امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
داروی متوترکسات ، درمانی بالقوه برای ام اس پیشرونده
#1
مرکز تحقیقات مولتیپل اسکلروزیس و مدیریت بین المللی کنترل عملکرد مولتیپل اسکلروزیس از انتشار و چاپ نتایج مطالعه ای برای استفاده از متوتروکسات داخل نخاعی در بیماران مبتلا، در مجله نورولوژی خبر دادند.
این مطالعه از امکان استفاده از متوتروکسات داخل نخاعی در درمان بیماران با نوع پیشرونده که به درمان پاسخ نمیدهند گزارش میدهد. در این مطالعه ، بیماران از هشت نظر درمان بررسی شدند. بیمارانی که به درمان های مورد قبول FDA پاسخ نمیدادند تحت درمان با متوتروکسات داخل نخاعی قرار گرفتند و در طی مطالعه از نظر ارزیابی های نورولوژیک و معیار پایه ناتوانی بسط یافته مورد ارزیابی قرار گرفتند.
در 87 بیمار با فرم پیشرونده ثانویه بیماری ، میزان این معیار ثابت و یا با بهبود قابل توجهی نسبت به حالت پایه قبل از درمان در 89% این بیماران مشاهده شد و از 34 بیمار با فرم پیشرونده اولیه معیار فوق بدون بهبود قابل توجه نسبت به حالت پایه در 82% ثابت بود.
این درمان احتمالا یک درمان موثر بدون عوارض جانبی شدید در اشکال پیشرونده و غیر قابل درمان مولتیپل اسکلروزیس میباشد.


دکتر سعود اسدی اینگونه بیان میکند" ما راه جدیدی از درمان برای اشکال غیر قابل درمان مولتیپل اسکلروزیس باز نموده ایم"
از آنجاییکه این اولین باری است که درمانی در فرم های پیشرفته و در فاز انتهایی مولتیپل اسکلروزیس موثر میباشد این خبر بسیار خوبی برای بیماران میباشد.
ITMX: Intrathecal Methotroxate ( متوتروکسات داخل نخاعی )
EDSS: Expanded Disability Status Scale ( معیار پایه ناتوانی بسط یافته )

www.ms-linke.org
 تشکر شده توسط : nahid , yaro , mohammad.ali , محمود , SSA , paeazan
#2


در حالی که همه انواع ام اس ، به خصوص نوع پیشرونده آن سخت و مشکل ساز است در طول دو دهه گذشته، گام های بلندی در درک و درمان نوع عودکننده فروکش کننده ام اس، شایع ترین شکل بیماری برداشته شده است. اما درمان در دسترس برای نوع پیشرونده همچنان مهجور مانده است و علت ریشه ای این بیماری هنوز ناشناخته است . درمان برای بیماران مبتلا به ام اس پیشرونده ثانویه (SPMS) و یا ام اس پیشرونده اولیه (PPMS) اغلب چیزی بیش از تلاش برای کنترل علایم نیست.دلایل بسیاری، از جمله جمعیت بیمار نسبتا کوچک ه و مشکل در طراحی آزمایشات درمانی مقرون به صرفه تاثیرگذار بوده است.

در این تحقیق به نتایج حاصل از تجویز داخل نخاعی (IT) متوترکسات (MTX) در درمان MS پیشرونده به عنوان یک درمان موثر که در حال حاضر در آمریکا برای بیماران استفاده می شود نگاه شده است.

این مطالعه توسط کمیته IRB از بیمارستان روزولت نیویورک به تصویب رسید. رضایت بیمار قبل از هر تزریق از MTX و قبل از بررسی در این مطالعه گرفته شد.
مدت زمان مطالعه تا 6 سال بود. طول مدت درمان در حدود 50٪ از بیماران ( 16 بیماراز 33) حداقل 36 تا 40 دوز از IT MTX در طی یک دوره 72 تا 80 ماه بود و فقط 6 نفر (18٪) که با کمتر از 25 دوز تحت درمان قرار گرفتند تا به حال حداقل 36 ماه پس از درمان است. سردرد حداقل یک بار در 12٪ از بیماران رخ داده است (احتمالا با استفاده از سوزن 25ستون فقرات به حداقل برسد) و خستگی گذرا در 6 درصد از بیماران گزارش شده است. هیچ عفونتی رخ نداده است و هیچ مورد مرگ و میر گزارش نشد.

انتخاب بیمار در اختیار پزشک معالج برای درمان MTX بر اساس معیارهای زیر انتخاب شدند:
1- بالینی قطعی، باMS پیشرونده ( PPMS یا SPMS)
2- قبل از درمان حداقل 3 درمان مختلف مورد تایید FDA حداقل به مدت یک سال تجربه کرده باشند.
3- بیماری فعال با شرایط بدتر شدن EDSS در سال قبل از شروع ITMTX

درمان با متوتروکسات با دوز 12.5 میلی گرم از طریق پونکسیون کمری و یا یک پورت دسترسی به یک پمپ که با جراحی کاشته شده است هر 8-11 هفته برای یک دوره 3-6 سال اجرا شد (18 تا 40 تزریق). ارزیابی سی و سه نفر بیمار (27 SPMS و6 ( PPMS بالینی مورد بررسی قرار گرفت و هر دو ماه در حالی که دریافت MTX. ادامه داشت ارزیابی EDSS، عفونت، شمارش کامل خون و اسکن های MRI نیز به طور متناوب انجام می شود.

میانگین EDSS برای تمام بیماران در شروع درمان 6.4 بود و پس از 18-40 درمان EDSS میانگین 6.6 بود. در طول مدت مطالعه، 48٪ از بیماران دارای بهبود و یا ثبات در نمرات EDSS خود داشتند . بیماران باقی مانده که در حال افزایش EDSS بودند به طور متوسط از 0.68 امتیاز به نمره آنها اضافه شده بود. 16 بیمار از27 بیمار SPMS تا به حال هیچ گونه اندازه گیری بالینی وخیم تر شدن از خود نشان نداده اند. باقیمانده بیماران SPMS افزایش EDSS به طور متوسط 0.2 را داشتند. یک بیمار PPMS به طور کامل وضعیتش ثابت ماند و 5 بیمار دیگر وخیم تر شدن با میانگین 0.7 امتیاز بود.

درنهایت می توان نتیجه گرفت که
1- پالس IT MTX در طی یک دوره 3-6 سال در بیماران مبتلا به MS پیشرونده قابل تحمل بود و هیچ عوارض جانبی جدی وجود نداشت.
2- مدارک و شواهد از تثبیت بیماری در اکثر بیماران حکایت دارد.
3- استفاده از درمان MTX IT به عنوان یک درمان بسیار ارزان و نسبتا امن برای اشکال پیشرفته MS، مناسب است هر چند مطالعات بیشتر برای ایجاد این شکل از درمان مورد نیاز ست.















 تشکر شده توسط : ابراهیم , roya-n , khatereh. , sargol , parisa2011 , paeazan , zohrevand , najva , edarzi , nazanin , roya7116 , sib , omid
#3
متوتركسات جزو داروهای کنترل کننده سیر بیماری می باشد

.این دارو به چه اشکالی در بازار وجود دارد؟

این دارو به شکل قرص های 2.5 و آمپول های 50 میلی گرم و نیز 5 میلیگرم در بازار موجود است. میزان مصرف آن با توجه به نظر پزشک متخصص قابل تغییر است.

.jpg   Himage.ashx.jpg (اندازه: 3.26 KB / تعداد دفعات دریافت: 94)
2.دلیل تجویز «متوتركسات[1]» چیست؟

متوتركسات در درمان انواع بيماري‌هاي روماتيسمي از جمله آرتريت روماتوئيد بكار مي‌رود. اين دارو با كاهش فعاليت سيستم ايمني سبب كاهش مراحل و عوامل ايجاد‌ كننده التهاب مي‌شود و در درمان بيماري تأثير مي‌گذارد. این داروفقط علائم بیماری راازبین نمی بردبلکه برروی سیربیماری نیزتاثیردارد، البته اين دارو در مقادیر بسیار بالا قبل از مصرف براي اين بيماري، در درمان بیماری های دیگر نيز بكار مي‌رفته و هم اكنون نيز كاربرد دارد.

3.چه وقت متوتركسات باید مصرف شود

اين دارو به صورت قرص هاي خوراكي و هفته‌اي يك بار تجويز مي‌شود. معمولا به بيماران گفته مي‌شود كه اين دارو بايد همراه با غذا يا بعد از غذا مصرف شود، قرص بايد به صورت كامل بلعيده شده و جويده نشود. اين دارو ممكن است بصورت آمپول هم تجويز شود. برای مقادیربالاتراز15میلیگرمدرهفته،وبرایکاهش عوارض جانبی، ممکن است ازنوع تزریقی متوترکسات استفاده شود، که میتوان هم زیرجلدی وهم درعضله تزریق کرد، که تاثیر آن تفاوتی با نوع خوراکی ندارد.

4.چه مقدار از این دارو بايد مصرف شود؟

مقدار دارو طبق نظر پزشك تعيين مي‌شود. اما معمولا اين دارو به مقدار كم شروع مي‌شود. مثلاً 5/7 ميلي‌گرم هفتگي (3 قرص 5/2 ميلي‌گرمي) كه مي‌توان 3 قرص را يك جا و در يك وعده يا در سه نوبت در طي 24 ساعت مصرف كرد. در صورت نياز و با نظر پزشك مقدار داروي مصرفي اضافه مي‌شود. اين دارو ضد‌درد نيست ، بنابراين اگر همزمان داروی ضد روماتیسمی دیگر مصرف مي‌كنيد بايستي آن را ادامه بدهيد مگر آنكه پزشك معالج، دستور ديگري داده باشد. معمولا همراه اين دارو، از ساير دارو‌هاي مؤثر بر سير بيماري نيز استفاده مي‌شود.

5.چه مدت طول مي‌كشد تا دارو اثر كند

متوتركسات فوري اثر نمي‌كند. بطور متوسط حدود 6 هفته طول مي‌كشد تا اثرات دارو ظاهر شود، اما اين مدت مي‌تواند بين 3 تا 12 هفته متغير باشد.تجربه های زیادی در مورد بی خطر بودن مصرف طولانی مدت دارو وجود دارد، و لذا درمان بامتوترکسات معمولابرای مدت طولانی تازمانیکه عوارض ایجادنشده باشد،ادامه مییابد. اگردرمان بامتوترکسات بعدازچندهفته قطع شود،حتماعودعلائم بیماری وجودخواهدداشت.مصرف متوترکسات درصبح ناشتا یا آخرشب وبامعده خالی جذب آنرا,زیادمی کند، ازطرفی مصرف دارو همراه باغذا (شام) باعث کاهش تهوع میشود.

6.عوارض جانبي احتمالي متوتركسات چيست؟

همه دارو‌ها مي‌توانند باعث عوارض ناخواسته و زيان‌آور باشند، اما اغلب بيماران به اين عوارض مبتلا نمي‌شوند. شايع‌ترين عارضه جانبي اين دارو‌ احساس تهوع بعد از مصرف دارو مي‌باشد، كه چنانچه دارو با غذا مصرف شود اين عارضه ممكن است از بين برود. بيماران ممكن است مبتلا به زخم‌هاي دهاني شوند كه قابل درمان است.

پزشک شما ممکن است جهت کاهش بعضی از عوارض جانبی دارو، اسید فولیک تجویز نماید. بيماران ممكن است دچار كاهش گلبول هاي سفيد خون شده و احتمال بروز عفونت‌ها افزايش يابد، لذا توجه داشته باشيد كه اگر به تب، گلو درد يا ساير عفونت ها مبتلا شديد حتما با پزشك خود تماس بگيريد. اين دارو به ندرت ممكن است سبب تحريك ريه‌ها شود، لذا چنانچه پس از مصرف اين قرص ها دچار تنگي نفس شديد، حتما با پزشك خود تماس بگيريد.

7.چه عوارضی نیاز به مراقبت پزشکی دارد و لازم است به پزشک معالج فورا اطلاع داده شود؟

-زخم دهان

-تب و گلو درد

-ضعف مفرط

-سیاهی رفتن چشم ها

-خونریزی غیر طبیعی

-تنگی نفس جدید

-اختلال قاعدگی

8.آيا زماني كه اين دارو مصرف مي‌شود نياز به مراقبت يا كنترل خاصي هم هست؟

به دليل آنكه این دارو از طریق تعدیل سیستم ایمنی در کنترل بیماری آرتریت روماتوئید تاثیر می کند، لذا لازم است طبق دستور پزشک، به طور دوره ای بررسی و آزمایش های منظم دوره ای انجام شود. نتایج این بررسی ها به طور مرتب در یک پوشه نگهداری شود و در مراجعات پزشکی همراه بیمار باشد.

9.آيا ساير دارو‌ها را مي‌توان همزمان با متوتركسات استفاده نمود؟

مصرف بعضي داروها ممكن است با متوتركسات تداخل داشته باشد و به جز در مورد دارو‌هايي كه به طور همزمان برای کنترل بیماری، پزشك روماتولوژیست تجويز كرده است، هر دارويي را بايد بعد از مشورت با پزشك معالج مصرف كنيد. در صورتیکه بیمار تحت درمان با داروهای مانند پنی سیلامین، سیکلوسپورین، کوتریموکسازول، آسپیرین و داروهای ضد درد غیر استروئیدی باشد موارد را با پزشک خود در میان بگذارد. مصرف همزمان این دارو با داروهائی مثل لفلونامید[2]یاآزاتیوپرین[3] مراقبت بیشتری را می طلبد. بیماران با بیماری های کبدی و یا مصرف الکل به مراقبت بیشتری نیاز دارند.

10.آيا متوتركسات بر روي باروري، حاملگي و شیردهی تأثير مي‌گذارد؟

متوتركسات بر روي میزان باروري تأثير گذاشته و احتمال آن را كاهش مي‌دهد، به علاوه اينكه دارو نبايد در زمان حاملگي مصرف شود. در زمان مصرف دارو و تا 3 ماه پس از قطع دارو بايستي از روش هاي جلوگيري از بارداري استفاده شود. اگر شما ناخواسته باردار شديد با پزشك معالج خود تماس بگيريد. ضمنا در زمان مصرف دارو نبايد به نوزاد خود شير بدهيد. مردانی که این دارو را مصرف می کنند نیز نباید اقدام به بچه دار شدن نمایند و در صورت کسب اجازه از پزشک، لازم است دوره چند ماهه بین پایان درمان با این دارو و اقدام برای باروری فاصله باشد.

11.آیا متوترکسات را باید با معده پر مصرف کرد؟

برخی بیماران این دارو را با معده خالی بهتر تحمل می کنند و برخی با معده پر مصرف می کنند. الزاما نباید معده بیماران قبل از مصرف دارو پر باشد.

12.عوارض مطرح برای متوترکسات چقدر شیوع دارد؟

عوارض جدی مطرح شده برای متورکسات آنقدر نادر هستند که پزشکان نگارنده این کتاب در طول طبابت چندین ساله خود، کمتر شاهد موارد جدی آن بوده اند. به شکلی که این دارو موثر ترین و بی خطر ترین داروی ضد آرتریت روماتوئید تلقی می گردد (در شرایطی که با مراقبت های مناسب تجویز و مصرف گردد).

[1] Methotrexate

[2] Leflunomid

[3] Azathioprine

منبع: کلینیک آنلاین روماتولوژی

ساعت و تاریخ : 10:54- 1391/10/21
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : همسر یک مشکوک به ام اس , parisa2011 , paeazan , zohrevand , عمومهربان , roya7116 , omid
#4
متوتروکسات رو تو ایران هم تجویز میکنن؟
یا بهتر بگم دسترسی و تزریقش در حال حاضر ، ممکنه؟
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




 تشکر شده توسط : همسر یک مشکوک به ام اس , sargol
#5
من اطلاعاتی ندارم البته اگر دوستان تجربه دارند می توانند پاسخ دهند وگرنه باید با دکترتان مشورت کنید
#6
(2013/01/10, 11:12 AM)ابراهیم نوشته است: متوتروکسات رو تو ایران هم تجویز میکنن؟
یا بهتر بگم دسترسی و تزریقش در حال حاضر ، ممکنه؟

بله زیاد.من هم چند هفته ای خوردم و سر خود قطع کردم....confused
همه عمر بر ندارم سر از این خمار مستی
که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی
 تشکر شده توسط : همسر یک مشکوک به ام اس
#7
آقا ابراهیم دکترم برای من تجویز کرد.بصورت قرص هستش و من سه بار در هفته میخورم.قیمتش هم چندان بالا نیست.اگ درست خاطرم مونده باشه بسته ی 50 تایی اون 16/000 تومن


ام اس منوهم گفتن پیشرونده ثانویس
من چند ماه استفاده کردم.بخاطر عوارضی که برام داشت مثل ریزش مو و درد معده و.. با مشورت پزشکم قطعش کردم.بنظرم تاثیر خاصی نداشت رومconfused2
( متوتروکسات جزء داروهای سیمی درمانیه)


اخیرا خواهرم میگه به دکترت ایمیل بده و همراه با IVIG متوتروکسات رو هم دوباره شروع کن اما من تعلل میکنم...



ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : zohrevand , همسر یک مشکوک به ام اس , omid
#8
من براي روماتيسم مصرف مي كنم...
هزار مرتبه بیماری از سلامت به
تو گر کنی قدمی رنجه بر عیادت من...
 تشکر شده توسط : همسر یک مشکوک به ام اس
#9
(2013/01/10, 03:02 PM)paeazan نوشته است: آقا ابراهیم دکترم برای من تجویز کرد.بصورت قرص هستش و من سه بار در هفته میخورم.قیمتش هم چندان بالا نیست.اگ درست خاطرم مونده باشه بسته ی 50 تایی اون 16/000 تومن


ام اس منوهم گفتن پیشرونده ثانویس
من چند ماه استفاده کردم.بخاطر عوارضی که برام داشت مثل ریزش مو و درد معده و.. با مشورت پزشکم قطعش کردم.بنظرم تاثیر خاصی نداشت رومconfused2
( متوتروکسات جزء داروهای سیمی درمانیه)


اخیرا خواهرم میگه به دکترت ایمیل بده و همراه با IVIG متوتروکسات رو هم دوباره شروع کن اما من تعلل میکنم...
در ادامه ی این صحبت ها باید بگم به دکترم ایمیل دادم و گفت "چون اذيت كرد ديگر مصرف نكنيد"
باشه دکی جون مرسی
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : همسر یک مشکوک به ام اس , FBF , omid
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  داروی سوییسی مارلا ( گلنیا ) sooorooosh 37 37,357 2024/05/18, 04:04 PM
آخرین ارسال: شفاکده
  داروی siponimod sooorooosh 18 20,275 2023/02/26, 12:46 PM
آخرین ارسال: alireza1111
  معرفی داروی زادیوا (دی متیل فومارات) samiramiss 30 54,914 2021/04/26, 09:50 AM
آخرین ارسال: AVID2000
  داروی اُکرِلی زوماب ( Ocrelizumab ) .editormasoud 53 40,449 2020/02/19, 07:51 PM
آخرین ارسال: hourieh
  معرفی داروی ریتوکسی ماب (مبترا) sooorooosh 1 13,738 2019/09/20, 05:32 PM
آخرین ارسال: Shokolat2
  راهنمای داروی زیفرون (Ziferon) saffari_mo 4 19,528 2018/12/02, 11:06 AM
آخرین ارسال: glassheart
  داروی IVIG محمر رضا3 49 66,597 2018/03/30, 05:28 PM
آخرین ارسال: samaneh
  داروی آمپیرا (Ampyra ) ( fampyra ) zaynab 89 76,730 2017/11/23, 01:43 PM
آخرین ارسال: nahid
  آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! paeazan 16 26,320 2017/11/21, 08:15 PM
آخرین ارسال: الی کوچولو
  داروی ایبودی لاست - Ibudilast niloofary 1 3,318 2017/10/29, 09:01 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست