نظرسنجی: آیا دعا بر زندگی شما اثر گذاشته است؟
خیلی زیاد
93.33%
42 93.33%
تا حدودی
2.22%
1 2.22%
بهش فکر نکردم
4.44%
2 4.44%
در کل 45 رأی 100%
*شما به این گزینه رأی داده اید. [نمایش نتایج]

امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آثار دعا از دیدگاه قرآن کریم
#25

تأثير دعا بر مغز انسان

دانشمندان دانشگاه آرهاوس با استفاده از سیستم اسکن مغزی به مطالعه بر روی مغز انسان در هنگام دعا و صحبت با خداوند پرداختند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان با اسکن مغز بیش از 20 داوطلب در هنگام دعا و صحبت با خداوند اعلام کردند مغز افراد در هنگام دعا به گونه ای که در هنگام صحبت با یک دوست فعال می شود، فعالیت می کند.

محققان دانشگاه آرهاوس دانمارک به منظور مطالعه بر روی این پدیده از داوطلبان خواستند یک بار به خواندن یک دعای مذهبی و یک بار به خواندن یک متن غیرمذهبی و اجتماعی اقدام کنند. به گفته محققان در هنگام انجام عملیات اول و خواندن دعای خداوند مخصوص مسیحیان، قسمتهایی از مغز که با مرور ذهنی و تکرار در ارتباط است، فعال شد.

طی آزمایش دوم، داوطلبان قبل از خواستن آرزوهای خود از شخصیت خیالی بابا نوئل مشغول به خواندن دعاهای شخصی خود شدند که این عمل باعث فعال سازی قسمتهایی از مغز که در هنگام برقراری ارتباط با انسانی دیگر فعال می شود، شد. این محدوده از مغز با تئوری ذهن (هشیاری از اینکه دیگران دارای انگیزه و غرض مستقل هستند ) در ارتباط نزدیک است.

به نظر می رسد هر دو منطقه فعال شده مغز در این آزمایشها، رفتار خواستن و توجه به عکس العمل مخاطب که در این آزمایش خداوند بوده است را پردازش می کنند. همچنین قسمتهای فعال شده قسمتی از قشر پیشین مغز به شما می روند که با توجه به قصد فرد دیگر در ارتباط است.

قشر پیشین مغز در انسان یکی از عوامل کلیدی تئوری ذهن است. به گفته محققان، این قسمت از مغز داوطلبان در هنگام انجام آزمایش دعاهای شخصی و صحبت با شخصیت بابانوئل غیر فعال بوده است. این پدیده نشان می دهد داوطلبان بابا نوئل را شخصیتی کاملا خیالی و خداوند را موجودیتی واقعی می دانند.

در عین حال مطالعات گذشته نشان می دهد که قشر پیشانی مغز در انسانها در هنگام تعامل با اجسام بی جان نیز فعال نمی شود. زیرا مغز از چنین اجسامی انتظار عکس العمل ندارد و به همین دلیل نیازی برای فکر کردن به آن جسم احساس نمی کند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان بر اساس نتایج نهایی اعلام کردند افراد در هنگام دعا این تصور را دارند که در حال صحبت با شخصی خاص هستند که این نتیجه از نظر مسیحیان نشانه ای جدید از قطعیت وجود خداوند است


نماز و دعا بر روی مغز و نحوه كاركرد آن تأثير بسزايی دارد

كانون علوم قرآن: نماز و دعا بر روی مغز و نحوه كاركرد آن تاثير به سزايی دارد و موجب تنظيم در گردش خون در بعضی قسمت های مغز است

«احسان اشرفی»، مهندس هوافضا و پژوهشگر علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه كانون‌های تخصصی قرآنی درباره تأثير نماز بر روی بدن نمازگزار گفت: مطالعه علمی نشان داده است كه نماز و دعا بر روی مغز و نحوه كاركرد آن تأثير بسزايی دارد و موجب تنظيم گردش خون در بعضی قسمت‌های مغز می‌شود و در هنگام دعا، تفكر و طلبيدن خداوند، احساس خود هوشياری (توجه به خويشتن) محو می‌شود و به جای آن حسی از آرامش و اطمينان و آزادی در شخص ايجاد می‌شود و شخص احساسی از تقرب به خداوند پيدا می‌كند كه موجب گردش خون در بعضی قسمت‌های مغز است.

وی با استناد به قرآن گفت: خداوند در قرآن می فرمايند: «الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (الرعد: 28) آن‌ها كه ايمان آورده‌اند، دل‌هايشان با ياد خدا آرام می‌گيرد، به درستی كه با ياد خدا دل‌ها آرام می‌گيرد همچنين خداوند در جای ديگری می‌فرمايند: «أَقِمِ الصَّلَاةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلَى غَسَقِ اللَّیْلِ وَقُرْآَنَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْآَنَ الْفَجْرِ كَانَ مَشْهُودًا * وَمِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَكَ عَسَى أَنْ یَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا» (الإسراء: 78-79) «نماز را اقامه كن، از غروب خورشيد تا تاريكی شب و خواندن نماز صبح را، كه نماز صبح را همگان گواه‌اند قسمتی از شب را برای خواندن نماز بيدار باش، كه نمازی اضافه برای تو است، باشد كه به زودی پروردگارت مقام تو را به جايگاهی بالا ببرد.»

حضرت محمد (سلام و درود خداوند بر او و خاندانش باد) زمانی كه ناراحتی ايشان را فرا می‌گرفت می‌فرمودند: «وقال النبی صلى الله عليه وسلم: يا بلال أقم الصلاة أرحنا بها (سنن أبی داود)، ای بلال، اذان بگو و با آن ما را به آرامش برسان».

وی در رابطه با اهميت اقامه نماز در پرورش ارزش‌های اخلاقی از جمله صبر در انسان با استناد از قرآن افزود: آيه‌های بسياری در مورد ارتباط بين صبر و نماز در قرآن آمده است و خداوند متعال در قرآن فرموده اند: «وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ» (البقرة:45) از صبر و نماز ياری بجوييد، به درستی كه اين كار جز برای فروتنان، برای بقيه مشكل و سخت است».

اشرفی در پايان تصريح كرد: آيه‌های نورانی از قرآن و تحقيقات علمی بيانگر اهميت نماز و دعا در زندگی انسان است و همچنين از پيامبر اسلام روايت شده است: «رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِنْ ذُرِّیَّتِی رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ بار الها به من و خاندانم توفيق عبادت خالص عطا كن و خدای من، نمازم را از من قبول كن».

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : movahedi , رزمینا , ابراهیم , زینب رفیعی
  


پیام های داخل این موضوع
تاثیردعابرمغزانسان - توسط sargol - 2013/03/22, 01:12 PM



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان