امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ام‌اس و اختلال جنسی .
#24


اختلالات جنسی بیماران ام اس (M.S)

اغلب بیماران ام اس با مشکلات و اختلالات جنسی دست به گریبان هستند. تحریکات جنسی از بخش هائی از مغز شروع می شود و از طریق شبکه های عصبی که از نخاع می گذرند به ارگانهای هدف پیام ارسال می کنند. حال اگر بیماری ای ,همچون ام اس باعث تخریب این شبکه عصبی شده باشد مشکلاتی ایجاد می شود.البته در همه موارد, اختلالات جنسی به خاطر آسیب شبکه عصبی نیست بلکه دیگر مشکلات ام اس هم بی تقصیر نیست مثل وجود خستگی و گرفتگی عضلات , و مشکلات روحی روانی ناشی از خود بیماری ام اس که به نوعی باعث عدم اعتماد به نفس و عدم سلامت روان لازم برای انجام مراحل جنسی این بیماران می شود



در مطالعات اخیر نشان داده شده است که از زمان تشخیص بیماری ام اس 63% آنها گفته اند که از میزان فعالیت جنسی آنها کاسته شده است.از طرف دیگر آمار دیگری گفته است که 91% مردان بیمار و 73% زنان بیمار , به نوعی از وجود یکی از مشکلات جنسی اظهار نارضایتی کرده اند.



غفلت از این مشکلات باعث بروز مشکلات جدی در زندگی آنها می شود.


مشکلات در زنان:

کم شدن حس ناحیه واژن و کلیتوریس و یا احساس دردهای شدید غیر منتظره در لمس

خشکی واژن

مشکلات در رسیدن به ارگاسم

کم شدن میل جنسی



مشکلات مردان:

مشکلات ایجاد نعوظ و حفظ آن

کم شدن حساسیت در آلت

مشکلات ارگاسم و انزال

کم شدن میل جنسی



مشکلات ام اس که در مسئله مقاربت دخیل است

- خستگی و ضعف به نوبه خود روی علاقه به انجام مقاربت و مراحل آن اثر دارد

-گرفتگی و اسپاسم عضلات باعث این می شود که نتوانند حالت های دلخواه را در مقاربت بدست بیاورند..

.
- وجود درد در احساس لذت جنسی اختلال ایجاد می کند

- مشکلات دستگاه ادراری و روده ای اختلالاتی ایجاد می کند


روشهای درمانی


می توان بنا به ضرورت از داروهائی که برای رفع مشکلات نعوظ استفاده می کنند مثل ویاگرا و هم خانواده آن استفاده کرد. و یا اینکه از داروهائی تزریقی منطقه تناسلی مثل papaverine و phentolamine استفاده کرد.این آخری ها باعث افزایش جریان در گردش خون عروق آلت می شوند. گاهی هم لازم است که دستگاه های کوچکی در اون منطقه گذاشته بشه.


خشکی واژن زنها را می توان با استفاده از بعضی مایع ها و ژل ها درمان کرد.دلیلی برای کم استفاده کردن از اونها وجود نداره

این داروها در اکثر داروخانه ها به فروش می رسد و نیاز به نسخه هم ندارند. البته باید این داروها در آب قابل حل باشند و الا مثل وازلین ایجاد مشکل می کنند



اگر اختلال حس و یا عدم تحریک لازم وجود دارد .

..می توان از دستگاه های تحریک کننده (vibrator) هم برای زنان و هم برای مردان استفاده کرد.اگر گرفتگی و اسپاسم ماهیچه ها وجود دارد پزشک مربوطه می تواند با داروهای لازم مشکل را حل کند. اگر نشت و ریزش ادرار در هنگام مقاربت وجود دارد می توان با استفاده از دارو و یا استفاده از روش گاه به گاه سوند زدن(
intermittent catheterization ) مشکل را حل کرد



از طرف دیگر باید به فکر مشکلات روحی روانی این بیماران که در روند زندگی جنسی آنها ایجاد اختلال کرده هم بود.



مثلا
عدم اعتماد به نفس , افسردگی ,اضطراب , عصبانیت , و وجود استرس از وجود یک بیماری مزمن به تنهائی می تواند سلامت روانی زوجین را برای انجام مقاربت بدون اشکال خدشه دار کند. در این موارد بهتره هم با متخصص درمانگر مشکلات جنسی و هم با روانشناس مشورت کردکه حتما مفید خواهد بود



دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۰
آقای دکتر صفری نژاد، ارولوژیست؛
اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس (MS)

در مغز و نخاع شوکی مراکزی هستند که عملکر جنسی فرد را کنترل می کنند. اگر ام اس سبب تخریب این مراکز شود، فرد مبتلا به اختلالات جنسی خواهد شد. اگر مردی مبتلا به ام اس شود، سیر آن از خانمها بدتر می باشد.

حروف MS مخفف Multiple Sclerosis به معنی تصلب نقاط متعدد در سیستم عصبی می باشد. ام اس (MS) یک بیماری التهابی است که در آن غلاف چربی فیبرهای عصبی در مغز و نخاع که میلین (Myelin) نامیده می شود، آسیب می بیند. در حقیقت این غلافهای عصبی رفته رفته تخریب پیدا می کنند. این بیماری معمولا در بالغین جوان اتفاق می افتد و در خانمها شایعتر از مردان می باشد. شیوع آن در جوامع مختلف متفاوت و از 2 تا 150 در هر صد هزار نفر متفاوت است. این بیماری اولین بار در سال 1868 توسط Jean-Martin Charcot شرح داده شد. چون تحریکات عصبی از طریق فیبرهای عصبی منتقل می شوند، و غلاف میلین فیبرهای عصبی در انتقال تحریکات عصبی نقش مهمی دارد، بنابراین ام اس توانائی سلولهای عصبی مغز و نخاع شوکی را برای ارتباط با یکدیگر مختل می کند. در ام اس سیستم ایمنی خود فرد به غلاف میلین فیبرهای عصبی حمله کرده و آنها را آسیب می زند (شکل 1). وقتی میلین یک فیبر عصبی از بین رفت، دیگر سلول عصبی مربوطه نخواهد توانست تحریکات و پیامهای عصبی را هدایت کند. سیستم عصبی انسان دارای ماده خاکستری و ماده سفید است. رنگ ماده سفید بعلت وجود میلین می باشد. بعلت از بین رفتن میلین در قسمت ماده سفید مغز، نواحی متعدد تصلب یا فیبروز ایجاد می شود (شکل 2) و اسم ام اس از همین تصلبهای متعدد ناشی شده است. اگرچه اطلاع انسان از ام اس به مقدار زیادی افزایش یافته است ولی هنوز علت دقیق این بیماری مشخص نیست. تقریبا هر علائم عصبی در ام اس می تواند ایجاد شود و رفته رفته سبب ناتوانی جسمی و ذهنی بیمار می گردد. این بیماری دارای اشکال مختلف است و از خصوصیات آن عود می باشد. ممکن است در یک عود بیماری علائم جدیدی ایجاد شوند و یا علائمی که از قبل وجود داشتند، تشدید یابند. ما بین حملات عود ممکن است علائم بیمار بطور کامل از بین بروند، ولی اغلب ضایعه عصبی دائمی ایجاد می شود.
درست است که ام اس در خانمها شایعتر است، ولی اگر مردی مبتلا به ام اس شود، سیر آن از خانمها بدتر می باشد. لازمه یک عملکرد جنسی طبیعی وجود یک سیستم عصبی سالم است. چون تحریکات از طریق سیستم عصبی منتقل می شوند. پس از تحریک ناحیه تناسلی، تحریکات عصبی از طریق فیبرهای عصبی به مغز منتقل شده و از مغز تحریکات دیگری به ناحیه تناسلی منتقل و سبب نعوظ در مردان می شود (نعوظ رفلکسی). نوع دیگری از تحریک عصبی، مستقیما ناشی از فانتزی و افکار می باشد که باز تحریکات از مغز از طریق فیبرهای عصبی به ناحیه تناسلی منتقل و سبب ایجاد نعوظ می شوند (نعوظ روانی) (شکل 3). چون در ام اس غلاف میلین فیبرهای عصبی آسیب دیده است، بنابراین هدایت تحریکات عصبی مختل شده و سبب اختلال در نعوظ می شود. اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس دارای سه منشاء می باشند:
• اولیه که ناشی از عوارض ضایعات عصبی هستند.
• ثانویه که ناشی از عوارض بیماری مثل ناتوانی جسمی و سفتی عضلات می باشند.
• ثالثیه که ناشی از عوارض روحی و روانی بیماری می باشند.
علل ثانویه به قرار زیر هستند:
• خستگی
• مشکل در توجه و تمرکز حواس
• بی اختیاری ادراری و مدفوعی
• مشکلات فیزیکی مثل ضعف عضلانی و اسپاسم عضلات پا
• اختلال در حس
• عدم هماهنگی عضلات، لرزش و درد
علل ثالثیه به قرار زیر هستند:
• افسردگی و اضطراب
• عصبانیت، ترس و غمگینی
• کاهش اعتماد به نفس
• تغییر روابط با شریک زندگی و تغییر نقش فرد در خانواده
• عوارض داروهائیکه مصرف می شوند
• داشتن سوند ادراری
یک سیکل جنسی طبیعی در مردان از 5 مرحله در هم تنیده تشکیل شده است: مرحله برانگیختگی، نعوظ، انزال، مرحله ارضاء جنسی یا ارگاسم، و مرحله فروکش. تمامی این مراحل نیازمند عملکرد طبیعی سیستم عصبی هستند. در مغز و نخاع شوکی مراکزی هستند که عملکر جنسی فرد را کنترل می کنند. اگر ام اس سبب تخریب این مراکز شود، فرد مبتلا به اختلالات جنسی خواهد شد. برانگیختگی جنسی اولین مرحله در یک فعالیت جنسی است و در سیستم عصبی مرکزی شروع می شود. پس از برانگیختگی جنسی مغز پیامهائی را به اعضاء جنسی از طریق فیبرهای عصبی می فرستد. اگر ام اس این فیبرهای عصبی را آسیب زده باشد، برانگیختگی جنسی و بدنبال آن ارضاء جنسی مختل خواهد شد. فرایند انزال بیشتر از برانگیختگی جنسی نیازمند سیستم عصبی است. برای اینکه انزال اتفاق بیفتد، باید رابطه های عصبی به خوبی کار کنند. در حدود 50-35 درصد مردان مبتلا به ام اس مبتلا به اختلال در انزال می شوند.
اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس به قرار زیر هستند:
• مشکل در بدست آوردن و ابقاء نعوظ (شایعترین اختلال جنسی در این مردان است)
• کاهش حس آلت تناسلی
• مشکل در رسیدن به ارضاء جنسی یا ارگاسم
• از بین رفتن میل جنسی
در حدود 90-50 درصد مردان مبتلا به ام اس سرانجام دچار درجاتی از اختلال جنسی خواهند شد. با پدید آمدن درمانهای موثر برای ام اس طول عمر این بیماران زیادتر شده و مشکلات جنسی اهمیت بیشتری در آنها پیدا کرده است. معمولا اختلالات جنسی پس از گذشت چند سال از ابتلا به ام اس ایجاد می شوند، ولی در تعدادی از موارد نیز از همان ابتدا بیمار مبتلا به نوعی از اختلال جنسی می شود. بسیاری از موارد اختلالات جنسی در بیماران مبتلا به ام اس تشخیص داده نشده و بر مشکلات بیمار می افزاید. پزشکانی که با بیماران ام اس سر و کار دارند، حتما باید از چگونگی عملکرد جنسی از آنها سئوال کنند. بیماران نباید از بیان مشکلات جنسی خود خجالت بکشند. تشخیص و درمان به موقع اختلالات جنسی به مقدار زیادی به کیفیت زندگی این بیماران می افزاید.
معمولا در ام اس اگر نخاع گرفتار شود، بیمار مبتلا به اختلال نعوظ خواهد شد. در ابتدا نعوظ شبانگاهی و نعوظ صبحگاهی در بیمار مختل می شود و رفته رفته بدست آوردن و حفظ نعوظ در بیمار مواجه با مشکل می گردد. با پیشرفت آسیب عصبی، بیمار ممکن است بکلی توانائی بدست آوردن نعوظ و انزال را از دست بدهد.
تشخیص اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس
این بیماران نیاز به بررسی دقیق دارند. ممکن است مشکل بیمار اصلا جسمی نباشد و فقط فکر ابتلا به بیماری ام اس عملکرد جنسی وی را تحت تاثیر قرار داده باشد. در هر حال هر بیمار مبتلا به ام اس که با اختلال جنسی مراجعه می کند، باید تشخیص دقیق داشته باشد. بعد از اینکه مشخص شد مشکل بیمار جسمی است، وی باید از نظر وجود مشکل در سه سیستم بررسی شود: سیستم عصبی دستگاه تناسلی، سیستم عروقی دستگاه تناسلی (هم شریان و هم ورید) و هورمونهای جنسی. بدین ترتیب ما به منشاء اختلال جنسی موجود پی برده و تا حد امکان می توانیم مشکلات بیمار را حل کنیم. برای تشخیص دقیق علت اختلالات جنسی ما از مجموعه ای از تستهای زیر استفاده می کنیم:
• تصویر برداری از سیستم عصبی
• اندازه گیری هدایت عصبی در دستگاه تناسلی
• سنجش نعوظ شبانه بیمار
• سونوگرافی داپلر از دستگاه تناسلی
• آزمایشات هورمونی
درمان اختلالات جنسی در مردان مبتلا به ام اس
هر قدر اختلالات جنسی طول کشیده باشند، درمان آن مشکل تر است. در اکثر موارد ما می توانیم به مقدار کافی مشکلات بیمار را حل کنیم. برای درمان اختلالات جنسی در این بیماران باید تمامی جنبه های زندگی این افراد را در نظر گرفت. میزان ناتوانی جسمی، داروهائیکه مصرف می کند، حالت هیجانی و روانی بیمار، چگونگی روابط عاطفی ما بین زن و شوهر و بسیاری از مسائل دیگر. برای درمان اختلالات جنسی این بیماران از مجموعه ای از موارد زیر استفاده می شود:
• دارو درمانی
• استفاده از دستگاه
• استفاده از داروهای موضعی
• استفاده از تزریقات داخل دستگاه تناسلی
• روان درمانی
• رفتار درمانی
• فیزیوتراپی
• گذاشتن پروتز
تصاویر:

منبع:
آقای دکتر محمدرضا صفری نژاد، جراح بیماریهای کلیه و مجاری ادراری، استاد دانشگاه


.png   index.png (اندازه: 64.75 KB / تعداد دفعات دریافت: 2)
.png   index222.png (اندازه: 76.98 KB / تعداد دفعات دریافت: 4)
.png   indexط.png (اندازه: 19.83 KB / تعداد دفعات دریافت: 4)
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : ساغر
  


پیام های داخل این موضوع
ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط # پریسا # - 2011/10/08, 10:42 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط ساغر - 2011/10/09, 07:11 AM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط MFhealth - 2011/10/09, 09:43 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط فرناز - 2011/10/20, 04:21 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط sooorooosh - 2012/07/06, 07:27 AM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط شیرین - 2012/07/06, 10:23 AM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط sargol - 2012/12/18, 09:43 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط ghaside - 2012/12/18, 10:25 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط sargol - 2012/12/26, 02:45 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط sargol - 2013/01/22, 02:10 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط booshveg - 2013/01/22, 02:43 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط sargol - 2013/01/22, 03:32 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط amir abbas - 2013/01/22, 03:44 PM
RE: ام‌اس و اختلال جنسی . - توسط sooorooosh - 2013/06/23, 10:28 PM
عوارض جنسی - توسط آذرستون - 2012/05/19, 04:23 PM
RE: عوارض جنسی - توسط # پریسا # - 2012/05/20, 02:18 PM
RE: عوارض جنسی - توسط نازی ی - 2012/07/03, 02:17 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  کشف علت بروز اختلال در ترميم ارتباطات مغزي در مبتلايان fereshteh 0 2,283 2009/09/17, 02:43 PM
آخرین ارسال: fereshteh



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان