موجب افزایش خاصیت رطوبت پذیری روی پوست است جوشها و کورکها را برطرف میکند .
•از برخی سرطانها جلوگیری میکند .
•رافع یبوست است .
•برطرف کننده ناراحتیهای عضلانی در شانه و گردن است
•در رفع برونشیت و سرفههای آسمی در مدت۲تا۳ روز کمک میکند. به دفع مزاج بلغمی کودکان نیز یاری میرساند.
•حساسیت اعصاب دردناک و ضعف اعصاب را بهبود میبخشد.
•در ناراحتیهای کلیوی توصیه میشود .
•مثانه را پاک میکند وکولیت و سایر دردهای دستگاه گوارش را التیام میبخشد.
•برای درمان آب مروارید و سایر تغییرات قرنیه موثر است و دید چشم را افزایش میدهد
•از ناراحتیهای قلبی میکاهد، تصلب شرائین و فشار خون را درمان میکند و میزان کلسترول خون را کاهش میدهد. رگها را نرم میسازد و جریان خون را افزایش داده، باعث لاغر شدن و کنترل وزن بدن میگردد.
•از بی خوابی میکاهد
•فعالیت کبد را افزایش داده و نارساییهای کبد وکلیه را درمان میکند.
•میزان قند خون را تنظیم کرده سبب افت ناگهانی قند خون در افراد دیابتی میشود و اگر به طور روزانه مصرف شود در مدت ۱۰۰ روز اوره را کاهش میدهد
•اثر شگفت انگیزی بر پوست سر دارد، از تاسی سر جلوگیری میکند و موها را ضخیم و سیاه میکند (حتی موهای سفید شده).
•بیماری ایدز ،اماس و دیابت راکنترل میکند
•روماتیسم،خستگی وناراحتیهای مفاصل را علاج میکند
•در طی دوران یائسگی از گرگرفتگی میکاهد. ممکن است مصرف کنندگان هنگام نوشیدن این چای احساس گرما کنند.
این امر ناشی از این واقعیت است که، اجزاء چای به جریان چون پیوسته و سبب خارج شدن عناصر و مایعات سمی میشود و به این دلیل در دست و پا تحرک بیشتر و در پیرامون کمر نرمش افزونتری ایجاد میکند.
نوشابه کومبوچا فرآورده تخميري است که توسط قارچ کومبوچا توليد مي شود . يکي از ترکيبات مهم آن که در سم زدايي از بدن و جلوگيري از سرطان نقش مهمي دارد اسيدگلوکورونيک است . گروهى از پزشکان و پژوهشگران براساس شواهد و آزمایشهاى انجام شده بر روى قارچ ”کومبوچا“ اعلام کردهاند که این قارچ بهدلیل ترکیبات خاص و دارا بودن ”اسید گلورونیک“ نه تنها مانع از سرطانى شدن سلولها مىشود بلکه رشد سلولهاى سرطانى را نیز متوقف مىسازد. علاوه بر این، قارچ کومبوجا عاملى مؤثر در جلوگیرى از سکتههاى قلبى شناخته شده و به اعتقاد پزشکان که اثرات این قارچ را بر روى افراد مختلف مورد مطالعه قرار دادهاند ”کومبوجا“ همان اکسیر حیات بخشى است که دستیابى به آن همیشه آرزوى بشر بوده است. زیرا مصرف آن از ریزش موها، چین و چروک پوست و سخت شدن رگها، مفاصل و عضلات که از علایم بالا رفتن سن و پیرى است جلوگیرى مىکند.
در واقع با مصرف ”کومبوجا“ طول دوران جوانى افزایش مىیابد و زمان پیرى دیرتر فرا مىرسد. پژوهشگران و پزشکان براى اثبات این نظریه به طول عمر افراد در مناطقى که در آنجا بهطور سنتی، قارچ کومبوجا بهصورت محلول در نوعى نوشیدنى استفاده مىشود اشاره مىکنند. آنها مىگویند: بسیارى از کسانى که در مناطق کوهستانى قفقاز یا مناطق روستائى سیبرى مانند ”یاکوتایا“ در اوکراین، تبت یا اسپانیا زندگى مىکنند بیشتر از یکصد سال سن دارند و یکى از دلایل این طول عمر استفاده از قارچ ”کومبوجا“ است. البته پزشکان این موضوع را نیز نادیده نمىگیرند که شرایط اقلیمى و ژنتیکى نیز در این مورد نقش عمدهاى دارد.
[color]طرز تهیه مخمر قارچ کمبوجا[/color]
براى تهیهٔ چاى کمبوجا سه لیتر آب را بجوشانید (۶ عدد شیشهٔ نیملیترى شیر پاستوریزه) و یک فنجان شکر را در حال جوشیدن به آن اضافه کنید، پس از اینکه آب و شکر مخلوط شد ظرف را از روى شعله بردارید و یک قاشق غذاخورى بزرگ چاى خشک را داخل آن بریزید و بگذارید ۱۴ دقیقه دم بکشد و پس از اینکه چاى دم کشید و حرارت آن تا حد دماى محیط کاهش یافت آن را از صافى رد کنید و تفالهٔ چاى را بگیرید و سپس کمى از قارچ کومبوجا را داخل ان بیاندازید و روى ظرف را با یک دستمال کتانى بپوشانید، بهنحوى که هوا براى تنفس باکترىهاى قارچ بتواند وارد ظرف شود. قارچ کمبوجا باید ۷ روز در مایع بماند، این مایع باید در محیطى تاریک و با دماى ۲۱ الى ۲۴ درجهٔ سانتىگراد نگهدارى شود. پس از این مدت متوجه مىشوید که قارچ جدیدى در زیر قارچ اولیه تولید شده که هرکدام از این که قارچها مىتواند براى تهیهٔ یک ظرف دیگر نوشیدنى کومبوجا مورد استفاده قرار گیرد. پس از ۷ روز نوشیدنى آمادهٔ مصرف است، مخمر قارچ کومبوجا را از صافى رد کنیید و در یک ظرف شیشهاى در یخچال نگهدارید، مىتواند هر روز قبل از صبحانه و یا قبل از هر وعده غذا از این مخمر قارج کومبوجا بنوشید. اگر متوجه شدید که چاى غلیظ یا ترش شده با کمى چاى شیرین موقع نوشیدن آن را رقیق کنید و یا اینکه مىتوانید با کمى عسل آن را شیرین نمائید.
[color]به نکات زیر توجه نمائید:[/color]
۱. باید توجه داشت که قارچ کومبوجا نباید به فلز برخورد نماید. زیرا باعث خرابى و کپک زدن قارچ کومبوجا مىگردد. حتى در دست شما انگشتر نباشد.
۲. درجهٔ حرارت محیط کشت قارچ کومبوجا باید ۲۱ الى ۲۴ درجهٔ سانتىگراد باشد. زیرا اگر هواى محیط سردتر از حد حساب باشد رشد قارچ کومبوجا کم یا متوقف مىگردد و برعکس اگر هواى محیط گرمتر از حساب باشد رشد قارچ کومبوجا سریعتر و معمولاً مخمر قارچ کومبوجا بهصورت سرکه درمىآید که خیلى ترش مىگردد و در نهایت روى قارچ کپک مىزند (کپک بهصورت گرد نرم و معمولاً سفید یا سبز مىشود).
۳. اگر روى قارچ کومبوجا کپک زد حتماً آن را دور بریزید و از آن استفاده نکنید (هم مخمر و هم خود قارچ کومبوجا). زیرا براى روده مضر مىباشد و احتمال مسمویت رودهاى مىباشد. آن هم اگر بیش از حد مصرف گردد.
۴. رعایت اندازهٔ شکر و چاى و آب براى کشت قارچ کومبوجا الزامى است.
۵. به قارچ کومبوجا نباید نور برسد.
۶. حتماً باید روى ظرف را با پارچهاى ببندید که هوا وارد ظرف گردد.
۷. ظرف را تکان ندهید و بگذارید که قارچ کومبوجا در آن تکثیر شود.
۸. بهترین نوع قارچ کومبوجا روشن، شفاف، تمیز و یکدست مىباشد.
هرچقدر که قارچ کومبوجا درون ظرف محتوى چاى شیرین بیشتر بماند عرض آن کلفتتر مىگردد.
۹. بهترین نوع قارچ کومبوجا قارچ زیرین مىباشد که از همه جوانتر مىباشد.
۱۰. سعى کنید هر روز از مخمر قارچ کمبوجا که در ظرف شیشهاى در یخچال نگهدارى مىکنید استفاده نمائید. بهجاى آب و چاى مىتوانید از مخمّر قارچ کومبوجا تا سقف ۳ لیتر، روزانه استفاده نمائید.
۱۱. ظرف دهان گشاد و کمعمق براى کشت قارچ کومبوجا مناسبتر از ظروف دهان تنگ و بلند مىباشد.
۱۲. بهتر است بعد از برداشت محلول قارچ کومبوجا به اندازهٔ یک استکان از محلول ته ظرف نگهداشته و با چاى شیرین سردشدهٔ جدید مخلوط نمائید تا بهعنوان کمککننده در عمل تخمیر قارچ کومبوجا بهکار رود. این عمل قارچ کومبوجا را از سایر کپکها محفوظ نگهدارید.
۱۳. اگر به دست خود قارچ کومبوجاى بدون محلول رسید مىتوانید یک الى دو قاشق غذاخورى سرکهٔ جوشیده شده به محلول چاى شیرین جهت تخمیر بهتر قارچ کومبوجا اضافه نمائید.
۱۴. از ظروف پلاستیکى نامرغوب استفاده نکنید.
۱۵. دود سیگار باعث از بین رفتن قارچ کومبوجا مىگردد.
۱۶. در آشپزخانه که بخارات چربى در هوا مىباشد قارچ را نگهدارى نکنید. چونکه یک لایهٔ چربى روى قارچ مىگیرد و از رشد قارچ جلوگیرى کرده و باعث کپک زدن و خراب شدن قارچ کومبوجا مىگردد.
۱۷. مخمر قارچ کومبوجا را نباید به مادرانى که حامله هستند داد، زیرا باعث ترش شدن شیر مادر مىگردد (از لحاظ مزه و طعم، نه از لحاظ خاصیت و کیفیت) و ممکن است که بچه نتواند از شیرمادر تغذیه نماید. به همین خاطر تا موقعى که مادران مىخواهند به بچههاى خود شیر خود را بدهند از مخمّر قارچ کومبوجا مصرف ننمایند.
انرژى قارچ کومبوچا
انرژى داخل قارچ کومبوجا باعث مداواى بسیارى از بیمارىها مىگردد، زیرا باعث مىشود تمامى بافتهاى بدن فعال شده و چرک و کثافتهاى داخل آن را از طریق سم بدن (عرق، ادرار، مدفوع و...) دفع کند و همینطور روى سیستم گردش خون در بدن بسیار تأثیر مىگذارد و آن را کاملاً منظم و تصفیه مىکند. همین خاصیت قارچ کومبوجا باعث مىگردد که سلولهاى نیمه مرده و کسل و تنبل بدن فعال شده و مثل قبل کار خود را از اول شروع کنند، البته این را متذکر مىشوم که انرژى داخل قارچ کومبوجا باعث افزایش میزان انرژى در بدن موجودات زنده و انسان مىگردد و همین خاصیت قارچ کومبوجا است که باعث خوب شدن بیماران ناعلاج و سخت مىگردد.
من هم ام اس داشتم.