امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مصاحبه با پزشکان مغزو اعصاب درباره ام اس
#27
زنان بیش از مردان در معرض خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
دکتر عارف رجبی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سیستم عصبی را شامل دو بخش سیستم عصب مرکزی و سیستم اعصاب محیطی دانست و افزود: سیستم عصب مرکزی در مغز و نخاع قرار دارد و سیستم اعصاب محیطی نیز در قسمت هایی از ساقه مغز، اندام ها و احشا قرار دارد.
وی افزود: این سیستم عصبی بوسیله رشته های عصبی به هم متصل اند که این رشته عصبی در سیستم عصبی بوسیله غلاف پوشیده شده که میلین نام دارد.
وی اظهارکرد: در بیماری ام اس سیستم ایمنی در اثر اختلال، به غشای میلین حمله می کند و سبب تخریب غشای میلین می شود، در نتیجه اختلال انتقال پیام های عصبی و التهاب مغزی و تخریب رشته های عصبی بوجود می آید.
به گفته وی، در بیماری ام اس اعصاب مغز و نخاع توسط سیستم ایمنی بدن آسیب می بینند که به این اختلال بیماری خود ایمنی می گویند.
پزشک متخصص مغز و اعصاب یادآور شد: بیماری های خودایمنی بیماری هایی هستند که در آنها سیستم ایمنی بدن که وظیفه حفاظت از بدن و نابود کردن آسیب رسان های خارجی مانند باکتری ها را به عهده دارد اشتباها شروع به حمله به بافت های بدن می نماید.
رجبی افزود: در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن شروع حمله به مغز و نخاع دو تا از اجزاء مهم سیستم مرکزی اعصاب می کنند و سبب فلج شدن و از کارافتادگی آنها می شود.
وی ادامه داد: شایع ترین نوع ام اس به صورت عود بیماری و فروکش کردن است که در این نوع بیماری، بیماران هر چند ماه یکبار یا هر چند سال یک بار دچار حمله می شوند اما آنها با درمان دارویی یا خودبخودی بهبود پیدا می کنند.
وی یادآورشد: نوع دیگر ام اس به صورت پیشرونده است که به صورت تدریجی منجر به ناتوانی فرد می شود و نوع دیگر بیماری هم به صورت عودکننده و هم به صورت پیشرونده است.
وی افزود: نوع دیگر بیماری به صورت پیشرونده ثانویه است یعنی از نوع اول ام اس است.
دکتر رجبی نوع ام اس اولیه که پیشرونده اولیه است را خطرناک ترین نوع ام اس دانست و گفت: نوع عود کننده و فروکش کننده ام اس نوع خوش خیم است که 85 درصد ام اس در این فرم قرار دارد.
به گفته وی؛ برخی افراد مبتلا به نوع خوش خیم این بیماری بعد از حمله اولیه دچار حمله دیگری نشده و بیماری شان پیشرفت نمی کند.
وی اظهار کرد: براساس این فرضیه به نظر می رسد ابتلا به ام اس در میان ساکنان نواحی نیمکره شمالی کره زمین شایع تر است و در مناطق گرم استوایی کمتر شایع است و علل آن یکسری ویروس ها به عنوان عامل مطرح شده است.
وی ادامه داد: این احتمال وجود دارد که یک عامل ویروسی در بروز ام اس نقش داشته باشد، همچنین کمبود ویتامین دی و استرس به عنوان علل ابتلاء به ام اس مطرح شده اما کمتر اثبات شده و به صورت فرضیه باقی مانده است.
دکتر رجبی ضعف، بی حسی اعضای بدن، از دست دادن نسبی و یا کامل بینایی، دوبینی یا تاری دید، سوزن سوزن شدن و یا درد در بخش هایی از بدن، لکنت زبان، خستگی و گیجی را علایم ابتلاء به بیماری ام اس برشمرد.
وی یادآورشد: سن بروز بیماری ام اس سن 20 تا 35 سالگی است اما این بیماری در سنین کمتر از 10 سال و بالاتر از 60 سال نیز گزارش شده است.
وی افزود: این بیماری قابل انتقال نیست از نظر سنی سه تا پنج درصد بیمارانی که درگیر هستند احتمال دارد گرفتار شوند اما ریسک انتقال بسیار کم است.
وی با اشاره به اینکه این بیماری مادام العمر است و درمان قطعی ندارد گفت: کنترل دایمی و معالجه همیشگی بیماری ضروری است، معالجه علایم بیماری می تواند حالت فلج را کاهش دهد.
پزشک متخصص مغز و اعصاب تغذیه بیماران ام اس را بسیار مهم ارزیابی کرد و بر مصرف روزانه سبزیجات، میوه جات، لبنیات، مکمل فولاد، ویتامین ایی، ویتامین های گروه ب و ویتامین دی و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، فست فودها و سیر تاکید کرد.
وی با تاکید بر اینکه بیماران ام اس باید در معرض نور خورشید قرار گیرند و حداقل سه جلسه در هفته یک ساعت و نیم ورزش کنند افزود: حساسیت به گرما در افراد مبتلا به ام اس عادی بوده و کمی افزایش دمای بدن می تواند محرک یا تشدید کننده بیماری باشد.
وی اظهارکرد: یکسری داروها اینترفرون برای نوع اولیه کاربرد دارد که این داروها 30 تا 40 درصد از پیشرفت بیماری پیشگیری می کند، اخیرا کپسول های خوراکی جدیدی مانند فینگلومید تولید شده است برای افرادی که نسبت به داروی اینترفرون مقاوم هستند یا به هر عللی نتوانند مقاومت کنند تجویز می شود.
مسوول فنی داروخانه هلال احمر سنندج گفت: داروهای آونکس، سینووکس، رسیژن و بتافرون، زیفرون و فینگلومید از داورهای رایگان بیماری ms است که در بیمارستان توحید سنندج به بیماران ارایه می شود.
امید حسین پناهی افزود: داروی بتافرون، آونکس، ربیف، اکستوریف، اکستوفرون و اکتووکس از داورهایی است که در داروخانه هلال احمر سنندج به قیمت مناسبی به بیماران ارایه می شود.
وی افزود: اخیرا داروی خوراکی جدیدی بنام دالفیرا برای بیماران ام اس تولید شده که در داروخانه هلال احمر موجود است.
طبق آمارهای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در سال 92 حدود 516 بیمار مبتلاء به ام اس در استان شناسایی شده است.
در سال جاری تاکنون 651 بیمار ام اس در استان کردستان شناسایی شده است، شهرستان سنندج با داشتن 360 بیمار مبتلا به ام اس بیشترین و شهرستان کامیاران با داشتن هفت بیمار ام اس کمترین آمار مبتلایان به ام اس را دارند.

http://www.ghatreh.com/news/nn28607970/%...9%86%D8%AF
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
 تشکر شده توسط : maryam.N , silent
  


پیام های داخل این موضوع
RE: مصاحبه با پزشکان مغزو اعصاب درباره ام اس - توسط niloofary - 2015/11/15, 09:56 AM
زندگی درجریان است - توسط sargol - 2013/05/08, 08:15 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بررسی آخرین یافته های علمی سلولهای بنیادی عصبی درپنجمین کنگره علوم اعصاب niloofary 0 2,545 2016/07/26, 08:32 AM
آخرین ارسال: niloofary
  نشست خبری پزشکان در حاشیه روز جهانی ام اس - 95 niloofary 2 3,173 2016/05/25, 09:32 PM
آخرین ارسال: nahid
  کتاب «یک‌صد پرسش و پاسخ درباره ام‌اس» sina gt 0 2,091 2014/12/30, 03:58 PM
آخرین ارسال: sina gt
  نقدی بر تصمیم جدید مسوولان درباره داروهای خارجی hessam 11 7,034 2014/03/13, 03:32 PM
آخرین ارسال: منصور91
  گفتگو با دکتر صحرائیان درباره وضعیت دارو sooorooosh 10 7,210 2013/10/06, 01:30 PM
آخرین ارسال: Hasty
Rainbow متخصصین مغز و اعصاب در تهران گردهم می آیند hessam 0 2,410 2013/04/29, 10:46 PM
آخرین ارسال: hessam
  ابهام مهم بهمنی درباره یک رانت ارزی دارو sargol 0 1,931 2013/03/03, 10:23 PM
آخرین ارسال: sargol
  افتتاح«مرکز جامع علوم اعصاب جهان» در ایران تا پایان سال آینده paeazan 0 2,120 2012/12/28, 03:17 PM
آخرین ارسال: paeazan
  احیای‌اعصاب‌قطع‌شده انسان توسط یک‌ایرانی همسر یک مشکوک به ام اس 0 2,085 2012/12/26, 09:48 AM
آخرین ارسال: همسر یک مشکوک به ام اس
  اثر امواج موجود در فضا روي سيستم مغز و اعصاب و تعادل انسان Pooya.N 7 9,960 2012/12/23, 02:09 PM
آخرین ارسال: sargol



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست