استفاده از لپ تاپ در حالت درازكش به شبكه عصبي گردن آسيب وارد ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: استفاده از لپ تاپ در حالت درازكش توصيه نميشود، زيرا در اين حالت به گردن و كمر آسيب وارد ميشود.
دكتر شاهين گوهرپي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه خوزستان، اظهار كرد: قرار دادن لپتاپ بر روي ميز و در فاصله مناسب از سر بهترين شيوه استفاده از اين وسيله است. همچنين فاصله سطح ميزي كه لپتاپ بر روي آن قرار گرفته تا سطح زمين بايد مناسب باشد، زيرا اگر سطح ميز فاصله زيادي با زمين داشته باشد، دستها بالاتر از بدن قرار ميگيرند و فاصله اندك ميز با زمين هم موجب آويزان شدن دستها و وارد آمدن فشار به شانهها ميشود.
گوهرپي تصريح كرد: در صورتي كه ميز لپتاپ كوتاه باشد، فرد براي استفاده از رايانه مجبور است كه به سمت جلو خم شود و در اين شرايط به ستون فقرات و گردن فشار وارد ميشود. در صورت بلند بودن سطح ميز هم دستها بالاتر از سطح بدن قرار ميگيرند و به اين ترتيب به ناحيه آرنج و مچ دستها فشار وارد ميآيد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز خاطرنشان كرد: صفحه مانيتور بايد دقيقا روبهروي فرد استفاده كننده قرار گيرد تا فرد براي ديدن صفحه مانيتور مجبور به چرخش ناحيه گردن و كمر نشود در غير اين صورت گردن و كمر دچار عارضه ميشوند.
اين فيزيوتراپ ادامه داد: برخي افراد در حالت نشسته از لپتاپ استفاده ميكنند و آن را بر روي پاهاي خود قرار ميدهند در اين حالت كمر و شانههاي فرد استفاده كننده به سمت جلو خم ميشود و امكان وارد آمدن آسيب به مفاصل زانو هم وجود دارد.
وي تاكيد كرد: استفاده از لپتاپ در حالت درازكش به هيچوجه توصيه نميشود، زيرا در اين حالت بر شبكه عصبي گردن آسيب وارد ميشود و دردهاي تيركشندهاي در اندام فوقاني بدن احساس ميشود.
گوهرپي با تاكيد بر اين كه مانيتور لپ تاپ بايد دقيقا در امتداد ديد استفاده كننده قرار گيرد، گفت: در صورتي كه صفحه مانيتور بالاتر و يا پايينتر از محور ديد باشد به گردن آسيب وارد ميآيد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز يادآور شد: قرار گرفتن طولانيمدت در يك مكان ثابت جريان خون را كاهش ميدهد به همين دليل به افرادي كه از لپتاپ استفاده ميكنند توصيه ميشود هر نيم ساعت يكبار از جاي خود بلند شده و قدم بزنند