امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص كيوي و مضرات آن
#1
Star 
[تصویر:  kivi1.jpg]

كيوي سرشار از ويتامينC مي باشد. مقدار پتاسيم آن از نظر وزني تا حدي كمتر از موز است. همچنين داراي ويتامين A‘E‘كلسيم‘آهن و اسيد فوليك مي باشد. يك عدد كيوي متوسط ۴۶ كالري انرژي دارد.

كيوي داراي مقادير زيادي آنزيم حل كننده پتاسيم به نام پاپايين است كه از نظر تجاري براي نرم كردن گوشت مفيد است اما احتمال دارد براي برخي افراد آلرژي زا باشد. بويژه افرادي كه به آناناس حساسيت دارند مستعد حساسيت به اين ميوه نيز هستند. اين آنزيم با پختن ميوه به سرعت از بين مي رود.

به اين ترتيب استفاده از كيوي خام در دسرهاي حاوي شير يا هر فراورده لبني ديگر نامناسب است زيرا اين آنزيم در عرض چند دقيقه در حاليكه بوي بسيار بدي توليد مي كند شروع به حل كردن پروتئين شير مي نمايد.

متأسفانه آنزيمهاي كيوي در معده به وسيله اسيد معده از بين مي رود. اما اسيد معده بعد از خوردن غذاهاي گوشتي و لبني زياد‘ مقداري خنثي مي شود و آنزيمهاي كيوي مي توانند مدت كوتاهي فعاليت كنند و اين زمان كافي است تا مواد پروتئيني در اثر اين آنزيمها به قطعات كوچكتري تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهاي سنگين را در معده و روده آسانتر مي كند.

كيوي مانند قرص آسپرين موجب رقيق شدن خون شده از ايجاد پلاك در خون جلوگيري مي كند. اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح تري گليسيريد دارد ‘ از غلظت خون مي كاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سكته ها جلوگيري مي كند.

جالب است بدانيد كه ويتامين C در كاهش علائم بيماري آسم بسيار موثر است و مطالعات نشان داده كودكاني كه در هفته ۷تا۵ عدد از اين ميوه مصرف مي كنند داراي علائم تنفسي كمتري نسبت به كودكاني هستند كه در هفته فقط ۱ عدد ميل مي كنند.

كيوي سيستم حفاظتي بدن را تقويت مي كند و از بروز سرطان جلوگيري مي نمايد.

كيوي با داشتن ويتامينC و اسيد قهوه ‘ دو ماده اتساسي ضد سرطان در اختيار مي گذارد.

كيوي پادزهر سيگار

سيگاري ها به ويتامين C بيشتري نياز دارندو زيرا مواد سمي مخصوصاً راديكالهلي آزاد موجود در دود سيگار ويتامينها را از بين مي برد. بنابراين سيگاريها بايد حدود ۴۰% بيشتر ويتامين C مصرف كنند. اين مقدار با خوردن ۲ عدد كيوي كسب مي شود.

[تصویر:  kiwi-1010-mm.jpg]

كيوي بمبي عليه استرس:

استرس و كمبود خواب روي بدن انسان اثر مي گذارد. هركس مي خواهد به اين وضع دچار نشود بايد در روز ۴ عدد كيوي بخورد. ۴ عدد كيوي را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح‘ ظهر‘ بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمي تواند ويتامين C را ذخيره كند.

۶ دليل براي كيوي خوردن وجود دارد:

۱- ۳ گرم فيبـر دارد كه كلستـرول را كاهش داده از سرطان جلوگيـري مي كند و به كنترل انسولين كمك مي نمايد.

۲- در مقايسه با يك عدد پرتقال هم اندازه خود ‘ ويتامين C بيشتري دارد.

۳- حاوي مقادير قابل توجهي آنتي اكسيدان محلول در چربي است( ويتامينAوE ) كه براي مبارزه با راديكالهاي آزاد مفيد مي باشد.

۴- حاوي فيتوناتريفت هايي از جمله كاروتنوئيد و فلاوونوئيد است كه تحقيقات نشان داده كه DNA را از آسيبهاي مربوط به اكسيژن محافظت مي كند.

۵- حدود ۱۰% از پتاسيم پيشنهادي روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰ ميلي گرم ) .

۶- حاوي مقادير زيادي فولات است كه بدن را در مقابل بيماريهاي قلبي ‘ سرطان و غيره محافظت مي كند و براي شكل گيري هموگلوبين حامل اكسيژن ضروري است.

مضرات:

كيوي داراي مقدار زيادي اگزالات است كه موجب تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا مي شود. به همين دليل بار يافراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا مضر است.

بهترين روش نگهداري:

هنگام خريد اين ميوه آن را در ميان انگشتان خود قرار دهيد و در صورتي كه بر اثر فشار جزئي ‘ نرمي زير دستان خود احساس كرديد از خريد آن صرفنظر كنيد. اين ميوه را مي توانيد در دماي اتاق نگهداري كرده و به مدت چند روز ذخيره كنيد.

هرگز اين ميوه را كنار سيب ‘ گلابي و سيب زميني قرار ندهيد زيرا از اين ميوه ها گازي متصاعد مي شود كه موجب رسيدن بيش از حد اين ميوه مي شود.اما اگر نارس باشد مي توان ان را در كنار ميوه هاي ذكر شده قرار داد تا فرايند رسيدن تسريع شود.هرگز به اندازه ميوه توجه نكنيد و تصور نكنيد ميوه بزرگتر ارزش تغذيه اي بيشتري دارد.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : yummy , نازلی , نسترنى , ابراهیم , ELI , simin
#2
[تصویر:  Kiwi-Plant-Disease.jpg]

خواص درمانی كیوی


سلامت نیوز : طبق تحقیقات انجام شده کیوی میوه عجیب بوده زیرا دارای متراکم ترین مواد مغذی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛کیوی دارای منبع غنی از ویتامین c ، پتاسیم، ویتامین e ، اسید فولیک، فیبر و روی است که برای سلامتی بدن بسیار موثر بوده و هر کدام دارای خواص مفید و گوناگونی می باشد و در پیشگیری از بیماری ها تاثیر دارد.

*ویتامین C کیوی یک منبع غنی از ویتامین C است به طوری که ویتامین C آن دو برابر این ویتامین در پرتغال است و تحقیقات نشان داده است که مصرف یک کیوی در روز کافی است.
*پتاسیم کیوی مانند موز سرشار از پتاسیم است اما در مقایسه با موز کم کالری تر است.
*کیوی یک میوه غنی از ویتامین E با محتویات کم چرب است.
*کیوی یک منبع غنی از اسید فولیک بوده که بهتر است زنان این میوه را قبل و طی بارداری به میزان لازم مصرف کنند. اسید فولیک برای پیشگیری از نقایص عصبی در جنین و برای رشد مغز کودک در حال رشد تاثیر می گذارد.
*همچنین کیوی دارای محتوی غنی از فیبر است.
*در کیوی، ماده معدنی روی موجود است که در مردان در تولید تستوسترون کمک می کند.
هر کدام از این ویتامین ها و مواد معدنی ذکر شده دارای خواص زیاد، مفید و نقش به سزایی در سلامتی بدن دارند پس کیوی را به اندازه لازم مصرف کنید.
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : blue sky , arezoo_azizi , ساغر
#3
کیوی رنده شده با شکر برای درمان یبوست هم خوبه.......البته با پوست رنده بشهRolleyes
 تشکر شده توسط : ساغر , نازلی , najva
#4
ولی من حساسم بهش...گاهی ا.وقات وقتی میخورم خوبم ولی اکثرا زبونم زخم میشه...لبام کبود میشه...
البته مدت ها نمیخوردم شاید به مدت10 سال چون حالم بد میشد ...کم کم شرو کردم و الان یه نمه میتونم بخورم.وااای که چقد هم دوس دارم
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : نازلی , najva
#5
[تصویر:  613.jpg]

۶ دلیل برای کیوی خوردن

[تصویر:  634736438818283748_1.jpg]
۳ گرم فیبر که کلسترول را کاهش داده، از سرطان روده جلوگیری می‌کند و به کنترل انسولین کمک می‌کند.


[تصویر:  634736438818283748_2.jpg]
در مقایسه با یک عدد پرتقال هم اندازه خود، ویتامین C بیشتری دارد


[تصویر:  634736438818283748_3.jpg]
حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی‌اکسیدان محلول در چربی است (ویتامین A و E که برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد که به سلول‌ها آسیب می‌زنند) مفید می‌باشند.


[تصویر:  634736438818283748_4.jpg]
حاوی فیتوناتریفت‌هائی از جمله کارتونوید و فلاونوید است که تحقیقات نشان داده که DNA را از آسیب‌های مربوط به اکسیژن محافظت می‌کنند.



[تصویر:  634736438818283748_5.jpg]
حدود ۱۰ درصد از پتاسیم پیشنهادی روزانه را داراست (حدود ۳۰۰ میلی‌گرم) که یک الکترولیک خوب برای ریکاوری بعد از تمرین می‌باشد.


[تصویر:  634736438818283748_6.jpg]
دارای مقادیر قابل ملاحظه‌ای فولات است که بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، سرطان و غیره محافظت می‌کند و برای شکل‌گیری هموگلوبین‌های حامل اکسیژن ضروری است.


سلامت نيوز.
 تشکر شده توسط : nazii , مینا... , rose abi , nahid , mehdisalimi , Hasty , نازلی , simin
#6

پوست کیوی را مصرف نکنید


یک متخصص تغذیه گفت: کیوی دارای مقدار زیادی ویتامین C است.

دکتر دردانه حسین در گفت‌وگو با (ایسنا)‌، اظهار کرد: در هر 100 گرم از کیوی، 90 میلی‌گرم ویتامین C وجود دارد که بسیار مطلوب است. در شرایط معمول مقدار ویتامین C مورد نیاز یک زن در روز 75 میلی‌گرم و برای مرد 90 میلی‌گرم است که این میزان نیاز را کیوی می‌تواند به راحتی رفع کند.

وی افزود: ‌ویتامین‌های گروهB نیز در کیوی موجود است که فولات یکی از این ویتامین‌ها است. پتانسیم نیز که یکی از عناصر الکترولیت‌های ضروری بدن است، در کیوی وجود دارد. ویتامین E نیز در این میوه زیاد است. ویتامین‌ E و C هر دو آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند که برای پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها مفید هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ویتامین C موجب جذب بیشتر آهن در بدن می‌شود و ویتامین C موجود در کیوی، بر جذب آهن موجود در داروهای گیاهی تاثیر بیشتری دارد.

وی ادامه داد: کیوی همچنین کراتین دارد که پیش‌ساز ویتامین A است. مقداری هم فیبر دارد که البته بیشتر فیبر آن درون پوست این میوه قرار دارد.

حسین تصریح کرد: بهتر است پوست میوه به دلیل استفاده از حشره‌کش‌ها در مزارع کشاورزی مصرف نشود چرا که ممکن است سمی در پوست میوه باقی مانده باشد. به هر حال برای استفاده از پوست میوه، باید آن را خوب شست‌وشو کرد.


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : نازلی
#7

پنج شنبه 9/3/1392

کیوی را با پوست بخوریم یا بدون پوست؟

کیوی یکی از میوه‌های استوایی است که فیبر، آب و ویتامین C فراوانی دارد.


[تصویر:  334d7356526c2a5c89bb12368ce51711.jpg]

از مهم‌ترین خواص کیوی می‌توان به خاصیت ضد یبوست بودن آن به دلیل فیبر فراوانی که دارد اشاره کرد. در واقع ما معمولاً مصرف کیوی را به عنوان یک ملین طبیعی و پرخاصیت به افرادی که از مشکل یبوست رنج می‌برند، توصیه می‌کنیم. از طرف دیگر، ویتامین C فراوان موجود در کیوی در کنار سایر املاح آن، باعث شده که کیوی را به عنوان یکی از میوه‌های بسیار مغذی و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های سودمند برای بدن بشناسیم.


یکی از سوالاتی که این روزها در مورد مصرف کیوی مطرح می باشد این است که بهتر است کیوی را با پوست بخوریم یا پوست کنده؟ نکته مهمی که درباره این میوه وجود دارد، امکان ابتلا به حساسیت در اثر مصرف آن است. به عبارت ساده‌تر امکان ایجاد حساسیت به خوراکی‌هایی که بومی یک منطقه خاص نیستند اما در آن منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرند، وجود دارد. به همین دلیل هم ممکن است برخی از ما ایرانی‌ها به ترکیب‌های موجود در کیوی که بومی کشور خودمان نیست، حساسیت داشته باشیم. این مسئله حساسیت، در مورد پوست کیوی هم به شدت مطرح است. یعنی از آنجا که پوست کیوی به دلیل جنس و شکل خاص خود ممکن است حاوی بسیاری از مواد آلرژن باشد، بنابراین امکان ایجاد حساسیت پوستی به شکل خارش یا حتی حساسیت خوراکی به پوست کیوی، چندان دور از انتظار نخواهد بود و به همین دلیل هم از طرف برخی کارشناسان توصیه می‌شود پوست کیوی را پیش از مصرف آن بگیرید. از طرفی بد نیست بدانید مقداری فیبر، انواع ویتامین و حتی پروتئین در پوست برخی از میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد و به همین دلیل توصیه می‌شود بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها را با پوست مصرف کنید. در مورد کیوی ممکن است ترکیب‌های مختلفی مانند ترکیب‌های فیبری موجود در پوست آن باعث ایجاد حساسیت شوند و این حساسیت هم خودش را با دل‌درد یا سوءهاضمه پس از مصرف میوه نشان دهد بنابراین این به بدن شما بستگی دارد که بتوانید آن را با پوست میل کنید یا نه.

بخش عمده ویتامین E، در پوست کیوی موجود است، بنابراین توصیه می‌شود

که اگر به این میوه یا پوست آن حساسیت ندارید، آن را به خوبی شسته

و با پوست مصرف نمایید.

ویتامین E در پوست کیوی

همان طور که ذکر شد؛ کیوی سرشار از ویتامین C است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که کیوی سرشار از ویتامین E نیز هست. ویتامین E یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است. دلیل اهمیت این ویتامین خاصیت آنتی اکسیدانی آن می‌باشد که عبارت است از کاهش عوامل شیمیایی مخربی که در اثر استرس‌های فیزیولوژیکی و محیطی در بدن به وجود می‌آیند. روغن‌های گیاهی، مغزها و جوانه گندم از منابع غذایی ویتامین E به شمار می‌روند.

تحقیقات اخیر محققان فرانسوی نشان می‌دهد که دو میوه آووکادو و کیوی نیز سرشار از ویتامین E هستند. آووکادو میوه‌ای روغنی است که به دلیل دارا بودن بسیاری از مواد مغذی به ویژه اسیدهای چرب مفید می‌تواند به عنوان یکی از اجزای سالاد سبزیجات، به رژیم غذایی افزوده شود.

کیوی به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از مواد مغذی از جمله ویتامین C و فلاوونوئیدهای مختلف اهمیت بسیار زیادی در تأمین سلامت و پیشگیری از بیماری‌های مختلف دارد. بر اساس مطالعات اخیر از این پس کیوی به عنوان یکی از منابع ویتامین E نیز به شمار رفته و در پیشگیری از انواع سرطان‌ها نقش دارد.

نکته مهم این است که بخش عمده ویتامین E، در پوست کیوی موجود است، بنابراین توصیه می‌شود که اگر به این میوه یا پوست آن حساسیت ندارید، آن را به خوبی شسته و با پوست مصرف نمایید.
 تشکر شده توسط : anaram , paeazan , سمیرا
#8
مرسی نازلی جان
یکی از آشناهامون عاشق کیویه و با پوست اونو میخوره!
من وقتی حرکتشو دیدم شاخم دراومدconfused
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : نازلی
#9
کیوی: دوست روزهای سرد، یار تناسب اندام

زادگاه کیوی کشور پهن‌آور چین است. زمانی که این میوه در ابتدای قرن بیستم به کشورهای دیگر مانند آمریکا، فرانسه و غیره راه پیدا کرد آن را «انگور چینی» لقب دادند.


[تصویر:  19028.jpg]


این میوه‌ی ترش و شیرین طرفداران زیادی در سرتاسر دنیا دارد و یکی از میوه‌های فوق‌العاده برای فصل سرما محسوب می‌شود. در این مطلب می‌خواهیم نگاهی داشته باشیم به گلچینی از خواص کیوی. با ما همراه باشید.


ارزش غذایی کیوی

کیوی از 80 درصد آب تشکیل شده و یک میوه‌ی کم کالری محسوب می‌شود. در واقع 100 گرم از این میوه حدود 47 کیلوکالری به بدن می‌رساند. با مصرف یک عدد کیوی 10 گرم گلوکز و فروکتوز به بدنتان می‌رسد که خیلی زود هم جذب می‌شوند. کیوی یک میوه‌ی بسیار کم چرب است. در هر 100 گرم از این میوه حدود 0.6 گرم چربی وجود دارد که آن هم در دانه‌های سیاه ریز آن نهفته است. این چربی‌ها هم از نوع اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای مقابله با پیری پوست لازم و ضروری‌اند.

هر 100 گرم کیوی 3 میلی‌گرم ویتامین E و 0.05 میلی‌گرم ویتامین پیش ساز A به بدنتان می‌رساند. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی این میوه برای مقابله با بیماری‌های مختلف به خصوص پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی مفید است. اگر می‌خواهید قلبتان خوب کار کند کیوی را دریابید.


کیوی برای آن‌هایی که اهل میوه نیستند

کیوی یک منبع فوق‌العاده برای ویتامین C محسوب می‌شود. در واقع هر 100 گرم از این میوه حدود 80 تا 100 میلی‌گرم ویتامین C دارد برای همین اگر اهل میوه و سبزیجات نیستید سعی کنید حتماً روزانه یک عدد کیوی را میل بفرمایید. علاوه بر این اگر خدای نکرده سیگار می‌کشید نیز باید حواستان بیشتر به میزان ویتامین C بدنتان باشد. شما هم سعی کنید حتماً هر روز یک عدد کیوی میل کنید.

کیوی سرشار از فیبر است. یعنی 2.5 گرم فیبر برای هر 100 گرم کیوی. این میوه حاوی دو سوم فیبرهای غیر محلول در آب مانند سلولز و یک سوم فیبرهای محلول

در آب مانند پکتین است. این میزان فیبر برای مقابله با یبوست بسیار مناسب است



مصرف روزانه این میوه برای خانم‌هایی که تحت درمان هورمونی استروژن هستند نیز توصیه می‌شود به خاطر اینکه این داروها میزان ویتامین C بدن را کاهش می‌دهد. باید بدانید اگر ویتامین C بدنتان کم باشد سیستم ایمنی‌تان به مشکل بر می‌خورد و خیلی زودتر از آنچه تصورش را می‌کنید بیماری به سراغتان می‌آید. باید بدانید که بر خلاف میوه‌های دیگر میزان ویتامین C موجود در کیوی بعد از چیده شدن از درخت تغییر زیادی نمی‌کند. در واقع پوست زبر این میوه از تماس با اکسیژن هوا و از بین رفتن ویتامین‌های آن جلوگیری می‌کند. البته این خاصیت محافظتی به دلیل وجود اسیدهای ارگانیکی مانند اسیدسیتریک و اسیدمالیک هم هست.

وجود ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B6 و B9 برای سیستم عصبی ما فوق‌العاده است.


[تصویر:  3671152351464217322227517023258395894.jpg]

پتاسیم و منیزیم

کیوی سرشار از مواد معدنی است. یعنی هر 100 گرم کیوی 700 میلی‌گرم از این مواد معدنی دارد. مصرف روزانه یک عدد کیوی مواد معدنی مورد نیازتان را تامین می‌کند. میزان بالای پتاسیم موجود در این میوه (300 میلی‌گرم) برای تقویت و حفاظت از سیستم قلبی عروقی و به خصوص کنترل فشارخون بسیار مفید است.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که بعد از تابستان خیلی دیرتر با فصل سرما اخت می‌شوید کیوی را دریابید. به خاطر اینکه سرشار از منیزیم است. این ماده‌ی معدنی باعث تقویت و احساس آرامش شده و با عوامل ناشی از خستگی عصبی صبحگاهی یا سردرد مقابله می‌کند. اگر دچار بی‌خوابی هستید نیز کیوی و منیزیم آن به دادتان می‌رسد.

علاوه بر این‌ها کیوی منبع فسفر (37 میلی‌گرم)، کلسیم (27 میلی‌گرم) و همچنین آهن (0.4 میلی‌گرم)، مس (0.14 میلی‌گرم)، زینک (0.12 میلی‌گرم) و منگنز (0.1 میلی‌گرم) می‌باشد.


کیوی: دوست تناسب اندام

یادتان باشد که کیوی سرشار از فیبر است. یعنی 2.5 گرم فیبر برای هر 100 گرم کیوی. این میوه حاوی دو سوم فیبرهای غیر محلول در آب مانند سلولز و یک سوم فیبرهای محلول در آب مانند پکتین است. این میزان فیبر برای مقابله با یبوست بسیار مناسب است و برای افرادی که روده‌های حساسی دارند نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند. فیبرها برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، کنترل دیابت نوع دو و ایجاد احساس سیری موثر‌ند.

اگر دغدغه‌ی تناسب اندام دارید بدانید که یک عدد کیوی می‌تواند میان‌وعده‌ی مناسبی باشد. چون به خوبی سیرتان می‌کند و اجازه نمی‌دهد ریزه‌خواری کنید.
 تشکر شده توسط : رامنا
#10
کیوی ویتامین ث داره شنیدم. باپوست اتفاقاویتامینش بیشتره
ازدوستی که این تicon_questionاپیک فروگذاشته ممنونم اطلاعات خوبی بود
وقتشه جونم قدم بزاری توخونم
قهوموباعشق بریزی توی فنجونم******
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,715 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 45,668 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 30,893 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 23,951 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,000 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,023 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 35,525 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,651 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,498 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,226 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست