امتیاز موضوع:
  • 14 رأی - میانگین امیتازات : 3.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقش تغذیه دراسترس ، اضطراب و افسردگی
#21
Rainbow 
چی بخوریم چی نخوریم؟؟؟؟ ( تغذیه بیماران ام اس)
0

0

پژوهش­هاي مختلف نشان داده­اند برخي مواد مغذي براي توسعه و عملکرد درست دستگاه عصبي، ضروري هستند. به عنوان مثال کمبود اسيد فوليک در دوران بارداري احتمال بروز نقص در تشکيل دستگاه اعصاب را در جنين افزايش مي­دهد، در حالي که کمبود شديد ويتامين B12 ممکن است باعث بروز اختلالات عصبي در مادر و همچنين کودک شود. تغيير در رژيم غذايي مي­تواند در کاهش علائم برخي اختلالات دستگاه اعصاب و کنترل احساسات و هيجانات مؤثر واقع شود.

درجاتي از اضطراب که براي مدتي طولاني در حد زياد پايدار بماند، از نشانه هاي تنش عصبي (استرس) است.

فشار روحي ممکن است باعث از بين رفتن و يا تحريک اشتها شود، کودکان و نوجواناني که دچار فشارهاي روحي هستند و محيط اطراف آن­ها پرتنش است اختلالاتي در غذا خوردن پيدا مي­کنند که ممکن است به صورت خودداري از خوردن غذا و يا پرخوري تظاهر کند.



موادغذايي و دستگاه اعصاب

مواد غذايي مفيد

- جو : حاوي ساپونين و ويتامين­هاي گروه B است و خواص ضد افسردگي دارد.

- شير کم چربي : مي­تواند به توليد آنزيم­هاي مؤثر در فعاليت دستگاه اعصاب کمک کند و به طور کلي در تأمين و حفظ سلامتي اعصاب بدن مفيد است.

- گوشت : گوشت قرمز بدون چربي داراي ويتامين B12 است که تا حدي مي­تواند در تشکيل و همچنين در فعاليت دستگاه اعصاب و پيشگيري از بيماري­هاي روحي – رواني کمک کند.

- ريحان : سالهاست که خواص ضد افسردگي و آرام بخش آن شناخته شده است. براي افرادي که به طور فصلي به ويژه با شروع زمستان دچار اختلالات خلق و خو مي­شوند، بسيار مفيد است.

- ماهي ساردين : حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 مي­باشد که به تکامل سيستم اعصاب و حفظ سلامتي مغز و اعصاب کمک مي­کند و به ويژه براي خانمهاي باردار و شيرده مفيد است.

- کاهو : علاوه بر کلسيم و پتاسيم، حاوي نوعي ماده آرام بخش طبيعي به نام لاکتوکاريوم است و براي افرادي که دچار کم خوابي يا تنش عصبي هستند مفيد مي­باشد.

- پرتقال : حاوي ويتامين C، آلفا و بتاکاروتن و همچنين فولات است و مي­تواند رشته­هاي عصبي را از آسيب راديکال­هاي آزاد محافظت کند. مصرف اين ميوه به کاهش تنش­هاي عصبي و رفع مشکلات خواب کمک مي­کند.

- چغندر : حاوي فولات، ويتامين C، بتاکاروتن و مواد نشاسته­اي است و مي­تواند در کاهش علائم افسردگي مفيد واقع شود.

- کنجد : داراي اسيدهاي چرب اساسي لازم براي انتقال امواج عصبي است و مي­تواند به تقويت حافظه کمک کند.

- بابونه : داراي خواص آرام بخش و خواب­آور است و براي رفع بي­خوابي و ساير مشکلات خواب مفيد مي­باشد.

- نان يا بيسکويت سبوس­دار : فرآورده­هاي جو دو سر و غلات کامل (با سبوس و جوانه) سرشار از ويتامين B بوده و به تقويت سيستم عصبي کمک مي­کنند. فيبر غير محلول موجود در اين غذاها نيز به پيشگيري از ايجاد يبوست و ساير اختلالات روده­اي ناشي از فشار روحي کمک مي­کند.

- گل سرخ تأثيرات خواب­آور ملايم دارد. عصاره يا پودر خشک شده آن را مي­توان همراه با شام مصرف کرد تا به خواب کمک کند.

- چاي بابونه مي­تواند به آرامش اعصاب کمک کند و اگر به هنگام شب نوشيده شود، باعث بهبود خواب گردد.

- نان، ماکاروني، سيب­زميني و برنج سرشار از کربوهيدرات­هايي هستند که به آرامي در بدن مورد مصرف قرار مي­گيرند. اگر غذاهاي مصرفي براي شام، در حد تعادل داراي اين مواد نشاسته­اي و همچنين مقادير کمي پروتئين باشد مي­تواند به رفع بي­خوابي کمک کرده و بدن را براي خواب آماده کند.

- جو، برنج باسماتي، مخلوطي از مغزها (آجيل آلات)، غلات و خشکبار به آرامي هضم شده و به تدريج قند را در جريان خون رها مي­کنند، بنابراين با ثابت نگه داشتن ميزان قند خون، احتمال خستگي را کاهش مي­دهند.

- موز، سيب، گلابي، زردآلو، پرتقال، گريپ­فروت، آلو و هلو به ثابت نگه داشتن ميزان قند خون کمک کرده و مي­توانند براي افراد مبتلا به خستگي مزمن مفيد واقع شوند.

- نخود، لوبيا، عدس و سويا منابع پروتئيني مناسبي هستند که با کمک به ثابت نگهداشتن سطح قند خون مي­توانند در کاهش خستگي مؤثر واقع شوند.


موادغذايي نامناسب

- چربي­ها و روغن­ها : بايد در حد اعتدال مصرف شوند. مصرف غذاهاي سرشار از چربي­هاي اشباع بايد به شدت محدود شوند. مواد غذايي مانند گوشت چرب، فرآورده­هاي گوشتي از قبيل همبرگر، سوسيس، کالباس، کله­پاچه، فرآورده­هاي لبني پرچرب، بسياري از شيريني­ها و دسرهاي فوري حاوي اين نوع چربي مضر مي­باشند. موادي چون کره حيواني، کره گياهي جامد، روغن­هاي جامد، کيک خامه­اي، بيسکويت کرم­دار و فرآورده­هاي گوشتي و غذاهاي سرخ شده نبايد توسط افراد مبتلا به اختلالات تنفسي در هنگام خواب مصرف شود.

- الکل : به عنوان يک عامل پريشاني و افسردگي بر دستگاه عصبي اثر مي­گذارد و احساس «غمگيني» را افزايش مي­دهد.

- کافئين : نوشابه­هاي گازدار، قهوه، چاي و برخي داروهاي سرماخوردگي محتوي کافئين هستند که باعث تحريک سيستم عصبي مي­شود. مصرف بيش از حد آن، ممکن است باعث لرزش، تعريق، تپش قلب، تند شدن تنفس و آشفتگي در خواب شود. افرادي که مبتلا به بي­خوابي هستند و کساني که به سختي مي­خوابند بايد از مصرف قهوه، نوشابه­هاي داراي کولا و چاي غليظ خودداري کنند. مقادير زياد کافئين موجود در اين نوشيدني­ها به طور مستقيم دستگاه عصبي را تحريک کرده و مي­تواند باعث تعريق، تپش قلب و افزايش فشار خون شود. کاهش مصرف مواد حاوي کافئين بايد به صورت تدريجي باشد تا احتمال بروز علائم ناشي از قطع آن کاهش يابد.

- قند، عسل، آب نبات، بيسکويت، کيک و نوشيدني­هاي شيرين باعث افزايش ناگهاني قند خون مي­شوند که در بيشتر موارد، در ادامه منجر به «پايين آمدن» سريع قند مي­شوند. اين غذاها ممکن است احساس غمگين بودن را تشديد کنند و مبتلايان به افسردگي بهتر است آنها را در حد اعتدال مصرف کنند. اين مواد همچنين مي­توانند باعث عصبانيت، افزايش تحريک­پذيري يا تشديد علائم بيش فعالي در کودکان و بزرگسالان شوند.

- پزشکان به افراد مبتلا به ميگرن توصيه مي­کنند از خوردن غذاهايي مانند پنير که سرشار از تيرامين هستند خودداري کنند. در بسياري موارد، اين توصيه باعث کاهش علائم ميگرن مي­شود.

- شربت­هاي مصنوعي پرتقال، غذاها و ميان وعده­هاي غذايي داراي ماده رنگي تارترازين ممکن است باعث فعاليت بيش از حد در برخي کودکان شود.

- غذاهاي فرآوري شده در کارخانجات صنايع غذايي : بسياري از غذاهاي آماده، شيريني­جات و ميان وعده­هاي غذايي چند مرحله فرآوري را طي مي­کنند و به همين دليل بسياري مواد مغذي ضروري لازم براي سلامت دستگاه عصبي را از دست مي­دهند، بنابراين توصيه مي­شود تا حد امکان به جاي اين قبيل غذاها، از مواد غذايي تازه استفاده شود.
یادت را از من نگیر،بگذار من هم مثل سهراب بگویم:دلخوشی ها کم نیست!!!Angel
 تشکر شده توسط : محبوب64 , elham 66 , spring
#22
«سنبل‌الطیب» موثر در درمان صرع و میگرن

یک متخصص گیاهان دارویی گفت: ریشه سنبل‌الطیب در درمان صرع، میگرن و اضطراب مفید بوده و در درمان بی‌خوابی موثر است.

به گزارش لقمه، دکتر شهرام امیرمرادی درباره گیاه دارویی سنبل‌الطیب گفت: سنبل‌الطیب یا علف گربه، با نام علمی(valerianaOfficinalis)، گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن به طور عمودی تا ارتفاع دو متر رشد می‌کند.

وی ادامه داد: این گیاه بصورت وحشی در جنگل‌های کم درخت در حاشیه جویبارها، گودال‌ها همچنین در بیشتر مناطق آسیا و ایران می‌روید، گل‌های این گیاه به رنگ سفید یا صورتی و بصورت خوشه‌ای است.

این متخصص اکولوژی گیاهان زراعی و دارویی علت نامگذاری این گیاه را با عنوان «علف گربه» این ‌گونه تشریح کرد: این گیاه دارویی دارای بوی مطبوعی است و گربه بوی این گیاه را از فاصله دور تشخیص داده و در اطراف آن جست‌وخیز می‌کند.

وی گفت: قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد استفاده می‌شود.

امیرمرادی ضمن بیان اینکه سنبل‌الطیب دارای طعم تلخ ولی خوشبو و معطر است، ادامه داد: این گیاه پس از خشک شدن به رنگ قهوه‌ای در می‌آید، همچنین عطر آن پس از خشک شدن بیشتر می‌شود.

این متخصص گیاهان دارویی، سنبل‌الطیب را بومی اروپا و قسمت‌هایی از آسیا دانست و افزود: در حال حاضر این گیاه در آمریکای شمالی نیز کاشته می‌شود.

وی ادامه داد: اگر چه سنبل‌الطیب به صورت خودرو در جنگل‌ها رشد می‌کند، اما این گیاه برای مصارف دارویی نیز کشت می‌شود همچنین طبق تحقیقات انجام شده، انواع وحشی آن دارای خواص بیشتری است.

امیرمرادی گفت: بیشترین قسمت مورد استفاده این دارو برای مصارف درمانی، ریشه آن است.

وی افزود: ریشه گیاه سنبل‌الطیب دارای اجزای مختلفی بوده و می‌توان به روغن‌های فرار مثل «والریک‌اسید»، «آلکالوئیدها» و آمینواسیدهای آزاد مثل «گاما آمینوبوتیریک اسید»، «تیروزین»، «آرژنین» و «گلوتامین» اشاره کرد.

امیرمرادی گفت: نام اسید آمینه «والین» را از روی این گیاه انتخاب کردند و «والرنال» و «اسید والرنیک» از قوی‌ترین ترکیبات آرام‌بخش موجود در سنبل‌الطیب هستند.

این متخصص گیاهان دارویی در خصوص ترکیبات شیمیایی این گیاه دارویی تصریح کرد: ریشه سنبل‌الطیب حاوی یک درصد اسانس است که این اسانس درریشه تازه گیاه بیش‌تر است و به تدریج که ریشه خشک می‌شود مقدار اسانس آن کاهش یافته ولی بوی آن قوی‌تر می‌شود همچنین اسانس تازه این گیاه به رنگ سبز مایل به زرد است ولی در طول زمان غلیظ می‌شود‌.

وی افزود: اثر دارویی ریشه تازه سنبل‌الطیب، سه برابر ریشه خشک شده آن است، این گیاه دارویی باید در حرارت کم خشک شود زیرا اثر دارویی آن در حرارت بالا از بین می‌رود.

امیرمرادی ضمن بیان اینکه ریشه سنبل‌الطیب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است، خواص مهم این گیاه دارویی را اینگونه تشریح کرد: این گیاه دارویی اثر ضد تشنج دارد و در رفع ناراحتی‌های عصبی و هیستری مفید است همچنین ضداسپاسم، آرام‌بخش و تب‌بر است.

وی ادامه داد: ریشه سنبل‌الطیب در معالجه صرع، بیماری مالیخولیا و میگرن اثر مفید داشته و در درمان بی‌خوابی موثر است.

این متخصص گیاهان دارویی از دیگر خواص ریشه سنبل‌الطیب به ضد کرم معده و روده بودن آن اشاره کرد و افزود: این گیاه دارویی گاز معده و درد آن را از بین برده، سکسکه مداوم و استفراغ را برطرف کرده و دهان را خوشبو می‌کند.

وی در ادامه گفت: سنبل‌الطیب برای برطرف کردن دلهره، تشویش و نگرانی می‌تواند مفید باشد و اگر گرد سنبل‌الطیب روی زخم‌ها پاشیده شود می‌تواند درد را التیام دهد.

امیرمرادی افزود: این گیاه دارویی در برطرف کردن درد سیاتیک موثر بوده همچنین ترشح ادرار را زیاد می‌کند، درد سینه را برطرف کرده و در معالجه مرض قند موثر است.

منبع:
http://loghme.com/Pages/News-5440.aspx
 تشکر شده توسط : arezoo_azizi , e.ehsan , شيدا رها
#23
رابطه میان ورزش و استرس از سال ها قبل مورد مطالعه قرار گرفته است اما رابطه میان تغذیه و استرس اخیرا مورد توجه واقع شده است . بیشتر معلومات در این زمینه از دانشی سرچشمه می گیرد که استرس به وسیله خواسته های اضافی بر بدن تحمیل می‌کند. اجازه دهید در بخش روانشناسی نودی ببینیم که چگونه عادت خوردن ما با استرس رابطه پیدا می کند؟
راه های مقابله با استرس از راه تغذیه و کنترل وزن بدن :

رابطه بین استرس و عادت های خوردن:

مردم به طرق مختلف به استرس پاسخ می‌دهند بعضی سیگار دود می کنند ، بعضی الکل می نوشند و بعضی هم مقدار مصرف خوراک خود را کم یا زیاد می کنند . اما چگونه این عادات با سیکل استرس ما ارتباط پیدا می کنند؟ به مثال پرخوری دقت کنید که چگونه موجب اضافه شدن وزن بدن می‌شود .

در جامعه ما اضافه شدن وزن بدن خود می‌تواند منبع دیگری برای استرس شده و بدین وسیله سیکل معیوبی را درست کند: وضعیت پر استرس ، پرخوری، اضافه شدن وزن ، استرس بیشتر ، پرخوری بیشتر ، اضافه شدن وزن بیشتر….

مهمترین چیزی که در این دوره تسلسل درک می شود این است که داستان پرخوری مسئله را حل نمی کند، مگر گرسنگی که خود استرسور دیگری را در شخص موجب می‌شود. اکثر اوقات استرسوری که شخص را به خوردن تحریک کرده در او باقی می ماند.


تمام تکنیکهای کاهش استرس که در مقالات قبل گفتیم برای کمک به مردم در وضعیت های پراسترس بوده و استفاده از آنها را به شما سفارش می کنیم . همچنین شما یاد خواهید گرفت نگهداری یک رژیم غذایی مناسب هم تکنیک مهمی برای اداره کردن استرس است.

خوردن مشروبات الکلی در پاسخ به استرس ، برای رهایی از استرس مشابه با پرخوری است ، استفاده از الکل برای اداره کردن استرس نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه مشکلات دیگری را هم با خود می‌آورد.


استرس اغلب بهانه می‌شود که شخص خوب غذا نخورد مثال ساده از این نوع شخصی است که شکایت می کند، وقت کافی برای ناهار خوردن ندارد،او به جای آنتراکت ( دست از کار کشیدن) و صرف یک غذای خوب و مناسب به چند عدد کیک یا به مقداری چیپس قناعت می کند، بهتر است خود را به خوردن غذاهای خوب عادت داده و وعده های غذا را اولویت دهید.

تبلیغ نقش خیلی بزرگی در عادت خوردن ما ایفا می کند. متاسفانه غذاهایی که بسیار زیاد تبلیغ می‌شوند و آسان ترین فروش، حمل و ساخت را دارند از نظر ارزش غذایی بهترین نمی‌باشند.
آیا عادت خوردن نامناسب عملاً می‌توانند استرس ایجاد کنند؟

بلی، اگر شخصی برای مدتی از غذاهایی که نیاز بدن را تامین می‌کنند نخورد ، مخازن این مواد غذایی در بدن خالی شده و در این صورت برای ابتلا به بیماری مستعدتر خواهد شد. همچنین آن شخص قادر نخواهد بود در برابر استرس های دیگر مقاومت کرده و خود را با آنها وفق دهد.

حاملگی مثالی از یک تغییر مثبت در زندگی خانم هاست اما آن نیز یک استرس برای بدن می باشد، اگر خانمی در طول ماه های قبل از حاملگی با غذاهای مناسب و مقوی خود را برای حاملگی خوب آماده نکرده باشد خطر زیادتری همراه حاملگی برای او وجود خواهد داشت . عادات خوب خوردن، بدن را برای خواسته های اضافی آماده کرده و طاقت آن را در تحمل استرس می افزاید.

تغذیه مناسب می‌تواند در سازش با استرس به شما کمک کنند اغلب از ورزش برای این منظور استفاده شده است اما در این اواخر دانشمندان شروع کرده‌اند تغذیه مناسب را به عنوان یک استراتژی سازش با استرس مورد توجه قرار دهند. ما نیز به شدت آن را تاکید می کنیم .همه ما به کرات اشخاصی را می‌بینیم که مدام در یک فشار روحی بود یا افسرده اند. اکثر آنان اشخاصی هستند که به علت داشتن تصویر ذهنی از اندام خویش از یک احساس خود ارزشمندی پایین برخوردارند. در چنین وضعیتی دلواپسی شخص از وزن بدن خویش استرسور بوده و عادت های مناسب خوردن می‌تواند یک استراتژی سازش برای آنان باشد.

چه چیزی یک رژیم غذایی خوب و بد را می سازد :

رهنمودهایی که در ادامه یادآور می‌شویم شما را با سالم خوری آشنا خواهد کرد. ارتباط این رهنمودها با رژیم خاصی است که در سال ۱۹۸۰ توسط سازمان های کشاورزی و سازمان بهداری و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا تبیین گردیده است.

امروزه تناقض گویی های زیادی در امر تغذیه می شود اما همگی بر صحت این رهنمودها برای عموم مردم جهان در نظر گرفته شده است ،مخصوصا برای آن دسته از مردمی که از هر نوع بیماری مبری هستند. این رهنمودها برای اشخاصی که بیمار بوده و رژیم غذایی مخصوص دارند توصیه نمی‌شود. به خاطر داشته باشید هیچ رهنمودی به تنهایی نمی‌تواند سلامتی و تندرستی شما را تضمین کنند زیرا سلامتی علاوه بر رژیم غذایی به عوامل زیادی بستگی دارد . تنها غذای نمی‌تواند یک شخص راه سالم سازد اما عادت خوب خوردن همراه با ورزش مرتب و اداره کردن استرس می‌توانند سلامتی شما را بهتر سازد .
رهنمودهای رژیم غذایی :

هفت دستور کلی در رژیم غذایی به شرح زیر توصیه می شود:

غذاهای متنوع بخورید .
.وزن بدن خود را ایده آل نگهدارید .
از خوردن چربی زیاد ، چربی اشباع شده و کلسترول پرهیز کنید.
غذاهایی را که می خورید با مقدار مناسبی از نشاسته، سبزیجات و بعضی از خوراکی های فیبردار همراه سازید.
از خوردن شکر یا قند زیاد پرهیز کنید.
از خوردن نمک زیاد پرهیز کنید .
از نوشیدنی الکل پرهیز کنید .

غذاهای متنوع بخورید: برای حفظ سلامتی تقریبا چهل نوع مواد غذایی مختلف برای بدن لازم است که شامل می‌شود به:
Food-2 راه های مقابله با استرس


ویتامین ها و مواد معدنی، اسیدهای آمینه (از پروتئین ها)، اسیدهای چرب ضروری ( از روغن های نباتی و چربی‌های حیوانی)، و منابع انرژی (کالری های حاصل از سوخت کاربوهیدرات ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها).

معمولاً این مواد در غذاهایی که ما میخوریم موجود می باشند. آب نیز یک ماده اصلی و ضروری برای بدن است.

پژوهش نشان می‌دهد وقتی که انسان در وضعیت استرس قرار می‌گیرد ، بدن ذخائر غذایی خود را مصرف می‌کند. ذخایر غذایی که به طور آشکار از بدن خالی می شوند شامل پروتئین، ویتامین های BویتامینC و ویتامینA می باشند. اما مهم است بدانید که جای ذخایر خالی شده با خوردن غذاهای متعادل و مناسب پر شده و بدن تعادل خود را حفظ می کند بطوریکه نیاز به مواد غذایی اضافی پیدا کند.

اکثر غذاها بیشتر از یک ماده غذایی دارند اما هیچ غذایی به تنهایی تمام مواد غذایی اصلی را که شما نیاز دارید دارا نمی باشند. بنابراین برای اطمینان از یک رژیم غذایی مناسب که بتواند مواد غذایی از دست رفته در هنگام استرس را جبران کند، غذاهای متنوع بخورید.

منبع : سایت نودی - راه های مقابله با استرس
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ارتباط تغذیه با سيستم ايمني بدن yaro 19 19,718 2016/10/16, 11:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  تاثیر مصرف ترشی در كاهش اضطراب nahid 3 3,292 2016/05/02, 10:37 PM
آخرین ارسال: hadisss
  تغذیه و کمر درد نازلی 2 2,592 2015/11/05, 07:09 PM
آخرین ارسال: نازلی
  اثر تغذیه در تقویت و جوان نگه داشتن مغز baran 29 18,257 2014/06/12, 04:20 PM
آخرین ارسال: مریم۷۲
  نقش تغذیه در بازسازی بافت های بدن warrior 0 4,069 2014/01/21, 04:58 PM
آخرین ارسال: warrior
  تغذیه مادردردوران بارداری tanha 1 3,483 2013/09/13, 12:40 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  ارتباط تغذیه با بيماري هاي قلبي-عروقی yaro 7 5,870 2013/08/23, 10:09 AM
آخرین ارسال: shokolat
  درمان 12 مشكل طبي با 12 چاره طبيعي (تغذیه ای) earth 8 6,475 2013/08/17, 05:33 PM
آخرین ارسال: Arezu Esmaeili
  تغذیه مناسب و متفاوت برای خانمها و آقایان نازلی 3 3,370 2013/07/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: پویش
  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد paeazan 3 2,943 2013/05/30, 06:28 PM
آخرین ارسال: آرزو



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان