امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امیتازات : 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خبرهای پزشکی مربوط به سلول های بنیادی
#31
محققان آلمانی برای نخستین‌بار موفق به مشاهده تخصصی‌شدن سلول‌های بنیادی در مغز شدند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دانشمندان موسسه فیزیولوژی دانشگاه توبینگن آلمان با همکاری دانشمندان دانشگاه ییل، موسسه نوروبیولوژی ماکس پلانک و مرکز هلم‌هولتس در مونیخ، یکپارچه‌شدن سلول‌های بنیادی و جذب‌شدن آن‌ها در شبکه عصبی موش‌های زنده را بررسی کردند.
فقط دو مکان در مغز پستانداران بزرگسال وجود دارد که در آن‌ها، می‌توان سلول‌های بنیادی را مشاهده کرد که این دو نقطه شامل بطن جانبی مغز و هیپوکامپ است؛ این سلول‌های بنیادی در تمامی طول زندگی، نورون (سلول عصبی) تولید می‌کنند.
محققان حاضر در این مطالعه، بر روی ناحیه‌ای از سلول بنیادی در بطن جانبی مغز متمرکز شدند که سلول‌های بنیادی از آنجا به سوی پیاز بویایی حرکت می‌کنند.
پیاز بویایی، در موش‌ها در بخش قاعده پیشانی مغز واقع شده است؛ در این نقطه است که سلول‌های بنیادی در فرآیند پردازش‌کردن اطلاعات شکارشده بویایی توسط بینی، تخصصی می‌شوند.
دانشمندان با استفاده از جدیدترین شیوه‌های میکروسکوپی، برای نخستین‌بار موفق شدند بر ویژگی‌های کاربردی سلول‌های بنیادی عصبی در درون پیاز بویایی موش‌ها به طور مستقیم نظارت کنند.
این بررسی نشان داد، 48 ساعت پس از ورود سلول‌ها به حباب بویایی، حدود نیمی از آن‌ها توانستند به محرک‌های بویایی واکنش نشان دهند. گرچه سلول‌های بنیادی نورونی هنوز به سمت پیاز بویایی در حال حرکت بودند، حساسیت‌شان به بوها و فعالیت الکتریکی‌شان، شبیه فعالیت نورون‌های بالغ احاطه‌کننده آن‌ها بود.
داده‌های دانشمندان، یکپارچه‌شدن کاربردی سریع و قابل‌توجه سلول‌های بنیادی مغز را در شبکه عصبی نورونی نشان داد.
جزئیات این تحقیق در مجله Nature Communications منتشر شده است.
 تشکر شده توسط : برگ 7 , aztab , kiana
#32
سوپر شارژ سلول های بنیادی برای ایجاد درمان های جدید
محققین در دانشگاه آدلاید روش جدیدی را برای کشت سلول های بنیادی کشف کرده اند که موجب می شود که این سلول های درمانی سریع تر و قوی تر رشد کنند.
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، این محققین می گویند که این مطالعه می تواند یک مطالعه پیش گامانه در زمینه سلول های بنیادی باشد. سلول های بنیادی مزانشیمی بالغ که می توان آن ها را از هر بافتی از جمله مغز استخوان بدست آورد، به دلیل پتانسیل درمانی بالایشان و کشت سریعی که دارند برای بسیاری از محققین جذاب هستند. این سلول های بنیادی برای درمان بسیاری از بیماری های التهابی استفاده شده اند اما ما همواره به دنبال افزایش پتانسیل سلول های بنیادی بوده ایم. این گروه برای اولین بار در جهان به بررسی برهمکنش بین سلول های بنیادی مزانشیمی و اینترلوکین-17 پرداخته اند. محققین کشف کرده اند که زمانی که سلول های بنیادی مزانشیمی کشت شده را با اینترلوکین-17 تیمار کردند، رشد آن ها دو برابر سلول های بنیادی تیمار نشده بود و در تنظیم پاسخ ایمنی بدن نیز موثرتر بودند. به نظر می رسد سلول های بنیادی تیمار شده با اینترلوکین-17 می توانند به طور موثرتری التهاب را مهار کنند یا درمان کنند. داروهای فعلی برای سرکوب ایمنی، کل سیستم ایمنی را سرکوب می کنند و این می تواند منجر به عوارض جانبی مانند سرطان شود. با این حال سلول درمانی در ترکیب با داروهای سرکوب کننده ایمنی به پذیرش پیوند بوسیله بیمار کمک می کند و این در حالی است که ترمیم بافت آسیب دیده نیز همزمان صورت می گیرد. محققین در حال حاضر هنوز در حال تست اثر اینترلوکین-17 روی سلول های بنیادی هستند اما پیش بینی می کنند که این تیمار، تولید سلول های بنیادی بیشتری کند که این امر می تواند موجب موثرتر شدن سلول درمانی شود.

http://vimb.ir/News/View/1492
تاریخ انتشار: شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴
 تشکر شده توسط : سمیرا67 , mj.ny-luise , sara2 , juju
#33
تولید سلول بنیادی از مو برای ترمیم اعصاب آسیب‌دیده
دانشمندان دانشگاه نیوکاسل نشان داده‌اند که فولیکول‌های مو می‌تواند منبعی برای سلول‌های بنیادی باشد که در آینده برای ترمیم عصبهای آسیب‌دیده مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
پایگاه خبری تحلیلی هدانا (HODANA.IR): محققان با موفقیت توانستند سلول‌های بنیادی را به مقادیر بسیار بالایی از سلول‌های شوآن تبدیل کنند که نوعی سلول مورد استفاده در ترمیم عصب هستند.
زمانی که اعصاب محیطی – عصب‌های خارج از مغز و ستون فقرات – آسیب می‌بینند، با استفاده از نمونه‌های بدست آمده از عصب‌های سایر نواحی بدن قابل ترمیم هستند.
محققان نشان دادند که فولیکول‌های مو می‌توانند بجای این عصبها، منبعی قابل استفاده برای تولید میلیون‌ها سلول بنیادی و تبدیل آن‌ها به جمعیت همگن سلو‌لهای ترمیم اعصاب باشند.
گام بعدی این دانشمندان، تولید چارچوبی برای پرورش عصب توسط این سلول‌ها در ترمیم بخشهای آسیب‌دیده اعصاب درون بدن است.

http://www.ghatreh.com/news/nn27038864/%...8%AF%D9%87
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
 تشکر شده توسط : سها , lilit , juju , neghar , Azad
#34
درمان 60 نوع بیماری صعب‌العلاج با سلول‌های بنیادی خون‌ساز
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های سلول‌های بنیادی از تدوین آیین‌نامه خدمات سلول درمانی خبر داد و گفت: با توجه به این که پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز تنها روش درمانی برای 60 نوع بیماری صعب‌العلاج کشنده است درصدد توسعه مراکز ارائه دهنده این سلول‌ها هستیم.
حمیدیه، سلول‌های بنیادی را مشتمل بر دو دسته سلول‌های خون‌ساز و مزانشیمال ذکر کرد و افزود: سلول‌های بنیادی خون‌ساز قادر هستند که بیش از 60 نوع بیماری صعب‌العلاج را درمان کند که خدمات درمانی برای این بیماری‌ها از طریق سلول‌های خون‌ساز در ایران ارائه می‌شود.
به گفته وی با پیوند سلول‌های بنیادی قادر به درمان بیماری‌هایی چون بیماری‌های خونی بدخیم مانند سرطان، بیماری‌های خونی غیر بدخیم مانند تالاسمی و نارسایی‌های مغز و استخوان، نقص ایمنی کشنده، بیماری‌های متابولیستی، تومورها و بیماری‌های خود ایمنی هستیم.
حمیدیه با اشاره به سلول‌های بنیادی مزانشیمال تاکید کرد: این سلول‌ها قابلیت تبدیل به سلول‌های مختلف مانند سلول‌های ماهیچه‌ای، کبدی، عصبی و چربی را دارند.
این دسته از روش درمانی در فاز سوم مطالعات بالینی قرار دارند.
وضعیت ایران بر ارائه خدمات سلول‌های بنیادی
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های سلول‌های بنیادی با تاکید بر این که خدمات پیشرفته سلولی مانند پیوند سلول‌های خون‌ساز به روش‌های مدرن در ایران قابل ارائه است، گفت: در حوزه ناباروری نیز محققان کشور با دستیابی به دانش فنی اقدام به ارائه خدمات در این حوزه کردند.
وی در عین حال با تاکید بر توسعه کمی و کیفی مراکز ارائه خدمات سلولی در کشور خاطرنشان کرد: با توجه به توسعه این علوم در کشور بسیاری از بیماران، محققان و پزشکانی که از کشورهای عراق، ارمنستان، آذربایجان و حاشیه خلیج فارس به ایران می‌آیند از ما درخواست دریافت درمان‌های سلولی را دارند چرا که ایران به فناوری‌های این حوزه دست یافته است.

http://isna.ir/fa/news/94072919193/%D8%A...8%A7%DB%8C
چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۷
 تشکر شده توسط : برگ 7 , mojtabasalimi28
#35
روشی جدید در علوم سلول های بنیادی که میلیون ها سلول مغزی و عضلانی را در روز تولید می کند
محققین در انستیتو Wellcome Trust Sanger و دانشگاه کمبریج، تکنیک جدیدی را خلق کرده اند که تولید سلول های مغزی و عضلانی را تسهیل می کند و اجازه می دهد ظرف چندین روز، میلیون سلول دارای عملکرد تولید شود. این نتایج می تواند میزان زیادی از سلول های مختلف را برای استفاده با اهداف مختلف تولید کند.
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، سلول های بنیادی پرتوان انسانی، توانایی تولید هر بافتی از جمله بافت هایی که در حالت عادی به سختی بدست می آیند(مانند سلول های مغزی)، را دارا است. آن ها پتانسیل زیادی دارند که برای مطالعات تکوین انسانی یا پاتولوژی مربوط به بیماری هایی مانند سرطان، آلزایمر، MS و بیماری های قلبی استفاده شود. در انسان، نه تا 12 ماه طول می کشد تا یک سلول مغزی منفرد به طور کامل تکوین یابد. برای تولید سلول های مغزی انسانی از جمله جسم خاکستری(نورون ها) و جسم سفید(اولیگودندروسیت ها) از سلول های بنیادی پرتوان القایی(iPSCs)، روش های موجود روش هایی پیچیده و وقت گیر هستند که منجر به تولید جمعیت های سلولی متنوعی می شوند. اما تکنولوژی پلت فرمی جدید که این محققین طراحی و تولید کرده اند OPTi-OX نام دارد و راهی که ژن ها در سلول های بنیادی انسانی روشن می شوند را بهینه می سازد. محققین OPTi-OX را برای تولید میلیون ها سلول بسیار مشابه ظرف مدت تنها چند روز مورد استفاده قرار دادند. علاوه بر نورون ها، اولیگودندروسیت ها و سلول های عضلانی که محققین در این مطالعه استفاده کردند، OPTi-OX قابلیت تولید هر نوع سلول با خلوص بالا و ظرف مدت کوتاه را دارد.

http://www.bonyannews.ir/News/ctl/Articl...9%86%D8%AF
دوشنبه 14 فروردین 1396
 تشکر شده توسط : سها , kiana , mojtabasalimi28 , نازلی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ۱۰تحول مهم پزشکی سال ۲۰۱۳ nahid 3 3,410 2013/12/16, 10:41 AM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  فهرست خبرهای پزشکی روز nahid 0 2,099 2013/05/27, 10:59 AM
آخرین ارسال: nahid
  یافته های تازه دردنیای پزشکی earth 37 29,373 2013/04/24, 07:35 PM
آخرین ارسال: sargol
  خبرهای داروسازی و تولید دارو در کشور naazanin 4 3,710 2012/12/07, 07:23 PM
آخرین ارسال: paeazan
  ۱۰ تحول مهم دنیای پزشکی در سال 2011 به انتخاب تایم MAHDI 0 2,324 2011/12/17, 11:27 AM
آخرین ارسال: MAHDI
  عجیب ترین های دنیای پزشکی yaro 14 9,571 2011/06/07, 06:51 PM
آخرین ارسال: انیس



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست