2011/05/30, 05:08 PM
ده روش ساده براي افزايش هوش
خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا
تهران – روانپزشکان دانشگاه سوربن 10 روش ساده براي افزايش هوش افراد مطرح کردند.
به گزارش ايرنا و به نقل از سايت خبري سيته، محققان دانشگاه سوربن با ارايه 10 روش ساده موفق به افزايش هوش افراد شدند. در اين آزمايش هزار نفر مورد بررسي قرار گرفتند و آزموني براي سنجش هوش آنها بهعمل آمد.
پس از آن محققان اين 10 مورد را مطرح کردند و از افراد خواستند که تعدادي از اين موارد را در امور روزانه بهکارگيرند. چند ماه بعد از آن يک تست سنجش هوش به عمل آمد که
نتيجه آن کاملاً حيرت آور بود چراکه ميزان هوش افراد به ميزان قابل توجهي افزايش يافته بود.
محققان معتقدند که عوامل بسياري مانند عوامل ژنتيکي، تغذيه، محيط پرورش و نظاير آن در ميزان هوش افراد موثر است ولي اين 10 مورد در افزايش هوش تاثير بسزايي دارد.
عوامل مذکور عبارتند از :
•کاهش ميزان تماشاي تلويزيون - ميزان تماشاي تلويزيون را به حداقل کاهش دهيد . تماشاي تلويزيون براي بعضي از افراد يک سرگرمي بزرگ محسوب ميشود و براي آنها به نوعي اعتياد تبديل شده است. ولي مشکل بزرگ اين است که تماشاي تلويزيون امکان استفاده از تواناييهاي ذهني را در اختيار فرد قرار نمي دهد و به قولي ذهن را به تکاپو نميکشاند.
اين حال درست مانند زماني است که فرد انرژي کافي براي فعاليت هاي ورزشي را داشته باشد ولي ماهيچههاي او ضعيف باشد و او را در انجام فعاليت ها با وجود داشتن انرژي کافي ياري نکنند.
تابه حال دقت کرده ايد که پس از تماشاي طولاني مدت تلويزيون احساس مي کنيد بدنتان خشک شده و چشمانتان مي سوزد؟ اکنون تصور کنيد که براي ذهنتان چه اتفاقي مي افتد! محققان توصيه مي کنند که در اوقات فراغت مطالعه کتاب، گفتگو با دوستان، گوش دادن به موسيقي مورد علاقه و گردش به مراتب بهتر از تماشاي تلويزيون است.
• ورزش به طور منظم - محققان تا امروز فکر ميکردند که بيشترين عامل در تقويت توانايي ذهني مطالعه و يادگيري علوم جديد است ولي تحقيقات اخير نشان ميدهد که پس از انجام فعاليت منظم ورزشي يک موج انرژي در بدن ذتوليد ميشود که مهمترين عامل در افزايش تمرکز است.
•مطالعه کتابهاي چالش انگيز– اکثر افراد به مطالعه کتابهاي رمان علاقه مندند ولي مححققان نشان داده اند که مطالعه کتابهايي که ذهن افراد را درگير کند و پس از آن سوالهاي زيادي براي افراد ايجاد شود به تقويت سلولهاي خاکستري کمک ميکند.
•خواب کافي – هيچ چيز نميتواند به اندازه کمبود خواب ميزان حافظه را کاهش دهد. بهترين روش براي دستيابي به خواب کافي زود خوابيدن در شب و زود برخاستن در صبح است.
• دادن فرصت براي واکنش به مسايل – ممکن است پس از شنيدن يک اتفاق هيجان زده شويد، اين هيجانات مي تواند در قالب شادي، خشم، ناراحتي، ترس يا اضطراب باشد. بنابراين لازم است که پس از برخورد با يک مساله به عنوان اولين قدم به خود يک فرصت کوتاه دهيد تا تمام جوانب موضوع را بررسي کنيد.
شايد اگر با آرامش موضوعي را تحليل کنيد ببينيد آنقدر که فکر مي کرديد گيج کننده نبوده و ارزش خراب کردن اوقات شمارا نداشته است.
•معاشرن با افرادي با تفکرات متفاوت – اين کار به شما امکان ميدهد که تمام جنبههاي ذهنتان فعال شود. يعني لازم نيست که تمام دوستانتان از قشر خاصي از اجتماع باشند. شما ميتوانيد با يک پزشک، مهندس ، نقاش و نويسنده رمان معاشرت کنيد.
•مسافرت به نقاط مختلف دنيا – اگر اين امکان برايتان وجود دارد به نقاط مختلف دنيا سفر کنيد و با فرهنگهاي متفاوت آشنا شويد. اين فرآيند باعث مي شود افق وسيعي از ذهنتان فعال شود که قبلاً از آن بي اطلاع بودهايد.
•در ساعاتي از روز تلفن همراه خود را خاموش کنيد و به ايميل هاي کاري خود پاسخ ندهيد – اگر در ساعاتي از روز زماني را کاملاً به خود اختصاص دهيد و با خود به دور از تمام مشکلات خلوت کنيد مي بينيد که ميزان حافظه و يادگري شما به ميزان قابل توجهي افزايش مي يابد.
•نه گفتن را تمرين کنيد – گاهي اوقات به مسايل پيش رو نه بگوييد. مطمئن باشيد که هميشه زمان و فرصت کافي براي پيشرفت وجود دارد. عجله در انجام کارهاي مفيد هميشه هم مفيد به فايده نيست چراکه استرس پاککن حافظه است و اضطراب دايم براي کارهاي مفيد و موفقيت آميز هميشه هم سودمند نيست.
• رعايت تعادل - در همه موارد تعادل را رعايت کنيد – نيازي نيست در انجام عوامل مذکور زيادهروي کنيد. به خاطر داشته باشيد که رعايت اعتدال همواره مناسبترين روش است.