امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پیشرفت های جدید دردرمان قطع نخاع
#3
” تحریک الکتریکی نخاع ” ، شاید رویای درمان فلج نخاعی را محقق کند


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ، پژوهشگران عصب شناسی می گویند طی یک تحقیقات ، موش هایی که فلج شده بودند توانستند بعد از تزریق مواد شیمیایی و شوک الکتریکی توسط دانشمندان، راه بروند، بدوند و حتی از پله ها بالا بروند. در واقع موش های فلج ‘راه رفتن دوباره را یادگرفتند’

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ، دانشمندان نشان دادند این موش ها بعد از اینکه نخاعشان در مواد شیمیایی شستشو داده شد و به آنها شوک الکتریکی داده شد، دوباره توانستند راه بروند.

یک جراحت در ناحیه نخاع باعث می شود مغز دیگر نتواند اندام ها را کنترل کند. این تحقیق نشان داد که موش های آسیب دیده حتی توانستند با تحریک نخاعی بدوند.

متخصصان می گویند این یک تحقیق استثنایی است و دیگر نمی توان به بازیابی توان حرکت بعد از فلج شدن به عنوان یک رویای دست نیافتنی نگاه کرد و آن را رد کرد.

در سال ۲۰۱۱ پزشکان توانستند توانایی ایستادن را بار دیگر به یک مرد آمریکایی باز گردانند. آنها این کار را با تحریک الکتریکی نخاعی انجام دادند.

این مرد بعد از تصادف با یک اتومبیل از قفسه سینه به پایین فلج شده بود.

محققان موسسه فدرال تکنولوژی سوییس می گویند که توانسته اند توانایی انجام حرکت های دیگر مانند دویدن و بالا رفتن از پله ها را نیز در این موش ها احیا کنند.

نخاع این موش ها از دو نقطه دچار بریدگی شده بود ( اما قطع نشده بود) و این یعنی نخاع قادر نیست پیام مغز را به پاها برساند.

محققان سپس تلاش کردند که این آسیب دیدگی را درمان کنند. در وهله اول مواد شیمیایی به نخاع تزریق کردند تا اعصاب نخاع تحریک شود. به پایه نخاع هم شوک الکتریکی دادند. دانشمندان می گویند به این ترتیب “مغز نخاع” را دوباره بیدار کردند.

با این همه، این اعمال برای بازیابی توان حرکت کافی نبود. این موش ها توسط روبات کنترل می شدند. به آنها خوراکی یا چیزی که دوست داشتند نشان داده می شد که موش ها برای رسیدن به آن باید راه رفتن را “فرا می گرفتند”.

به گفته دانشمندانی که این تحقیق را انجام دادند، این موش ها با گذشت زمان توانستند ابتدا یک قدم و سپس چند قدم راه بروند. به تدریج قادر بودند راه بروند و این روند تا آنجا ادامه یافت که آنها توانستند به سرعت بدوند، از روی موانع بپرند و از پله ها بالا بروند.

پروفسور گرگوار کورتن، رئیس این گروه تحقیق از روند بهبودی این موش ها ابراز شگفتی می کند و می گوید: “این کاملا دور از انتظار بود؛ آنها به اراده خود راه می رفتند و از پله ها بالا می رفتند.”

دانشمندان نشان دادند که در پی عملکرد آنها عصب هاب جدیدی در اطراف محل آسیب دیدگی تشکیل و تغییراتی هم در مغز ایجاد شده است.

با این اوصاف، این روشی برای درمان آسیب دیدگی های نخاعی در انسان ها محسوب نمی شود.

متخصصان می گویند نتایج این تحقیقات بسیار مهم است و پیداست که مسیری که در آن گام برداشته می سود مسیر درستی است. آنها می گویند ما دست کم فهمیده ایم که باید موش ها را وادار کنیم که بخواهند راه بروند و این به خودی خود نشانگر میزان اهمیت آموزش و توانبخشی در این حیطه است
خدایا یاریم کن تا آن چه را که دانسته یا نا دانسته می شکنم دل نباشد innocent0001.gif
 تشکر شده توسط : نازلی
  


پیام های داخل این موضوع
راه رفتن موشهای قطع نخاعی - توسط nahid - 2011/01/02, 11:10 AM
” تحریک الکتریکی نخاع ” ، شاید رویای درمان فلج نخاعی را محقق کند - توسط ورپریده - 2012/06/07, 02:45 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  دفترچه جدید بیمه سلامت دیگر صادر نمی‌شود nahid 2 3,653 2020/09/18, 11:45 PM
آخرین ارسال: glassheart
  ادعایی درباره تکامل گونه جدید انسان تا ۲۰۵۰ nahid 1 2,717 2014/09/16, 10:54 AM
آخرین ارسال: محمد جواد



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست