امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
زنان و خصوصیات آنها
#82


زنان در برابراسترس حساس‌تر هستند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


يک متخصص روانپزشکي در خصوص راهکارهاي مقابله با استرس گفت: استفاده از سيستم‌هاي حمايتي کارشناسان و مشاوران، حل مسئله، آرام سازي، حديث نفس، شوخ طبعي، ورزش کردن و سيستم خود پاداشي و تشويق خود، هشت راهکار ساده در از بين بردن استرس محسوب مي‌شوند.

دکتر حامد محمدي کنگراني در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکي تهران، با اشاره به موقعيت‌هاي استرس زا در طول زندگي اظهار داشت: زندگي سرشار از وقايع استرس آميز است که علاوه بر برخي از موقعيت‌هاي استرس زا همواره مي‌تواند با انسان همراه باشد با اين حال استرس هميشه مشکل نيست و در بسياري از موارد قابل کنترل است.

اين متخصص روانپزشکي، غربالگري استرس‌ها را امري ضروري دانست و اظهار داشت: استرس‌ها در ابتدا غربال شده و سپس به استرس‌هاي روزانه و طولاني مدت تقسيم مي‌شوند به طوري که برخي از استرس‌ها اختلالات و افسردگي‌ها را به دنبال خواهند داشت، علاوه بر اين اگر استرس طولاني مدت درمان نشود، فرد دچار اختلال انطباقي خواهد شد به طوري که اختلال در روابط اجتماعي، کار و خواب را در پي خواهد داشت.

وي در خصوص علائم ابتلا به استرس تصريح کرد: کم خوابي، عصبانيت، اختلال در روابط اجتماعي از شايع‌ترين علائم استرس است، علاوه بر اين در صورت تشديد اين علائم و برطرف نشدن آنها، افسردگي و اختلال انطباقي به سراغ فرد مي‌آيد. همچنين مشکلات قلبي، تنگي نفس از اختلالات شايع استرس است.

عضو کميته رسانه انجمن روانپزشکان، با تقسيم بندي انواع استرس‌ها و پيامدهاي آن افزود: اولين نکته در برابر استرس تقسيم بندي آن به استرس مثبت يا منفي است علاوه بر اين وقتي فرد دچار استرس مي‌شود بايد اختلال خود را ارزيابي کرده ودر بررسي ابتدايي ميزان ابتلا به استرس خود را سنجيده و سپس ميزان ارزش موقعيت در ايجاد استرس و تنش را ارزيابي کند به طوري که اين موقعيت تا چه ميزان ارزش استرس را داراست.

وي ادامه داد: پس از ارزيابي استرس و در صورت مثبت بودن ارزش استرس، راهکارهاي مقابله با آن مطرح مي‌شود به طوري که برخي از افراد از روشهاي هيجان مدار و يا مسئله دار استفاده مي‌کنند به اين منظور که فرد در روش هيجان مدار از کاهش هيجان اضطراب، ورزش کردن و يا دعا خواندن استفاده مي‌کنند، همچنين جرو بحث از راهکارهاي روش مسئله مدار محسوب مي‌شود علاوه بر اين روشهاي سازگارانه و ناسازگارانه از ديگر راهکارهايي است که هر فرد استفاده مي‌کند.

عضو کميته رسانه انجمن روانپزشکان در خصوص روشهاي غيردارويي مقابله با استرس افزود: به منظور مقابله و رهايي از استرس هشت راهکار غير دارويي مرسوم است که ريلکسيشن، اولين حرکتي است که هر فرد مي‌تواند استفاده کند بنابراين هر فرد بايد از مهارت‌هاي کنترل خشم و عصبانيت و ورزش‌هايي از جمله شنا و پياده روي استفاده کند.

دکتر محمدي، در خصوص اشتباه رايج در برابر مقابله با استرس افزود: استفاده از سيستم‌هاي حمايتي اطرافيان، پزشکان، روانپزشکان و تيم‌هاي درماني، گام دوم براي مقابله با استرس محسوب مي‌شود با اين حال برخي از افراد در اين مرحله به اشتباه از مشاوره‌هاي احساسي دوستان و افراد غيرمتخصص بهره مي‌برند. بنابراين انتخاب دوست و روابط اجتماعي در تشديد و يا رفع اضطراب نقش مهمي را ايفا مي‌کند.


حل مسئله، موثرترين روش در درمان استرس

اين متخصص روانپزشکي با اشاره به وظايف مشاور، تصريح کرد: حل مسئله به همراه آرام سازي موثرترين روش جهت از بين بردن و مهار کردن استرس است به طوري که ارزيابي مشکل و مشاوره با کارشناسان، مهارتي در تصميم گيري‌هاي روزانه محسوب مي شود. با اين حال در مشاوره هيچ فردي حق امر و نهي ندارد بلکه وظيفه اصلي يک مشاور صحبت کردن و نشان دادن راهکارهاي درست است که در نهايت تصميم گيري بر عهده خود مراجعه کننده است.


براي مقابله با مشکلات، شوخ طبع باشيد

دکتر محمدي ادامه داد: يکي ديگر از روش‌هاي آرام سازي، صحبت کردن فرد با خودش است. همچنين براي مقابله با مشکلات و مسائل استرس زا، شوخ طبعي و بهره گيري از طنز کمک بسياري در آرام سازي افراد مي‌کند.


نظم را فراموش نکنيد

عضو کميته رسانه انجمن روانپزشکان عدم مديريت زمان را عامل برخي از استرس‌ها دانست و اظهار داشت: نامنظم بودن و به هم ريختگي در امور در بسياري از موارد تنش زا است به همين منظور افراد بايد مهارت مديريت زمان را آموخته و از آن استفاده کنند به طوري که براي فعاليت‌هاي خود، اولويت بندي کرده و کارهاي غير ضروري را حذف کنند.

اين متخصص روانپزشکي در ادامه افزود: يکي از روشهاي غيردارويي و موثر در آرام سازي افراد، استفاده از يوگا و شنا است، علاوه بر اين منقبض کردن عضلات بدن بدون انجام حرکت فيزيکي نيز عامل موثري جهت از بين بردن استرس به شمار مي‌آيد به طوري که فرد بهتر است روي صندلي نشسته و پس از چند تنفس عميق خاطرات خوب ذهن خود را مرور کند، سپس روي عضلات بدن تمرکز کرده و از انقباض سر انگشتان يک دست شروع و به عضلات دست ديگر و زانوها برسد.

دکتر محمدي، تمرکز کردن را روشي علمي دانست و افزود: وقتي فرد روي عضلات بدن خود تمرکز مي‌کند به نوعي حواس او از مسائل استرس زا دور شده و با انجام حرکات ايزومتريک و بدون نرمش، آرامش کامل را تجربه خواهد کرد.علاوه بر اين روشها، در صورت بروز رفتارهاي درست و موثر، براي از بين بردن استرس، فرد خود را تشويق کرده و به خود پاداش دهد.


زنان در برابر استرس حساس‌ترند

اين متخصص روانپزشکي، با اشاره به شايع بودن اختلال خلقي در زنان گفت: اختلال خلقي و افسردگي در زنان به علت هورمون‌هاي زنانه و هيجان مدار نسبت به مردان شايع‌تر است. علاوه بر اين، زنان در برابر کنترل و مهارت استرس و همچنين اختلال انطباقي حساس‌تر هستند.




 تشکر شده توسط : بی تـــا , هانیه , MFhealth , najva , Hasty
  


پیام های داخل این موضوع
زنان و خصوصیات آنها - توسط fereshteh - 2009/10/15, 06:19 PM
زنان در برابراسترس حساس‌تر هستند - توسط نازلی - 2011/09/13, 12:18 PM
ورود خانم ها ممنوع! - توسط yummy - 2012/02/21, 03:41 AM
RE: ورود خانم ها ممنوع! - توسط yummy - 2012/02/21, 02:57 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خصوصیت های زنان که مردان از آن متنفرند pedram 0 2,502 2014/07/25, 02:42 PM
آخرین ارسال: pedram
  خانه داری زنان از نگاه مردان paeazan 0 2,441 2014/04/19, 01:05 AM
آخرین ارسال: paeazan
  مردان بهتر رانندگی می کنند یا زنان؟/مناظره خیالی لاله صدیق و مایکل paeazan 5 4,656 2013/12/02, 12:16 AM
آخرین ارسال: منصور91
  آیا تاثیر اتفاقات دوران کودکی افراد در چهره آنها دیده میشود paeazan 0 2,966 2013/09/26, 01:57 PM
آخرین ارسال: paeazan
  کدام باهوشترند، زنان يا مردان ؟ ثریا 37 19,181 2012/12/01, 01:20 PM
آخرین ارسال: sargol
  99میلیون رنگی که فقط زنان درک میکنند sargol 0 1,898 2012/11/21, 08:41 PM
آخرین ارسال: sargol
  زنان و رانندگی nahid 167 81,111 2012/03/08, 10:59 PM
آخرین ارسال: yummy



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان