رژیم غذایی و تغذیه در بیماران ام اس:
توصیه مترجم:
[url=https://www.nationalmssociety.org/Living-Well-With-MS/Diet-Exercise-Healthy-Behaviors/Diet-Nutrition][/url]تمامی حقوق این خبر متعلق به سایت ام اس سنتر میباشد و انتشار خبر بدون درج نام ام اس سنتر غیر مجاز میباشد
حفظ سلامت عمومی در افراد مبتلا به اختلالات مزمن بسیار مهم است: بنابراین داشتن یک رژیم غذایی متعادل و برنامه ریزی شده سبب حفظ سلامت عمومی این افراد خواهد شد.اما هیچ رژیم غذایی خاصی برای بیماران ام اس وجود ندارد، که براساس آن بتوان در رابطه با ایجاد تغییر در سطح انرژی ، عملکرد صحیح روده و مثانه و یا سلامت کلی اظهار نظر نمود.
اما متخصصان MS توصیه می کنند که افراد مبتلا به MS رژیم غذایی با چربی کم و فیبر بالا را در برنامه خود بگنجانند.
رژیم های خاص
رژیم های مختلف به عنوان دارو ودرمان برای علائم و نشانه های MS پیشنهاد شده است. اکثر رژیم های غذایی که به عنوان کمک به افراد مبتلا به MS مورد استفاده قرار می گیرند، تحت بررسی دقیق و کنترل شده قرار نگرفته اند و تعداد اندکی از رژیم هایی که ارزیابی شده، نتایج متفاوتی داشته اند. یعنی برای افراد مختلف نتایج متفاوتی گزارش شده است.
مطابق مقاله ای از مجله Momentum: شواهدی وجود دارد که رژیم غذایی با چربی اشباع کم و غنی شده با امگا 3 (ماهی های چرب، روغن کبد ماهی ، روغن بذر کتان) و امگا 6 (اسید های چرب روغن دانه آفتابگردان و روغن گل پامچال) ممکن است برای افراد مبتلا به MS مفید باشد.
البته قبل از شروع هر گونه رژیم غذایی حاوی مکمل های غذایی یا ویتامین ها حتما با پزشک خود مشورت کنید.
ویتامین دی
طبق مطالعات ویتامین D برای افزایش جذب کلسیم برای استخوان ها اهمیت زیادی دارد. با این حال، تحقیقات اخیر نیز نشان می دهد که ویتامین D ممکن است اثرات مهمی بر سیستم ایمنی بدن داشته باشد و می تواند به تنظیم سلول های رشد کمک کند. مطالعات بالینی زیادی در حال بررسی است تا مشخص شود که نقش ویتامین D در کاهش فعالیت بیماری MS چیست؟ و همچنین کمبود ویتامین D و نقش احتمالی آن در مولتیپل اسکلروزیس چیست؟
مطالعات در حوزه درمان مولتیپل اسکلروزیس - ارتباط بین ویتامین D و اینترفرون β-1b اطلاعاتی را ارائه کرده است که نشان می دهد چگونه ویتامین D باعث افزایش اثر اینترفرون بتا بر فعالیت بیماری MS می شود.
بیوتین [b]MD1003[/b]
بیوتین یک ویتامین B محسوب می شود و جزء آنزیم های بدن است که به کاهش برخی مواد در بدن کمک می کند. بیوتین، همچنین به عنوان ویتامین H شناخته می شود، ومعمولا از راه تغذیه به دست می آید.
در بهار 2015، خلاصه ای از نتایج اولیه از یک آزمایش بالینی در فرانسه که شامل 154 نفر مبتلا به MS از نوع پیشرفته اولیه و پیشرفته ثانویه بودند، منتشر شد. آنها برای 48 هفته دوز بالای بیوتین ([b]MD1003[/b]) دریافت کردند. نتایج نشان داد که 12.6درصد از کسانی که [b]MD1003[/b] دریافت کرده اند ، در مقایسه با گروهی که دارونما دریافت کرده بودند،ناتوانیشان بهبود پیدا کرده است. البته تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه چه کسانی می تواند از این روش استفاده کنند، مورد نیاز است.
نکته: در ماه نوامبر سال 2017، FDA هشداری را در راستای استفاده از بیوتین صادر کرده است مبنی بر این که بیوتین سبب ایجاد نتایج غلط آزمایشگاهی می شود. بنابراین اگر شما در حال مصرف بیوتین هستید، برای اضافه کردن بیوتین یا مکمل حاوی بیوتین به رژیم غذایی خود، با پزشک خود مشورت کنید. بیوتین در مولتی ویتامین ها، از جمله ویتامین های پیش از قاعدگی، مکمل های بیوتین و مکمل های غذایی برای رشد مو، پوست و ناخن یافت می شود. بنابراین پیش از انجام بعضی از آزمایشات خون برای جلوگیری از نتایج غلط غیر طبیعی لازم است مصرف بیوتین قطع شود.
یادمان باشد در کنار تغذیه جسمیمان، روحمان بیشتر نیاز به تغذیه دارد.
ام اس یک چراغ زرد مابین چراغ سبز و چراغ قرمز زندگیمان می باشد، پس با احتیاط حرکت کنیم و به امید روزی که این چراغ زرد دوباره برایمان سبز شود و با خیال راحت جاده زندگی را پیش برویم، با تمام قوا برای سلامتیمان تلاش کنیم.
منبع:
https://www.nationalmssociety.org/Living...-Nutrition[url=https://www.nationalmssociety.org/Living-Well-With-MS/Diet-Exercise-Healthy-Behaviors/Diet-Nutrition][/url]تمامی حقوق این خبر متعلق به سایت ام اس سنتر میباشد و انتشار خبر بدون درج نام ام اس سنتر غیر مجاز میباشد