2014/10/14, 08:55 PM
کامبوجا: نوشیدنی ناشناخته اما مفید
این نوشیدنی خواص زیادی برای سلامتی دارد اما با این حال چندان شناختهشده نیست و احتمالاً تاکنون حتی اسم آن نیز به گوشتان نخورده بود. در این مطلب میخواهیم در خصوص این نوشیدنی، ترکیبات و خواص آن صحبت کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
از بیش از دو هزار سال پیش، مردم سراسر جهان از نوشیدنی یا چای کامبوجا استفاده کردهاند. این نوشیدنی خواص زیادی برای سلامتی دارد اما با این حال چندان شناختهشده نیست و احتمالاً تاکنون حتی اسم آن نیز به گوشتان نخورده بود. در این مطلب میخواهیم در خصوص این نوشیدنی، ترکیبات و خواص آن صحبت کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
کامبوجا چیست؟
کامبوجا یک نوشیدنی هزارسالهی بومی چین است. به گفتهی آقای سید حسن غیبی، مدیر بازرگانی یکی از شرکتهای تولیدکنندهی نوشیدنی کامبوجا در ارومیه، این نوشیدنی از همزیستی نوعی باکتری با نوعی گل سنگ تولید میشوند که به قارچ کامبوجا معروف است. در واقع ترکیبات اصلی نوشیدنی کامبوجا عبارت است از همین قارچ کامبوجا، آب جوش و مقدار کمی شکر. ظاهراً این نوشیدنی طعم ترش و شیرین و گازداری دارد و به راحتی همه را مجذوب طعم خود میکند. به گفتهی آقای غیبی روند تولید این نوشیدنی زمانبر است و به همین دلیل تولید آن به صورت محدود صورت میگیرد. ظاهراً در دههی شصت تولید و مصرف این نوشیدنی در ایران رایج بوده است و بعد از آن سالها به دلیل جنگ و عوامل دیگر تولید و مصرف این نوشیدنی کمرنگ تر شده است.
خواص نوشیدنی کامبوجا چیست؟
به عقیدهی بسیاری از متخصصین حوزهی تغذیه، نوشیدنی کامبوجا یک نوشیدنی تخمیر شدهی زنده محسوب میشود. کامبوجا یک نوشیدنی غیرپاستوریزه است و به همین دلیل هم میکروارگانیسمهای زندهی زیادی در آن وجود دارند. این نوشیدنی سرشار از آنزیمهای مختلف، پولیفنول ها، پروبیوتیکها و اسیدها (آنتیبیوتیکها، ویتامینهای گروه B، اسیدهای آمینه، اسیدمالیک، اسیدلاکتیک، بوتیریک و غیره) است که خواص مختلفی داشته و فواید زیادی به بدن میرسانند.
اگر قصد تهیه و مصرف کامبوجا را دارید بهتر است با شرکتهایی تماس بگیرید
که این نوشیدنی را به صورت طبیعی و اصل تولید میکنند. به خاطر اینکه
در برخی از شرکتهای تولیدکننده این نوشیدنی به صورت سنتزی تولید میشود.
این نوشیدنیهای سنتزی با وجود اینکه طعمی مشابه با کامبوجای اصل دارند
اما فاقد خواص و ویتامینهای آن هستند
گلچینی از خواص کامبوجا
نوشیدنی کامبوجا خواص متعددی دارد. این نوشیدنی:
* شما را از خستگی زودرس میرهاند.
* سیستم ایمنی بدنتان را تقویت میکند.
* به سم زدایی از بدن و پاکسازی آن کمک میکند.
* باعث بهبود گوارش و متعادل شدن فلور روده میشود.
* استرس را از جانتان دور میسازد.
* وضعیت پوستتان را بهتر میکند.
* از ابتلا به برخی از سرطانها مانند سرطان معده و روده پیشگیری میکند.
* سلامت موها را ارتقا میبخشد.
* کلسترول خونتان را کاهش میدهد.
* از بروز بیماریهای کبدی و همچنین سنگ مثانه پیشگیری میکند.
* برای سلامت مفاصل مفید است.
* برای سلامت چشمها و درمان آب مروارید مفید است.
* شما را از بیخوابیهای شبانه نجات میدهد.
* برای دیابتیها مفید است.
توجه داشته باشید که موارد ذکرشده جزو خواص کلی این نوشیدنی بوده است. البته باید گفت که تکتک این موارد به طور علمی و توسط محققان به اثبات نرسیده است اما با این حال از نظر طب سنتی این نوشیدنی خواص معجزهگری دارد. البته توجه داشته باشید که نه این نوشیدنی و نه هیچ نوشیدنی گیاهی دیگر برای درمان سرطان و بیماریهای جدی موثر نخواهند بود. در نتیجه نمیشود از آن برای درمان بیماریهای جدی استفاده کرد. این قبیل نوشیدنیها صرفاً برای تقویت بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریهاست.
گفتنی است که امروزه ورزشکاران علاقهی زیادی به نوشیدن این نوشیدنی طبیعی نشان دادهاند. به خاطر اینکه علاوه بر افزایش انرژی و توانمندی جسمی آنها برای سلامت مفاصلشان نیز مفید است. این نوشیدنی برای افرادی که از درد مفاصل رنج میبرند توصیه میشود.
آیا میشود نوشیدنی کامبوجا را در منزل تهیه کرد؟
اگر قارچ کامبوجا در اختیار داشته باشید و یا بتوانید آن را در منزل تهیه کنید تهیهی نوشیدنی آن کار چندان دشواری نیست؛ اما با این حال باید بدانید که امکان دارد در روند تخمیر این نوشیدنی در منزل اشکالاتی به وجود بیاید که در این صورت خطر مصرف این نوشیدنی جدی میشود. چون امکان دارد که این نوشیدنی به میکروارگانیسمهای نامناسب دیگر آلوده شود. حتی گاهی آلودگیهایی در این قبیل نوشیدنیهای دستساز و خانگی دیده شده است که برای سلامت خطرساز است. بهتر است از نوشیدنیهایی که در بیرون به فروش میرسد استفاده کنید. چون شیوهی تولید آنها کنترل شده، بهداشتی و در دمای مناسب است.
توجه توجه
این نوشیدنی موارد منع مصرف نیز دارد. در واقع مصرف آن برای خانمهای باردار، خانمهای شیرده، کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند افراد سالمند توصیه نمیشود. در مصرف این نوشیدنی جانب احتیاط را رعایت کرده و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
درست است که کامبوجا حاوی خواص متعدد و میکروارگانیسمهای مختلفی است؛ اما با این حال یک نوشیدنی مخصوص لاغری محسوب نمیشود و توصیه نمیشود که در مصرف آن افراط شود. توجه داشته باشید که این نوشیدنی حاوی قند است. اگر نگران تناسب اندام خود هستید حواستان باشد که مصرف روزانه بیش از سه لیوان کار دستتان میدهد.
اگر قصد خرید دارید
اگر قصد تهیه و مصرف کامبوجا را دارید بهتر است با شرکتهایی تماس بگیرید که این نوشیدنی را به صورت طبیعی و اصل تولید میکنند. به خاطر اینکه در برخی از شرکتهای تولیدکننده این نوشیدنی به صورت سنتزی تولید میشود. این نوشیدنیهای سنتزی با وجود اینکه طعمی مشابه با کامبوجای اصل دارند اما فاقد خواص و ویتامینهای آن هستند. میتوانید با جستجو در اینترنت نام شرکتهای تولیدکنندهی این نوشیدنی را یافته و آن را سفارش دهید. گفته میشود که تولید یک نوشیدنی اصل کار زمانبری است که حدود 40 تا 45 روز طول میکشد.
این نوشیدنی خواص زیادی برای سلامتی دارد اما با این حال چندان شناختهشده نیست و احتمالاً تاکنون حتی اسم آن نیز به گوشتان نخورده بود. در این مطلب میخواهیم در خصوص این نوشیدنی، ترکیبات و خواص آن صحبت کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
از بیش از دو هزار سال پیش، مردم سراسر جهان از نوشیدنی یا چای کامبوجا استفاده کردهاند. این نوشیدنی خواص زیادی برای سلامتی دارد اما با این حال چندان شناختهشده نیست و احتمالاً تاکنون حتی اسم آن نیز به گوشتان نخورده بود. در این مطلب میخواهیم در خصوص این نوشیدنی، ترکیبات و خواص آن صحبت کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
کامبوجا چیست؟
کامبوجا یک نوشیدنی هزارسالهی بومی چین است. به گفتهی آقای سید حسن غیبی، مدیر بازرگانی یکی از شرکتهای تولیدکنندهی نوشیدنی کامبوجا در ارومیه، این نوشیدنی از همزیستی نوعی باکتری با نوعی گل سنگ تولید میشوند که به قارچ کامبوجا معروف است. در واقع ترکیبات اصلی نوشیدنی کامبوجا عبارت است از همین قارچ کامبوجا، آب جوش و مقدار کمی شکر. ظاهراً این نوشیدنی طعم ترش و شیرین و گازداری دارد و به راحتی همه را مجذوب طعم خود میکند. به گفتهی آقای غیبی روند تولید این نوشیدنی زمانبر است و به همین دلیل تولید آن به صورت محدود صورت میگیرد. ظاهراً در دههی شصت تولید و مصرف این نوشیدنی در ایران رایج بوده است و بعد از آن سالها به دلیل جنگ و عوامل دیگر تولید و مصرف این نوشیدنی کمرنگ تر شده است.
خواص نوشیدنی کامبوجا چیست؟
به عقیدهی بسیاری از متخصصین حوزهی تغذیه، نوشیدنی کامبوجا یک نوشیدنی تخمیر شدهی زنده محسوب میشود. کامبوجا یک نوشیدنی غیرپاستوریزه است و به همین دلیل هم میکروارگانیسمهای زندهی زیادی در آن وجود دارند. این نوشیدنی سرشار از آنزیمهای مختلف، پولیفنول ها، پروبیوتیکها و اسیدها (آنتیبیوتیکها، ویتامینهای گروه B، اسیدهای آمینه، اسیدمالیک، اسیدلاکتیک، بوتیریک و غیره) است که خواص مختلفی داشته و فواید زیادی به بدن میرسانند.
اگر قصد تهیه و مصرف کامبوجا را دارید بهتر است با شرکتهایی تماس بگیرید
که این نوشیدنی را به صورت طبیعی و اصل تولید میکنند. به خاطر اینکه
در برخی از شرکتهای تولیدکننده این نوشیدنی به صورت سنتزی تولید میشود.
این نوشیدنیهای سنتزی با وجود اینکه طعمی مشابه با کامبوجای اصل دارند
اما فاقد خواص و ویتامینهای آن هستند
گلچینی از خواص کامبوجا
نوشیدنی کامبوجا خواص متعددی دارد. این نوشیدنی:
* شما را از خستگی زودرس میرهاند.
* سیستم ایمنی بدنتان را تقویت میکند.
* به سم زدایی از بدن و پاکسازی آن کمک میکند.
* باعث بهبود گوارش و متعادل شدن فلور روده میشود.
* استرس را از جانتان دور میسازد.
* وضعیت پوستتان را بهتر میکند.
* از ابتلا به برخی از سرطانها مانند سرطان معده و روده پیشگیری میکند.
* سلامت موها را ارتقا میبخشد.
* کلسترول خونتان را کاهش میدهد.
* از بروز بیماریهای کبدی و همچنین سنگ مثانه پیشگیری میکند.
* برای سلامت مفاصل مفید است.
* برای سلامت چشمها و درمان آب مروارید مفید است.
* شما را از بیخوابیهای شبانه نجات میدهد.
* برای دیابتیها مفید است.
توجه داشته باشید که موارد ذکرشده جزو خواص کلی این نوشیدنی بوده است. البته باید گفت که تکتک این موارد به طور علمی و توسط محققان به اثبات نرسیده است اما با این حال از نظر طب سنتی این نوشیدنی خواص معجزهگری دارد. البته توجه داشته باشید که نه این نوشیدنی و نه هیچ نوشیدنی گیاهی دیگر برای درمان سرطان و بیماریهای جدی موثر نخواهند بود. در نتیجه نمیشود از آن برای درمان بیماریهای جدی استفاده کرد. این قبیل نوشیدنیها صرفاً برای تقویت بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریهاست.
گفتنی است که امروزه ورزشکاران علاقهی زیادی به نوشیدن این نوشیدنی طبیعی نشان دادهاند. به خاطر اینکه علاوه بر افزایش انرژی و توانمندی جسمی آنها برای سلامت مفاصلشان نیز مفید است. این نوشیدنی برای افرادی که از درد مفاصل رنج میبرند توصیه میشود.
آیا میشود نوشیدنی کامبوجا را در منزل تهیه کرد؟
اگر قارچ کامبوجا در اختیار داشته باشید و یا بتوانید آن را در منزل تهیه کنید تهیهی نوشیدنی آن کار چندان دشواری نیست؛ اما با این حال باید بدانید که امکان دارد در روند تخمیر این نوشیدنی در منزل اشکالاتی به وجود بیاید که در این صورت خطر مصرف این نوشیدنی جدی میشود. چون امکان دارد که این نوشیدنی به میکروارگانیسمهای نامناسب دیگر آلوده شود. حتی گاهی آلودگیهایی در این قبیل نوشیدنیهای دستساز و خانگی دیده شده است که برای سلامت خطرساز است. بهتر است از نوشیدنیهایی که در بیرون به فروش میرسد استفاده کنید. چون شیوهی تولید آنها کنترل شده، بهداشتی و در دمای مناسب است.
توجه توجه
این نوشیدنی موارد منع مصرف نیز دارد. در واقع مصرف آن برای خانمهای باردار، خانمهای شیرده، کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند افراد سالمند توصیه نمیشود. در مصرف این نوشیدنی جانب احتیاط را رعایت کرده و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
درست است که کامبوجا حاوی خواص متعدد و میکروارگانیسمهای مختلفی است؛ اما با این حال یک نوشیدنی مخصوص لاغری محسوب نمیشود و توصیه نمیشود که در مصرف آن افراط شود. توجه داشته باشید که این نوشیدنی حاوی قند است. اگر نگران تناسب اندام خود هستید حواستان باشد که مصرف روزانه بیش از سه لیوان کار دستتان میدهد.
اگر قصد خرید دارید
اگر قصد تهیه و مصرف کامبوجا را دارید بهتر است با شرکتهایی تماس بگیرید که این نوشیدنی را به صورت طبیعی و اصل تولید میکنند. به خاطر اینکه در برخی از شرکتهای تولیدکننده این نوشیدنی به صورت سنتزی تولید میشود. این نوشیدنیهای سنتزی با وجود اینکه طعمی مشابه با کامبوجای اصل دارند اما فاقد خواص و ویتامینهای آن هستند. میتوانید با جستجو در اینترنت نام شرکتهای تولیدکنندهی این نوشیدنی را یافته و آن را سفارش دهید. گفته میشود که تولید یک نوشیدنی اصل کار زمانبری است که حدود 40 تا 45 روز طول میکشد.