امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عوارض کم خوابی و خواب ناکافی
#11

پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۳۵
خواب کمتر منجر به اشتهای خوردن غذای ناسالم بیشتر شود

به گزارش عرش نیوز دکتر علیرضا محمدی، متخصص روان شناسی بالینی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اگر شب خواب خوبی نداشته باشید بدانید که روز بعد اشتهای شما برای خوردن غذای ناسالم بیشتر می شود.

وی در ادامه مطلب خود افزود: تحقیقات نشان می دهد افرادی که خواب مناسبی ندارند بیشتر از دیگران از خوردن غذاهای ناسالم مانند شیرینی ها و فست فود ها لذت می برند.

این متخصص روان شناسی بالینی در ادامه اظهار داشت: بعد از نداشتن خواب کافی قسمت هایی از مغز که مشمول پردازش لذت و گرفتن پاداش است با خوردن غذاهای ناسالم فعالیت بیشتری پیدا می کند و حس خوشایندی را در انسان به وجود می آورد.

محمدی در ادامه گفت: به همین دلیل است در روز هایی که ما احساس خواب آلودگی می کنیم تمایل بیش تری به خوردن غذاهای چاق کننده در بدنمان به وجود می آید.

این متخصص روان شناسی بالینی اظهار داشت: اما بعد از گذشتن یک خواب کافی و مناسب بدن دیگر مانند گذشته برای مصرف غذاهای ناسالم اشتیاق نشان نمی دهد.
محمدی خاطر نشان کرد: در گذشته انسان ها مجبور بودند در طول تابستان کمتر از حد معمول بخوابند و غذای بیشتری بخورند و به این ترتیب آنها وزن بیشتری پیدا می کردند و می توانستند خود را برای فصل زمستان آماده کنند، به همین دلیل بی خوابی و لذت از خوردن غذاهای چرب در ذهن انسان ها ارتباط نزدیکی پیدا کرده است


.jpg   n00019855-b.jpg (اندازه: 4.46 KB / تعداد دفعات دریافت: 12)
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : saeed aygani
#12

کم خوابی برای سلامتی 6 ضرر دارد
به گفته محققان، کمبود خواب بر سیستم روحی و جسمی فرد اثر گذاشته و سبب بروز یکسری مشکلات اساسی در زندگی فرد می‌شود.
به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا، کمبود خواب، نه تنها سبب صرف هزینه بیشتر در زندگی می‌شود بلکه سلامتی فرد را هم تحت شعاع خود قرار می‌دهد.

به گزارش سایت یاهو، کم خوابی آسیب و زیان زیادی برای سلامتی افراد دارد که در گزارش زیر به 6 مورد از آن اشاره می‌کنیم.

آمادگی برای تصادف
رانندگی فردی که با کمبود خواب روبرو است، مانند رانندگی یک فرد الکلی است.
بر اساس آمار در همه جای دنیا، 16 تا 60 درصد تصادفات، به دلیل کسری خواب راننده اتفاق می‌افتد و 30 تا 40 درصد تصادفات وسایل نقلیه سنگین به علت خستگی است.

کاهش سلامت
کسانی که خواب کافی ندارند، در سلامتی کامل به سر نمی‌برند. بر اساس این گزارش، خطر سکته در کسانی که خواب کافی ندارند 15 درصد بیشتر و نیز خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قبی 48 درصد بیشتر از افرادی است که خواب مناسب دارند.
کسانی که فقط شب‌ها 4 ساعت یا کمتر می‌خوابند 75 درصد بیشتر در خطر ابتلا به چاقی قرار دارند، زیرا کمبود خواب روی هورمون‌های اشتها اثرگذار است.

اشتباه و خطا در تصمیمات مالی
در صورت خستگی، احتمال تصمیم گیری اشتباه، بیشتر است زیرا کمبود خواب سبب کاهش ترشح هورمون دوپامین دربدن و اختلال مهارت‌های تصمیم گیری می‌شود.

کاهش موفقیت
فقدان خواب کافی، عملکرد مغز را کاهش داده به طوریکه توان یادآوری را از فرد می‌گیرد. در واقع دانش آموزانی که پیش از امتحان خواب کافی ندارند نسبت به دانش آموزانی که با خواب کافی سر جلسه حاضر می‌شوند نمره ‌هایی پایین‎‌تر می‌گیرند.

هزینه کردن برای انجام وظایف معمول
به هنگام خستگی و خواب آلودگی، افراد تمایل انجام کارهای محوله مانند؛ پخت غذا، شستن ماشین و تمیز کردن منزل را ندارند. در این وضعیت افراد مجبور به صرف هزینه اضافی برای انجام خدمات مذکور می‎شوند.

خرید زیاد کافئین
کسری خواب سبب خرید بیشتر قهوه و یا فرم‌های دیگر کافئین برای بیدار ماندن و سرحال ماندن در روز می‎شود.

کليه حقوق اين سايت متعلق به وبگردی مي باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : نازلی , saeed aygani
#13

آیا كمبود خواب عاملی برای چاقی است؟

كارشناسان بهداشتی در كانادا تاكید كردند بر اساس شواهد پزشكی جدید و مهم، كمبود خواب نقش بسزایی در تشدید اپیدمی چاقی دارد.

.jpg   1690_634835469990407266_l.jpg (اندازه: 30.9 KB / تعداد دفعات دریافت: 0)
به گزارش لقمه، این كارشناسان می‌گویند: چون این عامل موثر در شیوع چاقی به اندازه عوامل دیگر نظیر ورزش و رژیم غذایی جدی گرفته نمی‌شود لذا اكثر برنامه‌های مقابله با بحران چاقی با شكست مواجه می‌شوند.

به گزارش سایت اینترنتی مای هلت نیوز دیلی، این كارشناسان با انتشار مقاله‌ای در مجله انجمن پزشكی كانادا خاطرنشان كردند: از میان فاكتورهای رفتاری كه روی وزن تاثیر دارند، كم‌ خوابی و محرومیت از خواب كافی از عوامل موثر و اصلی در افزایش وزن، شناخته شده است.

این كارشناسان با بازبینی مطالعات قبلی در سال 2010 میلادی به نتایج فوق دست یافتند. در این مطالعات معلوم شد كمبود خواب روی بخش‌هایی از مغز تاثیر می‌گذارد كه حس «لذت خوردن» را در كنترل دارند. همچنین میزان ترشح هورمون‌های لپتین، گرلین، كورتیزول و اوركسین كه همگی روی اشتها و خوردن تاثیر دارند با كمبود خواب، دستخوش تغییر می‌شود كه تمام این تغییرات نقش موثری روی چاقی و افزایش وزن دارند. هر چند بیشتر خوابیدن نمی‌تواند یك راه‌حل كلی برای كاهش وزن در تمام افراد باشد اما برای بهبود و حفظ سلامت عمومی بدن، برخورداری از عادات خواب سالم و بهداشتی، ضروری است.

نقل از :ایسنا

کد: 1690 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۸ شهريور




عوارض خوابیدن کمتر و بیشتر از 6 ساعت
این تحقیقات نشان داد: ۷ تا ۸ درصد افرادی که بیش از حد طبیعی می‌خوابیدند...

پزشکان هشدار دادند خواب کمتر یا بیشتر از ۶ تا ۸ ساعت در روز سرعت افول قدرت درک را افزایش داده و بر برخی از توانمندیهای ذهنی مثل اندیشیدن و واژگان تاثیر منفی می‌گذارد.
این پژوهشگران همچنین هشدار دادند که ساعات خواب کمتر یا بیشتر از حد معمول باعث کاهش عملکرد کلی بدن شده و می‌تواند به افول وضعیت ذهنی و بدنی و مرگ زودهنگام منجر شود.
پژوهشگران دانشگاه لندن در تحقیقات خود ثابت کردند که داشتن ساعات خواب نامناسب در طول ۵ سال در میانسالی بر قدرت درک در سنین بالای عمر تاثیر منفی می‌گذارد.
این تحقیقات نشان داد: ۷ تا ۸ درصد افرادی که بیش از حد طبیعی می‌خوابیدند؛ بدترین عملکرد را در جریان آزمایش توانایی‌های درکی داشتند و ۲۵ درصد زنان و ۱۸ درصد مردان که کمتر از حد معمول می خوابیدند از مشکلاتی در زمینه واژگان و تفکر رنج می‌بردند.
این پژوهشگران دریافتند که خواب ارتباط قوی با مجموعه گسترده‌ای از فاکتورهای تعیین کننده کیفیت زندگی نظیر فعالیت اجتماعی، سلامت ذهنی و بدنی و مرگ زودهنگام دارد.

یکی از پژوهشگران گفت: هدف اصلی از تحقیقات اثبات این امر بود که تغییر ساعات خواب ارتباط مستحکمی با ضعف توانمندی شناختی و درکی دارد زیرا اکثر افراد جامعه از ساعات خواب مناسب محروم هستند که بر زندگی آنها به اندازه زیادی تاثیر می‌گذارد و مدنظر قرار دادن این امر بسیار مهم است که تغییر ساعات خواب بر عقل انسان و قدرت درکی آن در بلند مدت تاثیر می‌گذارد.
بر اساس گزارشها، کاهش خواب شبانه به مدت یک ساعت و نیم فقط به مدت یک شب می‌تواند باعث کاهش هوشیاری روزانه به میزان ۳۲ درصد شود.
کاهش هوشیاری و خواب آلودگی روزانه بیش از حد می‌تواند حافظه و قدرت تجزیه و تحلیل، قدرت تفکر و فرآیند دریافت اطلاعات را به شدت کاهش دهد.
فشار خون بالا، حمله قلبی، ایست قلبی، سکته مغزی، چاقی، مشکلات روانی از جمله افسردگی و دیگر اختلالات روحی، اختلالات ذهنی، عقب ماندگی در کودکی یا دوران جنینی، آسیب دیدگی بر اثر حوادث، پایین آمدن کیفیت زندگی و از دست دادن شریک زندگی از جمله عوارض کم خوابی است.

در مطالعه‌ای که توسط محققان امریکایی صورت گرفته به این نتیجه رسیده‌اند که رابطه معنا داری بین پر خوابی و خطر ابتلا به دیابت وجود دارد. به عبارتی می توان گفت افرادی که بیش از ۹ ساعت در شب به خواب می‌روند، ۵۰ درصد بیشتر از بقیه مستعد ابتلا به دیابت هستند.
خواب بیش از اندازه باعث بروز چاقی می‌شود. مطالعه‌ای نشان داده است که بیش از ۹ ساعت در شب می‌خوابند ۲۱ درصد بیشتر از بقیه در طول ۶ سال مبتلا به چاقی خواهند شد. این ارتباط حتی با در نظر گرفتن غذا و تمرینات بدنی ثابت است.
بر اساس تحقیقات، در مورد افراد مستعد سردرد، خواب طولانی در آخر هفته و ایام تعطیل می تواند باعث سر درد شود.
محققان معتقدند که پر خوابی باعث تاثیر بر فرارسانهای عصبی (نظیر سروتنین) در مغز می شود. افرادی که در طول روز به خواب می روند و در شب خوابشان مختل می شود، دچار سردرد صبح هنگام می شوند.

اگر چه بی خوابی در افراد افسرده رایج‌تر از پر خوابی است با این حال ۱۵ درصد از افراد مبتلا به افسردگی دچار پر خوابی هستند و این امر سبب بدتر شدن افسردگی آنها می‌شود.
مطالعه دیگری نشان می‌دهد زنانی که ۹ تا ۱۱ ساعت در شب می خوابند ۳۸ درصد بیشتر از بقیه مبتلا به بیماریهای قلبی کرونری هستند.
مطالعات متنوع نشان می‌دهد که شانس مرگ و میر در افرادی که ۹ ساعت یا بیشتر به خواب می‌روند بیشتر بقیه است. ولی دلیل این ارتباط نیز مشخص نشده است.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : نازلی
#14
کمبود خواب بدنتان را متلاشی می‌کند!

گروه سلامت: افرادی که خواب کمي دارند مغزشان سريعتر کوچک مي شود و زودتر به زوال عقل مبتلا مي شوند.

هنگام کم خوابی، بدن موادی ترشح می کند که پس از ضربه به مغز نیز تولید می شود. نتايج مطالعات قبلي محققان نشان داده بود که طول مدت خوابيدن بر کارکرد قواي شناختي مغز افراد مسن تاثير مي گذارد. بررسی ها نشان می دهند، کم خوابی باعث تحلیل عضلات می شود و بافت بدن به مرور زمان فرسوده می شود. اشخاصي که خواب درستی ندارند، قند خونشان پايين مي آيد و قند تنها منبع غذايي مغز است. در نتيجه کاهش قند خون، باعث تخريب و اختلال در عملکرد مغز مي شود.

گفتنی است؛ مطالعات اخیر محققان نشان می دهد کمبود خواب در کودکان باعث کوتاهی قد در آن ها می شود و خون رسانی به مغز نیز کاهش می یابد. بررسی های پژوهشگران نشان می دهد افرادی که تنها 4 الی 5 ساعت خواب شبانه دارند سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و چهره آن ها پیرتر به نظر می رسد.

نتایج مطالعات نشان می دهند، خواب 7 الی 8 ساعت شبانه باعث می شود تمام ارگان های بدن به درستی عمل کنند و روند پیری بدن کاهش یابد.خوابيدن باعث استراحت مغز مي گردد. اگر کمبود خواب به مدت طولاني ادامه يابد، موجب تسريع مرگ سلول هاي مغزي مي گردد.

منبع
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : lili66 , saeed aygani , movahedi
#15
ضررهای کم خوابی یا بی خوابی برای بدن جدی بگیرید
ضررهای کم خوابی
کم خوابی و یا بی خوابی اصلاً خوب نیست. در حقیقت عوارض آن بسیار زیاد است. شاید برایتان عجیب باشد، ولی کم خوابی و بی خوابی به هر دلیلی که باشد، به طرز فوق العاده ای به سلامتی، فعالیت، ایمنی شما آسیب می رساند. برای کم خوابی عوامل بسیاری وجود دارد.

ضررهای کم خوابی برای بدن
استرس های زندگی روزمره می تواند توانایی خوب خوابیدن را تحت الشعاع قرار دهد یا شاید به علت کار و فعالیت زیاد ساعات خواب خود را کاهش دهیم یا ممکن است دچار مشکلات جسمی و روانی باشیم که خواب را مختل کرده و از این که دچار کمبود خواب هستیم نیز کاملاً آگاه نباشیم.

با این حال درک این مسأله بسیار مهم است که کم خوابی ویا بی خوابی غالباً به دلایل اختلالات ناشناخته خواب بروز می کند. بعد از یک خواب معمولی در شب، ممکن است در طول روز احساس خواب آلودگی نمائید یا این که احساس کنید به هیچ وجه سر حال نبوده و نمی توانید فعالیت کنید، اما کاملاً از این که دچار اختلال خواب هستید یا از کم خوابی رنج می برید، آگاه نباشید.

ضرر های کم خوابی و بروز چاقی در افراد
خواب یک نیاز غیر قابل چشم پوشی است و ارتباط آن با چاقی و عدم تناسب اندام رابطه معنی داری است.اغلب گفته می‌شود که ۷ الی ۸ ساعت خواب شبانه برای بدن لازم است اما این مدت زمان، بنا به نیاز بدنی هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. اخیراً محققان به این نتیجه رسیده‌اند که کم خوابی یا بی خوابی باعث پُرخوری می‌شود.

در واقع بی خوابیدن با افزایش کالری‌های مصرفی در طول روز ارتباط دارد و افرادی که ساعات کمتری می‌خوابند در مقایسه با افرادی که خواب کافی دارند میل بیشتری به خوردن غذا دارند و خطر ابتلا به چاقی در آنان بیشتر دیده می شود. لذا دانشمندان درصدد بررسی ارتباط میان مدت زمان کوتاه خواب و بروز چافی در افراد هستند.

در همین راستا مطالعه ای برگرفته از ژورنال AJCN برروی مردان و زنان با وزن طبیعی به منظور بررسی ارتباط میان تعادل انرژی با طول دوره خواب کوتاه مدت و خواب نرمال صورت گرفت.در این مطالعه ۱۵ مرد و ۱۵ زن با سن ۴۹ –۳۰ سال و BMI: 26- 22 که بطور منظم ۹- ۷ ساعت خواب در طول شبانه روز داشتند انتخاب شدند.

شواهد علمی اخیرحاکی از آنندکه کم خوابی باعث افزایش مصرف انرژی و چربی می گردد و همین امر ارتباط میان خواب و چاقی را اثبات می نماید بر اساس این یافته ها افزایش دریافت های غذایی در کنار مصرف انرژی بالا در افرادی که تحت شرایط خواب کوتاه مدت هستند آنها را مستعد ابتلا به چاقی می نماید.

کم خوابی,بی خوابی,چاقی

کم خوابی یا بی خوابی باعث افزایش مصرف انرژی و چربی می گردد

ضررهای کم خوابی و ارتباط آن با سرطان
پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که کم خوابی و محرومیت از خواب کافی شبانه، خطر رشد سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد.
این پزشکان می‌گویند: اختلال و آشفتگی در خواب تنها در مدت چهار هفته می‌تواند تاثیر سوء از این حیث داشته باشد که دلیل اصلی آن، آسیب دیدن سیستم ایمنی بدن و تحلیل رفتن توانایی این سیستم در کنترل یا ریشه‌کن کردن سلول‌های سرطانی اولیه است.

در این بررسی آزمایشگاهی که روی دو گروه موش و کیفیت خواب آنها انجام گرفت، مشخص شد که تومورهای موجود در بدن موش‌ها با الگوی خواب نامنظم، دو برابر بزرگتر از تومورهای موش‌هایی است که خواب کافی و طبیعی داشته‌اند.
الگوی خواب ناپیوسته بر چگونگی مقابله سیستم ایمنی بدن با سرطان تاثیر گذاشته و موجب می‌شود بیماری تهاجمی‌تر شود.

ضررهای کم خوابی و ارتباط آن با مرگ زودرس
پژوهشگران می‌گویند افرادی که کمتر از ۶ ساعت در شب می‌خوابند در معرض خطر بیشتر مرگ زودرس هستند.

به گفته این پژوهشگران افرادی که کمتر از این مقدار می‌خوابند، ۱۲ درصد با احتمال بیشتری به طور زودرس می‌میرند، در عین حال این پژوهشگران رابطه‌ای میان خوابیدن بیش از ۹ ساعت در شبانه روز و مرگ زودرس پیدا کردند.

سرپرست این پژوهش در دانشگاه وارویک در انگلیس گفت: “اگر کم بخوابید، در معرض ابتلا به دیابت، چاقی، فشار خون بالا و کلسترول بالا قرار می‌گیرید.”
صبر کن سهراب! آری… تو راست می گویی آسمان مال من است پنجره،فکر،هوا،عشق،زمین،مالِ من است!
اما سهراب تو قضاوت کن، بر دل سنگ زمین جای من است؟! من نمی دانم که چرا این مردم، دانه های دلشان پیدا نیست…
صبر کن سهراب! قایقت جا دارد؟ من هم از همهمه ی داغ زمین بیزارم
 تشکر شده توسط : رامنا , سمیرا67 , Hasty
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تنظيم ساعت خواب نازلی 13 9,350 2015/09/02, 03:56 PM
آخرین ارسال: silent
  درمان بی خوابی و کم خوابی shahrzad 21 29,600 2014/09/08, 06:19 PM
آخرین ارسال: 0MID
  پارستزی یا خواب رفتگی اندام ها najva 3 20,492 2014/05/17, 01:37 PM
آخرین ارسال: nahid
  داروهاي افسردگي و ضد ويروسي بيشترين عوارض جانبي را دارند نازلی 1 2,792 2014/04/04, 08:57 AM
آخرین ارسال: سمیرا
  آپنه (فقدان تنفس در هنگام خواب) چیست ؟ yaro 2 8,975 2014/04/04, 08:42 AM
آخرین ارسال: سمیرا
  عوارض چاقي paravar2008 3 3,908 2013/11/17, 11:37 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  خواب ضایعات مغز را دفع می کند nahid 0 2,624 2013/10/22, 08:21 PM
آخرین ارسال: nahid
  منظوراز فلج خواب (بختک ) چیست ؟ mojtaba2iran 4 7,451 2013/06/21, 06:40 PM
آخرین ارسال: sooorooosh
  اهمیت زمان خواب و خواب کافی nahid 21 14,367 2012/12/30, 11:49 PM
آخرین ارسال: nazanin
  خستگی بعد از خواب شبانه علل و راه حل ها # پریسا # 4 10,497 2012/06/22, 09:27 PM
آخرین ارسال: amirreza



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست