2019/11/10, 11:40 PM
برخي مواد غذايي باعث تغيير سرعت متابوليسم داروها از طريق تشديد يا مهار عملکرد آنزيم هاي موثر بر آن ها مي شوند:
https://nutr.mui.ac.ir/%D8%BA%D8%B0%D8%A...9%86%D8%AF
* گريپ فروت مهم ترين مثال براي اين مورد است که به علت مهار آنزيم تجزيه کننده داروها باعث کاهش سرعت متابوليسم داروهاي متعدد مي شود. لازم به ذکر است که اثر گريپ فروت حتي تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف در بدن باقي مي ماند. داروهايي که گريپ فروت نبايد با آن ها مصرف شود، عبارت هستند از:
داروهاي ضد کلسترول از خانواده استاتين ها(لوستاتين و آترووستاتين) خصوصا اگر افراد براي بار اول از آن داروها استفاده مي کنند، زيرا آب گريپ فروت اثر اين داروها را به راحتي تا ۲ برابر افزايش مي دهد. همچنين بيماراني که از سيزاپرايد، سرترالين، بوسپيرون، ديازپام، تربازولام، ميدازولام کاربامازپين، داروهاي کاهنده فشارخون نظير لوزارتان، داروهاي ضد آريتمي، ضد آنژين، داروهاي مهار کننده سيستم ايمني، داروهاي هورموني نظير اتينيل استراديول، پروژسترون و ضد بارداري خوراکي استفاده مي کنند بايد اکيداً از مصرف گريپ فروت خودداري نمايند.
* ترکيبات غير مغذي موجود در مواد غذايي نظير ترکيبات اندول موجود در خانواده کلم، فلاوون ها در مرکبات و ميوه جات و ترکيبات ايجاد شده در غذاهايي که مستقيماً با ذغال تهيه مي شوند سرعت متابوليسم داروها را افزايش مي دهند، براي مثال مصرف همزمان گوشت قرمز کباب شده با داروهاي ضد آسم(تئوفيلين، پزدوافدرين و...)، باعث کاهش اثر اين داروها به علت افزايش متابوليسم دارو مي گردد.
* ترکيبات اسيدي موجود در آب ميوه ها مي توانند اثر بخشي آنتي بيوتيک ها(نظير پني سيلين) را کاهش دهند. در عين حال مصرف داروي کينيدين همراه با آب مرکبات به علت کاهش متابوليسم دارو در بدن باعث افزايش طول اثر دارو مي گردد.
https://nutr.mui.ac.ir/%D8%BA%D8%B0%D8%A...9%86%D8%AF
چشم ها را بـایـد شست . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد