امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
واقعیاتی تلخ در مورد قلیان
#1

خطر قليان جدي است



رييس هيات مديره جمعيت مبارزه با دخانيات با هشدار بر اين كه خطر قليان جدي است، گفت: متاسفانه قليان در خانواده‌ها رواج دارد و فرزندان به راحتي مقابل بزرگترهاي خود از اين وسيله استفاده مي‌كنند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، حجت الاسلام معين شيرازي در نشست هم‌انديشي جمعيت مبارزه با دخانيات با وزارت آموزش و پرورش كه امروز( اول خرداد ماه) در جمعيت مبارزه با دخانيات برگزار شد، افزود: كشيدن قليان معادل مصرف حداقل100 نخ سيگار است. در اين شرايط آموزش و پرورش مي‌تواند خطرات استعمال قليان را به خانواده‌ها گوشزد كند.

وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: كودكان حدود 10 ميليون خانواده به مدرسه مي‌روند. اين كودكان در صورت آموزش درست و فرهنگ‌ سازي مي‌توانند با گفت وگو با پدر و مادر خود آنان را از مصرف سيگار منصرف كنند.

معين شيرازي افزود: براساس آماري كه از زندان قصر تهران گرفته شده بود تمام زندانيان مرتبط با اعتياد، سيگاري بودند و 56 درصد از مجرماني كه به علت انحرافات اجتماعي در زندان بسر مي‌بردند، سيگار مصرف مي‌كردند. اين آمار هشداري به والدين است.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود گفت: براساس برخي از آمارها 11 درصد و برخي ديگر از آمارها، 14 درصد از ايراني‌ها سيگاري هستند بنابراين اگر خواهان زندگي در يك جامعه سالم هستيم بايد به گونه‌اي عمل كنيم كه كودكان و نوجوانان به مصرف سيگار متمايل نشوند.

رييس هيات مديره جمعيت مبارزه با دخانيات افزود: اگر بتوانيم توانايي «نه گفتن» را به فرزندان خود بياموزيم، كار بسيار درستي انجام داده‌ايم. اين كار از عهده آموزش و پرورش برمي‌آيد چرا كه تمام افراد براثر ناتواني در رد كردن سيگار از سوي دوستان خود سيگاري شده‌اند.

در ادامه اين نشست دكتر محمدرضا مسجدي - دبيرجمعيت مبارزه با دخانيات- اظهار كرد: آموزش و پرورش مهمترين پايگاهي است كه مي‌توان از آن براي اجراي برنامه‌هاي فرهنگي و اجتماعي در زمينه مبارزه با دخانيات بهره‌برداري كرد.

وي با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري در زمينه انجام كار فرهنگي به منظور مبارزه با دخانيات اظهار كرد: با توجه به فرمايش ايشان، جمعيت مبارزه با دخانيات بر انجام كار فرهنگي تمركز كرده است به گونه‌اي كه در حال حاضر ايران جزو 45 كشور اول امضا كننده معاهده بين‌المللي كنترل دخانيات است و تنها ايران در بين كشورهاي آسيايي و آفريقايي داراي قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانيات است.

مسجدي با بيان اينكه قليان فرهنگ خانواده‌ها را به هم ريخته است، تاكيد كرد: با توجه به آن كه در كشورهاي اروپايي به شدت با مصرف دخانيات مبارزه شده و دربرخي از كشورهاي ديگر نيز تلاشهايي براي مبارزه با كنترل دخانيات صورت گرفته است، شركتهاي بين‌المللي توليد كننده دخانيات تلاش كردند مصرف قليان را رواج دهند چرا كه كشورهاي غربي با قليان چندان آشنايي ندارند.

وي با اشاره به طرح «پاد» اظهار كرد: اين طرح به معناي «پيشگيري از استعمال دخانيات» است و حدود 7 سال قبل آن را به مسئولان پيشنهاد كرديم. قرار بود اين طرح به صورت آزمايشي در دماوند اجرا شود اما به علت مشكلات به وجود آمده براي تامين بودجه آن، كار متوقف شد.

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات با بيان اين كه طرح پاد از سه محور تشكيل شده است، گفت: دانش آموزان، اوليا و مربيان، محورهاي اين طرح هستند و هدف از اجراي «پاد» حفظ سلامت و بهداشت عمومي افراد است كه براي دستيابي به اين هدف، فعاليتهاي خود را از دانش آموزان بايد آغاز مي‌كنيم و به خانواده و جامعه گسترش مي‌دهيم.

وي با بيان اينكه در سال جاري قصد داريم اين طرح را با همكاري آموزش و پرورش عملياتي كنيم، خواستار آن شد تا وزارت آموزش و پرورش، منطقه‌اي را براي اجراي پاد به صورت پايلوت مشخص كند و براي عملياتي كردن اين طرح، گروههاي كاري تشكيل شود علاوه برآن فردي به عنوان رابط ميان وزارت آموزش و پرورش و جمعيت مبارزه با دخانيات معرفي شود.

مسجدي درباره راههاي تامين بودجه اجراي طرح پاد اظهار كرد: با توجه به تصويب قانون ماليات بر دخانيات و قانون افزايش ساليانه ماليات بر دخانيات در مجلس شوراي اسلامي در حال حاضر براي سيگارهاي وارداتي20 درصد و براي سيگارهاي داخلي 10 درصد ماليات در نظر گرفته شده است. اين رقم در سال جاري بالغ بر300 ميليارد تومان مي‌شود و قرار است بخشي از اين مبلغ سهم فعاليتهاي جمعيت مبارزه با دخانيات شود.

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات اضافه كرد: مي‌توانيم با انجام هماهنگي‌هاي لازم از اين منبع بودجه اجراي طرح پاد را تامين كنيم و حتي اگر اين كار امكانپذير نشد، جمعيت مبارزه با دخانيات آمادگي دارد بودجه اجراي طرح پاد به صورت پايلوت را تامين كند.

وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود اظهار كرد: در طرح پاد از كودكان و نوجوانان درباره وضعيت استعمال دخانيات از سوي دوستان و خانواده‌شان اطلاعات كسب مي‌كنيم و انجام كارهاي فرهنگي در اين زمينه را به آنها محول مي‌كنيم البته به خانواده‌ها نيز در اين زمينه آموزش مي‌دهيم. علاوه بر آن در مناطقي كه اين طرح به صورت پايلوت اجرا مي‌شود با شهرداري نيز هماهنگي‌هاي لازم را به عمل مي‌آوريم.

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات پيشنهاد كرد: با توجه به برگزاري‌ اردوهاي تابستاني از سوي آموزش و پرورش مي‌توانيم در اين فصل اردوهاي ويژه پاد را براي دانش‌آموزان برگزار كنيم.


28 درصد مردان ايراني دخانيات مصرف مي‌كنند

مسجدي در پايان با اشاره به آمار استعمال دخانيات در دانشگاههاي علوم پزشكي و غيرعلوم پزشكي اظهار كرد: در كل 5/3 درصد زنان و حدود 28 درصد مردان ايراني دخانيات مصرف مي‌كنند. دربين دانشجويان سال اول دانشگاه‌هاي غيرعلوم پزشكي،5 درصد دختران و حدود 30 درصد پسران سيگاري هستند البته در سال آخر 8 درصد دانشجويان دختر سيگار مصرف مي‌كنند اما وضعيت در ميان دانشجويان سال آخر رشته پزشكي به مراتب بدتر است. اين در حاليست كه دانشجويان علوم پزشكي در مقاطع مختلف تحصيلي از مضرات دخانيات اطلاع پيدا مي‌كنند ولي اطلاعات آنان به باور و عملكرد تبديل نمي‌شود.



قابل توجه باران عزیز

 تشکر شده توسط : Sina , fireboud , سحــــــــر , havaars , i3aran , pariya , Aram , nazaninn , sadaf , roya7116 , شهرزاد , yummy , احمدرضا , nead , رزمینا , amirfarhag , زهراجون , nazaninamiri70 , DavidBili , kohedard , جلال علایی موسوی
  


پیام های داخل این موضوع
خطر قليان جدي است - توسط نازلی - 2011/05/23, 07:05 PM
RE: خطر قليان جدي است - توسط anaram - 2011/05/25, 12:49 PM
RE: خطر قليان جدي است - توسط رزمینا - 2012/06/20, 04:21 PM
RE: خطر قليان جدي است - توسط نازلی - 2011/05/29, 11:41 AM
RE: خطر قليان جدي است - توسط nahid - 2011/06/07, 07:25 PM
RE: خطر قليان جدي است - توسط نازلی - 2011/11/07, 02:46 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  هشدار در مورد غذاهای آماده به مصرف najva 0 2,372 2011/12/15, 03:51 PM
آخرین ارسال: najva



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
6 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست