2015/11/29, 10:01 AM
مولتیپل اسکلروزیس، شیر گاو و لبنیات
برخی از افراد بر وجود یک رابطة قوی بین «اماس» و شیر گاو تاکید دارند، در حالی که عدهای دیگر چنین ارتباطی را بیمعنی میشمارند. اطلاعات زیر شاید نظر شما را تغییر دهد شاید هم نه.
یکی از مطالعات اولیة گسترده دربارة ارتباط بین «اماس» و شیر گاو در ۱۹۹۲ منتشر شد، نویسندگان این مطالعة فرانسوی میزان مصرف لبنیات و شیوع «اماس» را در ۲۷ کشور در سراسر دنیا بررسی کردند.
تجزیه و تحلیل دادهها ارتباط بسیار معناداری بین نوشیدن شیر گاو و شیوع «اماس» و ارتباط کم اما معناداری در مصرف کره و خامه با «اماس» نشان داد. با این حال، ارتباطی بین مصرف پنیر و بیماری «اماس» مشاهده نشد.
نویسندگان مدعی شدند که شیر گاو احتمالا حاوی عناصری است که روی بروز بیماری «اماس» موثر است، در حالی که محصولات لبنی فرآوری شده فاقد این مواد هستند. تحقیقات بعدی انجام شده توسط سایر نویسندگان نشان دادهاند که پروتئینهای مختلف موجود در شیر گاو (به عنوان مثال بوتیروفیلین) در بیماران «اماس» هدف سلول های ایمنی قرار میگیرند.
بوتیروفیلین پروتئین اصلی در ارتباط با چربی موجود در شیر است. این پروتئین بسیار مشابه گلیکوپروتئین غلاف میلین سلولهای الیگودندروسیتها است که باعث تحریک واکنش خودایمنی در بیماران مبتلا به «اماس» میشود. بوتیروفیلین باعث القای التهاب در سیستم عصبی مرکزی در حیوانات و تحریک پاسخهای اختصاصی سلولهای دفاعی بدن موسوم به سلولهای «تی» به گلیکوپروتئین الیگودندروسیت آکسون سلولهای عصبی میشود.
رژیم غذایی مرتبط با «اماس» یا «رژیم غذایی سوانک» فقط مصرف شیر گاو و مواد لبنی بدون چربی و خامهگرفته را تایید میکند و کره و انواع پنیر را رد میکند. در هر دو رویکرد گیاهخواری و وگانِ مختص بیماری «اماس» نیز به منظور پایین نگاه داشتن سطح چربیهای اشباع، مصرف لبنیات به صورت محدود و در مقادیر کم، آزاد است.
بدبینانه:
گفته شده است که شیر گاو ممکن است به توسعة بیماری «اماس» (و دیگر بیماریها، از جمله دیابت نوع۱) بینجامد، زیرا فقط ۲۰ درصد لینولئیک اسید موجود در شیر انسان را دارد. از آنجا که اسید لینولئیک برای بافتهای عصبی سالم لازم است، فقدان این اسید چرب ضروری میتواند یک عامل باشد. همچنین بعضی از تحقیقات نشان دادهاند که بافت مغز افراد مبتلا به «اماس» در مقایسه با افراد غیربیمار، دارای سطوح بیشتری از چربیهای اشباع است.
خوشبینانه:
نقش شیر گاو و فراوردههای لبنی در بیماری «اماس» نامشخص و بد تعریف شده است. مثل سایر موضوعات مربوط به رژیم غذایی، آثار مواد غذایی روی هر فرد، متفاوت بوده و به بیوشیمی، ژنتیک و انواع عوامل محیطی بستگی دارد.
بنابراین، این که بخواهید شیر گاو و مواد لبنی را در رژیم غذاییتان داشته باشید یا نه، یک انتخاب شخصی است که باید با مشورت پزشک معالجتان همراه باشد. در هر صورت، چرخهای تحقیقات دربارة اثر شیر و مواد لبنی روی سیر بیماری «اماس» هنوز در حال چرخش هست
دبورا میچل
مترجم: نسرین امامیزاده
http://payamems.com/web/%D9%85%D9%88%D9%...%A7%D8%AA/
۰۷ آذر ۱۳۹۴
برخی از افراد بر وجود یک رابطة قوی بین «اماس» و شیر گاو تاکید دارند، در حالی که عدهای دیگر چنین ارتباطی را بیمعنی میشمارند. اطلاعات زیر شاید نظر شما را تغییر دهد شاید هم نه.
یکی از مطالعات اولیة گسترده دربارة ارتباط بین «اماس» و شیر گاو در ۱۹۹۲ منتشر شد، نویسندگان این مطالعة فرانسوی میزان مصرف لبنیات و شیوع «اماس» را در ۲۷ کشور در سراسر دنیا بررسی کردند.
تجزیه و تحلیل دادهها ارتباط بسیار معناداری بین نوشیدن شیر گاو و شیوع «اماس» و ارتباط کم اما معناداری در مصرف کره و خامه با «اماس» نشان داد. با این حال، ارتباطی بین مصرف پنیر و بیماری «اماس» مشاهده نشد.
نویسندگان مدعی شدند که شیر گاو احتمالا حاوی عناصری است که روی بروز بیماری «اماس» موثر است، در حالی که محصولات لبنی فرآوری شده فاقد این مواد هستند. تحقیقات بعدی انجام شده توسط سایر نویسندگان نشان دادهاند که پروتئینهای مختلف موجود در شیر گاو (به عنوان مثال بوتیروفیلین) در بیماران «اماس» هدف سلول های ایمنی قرار میگیرند.
بوتیروفیلین پروتئین اصلی در ارتباط با چربی موجود در شیر است. این پروتئین بسیار مشابه گلیکوپروتئین غلاف میلین سلولهای الیگودندروسیتها است که باعث تحریک واکنش خودایمنی در بیماران مبتلا به «اماس» میشود. بوتیروفیلین باعث القای التهاب در سیستم عصبی مرکزی در حیوانات و تحریک پاسخهای اختصاصی سلولهای دفاعی بدن موسوم به سلولهای «تی» به گلیکوپروتئین الیگودندروسیت آکسون سلولهای عصبی میشود.
رژیم غذایی مرتبط با «اماس» یا «رژیم غذایی سوانک» فقط مصرف شیر گاو و مواد لبنی بدون چربی و خامهگرفته را تایید میکند و کره و انواع پنیر را رد میکند. در هر دو رویکرد گیاهخواری و وگانِ مختص بیماری «اماس» نیز به منظور پایین نگاه داشتن سطح چربیهای اشباع، مصرف لبنیات به صورت محدود و در مقادیر کم، آزاد است.
بدبینانه:
گفته شده است که شیر گاو ممکن است به توسعة بیماری «اماس» (و دیگر بیماریها، از جمله دیابت نوع۱) بینجامد، زیرا فقط ۲۰ درصد لینولئیک اسید موجود در شیر انسان را دارد. از آنجا که اسید لینولئیک برای بافتهای عصبی سالم لازم است، فقدان این اسید چرب ضروری میتواند یک عامل باشد. همچنین بعضی از تحقیقات نشان دادهاند که بافت مغز افراد مبتلا به «اماس» در مقایسه با افراد غیربیمار، دارای سطوح بیشتری از چربیهای اشباع است.
خوشبینانه:
نقش شیر گاو و فراوردههای لبنی در بیماری «اماس» نامشخص و بد تعریف شده است. مثل سایر موضوعات مربوط به رژیم غذایی، آثار مواد غذایی روی هر فرد، متفاوت بوده و به بیوشیمی، ژنتیک و انواع عوامل محیطی بستگی دارد.
بنابراین، این که بخواهید شیر گاو و مواد لبنی را در رژیم غذاییتان داشته باشید یا نه، یک انتخاب شخصی است که باید با مشورت پزشک معالجتان همراه باشد. در هر صورت، چرخهای تحقیقات دربارة اثر شیر و مواد لبنی روی سیر بیماری «اماس» هنوز در حال چرخش هست
دبورا میچل
مترجم: نسرین امامیزاده
http://payamems.com/web/%D9%85%D9%88%D9%...%A7%D8%AA/
۰۷ آذر ۱۳۹۴