امتیاز موضوع:
  • 14 رأی - میانگین امیتازات : 3.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقش تغذیه دراسترس ، اضطراب و افسردگی
#21
Rainbow 
چی بخوریم چی نخوریم؟؟؟؟ ( تغذیه بیماران ام اس)
0

0

پژوهش­هاي مختلف نشان داده­اند برخي مواد مغذي براي توسعه و عملکرد درست دستگاه عصبي، ضروري هستند. به عنوان مثال کمبود اسيد فوليک در دوران بارداري احتمال بروز نقص در تشکيل دستگاه اعصاب را در جنين افزايش مي­دهد، در حالي که کمبود شديد ويتامين B12 ممکن است باعث بروز اختلالات عصبي در مادر و همچنين کودک شود. تغيير در رژيم غذايي مي­تواند در کاهش علائم برخي اختلالات دستگاه اعصاب و کنترل احساسات و هيجانات مؤثر واقع شود.

درجاتي از اضطراب که براي مدتي طولاني در حد زياد پايدار بماند، از نشانه هاي تنش عصبي (استرس) است.

فشار روحي ممکن است باعث از بين رفتن و يا تحريک اشتها شود، کودکان و نوجواناني که دچار فشارهاي روحي هستند و محيط اطراف آن­ها پرتنش است اختلالاتي در غذا خوردن پيدا مي­کنند که ممکن است به صورت خودداري از خوردن غذا و يا پرخوري تظاهر کند.



موادغذايي و دستگاه اعصاب

مواد غذايي مفيد

- جو : حاوي ساپونين و ويتامين­هاي گروه B است و خواص ضد افسردگي دارد.

- شير کم چربي : مي­تواند به توليد آنزيم­هاي مؤثر در فعاليت دستگاه اعصاب کمک کند و به طور کلي در تأمين و حفظ سلامتي اعصاب بدن مفيد است.

- گوشت : گوشت قرمز بدون چربي داراي ويتامين B12 است که تا حدي مي­تواند در تشکيل و همچنين در فعاليت دستگاه اعصاب و پيشگيري از بيماري­هاي روحي – رواني کمک کند.

- ريحان : سالهاست که خواص ضد افسردگي و آرام بخش آن شناخته شده است. براي افرادي که به طور فصلي به ويژه با شروع زمستان دچار اختلالات خلق و خو مي­شوند، بسيار مفيد است.

- ماهي ساردين : حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 مي­باشد که به تکامل سيستم اعصاب و حفظ سلامتي مغز و اعصاب کمک مي­کند و به ويژه براي خانمهاي باردار و شيرده مفيد است.

- کاهو : علاوه بر کلسيم و پتاسيم، حاوي نوعي ماده آرام بخش طبيعي به نام لاکتوکاريوم است و براي افرادي که دچار کم خوابي يا تنش عصبي هستند مفيد مي­باشد.

- پرتقال : حاوي ويتامين C، آلفا و بتاکاروتن و همچنين فولات است و مي­تواند رشته­هاي عصبي را از آسيب راديکال­هاي آزاد محافظت کند. مصرف اين ميوه به کاهش تنش­هاي عصبي و رفع مشکلات خواب کمک مي­کند.

- چغندر : حاوي فولات، ويتامين C، بتاکاروتن و مواد نشاسته­اي است و مي­تواند در کاهش علائم افسردگي مفيد واقع شود.

- کنجد : داراي اسيدهاي چرب اساسي لازم براي انتقال امواج عصبي است و مي­تواند به تقويت حافظه کمک کند.

- بابونه : داراي خواص آرام بخش و خواب­آور است و براي رفع بي­خوابي و ساير مشکلات خواب مفيد مي­باشد.

- نان يا بيسکويت سبوس­دار : فرآورده­هاي جو دو سر و غلات کامل (با سبوس و جوانه) سرشار از ويتامين B بوده و به تقويت سيستم عصبي کمک مي­کنند. فيبر غير محلول موجود در اين غذاها نيز به پيشگيري از ايجاد يبوست و ساير اختلالات روده­اي ناشي از فشار روحي کمک مي­کند.

- گل سرخ تأثيرات خواب­آور ملايم دارد. عصاره يا پودر خشک شده آن را مي­توان همراه با شام مصرف کرد تا به خواب کمک کند.

- چاي بابونه مي­تواند به آرامش اعصاب کمک کند و اگر به هنگام شب نوشيده شود، باعث بهبود خواب گردد.

- نان، ماکاروني، سيب­زميني و برنج سرشار از کربوهيدرات­هايي هستند که به آرامي در بدن مورد مصرف قرار مي­گيرند. اگر غذاهاي مصرفي براي شام، در حد تعادل داراي اين مواد نشاسته­اي و همچنين مقادير کمي پروتئين باشد مي­تواند به رفع بي­خوابي کمک کرده و بدن را براي خواب آماده کند.

- جو، برنج باسماتي، مخلوطي از مغزها (آجيل آلات)، غلات و خشکبار به آرامي هضم شده و به تدريج قند را در جريان خون رها مي­کنند، بنابراين با ثابت نگه داشتن ميزان قند خون، احتمال خستگي را کاهش مي­دهند.

- موز، سيب، گلابي، زردآلو، پرتقال، گريپ­فروت، آلو و هلو به ثابت نگه داشتن ميزان قند خون کمک کرده و مي­توانند براي افراد مبتلا به خستگي مزمن مفيد واقع شوند.

- نخود، لوبيا، عدس و سويا منابع پروتئيني مناسبي هستند که با کمک به ثابت نگهداشتن سطح قند خون مي­توانند در کاهش خستگي مؤثر واقع شوند.


موادغذايي نامناسب

- چربي­ها و روغن­ها : بايد در حد اعتدال مصرف شوند. مصرف غذاهاي سرشار از چربي­هاي اشباع بايد به شدت محدود شوند. مواد غذايي مانند گوشت چرب، فرآورده­هاي گوشتي از قبيل همبرگر، سوسيس، کالباس، کله­پاچه، فرآورده­هاي لبني پرچرب، بسياري از شيريني­ها و دسرهاي فوري حاوي اين نوع چربي مضر مي­باشند. موادي چون کره حيواني، کره گياهي جامد، روغن­هاي جامد، کيک خامه­اي، بيسکويت کرم­دار و فرآورده­هاي گوشتي و غذاهاي سرخ شده نبايد توسط افراد مبتلا به اختلالات تنفسي در هنگام خواب مصرف شود.

- الکل : به عنوان يک عامل پريشاني و افسردگي بر دستگاه عصبي اثر مي­گذارد و احساس «غمگيني» را افزايش مي­دهد.

- کافئين : نوشابه­هاي گازدار، قهوه، چاي و برخي داروهاي سرماخوردگي محتوي کافئين هستند که باعث تحريک سيستم عصبي مي­شود. مصرف بيش از حد آن، ممکن است باعث لرزش، تعريق، تپش قلب، تند شدن تنفس و آشفتگي در خواب شود. افرادي که مبتلا به بي­خوابي هستند و کساني که به سختي مي­خوابند بايد از مصرف قهوه، نوشابه­هاي داراي کولا و چاي غليظ خودداري کنند. مقادير زياد کافئين موجود در اين نوشيدني­ها به طور مستقيم دستگاه عصبي را تحريک کرده و مي­تواند باعث تعريق، تپش قلب و افزايش فشار خون شود. کاهش مصرف مواد حاوي کافئين بايد به صورت تدريجي باشد تا احتمال بروز علائم ناشي از قطع آن کاهش يابد.

- قند، عسل، آب نبات، بيسکويت، کيک و نوشيدني­هاي شيرين باعث افزايش ناگهاني قند خون مي­شوند که در بيشتر موارد، در ادامه منجر به «پايين آمدن» سريع قند مي­شوند. اين غذاها ممکن است احساس غمگين بودن را تشديد کنند و مبتلايان به افسردگي بهتر است آنها را در حد اعتدال مصرف کنند. اين مواد همچنين مي­توانند باعث عصبانيت، افزايش تحريک­پذيري يا تشديد علائم بيش فعالي در کودکان و بزرگسالان شوند.

- پزشکان به افراد مبتلا به ميگرن توصيه مي­کنند از خوردن غذاهايي مانند پنير که سرشار از تيرامين هستند خودداري کنند. در بسياري موارد، اين توصيه باعث کاهش علائم ميگرن مي­شود.

- شربت­هاي مصنوعي پرتقال، غذاها و ميان وعده­هاي غذايي داراي ماده رنگي تارترازين ممکن است باعث فعاليت بيش از حد در برخي کودکان شود.

- غذاهاي فرآوري شده در کارخانجات صنايع غذايي : بسياري از غذاهاي آماده، شيريني­جات و ميان وعده­هاي غذايي چند مرحله فرآوري را طي مي­کنند و به همين دليل بسياري مواد مغذي ضروري لازم براي سلامت دستگاه عصبي را از دست مي­دهند، بنابراين توصيه مي­شود تا حد امکان به جاي اين قبيل غذاها، از مواد غذايي تازه استفاده شود.
یادت را از من نگیر،بگذار من هم مثل سهراب بگویم:دلخوشی ها کم نیست!!!Angel
 تشکر شده توسط : محبوب64 , elham 66 , spring
  


پیام های داخل این موضوع
خوراکیهای استرس زدا - توسط TootFarangi - 2011/06/09, 08:40 PM
مواد غذائی استرس زا - توسط najva - 2011/12/08, 02:35 PM
عذاهائی با طعم استرس - توسط najva - 2012/02/03, 01:19 PM
ماهی دشمن افسردگی - توسط ahmad ebrahimi - 2012/04/15, 11:42 AM
RE: ماهی دشمن افسردگی - توسط # پریسا # - 2012/04/19, 05:49 PM
چی بخوریم و چی نخوریم (ام.اسیها) - توسط Arezu Esmaeili - 2013/09/14, 10:18 AM
راه های مقابله با استرس - توسط sara111 - 2018/03/14, 02:19 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ارتباط تغذیه با سيستم ايمني بدن yaro 19 19,831 2016/10/16, 11:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  تاثیر مصرف ترشی در كاهش اضطراب nahid 3 3,346 2016/05/02, 10:37 PM
آخرین ارسال: hadisss
  تغذیه و کمر درد نازلی 2 2,613 2015/11/05, 07:09 PM
آخرین ارسال: نازلی
  اثر تغذیه در تقویت و جوان نگه داشتن مغز baran 29 18,419 2014/06/12, 04:20 PM
آخرین ارسال: مریم۷۲
  نقش تغذیه در بازسازی بافت های بدن warrior 0 4,097 2014/01/21, 04:58 PM
آخرین ارسال: warrior
  تغذیه مادردردوران بارداری tanha 1 3,510 2013/09/13, 12:40 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  ارتباط تغذیه با بيماري هاي قلبي-عروقی yaro 7 5,905 2013/08/23, 10:09 AM
آخرین ارسال: shokolat
  درمان 12 مشكل طبي با 12 چاره طبيعي (تغذیه ای) earth 8 6,509 2013/08/17, 05:33 PM
آخرین ارسال: Arezu Esmaeili
  تغذیه مناسب و متفاوت برای خانمها و آقایان نازلی 3 3,411 2013/07/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: پویش
  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد paeazan 3 2,990 2013/05/30, 06:28 PM
آخرین ارسال: آرزو



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست