امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امیتازات : 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انواع چای گیاهی و دمنوش ها
#1
ترجیحا این چای ها را با عسل،خرما یا توت میل کنید.
اگر مبتلا به دیابت هستید با عسل میل کنید.
چای را می توان با چند قطره آبلیموی تازه میل کرد.


1-چای گل گاو زبان و سنبل الطیب: طبیعت:گرم و تر
خواص:خوابآور،آرامبخش اعصاب،پایین آورنده فشار خون،رفع خشونت نای،سینه،تنگی نفس،گلو درد،مقوی دماغ،معده و کبد سرد،افزایش ترشح ادرار،ضد سردرد های عصبی،درد کلیه،قولنج،اسپاسم،تشنج،صرع،سودا،صفرا،وسواس و سنگ کلیه
طرز تهیه: دو قاشق غذاخوری(یک مشت)گل گاو زبان + یک قاشق غذا خوری(یک مشت کوچک)سنبل الطیب + دو لیوان آب جوش + نبات،نیم ساعت دم بکشد تا به رنگ قرمز آلبالویی در آید.

2- چای زیر فون: طبیعت:گرم

خواص:آرام بخش،ضد ناراحتی های عصبی،تشنج،میگرن های مزمن،بی خوابی،سردرد،بیماری های ریوی،زکام،غلظت خون،استفراغ،رماتیسم،آرتروز،نقرس،سیاتیک
مصرف زیاد موجب پایین آمدن فشار خون خواهد شد.
هشدار:برای خانم های باردار ممنوع است.
طرز تهیه:یک مشت زیرفون + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم ده دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم به مدت طولانی دم بکشد تا خوب رنگ بیندازد.

3-چای بادرنج بویه: طبیعت بسیار گرم
خواص:مقوی قلب واعصاب،خونساز،تقویت کننده سلولهای مغز،فوق العاده آرامبخش،محرک معده،خواب آور،نشاط آور،ضد صدای گوش،تشنج،اسپاسم،بیماری های کلیوی،بوی بد دهان و خواب های وحشتناک(چای مورد علاقه حضرت علی علیه السلام)
طرز تهیه:یک مشت کوچک بادرنج بویه + دو لیوان آب سرد روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس با شعله غیر مستقیم خوب دم بکشد.


4-چای بادرنج بویه و زیرفون: طبیعت:گرم
خواص:تقویت قلب و اعصاب،خواب آور،نشاط آور،آرامبخش،خونساز،ضد بوی بد دهان،خواب های وحشتناک،بیماری های کلیه،صدای گوش
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری زیرفون + یک قاشق مرباخوری بادرنج بویه + دو لیوان آب جوش،باشعله مستقیم و ملایم حدود یک ساعت بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

5-چای به لیمو و زیرفون طبیعت:گرم
خواص:آرامبخش،کاهش دهنده فشار خون،تقویت حافظه،و معده،خاب آور در شب،تب بر،شستشو دهنده کلیه،ضد سرماخوردگی،تشنج،نقرس،رماتیسم،سردرد،و سرگیجه،ناراحتی های عصبی،میگرن،غلظت خون،آسم،اسهال،سینوزیت،صدای گوش و خستگی بدن
طرز تهیه:یک مشت بزرگ زیرفون + یک مشت کوچک به لیمو + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم و ملایم،حدود یک ساعت بجوشد،سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

6-چای دارچین طبیعت:گرم
خواص:ادرارآور،مفرح،محرک اعصاب،تقویت معده،کبد،قوه باه،قلب وعروق؛کاهش درد کمر و مفاصل،تسریع جریان خون،نیرو بخش،باز کننده انسداد مجاری،پاک کردن سینه و حنجره،بالا بردن فشار خون،ضد:اخلاط رطوبتی،پا درد های رطوبتی،سرفه های رطوبتی،دلهره،بوی بد دهان،دردهای استخوانی،دیابت،سردی بدن
هشدار:برای زنان باردار مضر است.
طرز تهیه:چند عدد چوب دارچین + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم آرام جوش آورده سپس با شعله غیر مستقیم دو الی سه ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی درآید.

7-چای زنجبیل طبیعت:گرم و خشک
خواص:تقویت:حافظه،قوه باه،جهاز هاضمه،معده،قوای رییسه بدن؛خونساز،تنظیم ادرار،خلط آور،ملین،درمان اسهال ساده و خونی،مانع بروز سرطان،کاهش چربی خون،بالا بردن فشار خون،مفید برای قطع حیض؛ضد:ضعف اعصاب،رطوبت مزاج،بلغم،درد مفاصل،بیماری های مفصلی،کمر درد،مسمومیت غذایی،سرفه،تهوع و آشفتگی در مسافرت و انعقاد خون
هشدار:زیاده روی در مصرف باعث فشار خون و ضعف نیروی جنسی است.
طرز تهیه:نصف قاشق چای خوری زنجبیل(بسته به ذائقه خود)در یک لیوان آب جوش ریخته و در ظرف را گذاشته تا حدود ده دقیقه بماند سپس با کمی عسل مخلوط کرده،میل نمایید.

8-چای زعفران طبیعت:گرم
خواص:منضج و مصلح عفونت بلغمی،محرک نیروی جنسی و قوای مفزی،مفرح،نشاط آور،خنده آور،ادرار آور،خلط آور،آرامبخش،مقوی کبد و جهاز تنفسی،آشامیدن یک مثقال آن جهت تسریع در زایمان،تسکین آسم و سیاه سرفه،ضد:سرفه،حساسیت و کرم خوردگی دندان

9-چای نعناع طبیعت:گرم
خواص:لطیف کننده خون،مفرح و مقوی قلب،مسکن ناراحتی های گوارشی،کمک به هضم غذا،مقوی اعصاب معده،بادشکن،اشتهاآور،دفع صفرا،پاکسازی و تقویت کبد و طحال،برای سرما خوردگی و بیماری های حلق و گلو(از پونه قوی تر است)ضد:نفخ،سکسکه،تهوع،اسهال،دل پیچه،بواسیر،دردشکم،تب
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + سه لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

10-چای پونه طبیعت:اوایل بهار :گرم؛پاییز:خشک
خواص:قوی ترین آنتی بیوتیک،بادشکن،رقیق کننده خون،ادرارآور،خلط آور،صفرابر،انرژی زا،بسیار مفید برای درد سینه و آزاد کردن اخلاط،تقویت:معده،قلب،جهاز هاضمه؛ضد:تب ادراری،سرفه،حساسیت،نفخ،نقرس،سکسکه،آشفتگی،دل بهم خوردگی،خستگی،مفید جهت به تاخیر انداختن عادات ناهیانه
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

11-چای چلتوک برنج طبیعت:گرم
خواص:سرشار از ویتامین های ب،تقویت مغز واعصاب و قلب،ضد یبوست مزمن،جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو
طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش،با شعله مستقیم پنج دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم یک ساعت دم بکشد.

12-چای گلپر طبیعت:گرم و خشک
خواص:تقویت کننده عالی حافظه،قوه باه،قلب و عروق؛اشتها آور،کمک به هضم غذا،شفابخش بیماری یرقان،پاکسازس کبد و دفع صفرا،تداوم آن برای سوزاندن چربی های بدن مفید است؛ضد:صرع قوی،فراموشی،اسهال،تنبلی معده،جوش و دمل
طرز تهیه:یک قاشق مربا خوری رادر یک لیوان آب جوش ریخته،ظرفی را در آن گذاشته،می گذارید پانزده دقیقه بماند تا به رنگ زرد درآید.
13-چای کوهی طبیعت:گرم
خواص:آرام بخش،ضد:حساسیت،ادرار آور،باز کننده گرفتگی های روده و کبد،تقویت سیستم ایمنی
طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب وش با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.

14-چای میوه نسترن طبیعت:معتدل و خشک
خواص:سرشار از ویتامین ث،مقوی معده،پایین آورنده فشار خون،ضد:قند خون،درد و ورم کلیه،اسهال
طرز تهیه:پانزده عدد را در یک قوری + دو لیوان آب سرد،با شعله مستتقیم جوش آید سپس شعله را کم کنید تا با همان شعله مستقیم یک ساعت باشد تا آب آن به تدریج بخار شود سپس با شعله غیر مستقیم سه ساعت دم بکشد.

15-چای بابونه طبیعت:معتدل،دیم آن گرم و خشک
خواص:آرام بخش اعصاب و مغز ومعده و روده و تقویت آنها،افزایش شیر مادر ،اشتها آور،ادرار آور قوی،ضد:تب و لرز،انگل،یبوست،سردرد،سنگ مثانه،بلغم و صفرا
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش،با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.

16-چای به لیمو طبیعت:گرم
خواص:آرام بخش،خواب آور در شب،تقویت حافظه و معده،رفع درد شکم،خستگی،صدای
گوش،ضد:میگرن،سردرد،سرگیجه،تپش قلب،نفخ،آسم،اسپاسم
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش،با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

17-چای آویشن طبیعت:گرم
خواص:تقویت اعصاب بینایی،جهاز هاضمه،معده،کبد و کلیه،بالا برنده فشار خون،باز کننده انسداد،خشک کننده،تحلیل بادها و بلغم،لطیف کننده غذاهای غلیظ،اشتها آور،ادرار آور،جاری کننده حیض،تنقیه ریه،معده روده ها و کبد از رطوبت بلغم،رفع کولیت های مزمن،افزایش شیر مادر،پاک کننده سینه،باز کننده گرفتگی های روده،ضد:انگل،رطوبت بدن،صفرا،زکام،سرفه،آسم،تنگی نفس،غلظت خون و ضد عفونی کننده و میکروب کش(شش برابر آنتی بیوتیک)
طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش،با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
 تشکر شده توسط : سحــــــــر , مـه ســـا , omidvar , yaro , najva
#2
آرامش قلب و اعصاب با چای اسطوخودوس

اسطوخودوس (استخوان دوست) یا «لاواند» گیاهی است بسیار معطر که در عطرسازی و در درمان بسیاری از ناراحتی های اعصاب و روان کاربرد دارد. این گیاه انواع مختلفی دارد که همگی از لحاظ خواص مشابه هم هستند. اما «لاواند» واقعی ریشه گیاهی هندی است که بوی خیلی تند معطری دارد. «جالینوس» آن را گیاه کامل نامیده است، زیرا در درمان بسیاری از ناراحتی ها مورد استفاده قرار می گرفته است. «لاواند» یکی از بهترین گیاهان معطر است که قرن ها بشر، با عطر دل انگیز آن «عطر لاواند» آشنا بوده و مادربزرگ ها از کیسه های کوچک محتوی این گیاه برای معطرکردن لباس ها، ملافه ها، گنجه های لباس و فضای اتاق ها استفاده می کرده اند.
«لاواند» مسکن و آرامبخش بوده و برای رفع نگرانی، اضطراب، فشارهای عصبی و رفع ناراحتی های مغز و اعصاب، قلب و ریه، دستگاه گوارش و همچنین به عنوان ضددرد، بادشکن معده، نیرودهنده، ضدانگل و باکتری و ضدتشنج مورد استفاده قرار می گیرد، اما آنچه که بیش از همه باید بر آن تأکید نمود خاصیت تقویت کننده و ارزشمند آن در درمان اختلالات عصبی مانند فشردگی های عصبی، سردرد و ناراحتی مغزی، حالات عصبی تشنج، فلج، غش، صرع و ناراحتی های عصبی با ریشه روانی مانند سرگیجه و سردردهای میگرنی و همچنین در تقویت اعصاب قلب، است.

میزان مصرف چای اسطوخودوس:
چای اسطوخودوس را می توان جانشین چای عصر و یا شب (قبل از خواب) کرد که برای رفع خستگی بسیار مفید و مؤثر است.
برای کسانی که از اختلالات نام برده شده، در رنج هستند، مصرف روزانه
۴-۳ فنجان از این چای به مدت ۲ هفته توصیه می شود.

طرز تهیه: برای تهیه یک فنجان چای «لاواند»، مقدار یک قاشق غذاخوری از گل آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده با کمی عسل یا شکر سرخ، در فواصل غذایی (مابین ناهار و شام) میل کنید.

چای شمعدانی وحشی (عطری)، آرامبخش افراد افسرده و مضطرب!!
استفاده از برگ های ژرانیوم (شمعدانی عطری و یا وحشی) که در نواحی آذربایجان به نام عطر چایی یا عطر شاهی معروف است، از دیرباز در میان خانواده های ایرانی متداول بوده است. اغلب خانواده ها برای این منظور یک گلدان از این گیاه زیبا را که دارای برگ های سبز پرچین و شکن و بسیار معطر است، در خانه نگهداری می کنند و با افزودن چند برگ شمعدانی معطر، در داخل قوری چای، از عطر دلپذیر و طعم مطبوع چای و خواص درمانی ژرانیوم برخوردار می شوند.
ژرانیوم، از تیره گیاهان معطری است که دارای اثرات ضددرد، ضداضطراب، ضدافسردگی، مقوی مسکن و آرامبخش است و در درمان اختلالاتی مانند اسهال، سنگ کلیه، گلودرد، نارسایی عادت ماهانه، خونریزی ها و مشکلات گردش خون و دیابت مورد استفاده قرار می گیرد.

طرز تهیه و میزان مصرف چای شمعدانی
بهترین و ساده ترین روش استفاده از این گیاه، قرار دادن چند برگ آن در چای معمولی است. اما برای موارد یاد شده، مصرف روزانه ۲ فنجان از دم کرده این گیاه به میزان یک قاشق چای خوری از پودر برگ آن در یک فنجان آب جوش برای مدت ۲-۱ هفته تا برطرف شدن کامل ناراحتی، توصیه می شود.
هشدار!! ژرانیوم را نباید برای مدت طولانی مورد استفاده قرار داد.

گل بهار نارنج؛ خواب آور، آرامبخش و تقویت کننده قلب و اعصاب
بهار نارنج، گل درختان نارنج است که در میان خانواده های مختلف مرکبات از نظر مصارف طبی شهرت دارد.
علاوه بر آن، پوست میوه نارنج، هم مصرف غذایی داشته و هم کاربرد دارویی دارد. از پوست نارنج برای تهیه مربا و در تهیه غذاهای سنتی استفاده می کنند. همچنین پوست نارنج، داروی مؤثری برای تقویت دستگاه گوارش و دفع انگل است.
خواص بهار نارنج
بهار نارنج، داروی مؤثری بر ضد ناراحتی های عصبی است و به عنوان آرام کننده و ضدهیجانات دستگاه عصبی عمل می کند. سردردها و دل دردها را آرام می سازد و در بدخوابی ها و بی خوابی هایی که ریشه عصبی دارند و دیگر ناراحتی های عصبی، به ویژه سردردهای میگرنی کاربرد دارد. علاوه بر این ها، از این گیاه برای درمان دردهای عادت ماهانه زنان، تقویت معده، تقویت قلب و مغز، تشویش، تشنج و تپش نامنظم قلب و تحریکات عصبی، و علیه حمله و غش استفاده می شود.
طریقه مصرف:
برای موارد غش، حمله، تب، دفع انگل، هضم غذا و دردهای معده، از خلال پوست نارنج استفاده می شود که روش استفاده آن، بدین قرار است:
بر روی پوست نارنج، ماده ای سمی (شیمیایی و ضدحشره) وجود دارد که برای از میان بردن آن، باید ابتدا پنبه ای را به الکل ۹۰ درجه آغشته کنید و روی پوست نارنج را با آن پاک سازید، سپس با آب گرم بشویید. بعد پوست را به صورت خلال درآورده و برای مصرف شربت، مربا، غذا و یا جوشانده از آن استفاده کنید.
جوشانده پوست نارنج: مقدار یک قاشق غذاخوری از خلال پوست نارنج را در یک لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید، سپس آن را صاف کرده و با کمی عسل شیرین کنید و بنوشید.
طرز تهیه چای بهار نارنج:
برای رفع خستگی، آرامش قلب و اعصاب و یک خواب خوش و آرام، کافی است مقدار ۱۰-۵ گرم از گل های بهار نارنج را در ۲ لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید و سپس آن را صاف کرده و با شکر سرخ یا عسل میل کنید. از گل های بهار نارنج برای معطر ساختن و تقویت چای معمولی نیز می توان استفاده کرد و طریقه استفاده از آن مانند چای شمعدانی عطری است.
چای مقوی و آرامبخش از پوست و برگ میوه ای بهشتی!!

چای سیب
شاید تعریف و توضیح درباره سیب که دارای اثرات درمانی و غذایی غیرقابل انکاری است، زاید باشد. اما لازم دانستیم با توجه به اثرات و فواید بیشمار پوست و برگ این میوه بهشتی که مصارف درمانی آن به علت مصارف عادی و روزمره اش نادیده گرفته شده است نکاتی را در ارتباط با مصارف مختلف این میوه گرانبها در فصل وفور آن به اطلاع خوانندگان عزیز برسانیم.
خواص درمانی چای سیب:
سیب دارای ویتامین ها، آنزیم ها و املاح مفیدی است که به عنوان تقویت کننده قلبی و عصبی و گوارش شهرت دارد.
گفته شده است: «مصرف یک سیب در صبح و یک سیب در شب طبیب را دور نگه می دارد» و لازم است که اضافه کنیم، نوشیدن چای سیب قبل از خواب که باعث خوابی خوش و آرام می شود نیز به این امر کمک می کند.
طرز تهیه چای سیب:
برای تهیه چای سیب از پوست میوه سیب استفاده می شود. (پوست سیب آرامبخش اعصاب و مفرح قلب است). در فصل فراوانی این میوه بهتر است بعد از خوردن سیب، پوست آن را نگه دارید.
پوست همه انواع سیب ها از لحاظ طبی دارای خواص مشابهی هستند، اما پوست سیب سفید یا زرد (لبنانی) نوشیدنی معطر و خوشمزه تری می دهد. برای ۲ لیوان آب جوش، یک مشت پوست سیب کافی است. در صورت امکان اگر چند پر سیب تازه به آن اضافه شود و مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد، نوشیدنی گوارایی را به وجود می آورد.
حال، آن را صاف کنید و با کمی آب لیمو و یک قاشق چای خوری عسل نوش جان کنید. (اگر قبل از دم کردن، پوست سیب را پودر کرده و در قوری بریزید، اثر درمانی آن به علت خروج آنزیم ها و مواد مفید معدنی آن بیشتر می شود).
سنبل طیب؛ دوست و حامی درجه یک قلب
سنبل طیب که به آن علف گربه نیز می گویند، با ریشه در هم تنیده زرد قهوه ای، گیاهی خوشبو است که داخل آن سفید فام است و به علت وجود اسید والریاتیک، پس از خشک شدن بوی کمی تند ونامطبوع از آن به مشام می رسد.
«والرین»، یک گیاه قلبی، معرق و مقوی مغز و معده است. همچنین این گیاه خاصیت ضدانگلی و قاعده آور دارد و بالاتر از همه یک آرام کننده قوی دستگاه عصبی است «والرین» دارویی مطمئن برای بحران های عصبی، دلهره، ضعف اعصاب، بحران های غش، صرع، هیستری، آسم، تشنج و ناراحتی های روانی مانند سردردهای عصبی، تپش ها و دلواپسی هایی که ریشه قلبی و عصبی دارند مؤثر بوده ودر احساس خستگی و به اصطلاح (گلوله ای درگلو) و تمام موارد فشارهای عصبی ناشی از شکنندگی شخص مؤثر و مفید است.
این گیاه خواب آوری آرامبخش در درمان میگرن و سردردهای شدید عصبی است.
طریقه مصرف:
برای موارد ذکر شده در بالا مقدار
۳ - ۲ گرم از ریشه پودر شده سنبل طیب را در یک فنجان آب جوش بریزید و یک دقیقه بر روی آتش بماند تا به جوش آید. سپس آن را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی سماور دم کرده و صاف کنید وبا عسل یا نبات شیرین کرده و با چند تکه لیموترش میل کنید.
هشدار! مصرف بیش از حد و طولانی مدت این گیاه ممکن است عوارضی داشته باشد، از این رو بهتر است به مقدار کم و حداکثر از نظر طول مدت تا یک هفته الی ۱۰ روز مصرف شود. از سنبل طیب در ترکیب چای ترش که چایی مقوی قلب و اعصاب است نیز می توان استفاده کرد.
طرز تهیه چای ترش:
سنبل طیب، یک پر(خوشه) به اندازه یک تا دو بند انگشت از ریشه (۳ - ۲ سانت)، گل گاو زبان؛ ۵ گرم، لیموترش تازه یا خشک ؛ ۲- ۱ عدد.
همه موارد را در یک قوری با ۲ لیوان آب جوش بریزید و بر روی شعله ملایم به مدت یک دقیقه جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. آنگاه آن را صاف کرده و با نبات میل کنید. «نوش جانتان»
گل سرخ، آرامبخش قلب و اعصاب
تاریخ گل سرخ، به اندازه عمر بشریت قدمت دارد. شعرا آن را ملکه گل ها خوانده اند و در کتاب های مقدس از آن تجلیل شده است.
عطر آن منحصر به شاهان، معابد و خدایان بوده است و شاهد تکان دهنده آن، دسته هایی از این گل به صورت کاملاً دست نخورده در تابوت فرعون «توتان خامون» است که به وسیله همسرش در سه هزار سال قبل در آن قرارداده شده است.
شایان ذکر است که مسلمانان بویژه ایرانیان نام و عطر این گل زیبا را به حضرت محمد(ص) نسبت داده و به آن گل محمدی می گویند.
گل سرخ انواع مختلفی دارد و گونه های آن را به چندین هزار تخمین زده اند.
خواص ونوع مصرف:
گل سرخ مصارف مختلفی دارد. مصرف غذایی گل سرخ از دیرباز شناخته شده است. از این گل معطر، در ترکیبات ادویه، تهیه گلاب و شربت ومربا استفاده می کنند. همچنین از نظر کاربرد دارویی، این گیاه دارای خواص ارزشمندی است که گیاه شناسان و اطبای معروف بر آن تأکید کرده اند.
«ابن سینا» درباره ارزش دارویی مربای گل سرخ، در درمان بیماری سل و نتایج مفید آن سخن گفته است. گیاه شناسان معروفی همچون «جالینوس»، «دیوسکورید» و «پلین» برای این گیاه ارزش طبی فراوانی قائل بوده اند و از جمله به خواص گلاب اشاره کرده و تأثیر آن را در درمان ناراحتی های گوش، دستگاه گوارشی، عوارض پوستی و استخوانی نیکو دانسته و غرغره آن را برای زخم های دهان و لثه و تورم لوزه ها مفید دانسته اند. علاوه بر آن از گل سرخ به عنوان داروی ضد تهوع و قابض نام برده اند.
جالب است که بدانید گل سرخ در عین قابض بودن (ضد اسهال)، خاصیت مسهلی و نرم کنندگی نیز دارد.
این گیاه برطرف کننده نفخ معده و به طور کلی بادها و رطوبت است. همچنین تقویت کننده و برطرف کننده ناراحتی های ریه، کلیه و تپش شدید قلب است.
پمادگل سرخ، دارای خاصیت آرام کننده در دردهای ناشی از ضرب دیدگی ها و پیچ خوردگی هاست.
چکیده یا عصاره گل سرخ (گلاب) به عنوان آرامبخش قلب و مفرح اعصاب شناخته شده و در شربت ها و غذاها کاربرد دارد.
طرز تهیه چای گل سرخ:
برای تهیه یک نوشیدنی آرامبخش و معطر، مقدار یک قاشق غذاخوری پر از برگهای گل سرخ محمدی را با یک قاشق چای خوری چای، از هر نوع آن (سبز، سیاه، سفید) که مایل باشید دم کرده و نوش جان کنید.
فراموش نکنید که برای تهیه این چای اگر از چای معمولی (سیاه) استفاده می کنید، طریقه دم کردن چای (چای سیاه) به روش چینی را فراموش نکنید!

اکلیل کوهی، اکسیر جوانی و آرامبخش مؤثر علیه غم زدگی!
شکل ظاهری این گیاه شبیه «ترخون» است. اما رنگ آن سبز مات و پشت برگهای آن سفید مایل به نقره ای (اکلیلی) است.در شهرها، این گیاه را در حاشیه پارک ها می کارند و در واقع می توان گفت که این گیاه علاوه بر خواص درمانی به علت ظاهر زیبا و عطر ملایم آن، جنبه تزئینی نیز دارد.
اکلیل کوهی (رزماری) از قدیم الایام مورد توجه اطبا بوده وحتی در قبور فراعنه مصر، شاخه هایی از این گیاه درتابوت ها پیدا شده است.
رزماری (اکلیل کوهی)، گیاه مقدس!
در یونان و روم باستان نیز اکلیل کوهی در ردیف گیاهان مقدس قرار داشته است و اطبای شرقی به ویژه «ابوعلی سینا» مصارف زیادی از این گیاه را به ویژه در درمان ناراحتی های معده ای و کبدی توصیه کرده اند.
خواص و کاربرد درمانی:
اکلیل کوهی قابض و محرکی عمومی است که دارای خاصیت ضد درد، ضدرماتیسم، ضدنقرس، بادشکن، مدر و معرق است. علاوه بر این ها به علت صفراآوری، در ردیف داروهای معالج کبد وکیسه صفرا، به ویژه در هپاتیت ها و یرقان ها قرار دارد. مصرف این گیاه در ترکیبات دارویی تقویت کننده های عمومی، به ویژه تقویت قلب و اعصاب کاربرد فراوان دارد. و از دم کرده آن شربتی آرامبخش تهیه می کنند که در درمان ناراحتی های دماغی، فلج های جزئی، ضعف و کسالت و خستگی های فکری، مورد استفاده قرار می گیرد.
افسانه های زیادی را به این گیاه نسبت داده اند و از آن به نام اکسیر جوانی یاد کرده اند. اما، آنچه مسلم است، این گیاه علاوه بر موارد یاد شده معالج صددرصد رماتیسم بوده و خوردن جوشانده آن، در درمان بی خوابی، میگرن، تپش شدید قلب، تنگی نفس و ضعف عمومی بدن بسیار مؤثر است و همچنین غرغره جوشانده رزماری، آرامبخش مؤثری برای گلودرد و آفت دهان است.
طریقه مصرف اکلیل کوهی
۱ - طرز تهیه چای رزماری:
برای تهیه این چای، مقدار ۵ گرم از شاخه های خشک گل دار و یا بی گل این گیاه را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت ۱۰ دقیقه بگذارید دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با شکر سرخ میل کنید.
۲ - حمام رزماری
برای افراد خسته و کم خون و کودکان لاغر، حمام رزماری توصیه می شود. برای این منظور جوشانده غلیظ رزماری را که از جوشاندن ۲ مشت از گیاه در یک لیتر آب جوش که به مدت ۵ دقیقه جوشیده شده باشد، تهیه کرده و به آب گرم وان حمام اضافه کنید و روزی ۲ بار و هر بار به مدت یک ساعت از این حمام استفاده کنید و بدن را در آن ماساژ دهید.
اکلیل کوهی علاوه بر مصارف درمانی، مصرف غذایی نیز دارد و از پودر برگهای آن می توان در ترکیبات ادویه ها، سالادها، چاشنی ها و سس ها استفاده کرد.
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !
 تشکر شده توسط : najva , زهرا59 , ZAKER , Ali 324 , MFhealth , مولتی ام اس , maryamjoooon , Hasty , نازلی , فاطمه زهرا , بهــار , ساغر , احمدرضا , somaye_602000 , parisa2011 , شفا یافته , nazanin200312 , naz.gigili
#3
چای یمن؛ نوشیدنی ضد خستگی

این بار می‌خواهیم به جای معرفی غذا، شما را با دستور تهیه‌ی یک نوشیدنی آشنا کنیم. انتخاب ما نوعی چای است که در کشور یمن طرفداران زیادی دارد و از مخلوط چند ادویه و شیر به دست می‌آید.

چای

عـادت‌هـای غـذایـی یـمـنـی‌هـا


کشور یمن یکی از کشورهای عربی است که به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود و اهالی هر بخش، عادت‌های غذایی مخصوصی دارند. غذاهای یمنی از غذاهای لبنانی و هندی تأثیر گرفته‌اند و جالب آنکه شباهت‌هایی هم با غذاهای ایرانی دارند.

سنتی‌ترین غذای یمنی، «سالتو» است که ماده اصلی تشکیل‌دهنده آن گوشت است.

بیشتر غذاهای یمنی بسیار تند هستند و حتی اگر به غذا فلفل اضافه نشود، آن را با سسی بسیار تند می‌خورند.

به دلیل فراوانی غلات در این کشور، مردم نان زیاد مصرف می‌کنند و معمولاً خود آن را تهیه می‌کنند. معروف‌ترین نان آن‌ها «ملاواچ» نام دارد. این نان هم با سس تندی سرو می‌شود و ادویه‌های فراوانی برای طبخ آن به کار می‌رود. این سس تند «زچاک» نام دارد و برای سرو گوشت‌های گریل شده نیز مناسب است.

یمنی‌ها از تمام روش‌های طبخ استفاده می‌کنند ولی بیشتر غذاهایشان کباب شده هستند و با گوشت قرمز تهیه می‌شوند. در کنار این کباب، انواع سبزی‌ها به شکل آب‌پز و خام نیز سرو می‌شود.
نتایج مطالعات نشان داده‌اند که افزودن زنجبیل به نوشیدنی‌های گرم، از شدت سرماخوردگی می‌کاهد و بهبوددهنده سیستم گردش خون است

مردم یمن غذاهایشان را در یک بشقاب بزرگ سرو می‌کنند به طوری که وسط آن برنج و کناره‌های آن گوشت و سبزی می‌ریزند اما جالب است بدانید که از خوردن برنج زیاد می‌ترسند و آن را عامل ابتلا به بیماری دیابت می‌دانند.

نوشیدنی رایج آن‌ها چای مخصوصی است که از انواع ادویه‌ها در تهیه آن استفاده می‌شود و آن را با کیک، تارت و دسر می‌خورند. بعد از چای، شیر پرمصرف‌ترین نوشیدنی در میان مردم این کشور است که در بیشتر مواقع آن را با چای مخلوط و میل می‌کنند.



مـواد لازم برای 4 نفر

دارچین 1 چوب 0 کیلوکالری

میخک 5 عدد 0 کیلوکالری

پودر زنجبیل یک چهارم قاشق چای‌خوری 0 کیلوکالری

شیر کم‌چرب 2 فنجان 70 کیلوکالری

هل 3 عدد 0 کیلوکالری

آب سه چهارم فنجان 0 کیلوکالری

چای با توجه به اندازه شیر 0 کیلوکالری

شکر به میزان دلخواه



طـرز تـهـیـه

ابتدا تمام ادویه‌ها را که شامل میخک، دارچین، زنجبیل و هل است، با آب مخلوط و سپس شیر را اضافه کنید.

این مخلوط را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد.

در ظرفی جداگانه، مقداری چای دم و در نهایت آن را با مقدار دلخواه شکر به این محتویات اضافه کنید.

چای یمنی باید به صورت گرم سرو شود.



مـقـدار کـالـری

هر فنجان از این چای فقط به دلیل وجود شیر، کالری دارد و اگر از شیر کم‌چرب استفاده کنید، هر فنجان 35 کیلوکالری خواهد داشت البته اضافه کردن شکر به این نوشیدنی مقدار کالری دریافتی را افزایش می‌دهد. هر گرم شکر 4 کیلوکالری دارد و به ازای هر قاشق چای‌خوری از این شیرین‌کننده، مقدار کالری دریافتی 25 کیلوکالری افزایش می‌یابد.
انواع چای و خواص آن‌ها

چـای؛ ضـدبـیـمـاری قـلـبـی


چای یکی از نوشیدنی‌های رایج در میان اهالی یمن است. این نوشیدنی خواص بسیار دارد و احتمال بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند نوشیدن چای میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند کاتچین، اپی‌کاتچین و اپی‌گالوکاتچین را افزایش می‌دهد. این ترکیب‌ها سطح کلسترول بد خون را پایین می‌آورند و از تنگی عروق جلوگیری می‌کنند. 30 تا 50 دقیقه بعد از نوشیدن چای سیاه، سطح این ترکیب‌ها در خون بالا می‌رود و بدن از خواص آن‌ها بهره خواهد برد. افزودن شیر یا خامه به چای، خواص این نوشیدنی را کاهش نمی‌دهد. نکته دیگر اینکه بررسی‌های 10 ساله نشان داده‌اند مخلوط چای سیاه با شیر دریافت ترکیب‌های فلاوونوئیدی را افزایش می‌دهد و به این ترتیب احتمال سکته را به خصوص در آقایان سالمند، 70 درصد کاهش می‌دهد.
شیر

شـیـر؛ ضـدفـشـارخـون


پروتئین، در رشد عمومی و ساخت و ترمیم بافت‌ها نقش بسزایی دارد، به همین دلیل مصرف شیر به عنوان یکی از منابع اصلی آن، توصیه می‌شود.

نوشیدن شیر برای کسانی که از منابع پروتئینی نظیر انواع گوشت کمتر استفاده می‌کنند، یک عادت غذایی مناسب است. نکته دیگر اینکه شیر مملو از کلسیم است و دریافت کلسیم علاوه بر پیشگیری از بروز پوکی استخوان، مانع بروز فشارخون می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند کسانی که کمبود کلسیم دارند، به احتمال بیشتری به فشارخون مبتلا خواهند شد و با نوشیدن شیر، فشارخون بالایشان کنترل می‌شود. شیر از منابع ویتامین‌های گروه B به خصوص 1 B و 2 B محسوب می‌شود که هر دو در متابولیسم بدن نقش دارند بنابراین مصرف مرتب این نوشیدنی می‌تواند کمبود انرژی را نیز جبران کند.
زنجبیل

زنـجـبـیـل؛ ضـد آرتـروز

این ادویه تند، طبیعت گرمی دارد و تحریک‌کننده بدن است. طب سنتی هندی، زنجبیل را برای دستگاه تنفسی و گوارشی مفید می‌داند. مصرف کم اما مرتب زنجبیل می‌تواند احتمال ابتلا به آرتروز را کاهش دهد. پودر زنجبیل از شدت درد مبتلایان به آرتریت روماتوئید می‌کاهد ولی روی استئوآرتریت تأثیری ندارد. زنجبیل از تولید ترکیب‌های التهاب‌زا جلوگیری می‌کند و از علایم این بیماری می‌کاهد. نتایج مطالعات نشان داده‌اند که افزودن زنجبیل به نوشیدنی‌های گرم، از شدت سرماخوردگی می‌کاهد و بهبوددهنده سیستم گردش خون است، انداختن 2 تکه زنجبیل تازه در یک قابلمه کوچک آب و گذاشتن آن روی حرارت به مدت 10 دقیقه و مصرف این نوشیدنی همراه عسل توصیه می‌شود.



اگر فشارخون دارید

وجود شیر در این نوشیدنی به کاهش فشار خون شما کمک خواهد کرد البته بهتر است که این نوشیدنی را به جای شکر با چند عدد کشمش میل کنید تا پتاسیم دریافتی‌تان افزایش یابد.


اگر سرما خورده‌اید
مصرف هر چه بیشتر مایعات به شما توصیه می‌شود البته بهتر است که به جای شیرینی، این نوشیدنی را با عسل میل کنید زیرا بررسی‌ها نشان داده‌اند که دریافت هم‌زمان عسل و زنجبیل می‌تواند به فرو نشاندن علایم سرماخوردگی کمک کند.



اگر خسته‌اید

چای موجود در این نوشیدنی می‌تواند به رفع خستگی‌تان کمک کند البته بهتر است که نسبت چای و شیر در این نوشیدنی 3 به 1 باشد و آن را با یک تکه شکلات تلخ میل کنید.

 تشکر شده توسط : nahid , Ali 324
#4
ممنون دوستان به نوشیدنیهایتان چای به وچای قلم دارچین و.. رانیزاضافه کنید اما چون سرم شلوغه مطلب را نمی تونم الان کامل کنم فقط یادآوری کنم شکرگزاری از خدایی که در این نزدیکی است وتمامی احتیاجات ما را در طبیعت آفریده پس بهتر است بجای داروهای شیمیایی (یا در وقت لزوم مصرف داروی شیمیایی برای رفع عوارض آن ومکمل آن داروها)از این نعمتهای طبیعی بهره مندشویمsmilingsmilingsmilingsmilingبه امید بهبودی تمامی بیماران وجریان داشتن آرامش در تمامی زندگیهاicon_questionicon_questionicon_questionicon_questionicon_questionicon_questionlove51love51love51love51love51icon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrin
دردوعالم جلال ما زهراست/رمزتغییرحال ما زهراست/عیدبافاطمیه می آیدذکرتحویل سال مازهراست
السلام علیک ایتهاالصدیقه الشهیده

 تشکر شده توسط : ساغر , زهرا59
#5
چای نعنا ؛ خانمها بنوشند ، آقایان نه [تصویر:  gmb4dkcw5nio2l1wwzy.jpg]

ايسنا : بر اساس يك پژوهش جديد، زنان مي‌توانند براي از بين بردن موهاي زائد چاي نعنا بنوشند . به گفته دانشمندان؛ رويش موهاي زائد در زنان ناشي از فعاليت هورمون‌هاي جنسي است كه باعث ايجاد صفات ثانويه جنسي مردان در آنان مي‌شود.

محققان دانشگاه سليمان دميرل تركيه معتقدند كه نوشيدن چاي نعناع رشد موهاي زائد را به حداقل ممكن مي‌رساند. مهمت نومان تامر، محقق، در اين زمينه مي‌گويد:« درمان‌هاي رايج در مورد موهاي زائد بيشتر حول محور مقابله با هورمون‌هاي جنسي آندروژن است حال آن كه چاي نعناء شيوه‌اي طبيعي براي اين منظور است.»

 تشکر شده توسط : TootFarangi , بهــار , najva
#6
چی هست این چای نعنا ؟ confused2 شبیه این چایی دارچین و .. ایناست ؟ یا کلن فرق داره ؟ Huh
Free chees is found on the mousetrap
To catch anything you want you must pay it's worth
 تشکر شده توسط : نازلی
#7
چای نعناع مراکشی

[تصویر:  zsuo2escxws914kj9k7s.jpg]


● مواد لازم
▪ چای سبز: ۲ قاشق مربا خوری
▪ نعناع تازه: یک مشت
▪ شکر: ۱ فنجان
▪ آب جوش: ۵ فنجان
● طرز تهیه
چای را در قوری ریخته و به آن شکر و آب جوش اضافه کنید و روی آن برگ های تازه نعناع بریزید و بگذارید که دم بکشد.
چای نعناع یک نوشیدنی مراکشی است، مراکشی ها همه جا و به هر مناسبتی چای نعناع می نوشند

 تشکر شده توسط : TootFarangi , najva , yummy
#8
(2011/10/18, 08:03 PM)پویش نوشته است: ممنون دوستان به نوشیدنیهایتان چای به وچای قلم دارچین و.. رانیزاضافه کنید اما چون سرم شلوغه مطلب را نمی تونم الان کامل کنم فقط یادآوری کنم شکرگزاری از خدایی که در این نزدیکی است وتمامی احتیاجات ما را در طبیعت آفریده پس بهتر است بجای داروهای شیمیایی (یا در وقت لزوم مصرف داروی شیمیایی برای رفع عوارض آن ومکمل آن داروها)از این نعمتهای طبیعی بهره مندشویمsmilingsmilingsmilingsmilingبه امید بهبودی تمامی بیماران وجریان داشتن آرامش در تمامی زندگیهاicon_questionicon_questionicon_questionicon_questionicon_questionicon_questionlove51love51love51love51love51icon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrin

شما که خودتون سینووکس میزنیدwink2 اونم شیمیاییه دیگهBlush
همه عمر بر ندارم سر از این خمار مستی
که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی
#9
در طبیعت گیاهان زیادی وجود داره که نوشیدنی های خوش عطر و خوش طعم و پرخاصیتی میشه باهاشون درست کرد. اگر مدتی فقط چندتا از این نوشیدنی ها را امتحان کنید دیگه هیچ تمایلی به نوشیدن چای نخواهید داشت. نوشیدنی ای که نه خوش عطر هست و نه لذید. فقط به دلیل کافئین موجود در این گیاه اعتیادآور هست و کسی نمیتونه فکرشو بکنه که بشه چای را از برنامه نوشیدنی های روزانه حذف کرد!!
سختی این کار فقط چند روزه تا ترک کنید، نیازی به کمپ هم نیست. از روش سنتی بستن به تخت میتونید استفاده کنیدwink2
من 4سال هست که لب به چای نزدم و حتی یکبار هم هوس نوشیدنش را نکردم چون نوشیدنی های جایگزین خیلی گوارا هستند.icon_biggrin
راستی دم نوش (چای کیسه ای) بیشتر گیاهان با ذکر خواص هر کدوم را هم میتونید از فروشگاهها تهیه و جایگزین کنید.
من هم ام اس داشتم.
 تشکر شده توسط : ابراهیم , niloofary
#10

یک متخصص گیاهان دارویی با بیان اینکه فصل پاییز دارای طبیعتی سرد و خشک است و باید بدن را با این هوا وفق داد، اظهار کرد: در فصل پاییز هر روز چای نعنا بنوشید.



هادی گلزاری در گفت وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: در فصل پاییز انرژی بدن رو به تحلیل رفته همچنین بیماری‌های سودا مانند آرتروز و بیماری‌های پوستی در این فصل در افراد سوداوی مزاج بروز می‌کند.

وی اظهار کرد: توصیه می‌شود در این فصل، از مصرف زیاد مواد غذایی مانند بادمجان و برنج که دارای طبیعت سرد و خشک هستند خودداری شود.

گلزاری اضافه کرد: در مقابل مصرف گوشت گوسفند، خشکبار و تنقلات از جمله گردو و بادام به علت دارا بودن طبیعت گرم و بدست آوردن انرژی و رطوبت از دست رفته بدن مورد تاکید قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: مصرف مخلوط آب و عسل با لیمو و همچنین چای نعنا در پاییز علاوه بر تقویت قوای جسمی و سیستم دفاعی بدن در درمان سرما‌خوردگی نیز موثر است.
وی در پایان تصریح کرد: استفاده از روغن کنجد و روغن بادام برای پیشانی، گونه‌ها و ملاج (فاصله یک وجب از نوک بینی تا وسط سر) برای تقویت پوست در این فصل تاثیرگذار است

 تشکر شده توسط : najva , arezoo_azizi , Saina , فرناز , setare , nahid
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص انواع سرکه نازلی 17 30,877 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 23,947 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  آشنایی با خواص و طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی نازلی 15 15,495 2015/12/11, 12:13 AM
آخرین ارسال: سها
  عرقیات گیاهی و خواص آنها فرناز 5 49,665 2015/06/04, 09:12 PM
آخرین ارسال: Reza_N
  خواص انواع کلم (برگ ، بروکلی و...) mojtaba2iran 10 11,483 2014/11/04, 12:36 AM
آخرین ارسال: نازلی
  خواص پودر کربن گیاهی برای بدن نازلی 0 4,559 2014/06/08, 02:56 PM
آخرین ارسال: نازلی
  خواص انواع فلفل سیاه ،رنگی و دلمه ای نازلی 14 18,855 2014/05/07, 06:05 PM
آخرین ارسال: نازلی
  خواص انواع توت (توت فرنگی ، توت سفید و..) نازلی 6 4,983 2014/02/10, 10:59 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  چرا نفخ می کنیم؟ قویترین ضد نفخ گیاهی شهرزاد 3 53,959 2013/12/03, 11:48 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  خواص انواع شکلات paravar2008 10 8,852 2013/12/02, 12:11 AM
آخرین ارسال: شهرزاد



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست