2017/02/14, 06:36 PM
بیماری من ابتدای سال 73 تشخیص داده شد ولی به مدت 17، 18 سال از دارو استفاده نکردم. نه داروی کنترلکنندة بیماری و نه پالس کورتون. توی این مدت 3 تا حملة شدید داشتم که بعد از مدتی خودش خوب شد. با این حساب، به طور متوسط هر 6 سال یک حمله. البته بعد از حمله سوم پالس گرفتم. چند سال اینترفرون مصرف کردم که به دلیل حساسیت دارویی و عوارضش نورولوژیستم پس از پایدار شدن شرایط جسمی ام سرانجام دارو رو رو قطع کرد و در حال حاضر دارو مصرف نمی کنم. پزشکان زیادی به من گفتن که ام اس خوش خیم داری. با این وجود، من خودم با عبارت "ام اس خوش خیم" موافق نیستم. به نظرم این کلمه گول زننده هست. اما شاید بتونیم یک نوع دستهبندی دیگه رو مطرح کنیم که من با اون موافقم. این دسته بندی رو می شه با توجه به نوع ام اس به این صورت تعریف کرد: 1) RRMS خوش خیم 2) SPMS خوش خیم، 3) PPMS خوش خیم و 4) RPMS خوش خیم. بر اساس این دسته بندی، هر یک از انواع ام اس میتونه بر اساس عواملی همچون تعداد حملات، شدت حملات، وضعیت بهبود حملات و ... برچسب خوش خیم بگیره ولی فینفسه عبارتی به نام "ام اس خوش خیم" خیلی جامع نیست. با توجه به دسته بندیای که نوشتم، تا این لحظه بیماری من RRMS خوش خیم بوده.