2011/05/30, 08:09 AM
احساس خوب، درد و استرس را از انسان دور ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
بسياري افراد معتقدند كه براي سالمتر بودن بويژه در سنين بالاتر و با رسيدن به دوره سالخوردگي و ميانسالي، خيلي مهم است كه نسبت به خودمان احساس خوب و مثبتي داشته باشيم اما آيا اين رابطه واقعا وجود دارد؟
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر آنتوني اونگ از متخصصان سلامت و بهداشت عمومي در دانشگاه كورنل آمريكا در اين باره ميگويد: همه ما پير ميشويم اما آنچه كه مهم است چگونگي روند اين پيري است كه در واقع كيفيت زندگي ما را مشخص ميكند.
به گزارش روزنامه ساندي تايمز، دكتر اونگ در ادامه ميافزايد: براي مثال افراد شادتر ممكن است اشتياق زيادتري نسبت به ورزش كردن به طور منظم داشته باشند و همچنين زمان خود را طوري برنامهريزي كنند كه از يك خواب خوب و مطلوب شبانه بهرهمند شوند، اقدامي كه بويژه براي سالهاي پيري و سالخوردگي مفيد و ارزشمند است.
بنا براين گزارش، مطالعات مختلف نشان داده است افرادي كه احساسات مثبت قويتري دارند در بدنشان مقدار مواد شيميايي ناشي از التهاب مربوط به استرس و تنش بسيار كمتر است. اين افراد حتي قادر هستند برخي از آسيبهاي حسي را كه در اثر استرس به بدن آنها تحميل ميشود با اين احساس مثبت شفا داده و برطرف كنند.
دكتر اونگ در توضيح اين مطلب متذكر شد: اگر احساسات مثبت براي افزايش سطح سلامتي ما مفيد هستند بنابراين يك پيامد مستقيم و قابل سنجش آن افزايش سالهايي است كه ميتوانيم زندگي باكيفيت و بهرهمند از سلامت مطلوب داشته باشيم. بدين معني كه حتي با بالارفتن سن، بدن در وضعيت بهتر و قويتر قرار ميگيرد و ناتوانيهاي ناشي از افزايش سن خيلي ديرتر به سراغ انسان ميآيد.
اين مقاله در نشريه «راستاي فعلي در دانش روانشناسي» منتشر شده است.