امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نشست خبری پزشکان در حاشیه روز جهانی ام اس - 95
#1
نایب رییس انجمن ام اس ایران خبرداد:
آمارنگران کننده ازابتلای ایرانی ها به ام اس؛ رتبه اول ایران درخاورمیانه
به گزارش گروه علمی ایرنا، محمدعلی صحرائیان امروز دوشنبه به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی ام اس (25 ماه مه - پنجم خرداد ) اظهار کرد: طبق آخرین بررسی های انجام شده در کشور حدود 65 تا 70 هزار نفر در کشور مبتلا به ام اس هستند که در شهر تهران میزان شیوع آن در هر 100 هزار نفر 115 نفر گزارش شده است .
وی اظهار کرد: طبق آخرین آمار در تهران تاکنون حدود 24 هزار نفر بیمار ام اس ثبت شده است که البته بسیاری از بیماران تاکنون برای ثبت نام به انجمن مراجعه نکرده اند.
به گفته صحرائیان، طبق آخرین آمارهای به ثبت رسیده استان اصفهان بیشترین و سیستان و بلوچستان کمترین مبتلایان به ام اس را به خود اختصاص داده اند .
وی بیان کرد: طبق آماری اعلام شده در شهر تهران در سال 2008 در هر 100 هزار نفر 50 نفر ، در سال 2011 به 73 ، در 2014 به 101 و در سال 2015 به 115 نفر رسید که این روند افزایشی را نشان می دهد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه 80 درصد موارد ابتلا به ام اس در سنین 18 تا 50 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند،ادامه داد:البته در مواردی ام اس در کودکان نیز بروز می کند اما میزان شیوع آن مانند بزرگسالی نیست.
متخصص مغز و اعصاب ادامه داد:ام اس در کودکان نیز علائمی شبیه بالغین دارد و باید خانواده ها به علائم هشدار دهنده بیماری توجه جدی نشان دهند و به متخصصان مغز اعصاب مراجعه کنند.
نایب رییس انجمن ام اس ایران با بیان اینکه ام اس یکی از شایع ترین عارضه سیستم اعصاب مرکزی به خصوص در میان جوانان به حساب می آید، گفت: زنان دو تا سه برابر بیش از مردان به این بیماری مبتلا می شوند. این بیماری در زنان در سنین 20 تا 40 سالگی بروز پیدا می کند.
صحرائیان افزود: تاری دید، کند شدن حرکات، گزگز کردن دست و پاها، خستگی و بی حالی، عدم تعادل از علائمی است که خانواده ها باید ان را جدی بگیرند.
وی با بیان اینکه ام اس درمان قطعی ندارد، گفت:تاکنون دارویی یا روشی در دنیا کشف نشده است که این بیماری را به طور کامل درمان کند بلکه تمامی داروها و روش های درمانی به کار رفته فقط می تواند این بیماری را کنترل و مدیریت کند .
نایب رییس انجمن ام اس ایران یادآور شد:برخی از بیماران در کنار درمان های دارویی درمان های کلاسیک و برخی دیگر از روش های درمانی طب سنتی را در پیش می گیرند و این امر اشتباه بوده و مورد پذیرش متخصصان نیست.
صحرائیان گفت: ژن ها در ابتلا به این بیماری نقش دارند؛ در واقع ژن ها مستعد کننده هستند و در کنار ژن ها عوامل محیطی نیز در ابتلا به بیماری ها تاثیر دارد. به عنوان مثال ژاپنی ها و سیاه پوستان کمتر به این بیماری مبتلا شوند چون در واقع ژن مساعد برای ابتلا به ام اس را ندارند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به تغذیه مناسب در کاهش ابتلا به این بیماری تاکید کرد و گفت: تغذیه مناسب و استفاده از منابع غذایی سالم می تواند در کاهش ابتلا به بیماری ها موثر باشد.در مجموع پزشکان توصیه می کنند بیماران از میوه ها و سبزی های تازه استفاده کنند واز مصرف فست فودها ، سرخ کردنی ها و غذاهای آماده اجتناب کنند.
وی در پاسخ به این سئوال که زعفران ایرانی یا کندر در کاهش ابتلا به بیماری ام اس نقش دارد، گفت: مطالعاتی در فاز حیوانی در حال انجام است باید در این زمینه در فاز بالینی بررسی ها انجام شود اما این بدان معنی نیست که استفاده از زعفران ایرانی یا کندر حتما باعث توقف بیماری خواهد شد.
صحرائیان استرس را به عنوان یکی ازعوامل ابتلا به ام اس یاد کرد و گفت:برخی از افراد قادر هستند استرس خود را مدیریت کنند اما در بسیاری از موارد جوانان و سایر گروه ها قادر نیستند براین امرغلبه کنند.
وی همچنین اظهارکرد:قرار است در تهران، کلینیک جامع ام اس به صورت پایلوت و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران ، ایران ،بیمارستان سینا ، امام حسین (ع) و بیمارستان فیروزگر این مرکز راه اندازی شود.

http://www.irna.ir/fa/News/82084994/
تاریخ خبر: 03/03/1395
 تشکر شده توسط : hadisss , Sarina_al , الی کوچولو , سمیرا67 , zohrevand
#2
این بیماری میان زیبارویان شایع‌تر است

کرمانپور
افزایش ابتلا به بیماری ام.اس،‌ ضرورت آگاهی مردم در خصوص علائم و نحوه ارتباط با بیماران و تاکید بر لزوم بهبود حمایت‌های اجتماعی از مهم‌ترین موارد مطرح شده در نشست خبری کنگره سالیانه انجمن ام اس بود.

دکترحسین کرمان‌پور، عضو انجمن ام اس ایران در نشست خبری کنگره سالیانه ام اس با بیان اینکه این بیماری روز به روز در حال افزایش است و طی ۱۰ سال گذشته میزان شیوع آن در زنان دو برابر شده است، اظهار کرد: امروز خانم‌ها ۴ برابر بیشتر از مردان گرفتار بیماری ام اس می‌شوند. سن ابتلا به آن نیز که در‌ سال‌های گذشته از ۱۶ تا ۴۵ سالگی بود، در حال تغییر است.

وی افزود: مردم همچنان فکر می‌کنند که ام اس واگیردار است و هرکس که به آن مبتلا می‌شود به سرعت روی ویلچر می‌نشیند، اما تنها زمانی که بیمار و اطرافیان او از بیماری آگاهی نداشته باشند، این حالت اتفاق می‌افتد.

عضو انجمن ام اس ایران با اشاره به نو ظهور بودن این بیماری در دنیا ادامه داد: علت اصلی ابتلا به ام اس خود ایمنی است. اطلاعات مردم باید پا به پای شیوع بیماری افزایش پیدا کند که بتوانند آن را مدیریت کنند. این بیماری درمان قطعی ندارد، ولی با مدیریت قطعی قابل کنترل است. هر مطلبی در خصوص درمان قطعی آن سود جویی است.

کرمان‌پور در ادامه تصریح کرد: مدیریت بیماری ام اس مبتنی بر سه وجه بیمار،‌ پزشک و تیم درمان‌گر و همچنین خانواده او است. در حال حاضر درمان و علت بیماری ناشناخته است به همین علت ممکن است بیمار از درمان خود ناامید شود و آن را قطع کند. این موضوع باعث می‌شود بیماری از حالت خفته به حالت آشکار حرکت کند و درمان سخت‌تر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ام اس نیاز به یک تیم درمانگر دارد، افزود: شهر ما برای بیماران ناتوان آماده نیست. حتی پلیس نیز باید بداند که این بیماری چیست. چراکه گاهی راه رفتن آنها شبیه معتادان می‌شود و ممکن است آنها را دستگیر کنند؛ هرچه آگاهی مردم بالاتر رود بیماری نیز بهتر مدیریت می‌شود.

کرمان‌پور در ادامه به اصطلاح “بیماری زیبا رویان” که درباره بیماری ام اس به کار برده می‌شود نیز اشاره کرد و گفت: ظاهرا این بیماری در میان کسانی که زیبا هستند، شایع‌تر است به همین خاطر به بیماری زیبا رویان شهرت دارد.

عضو انجمن ام اس ایران در خصوص علت ایجاد بیماری ام اس توضیح داد و گفت: این بیماری سیستم اعصاب مرکزی را مبتلا می‌کند. دور عصب شیتی به نام میلین وجود دارد که اگر دچار خوردگی و خرابی شود، سرعت انتقال پیام کاهش پیدا می‌کند.

وی درمان تیمی بیماران را در روند بهبود آنها بسیار موثر عنوان کرد و ادامه داد: اگر آنها به طور منفرد به درمان خود ادامه دهند، مدیریت آن نیز سخت‌تر است؛ در صورتی که درمان تیمی به آنها قوت قلب می‌دهد.

کرمان‌پور شعار امسال روز جهانی ام اس را ” استقلال ” معرفی کرد و افزود: آزاردهنده‌ترین حالت از دست رفتن استقلال بیمار است، ما می‌خواهیم به سمتی برویم که فرد استقلال خود را حفظ کند چرا که ثابت شده اگر استقلال نداشته باشد، دچار فاز معکوس می‌شود.

وی همچنین به تاثیر ویتامین دی در بیماری ام اس اشاره کرد و گفت: تحقیقات نشان داده است که این ویتامین در بیماری موثر است. به همین علت به بیماران توصیه می‌شود فعالیت‌های ورزشی در معرض آفتاب داشته باشند. ام اس در ژاپن و کشورهای پرآفتاب بسیار کم است و هرچه به سمت استوا حرکت می‌کنیم، میزان ابتلا به این بیماری نیز کمتر می‌شود.

عضو انجمن ام اس ایران کاهش مصرف غذاهای تند،‌ نمکی و فست فودها و همچنین استفاده از رژیم‌های غذاهای ارگانیک و سالم را به عنوان راهی موثر در پیشگیری از این بیماری معرفی کرد.

اصفهان رکورددار شیوع ام اس در کشور

در ادامه این نشست دکتر علایی،‌ نورولوژیست و عضو انجمن ام اس در خصوص آمار ابتلا به بیماری ام اس در کشور گفت: در حال حاضر استان اصفهان بالاترین آمار را در میان سایر استان‌ها دارد. به طور کلی طبق آمار انجمن ام اس استان تهران ۲۵هزار نفر تا کنون به این انجمن مراجعه کرده‌اند. آمار جهانی آن نیز در حدود ۲٫۵ میلیون نفر گزارش شده است.

وی افزود: از هر ۱۰۰هزار نفر ۵۰ تا ۱۲۰ نفر به بیماری ام اس مبتلا می‌شوند. به دلیل از هم گسیختگی اطلاعات و نداشتن متولی آمارهای مربوط به بیماری در کشور کامل نیست .

به گفته علایی، ۹۰درصد داروهای داخلی و ۷۵درصد داروهای خارجی تحت پوشش بیمه هستند.

ام اس علامت اختصاصی ندارد

عضوانجمن ام اس ایران در خصوص علائم ابتلا به این بیماری نیز اظهار کرد:‌ این بیماری علامت اختصاصی ندارد. توصیه ما به مردم این است که هر وقت احساس کردند علامتی مثل ضعف حرکتی در دست و پا،‌ خواب رفتگی،‌ گز گز،‌ کاهش بینایی و اشکال تعادلی مشاهده کردند و یک یا دو روز نیز طول کشید، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند.

علایی با تاکید بر اینکه همچنان درمانی که بیماری را ریشه کن کند، وجود ندارد، ادامه داد: تمام داروها در دنیا یک فرمول اصلی دارند و فقط موادی که برای بهبود خاصیت به آنها اضافه می‌شود، متفاوت است. بعضی بیماران ممکن است با داروی ایرانی راحت‌تر باشند و بعضی برعکس. مطالعات نشان داده است که داروهای ا یرانی اثربخشی خوبی دارند و عوارض آنها مشابه داروهای خارجی است. توصیه به مصرف داروهای خارجی در ابتدای درمان اساس منطقی ندارد.

این نورولوژیست در ادامه با تاکید بر اینکه باید شرایط اجتماعی ایجاد شود که بیماران ام اس خانه نشین نشوند، اظهار کرد:‌ آنها در شرایط فعلی جامعه به راحتی نمی‌توانند، زندگی کنند. باید وضعیتی برای آنها فراهم شود که خانه نشین نشوند.

وی در خصوص تاثیر استرس در افزایش علائم این بیماری نیز گفت:‌ استرس یک عامل محیطی است که به نظر می‌رسد در بیماری ام اس نقش دارد و هنوز علت آن مشخص نیست. مبتلایان به ام اس باید حتما از لبنیات کم چرب استفاده کنند و مصرف آن را به دلیل برخی شایعات مبنی بر اینکه غذاهای سرد برای آنها مضر است، ترک نکنند؛ چرا که سردی و گرمی هنوز اساس و منطق علمی مشخصی ندارد. کسانی که با خوردن غذاهای سرد احساس ناراحتی می‌کنند باید آن را با مواد غذایی گرم مانند خرما و غیره استفاده کنند.

کنگره سالیانه انجمن ام اس امسال در روزهای پنجم و ششم خرداد ماه مصادف با نهم ماه می،‌ برگزار می‌شود. کاشت ۱۱۰ اصله درخت،‌ برگزاری مسابقه فوتبال رومیزی،‌ اجرای موسیقی زنده،‌ نقاشی دیواری معرفی سفرای ام اس و همچنین برگزاری همایش سلامت و زندگی با همکاری شهرداری تهران به عنوان بخشی از برنامه‌های امسال این انجمن اعلام شد.
 تشکر شده توسط : paeeze , nasi_20 , elham 66 , سمیرا67 , Masi 93 , zohrevand
#3
.
نایب رئیس انجمن ام اس از راه‌اندازی آزمایشی کلینیک‌های جامع ام اس در پنج استان کشور خبر داد.

محمدعلی صحرائیان در نشست خبری کنگره سالیانه ام اس در خصوص آخرین وضعیت راه‌اندازی کلینیک‌های جامع ام اس گفت:

قرار است در سال 95 این مراکز توسعه پیدا کنند. با پیگیری وزیر بهداشت و معاون اجتماعی وزارت بهداشت، کلینیک‌های جامع ام اس به صورت آزمایشی در پنج استان راه اندازی می شود. سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران مسئول پیگیری آن شدند .

وی هدف از راه‌اندازی این کلینیک‌ها را دسترسی سریع،‌ آسان و مطمئن به تیم درمانی برای بیماران عنوان کرد و گفت: عدم دسترسی سریع بیماران ام اس به تیم درمان یکی از بزرگ‌ترین مشکلات بیماران مبتلا به ام اس است.
درکشورهای دیگر کلینیک متخصص و حتی پرستار نیز به بیمار معرفی می‌شود و در برخی مواقع ارتباط بسیار موثری وجود دارد، اما در ایران این شرایط وجود ندارد.

افزایش ابتلا در سنین پایین نسبت به گذشته

این بیماری در کودکان کمتر دیده می‌شود و 80 درصد موارد شروع بیماری نیز بین سنین 18 تا 50 سالگی است. در گروه سنی زیر 18 سال شیوع بسیار کم است، ولی درعین حال نسبت به گذشته افزایش یافته است. این موضوع به معنی شیوع بیماری به اندازه سنین بزرگسال نیست و جای نگرانی ندارد.

صحرائیان علائم ام اس کودکان را مشابه بزرگسالان عنوان کرد و گفت: اگر کودکی دچار دوبینی،‌ تاری دید،‌ ضعف حرکتی و عدم تعادل شد باید حتما به متخصص مراجعه کرد.


درمان و مدیریت این بیماری چند وجهی است.

دکتر صحرایین گفت : ما در کنار عوارض ام اس نیاز به تخصص‌های مختلفی از جمله روانپزشکی و توان‌بخشی جنسی،‌ عاطفی و ذهنی داریم.

وی درمان حمله،‌ سیر بیماری و همچنین درمان‌های علامتی را به عنوان مراحل مختلف درمان ام اس برشمرد و گفت: گاهی برخی از پزشکان مانند متخصصان طب سنتی، همیوپاتی،‌ طب سوزنی و .... که در طب کلاسیک فعال نیستند، این علائم را درمان و تصور می‌کنند که بیمار بهبود یافته است. این اشتباه به دفعات در جامعه اتفاق می‌افتد. ما نباید درمان برخی علایم بیماری را به عنوان درمان اصلی تلقی کنیم.

ایران، رتبه اول ابتلا به ام اس در خاورمیانه

صحرائیان آخرین آمار ابتلا به ام اس در کشور را حدود 70هزار نفر اعلام کرد و گفت:
در استان تهران و در سال 2008، رقم ابتلا به بیماری 50 نفر در هر 100هزار نفر بود.
در سال 2011 این آمار به 73 مورد، در سال 2014 به 101 مورد و در سال 2015 به 115 نفر در هر 100هزار نفر رسید.

وی ادامه داد: شیوع این بیماری در کشورهای حاشیه خلیج فارس افزایش یافته است و ایران نیز در این میان رتبه اول را دارد. همچنین گزارشاتی مبنی بر افزایش شیوع این بیماری در کشورهای خاورمیانه مانند عراق و کویت منتشر شده است.

تاثیر ژن و محیط

وی همچنین یادآور شد : ما این بیماری را ژنتیکی نمی‌دانیم؛ چرا که ژن در بروز همه بیماری‌ها نقش دارد. قرار گرفتن محیط مساعد و عوامل ژنتیکی درکنار یکدیگر، زمینه را برای ابتلا به این بیماری ایجاد می‌کند.

بهتر است این بیماران از مصرف غذاهای پرچرب خودداری کنند و مواد غذایی ارگانیک مانند سبزیجات به رژیم غذایی خود بیافزایند، ولی این موضوع به معنی حذف غذاهای چرب نیست.


در ادامه این نشست، دکتر وزیری، مدیر عامل انجمن ام اس، حضور نماینده انجمن در کمیسیون‌های مربوطه برای دفاع از منافع آنان را به عنوان یکی از درخواست‌های انجمن ام اس عنوان کرد.


ایسنا - دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : آنا , elham 66 , Sarina_al , سمیرا67 , Masi 93
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مصاحبه با پزشکان مغزو اعصاب درباره ام اس maryamm 32 44,040 2017/01/06, 02:36 PM
آخرین ارسال: nahid
  گفتگو با فریدون آسرایی در حاشیه مراسم انجمن ام اس سنتر fireboud 1 3,522 2013/05/25, 11:04 AM
آخرین ارسال: yas
  درشکه روز جهانی ام اس سال 91 baran 8 6,292 2012/07/27, 03:06 PM
آخرین ارسال: paeazan
  عقب ماندگی خبری سایت های ایرانی hamdam 30 18,253 2011/08/23, 10:51 AM
آخرین ارسال: shokolat
  بمناسبت روز جهانی ام اس neghar 8 7,535 2011/06/05, 02:18 PM
آخرین ارسال: عمومهربان



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست