2015/08/25, 08:58 AM
پنج مادة غذایی که حافظهتان را بهبود میبخشند
اگر از مولتیپل اسکلروزیس (MS) رنج میبرید، اختلال در حافظه میتواند یکی از علائم عود بیماریتان باشد. تقویت حافظه و تمرینات یادآوری برای حفظ یک سبک زندگی سالم حایز اهمیت است.
اگر بیماری «ام اس» بر قشر مغزی شما که مسئول حافظه است، اثر بگذارد، در یادآوری اطلاعات جدید، مثل شمارة تلفن دوستان یا تاریخ و زمان قرارهای ملاقات، مشکل خواهید داشت. فعالیتهای مهارتی مغزی همچون حل جدول و چیدن پازل میتوانند به تقویت حافظة شما کمک کند، اما مواد غذایی معینی نیز هستند که میزان بازیابی از حافظه را افزایش میدهند. پنج مادة غذایی زیر میتوانند حافظه را در بیماران «ام اس» بهبود بخشند.
۱- آووکادو
این میوه به جریان خون سالم کمک میکند. افزایش جریان خون به سمت مغز، نورونها را فعال نگه میدارد و عملکرد شناختی را بهبود میبخشد. آووکادو غنی از ویتامین E است، نوعی آنتیاکسیدان که سرعت از دست رفتن حافظه را کند میسازد. طبق مطالعات انجام گرفته، ویتامین E با کند کردن روند از دست رفتن حافظه در «آلزایمر» و «ام اس» مرتبط است. اما از آنجایی که این میوه چربی بالایی دارد، فقط ۳۰ گرم از آن (یک عدد متوسط) کافی است.
۲- تخم مرغ
تخم مرغ غنی از ویتامینهایی است که به بهبود حافظه کمک میکنند. ویتامینهای B، B12، و A همگی کلید تقویت حافظه هستند. ویتامین B12 به رفع خستگی و افسردگی نیز کمک میکند. با این که تخم مرغ غنی از این ویتامینهای ارزشمند است، آگاه باشید که برخی افراد نمیتوانند آن را به خوبی هضم کنند. پیش از شروع مصرف مواد غذایی مختلف، دربارة هرگونه تغییر رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.
۳- غلات سبوسدار
برنج قهوهای، نان گندم، جو و گرانولا نیز حاوی ویتامینهای ارزشمند گروه B هستند که به جلوگیری از زوال حافظه کمک میکنند. این دانههای کامل برای حفظ تمرکز نیز موثرند. بسیاری از بیماران «ام اس» در تمرکز روی کاری برای مدت زمانی طولانی، مشکل دارند که منجر به فراموشی جزئیات خاص آن کار نیز میشود. با افزودن غلات کامل به رژیم غذایی، میتوانید به بهبود تمرکز و یادآوری آسان جزئیات کارهای روزانة خود کمک کنید.
۴- ماهی
ماهی به دلیل دارا بودن منابع غنی اسیدهای چرب امگا۳ غذایی محبوب است که به بسیاری از رژیمهای غذایی اضافه شده است. این اسیدها خصوصاً برای رشد و عملکرد مغز، ازجمله حافظه و سایر عملکردهای شناختی، مفید هستند. ماهی مخصوصاً برای «ام اس» توصیه شده، زیرا باعث کاهش علائم در زمان عود بیماری شده و از عود بیماری در برخی از بیماران جلوگیری میکند. افزودن ماهی قزلآلا، آزاد، ماهی خال مخالی و شاهماهی به بشقاب شام خود را برای جنگ با زوال حافظه مد نظر قرار دهید.
۵- شکلات تلخ
دسر را فراموش نکنید! اثبات شده که شکلات تلخ، اندروفین را در مغز آزاد و به بالا بردن سطح تمرکز و روحیه کمک میکند. با مصرف مقادیر مناسبی از شکلات، میتوانید تمرکز خود را بهبود بخشید و در کل روز هشیار باشید. افزایش تمرکز به فعال نگه داشتن حافظة شما کمک میکند که موجب جلوگیری از فراموش کردن جزئیات مهم مربوط به فعالیتهای روزانه نیز میشود.
با این که هر یک از این مواد غذایی برای حفظ حافظه و عملکرد شناختی مفید هستند، اما مشورت با پزشک قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی حایز اهمیت است. آگاه بودن از این که کدام غذاها بر «ام اس» اثر میگذارند و این که بدن شما برای غلبه بر بیماری به چه چیزی نیاز دارد، از عوامل مهمی هستند که باید در هنگام افزودن غذاهای جدید و متفاوت به رژیم غذایی شما در نظر گرفته شوند. علاوه بر این ۵ غذا، مواد غذایی دیگری نیز به حفظ کنترل مناسب علائم «ام اس» کمک میکنند. با مصرف مقدار زیاد سبزیجات سبز و امگا۳ها، مانند امگا۳ یافت شده در ماهی، میتوانید غذاهایی را مصرف کنید که حافظة شما را بهبود بخشیده و از بروز و عود علائم بیماری جلوگیری میکنند.
http://payamems.com/web/%D9%BE%D9%86%D8%...AF-%D9%85/
تاریخ انتشار : ۰۲ شهریور ۱۳۹۴
اگر از مولتیپل اسکلروزیس (MS) رنج میبرید، اختلال در حافظه میتواند یکی از علائم عود بیماریتان باشد. تقویت حافظه و تمرینات یادآوری برای حفظ یک سبک زندگی سالم حایز اهمیت است.
اگر بیماری «ام اس» بر قشر مغزی شما که مسئول حافظه است، اثر بگذارد، در یادآوری اطلاعات جدید، مثل شمارة تلفن دوستان یا تاریخ و زمان قرارهای ملاقات، مشکل خواهید داشت. فعالیتهای مهارتی مغزی همچون حل جدول و چیدن پازل میتوانند به تقویت حافظة شما کمک کند، اما مواد غذایی معینی نیز هستند که میزان بازیابی از حافظه را افزایش میدهند. پنج مادة غذایی زیر میتوانند حافظه را در بیماران «ام اس» بهبود بخشند.
۱- آووکادو
این میوه به جریان خون سالم کمک میکند. افزایش جریان خون به سمت مغز، نورونها را فعال نگه میدارد و عملکرد شناختی را بهبود میبخشد. آووکادو غنی از ویتامین E است، نوعی آنتیاکسیدان که سرعت از دست رفتن حافظه را کند میسازد. طبق مطالعات انجام گرفته، ویتامین E با کند کردن روند از دست رفتن حافظه در «آلزایمر» و «ام اس» مرتبط است. اما از آنجایی که این میوه چربی بالایی دارد، فقط ۳۰ گرم از آن (یک عدد متوسط) کافی است.
۲- تخم مرغ
تخم مرغ غنی از ویتامینهایی است که به بهبود حافظه کمک میکنند. ویتامینهای B، B12، و A همگی کلید تقویت حافظه هستند. ویتامین B12 به رفع خستگی و افسردگی نیز کمک میکند. با این که تخم مرغ غنی از این ویتامینهای ارزشمند است، آگاه باشید که برخی افراد نمیتوانند آن را به خوبی هضم کنند. پیش از شروع مصرف مواد غذایی مختلف، دربارة هرگونه تغییر رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.
۳- غلات سبوسدار
برنج قهوهای، نان گندم، جو و گرانولا نیز حاوی ویتامینهای ارزشمند گروه B هستند که به جلوگیری از زوال حافظه کمک میکنند. این دانههای کامل برای حفظ تمرکز نیز موثرند. بسیاری از بیماران «ام اس» در تمرکز روی کاری برای مدت زمانی طولانی، مشکل دارند که منجر به فراموشی جزئیات خاص آن کار نیز میشود. با افزودن غلات کامل به رژیم غذایی، میتوانید به بهبود تمرکز و یادآوری آسان جزئیات کارهای روزانة خود کمک کنید.
۴- ماهی
ماهی به دلیل دارا بودن منابع غنی اسیدهای چرب امگا۳ غذایی محبوب است که به بسیاری از رژیمهای غذایی اضافه شده است. این اسیدها خصوصاً برای رشد و عملکرد مغز، ازجمله حافظه و سایر عملکردهای شناختی، مفید هستند. ماهی مخصوصاً برای «ام اس» توصیه شده، زیرا باعث کاهش علائم در زمان عود بیماری شده و از عود بیماری در برخی از بیماران جلوگیری میکند. افزودن ماهی قزلآلا، آزاد، ماهی خال مخالی و شاهماهی به بشقاب شام خود را برای جنگ با زوال حافظه مد نظر قرار دهید.
۵- شکلات تلخ
دسر را فراموش نکنید! اثبات شده که شکلات تلخ، اندروفین را در مغز آزاد و به بالا بردن سطح تمرکز و روحیه کمک میکند. با مصرف مقادیر مناسبی از شکلات، میتوانید تمرکز خود را بهبود بخشید و در کل روز هشیار باشید. افزایش تمرکز به فعال نگه داشتن حافظة شما کمک میکند که موجب جلوگیری از فراموش کردن جزئیات مهم مربوط به فعالیتهای روزانه نیز میشود.
با این که هر یک از این مواد غذایی برای حفظ حافظه و عملکرد شناختی مفید هستند، اما مشورت با پزشک قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی حایز اهمیت است. آگاه بودن از این که کدام غذاها بر «ام اس» اثر میگذارند و این که بدن شما برای غلبه بر بیماری به چه چیزی نیاز دارد، از عوامل مهمی هستند که باید در هنگام افزودن غذاهای جدید و متفاوت به رژیم غذایی شما در نظر گرفته شوند. علاوه بر این ۵ غذا، مواد غذایی دیگری نیز به حفظ کنترل مناسب علائم «ام اس» کمک میکنند. با مصرف مقدار زیاد سبزیجات سبز و امگا۳ها، مانند امگا۳ یافت شده در ماهی، میتوانید غذاهایی را مصرف کنید که حافظة شما را بهبود بخشیده و از بروز و عود علائم بیماری جلوگیری میکنند.
http://payamems.com/web/%D9%BE%D9%86%D8%...AF-%D9%85/
تاریخ انتشار : ۰۲ شهریور ۱۳۹۴