امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استفاده از روغن پالم در ماست پرچرب
#1
استفاده از روغن پالم در ماست پرچرب / سازمان استاندارد سکوت کرده است

یک منبع آگاه با اشاره به استفاده گسترده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی گفت: سازمان استاندارد باید هرچه سریعتر درج عبارت "تولید شده با روغن پالم" را روی برچسب محصولات غذایی اجباری کند.

این منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه سازمان استاندارد اعتقادی به استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی و سایر محصولات غذایی ندارد، گفت: در اتحادیه اروپا سختگیری زیادی در این زمینه وجود دارد؛ به طوری که اکثر محصولات غذایی تولید شده در این منطقه فاقد روغن پالم هستند.

او با بیان اینکه روغن پالم دارای اسید چرب اشباع و سنگین است و به ویژه برای افراد دارای کلسترول و سنین بالا مناسب نیست، گفت: در دولت قبل اعلام شد که چند قلم محصول لبنی از جمله پنیر یو.اف، شیر کم چرب و ماست کم‌چرب قیمت‌گذاری شده و قیمت‌گذاری سایر محصولات آزاد می شود. به همین دلیل تولیدکنندگان به تولید محصولاتی مانند ماست پرچرب روی آوردند که در آن از روغن پالم استفاده شده است.

وی با بیان اینکه در ایران استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی و سایر مواد غذایی ممنوع نیست و استاندارد موجود نیز در این زمینه سکوت کرده است، اظهار کرد: ‌در دنیا اگر در تولید محصولی از روغن پالم استفاده می شود، تولیدکننده باید حتما با تیتر خوانا و درشت این موضوع را روی بر چسب محصول خود اعلام کند.

این کارشناس صنایع غذایی افزود: آمار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلب و عروق طبق آمار وزارت بهداشت بالا است و به همین دلیل باید تلاش کنیم مصرف روغن‌هایی مانند روغن پالم به حداقل برسد.

وی با بیان اینکه در دولت قبل و در سال گذشته بالغ بر 745 هزار تن روغن پالم وارد کشور کرد، گفت: به این ترتیب حدود 52 درصد از کل روغن وارداتی به کشور را روغن پالم در بر گرفت و این روغن در تولید انواع محصولات غذایی مانند لبنیات و شیرینی و شکلات به کار رفته است.

این منبع آگاه افزود: پیشنهاد ارائه شده در شورای عالی سلامت این بوده که اگر قرار بر واردات روغن پالم است باید سهم این روغن از کل واردات روغن به بیش از 30 درصد نرسد؛ ضمن اینکه روی واردات آن باید تعرفه بالایی وضع شود و در عوض تعرفه واردات روغن زیتون که مفید است صفر شود.

وی تاکید کرد: سازمان ملی استاندارد باید هرچه سریع‌تر درج عبارت "تولید شده با روغن پالم" را روی برچسب محصولات غذایی اجباری کند تا از این طریق مصرف‌کنندگان از محتویات محصولی که خریداری می کنند که مطلع شوند.

وزیر بهداشت: اسامی شرکت‌های لبنی متخلف که از روغن پالم در ماست پرچرب استفاده می کنند اعلام می شود

وزیر بهداشت در حاشیه افتتاح برنامه اجرایی سیاست‌های کلی سلامت در جمع خبرنگاران گفت: مجوز واردات روغن مضر پالم مربوط به وزارت صنعت است که قرار شده در یک دوره معین ابتدا به 30 و سپس به 15 درصد کاهش یابد. در دوره‌های قبل وزارت بهداشت هم نسبت به این موضوع اعلام خطر کرده بودند. در ماست 12 درصد چربی از روغن پالم استفاده می‌شد. نظارت‌ها را افزایش می‌دهیم و برای اینکه همه شرکت‌های تولیدکننده متهم نشوند، اسامی شرکت‌های متخلف را اعلام می‌کنیم.

استفاده از روغن پالم در شیر گردن دامداران افتاد

در حالی که استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب تایید و مورد انتقاد واقع شده، کارخانه‌ای که در گزارش سازمان استاندارد به تخلف آن اشاره شده مدعی است "این تخلف از سوی دامداران صورت گرفته و ربطی به فرآیند تولید شیر در کارخانه مذکور ندارد".

اما طبیعی است که باید سازمان استاندارد و دیگر دستگاه‌های نظارتی این تخلف را بررسی و با متخلف برخورد کنند چرا که استفاده از هر گونه روغن نباتی در شیر ممنوع و مضر است.

وزیر بهداشت روز گذشته استفاده از روغن پالم در تولید شیر پر چرب را تایید کرد و گفت: بسیاری از شیرهای پرچرب به خاطر چربی روغن چرب هستند که سازمان غذا و دارو این موضوع را پیگیری می کند و ضروری است مردم دقت کنند که بابت چه چیزی هزینه بالاتری پرداخت می‌کنند لذا رییس جمهور گزارش‌های مربوط به این موضوع را در اختیار دارد و در صحبت‌هایی که با وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفته به دستور وی استفاده از روغن پالم از 50 درصد به 30 درصد کاهش یافته است.

همچنین محمد فربد، عضو انجمن صنفی صنایع لبنی این مساله را نیز تایید کرد و به ایسنا گفت:‌ اخیرا از سوی سازمان استاندارد استان تهران یک مورد گزارش تخلف استفاده از روغن پالم در شیر پر چرب ارائه شده که صنایع لبنی درخواست کرد این مساله مورد پیگیری قرار گیرد و با کارخانه متخلف در صورت محرز شدن تخلف، برخورد شود.

وی افزود: البته کارخانه‌ای که در گزارش سازمان استاندارد به تخلف آن اشاره شده بود مدعی است که این مشکل و تخلف از سوی دامداران صورت گرفته و ربطی به فرآیند تولید شیر در کارخانه مذکور ندارد اما باید سازمان استاندارد و دیگر دستگاه‌های نظارتی این تخلف را بررسی و با متخلف برخورد کنند چرا که استفاده از هر گونه روغن نباتی در شیر ممنوع است.

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی تصریح کرد: این تخلف در یک مورد و یکی از کارخانه‌های تولید شیر و لبنیات انجام شده است اما نباید به گونه‌ای صحبت شود که کل صنایع لبنی زیر سوال بروند چرا که اگر چنین تخلفی در همه صنایع لبنی رخ بدهد این صنعت دچار انحراف بزرگی شده است!

فربد اظهار کرد: تشخیص روغن پالم در شیر به دستگاه‌هایی نیاز دارد که در اختیار صنایع لبنی نیست و این دستگاه‌ها در صنایع روغن نباتی مورد استفاده قرار می گیرند اما به نظر می رسد که این تخلف باید مورد بررسی دقیق‌تری قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: متوسط چربی موجود در شیر تحویل گرفته شده از دامداران بین سه تا 3.5 درصد است که برای تولید شیر پرچرب مکانیزم و فرآیند به گونه‌ای است که دستگاه‌های سپراتور شیر ورودی با 3.5 درصد چربی را به شیر 3.2 درصد چربی تبدیل می‌کنند و سه درصد از چربی آن را از شیر جدا می‌کنند.

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی گفت:‌ گرچه تولید شیر بالای 3.5 درصد چربی در صنایع لبنی چندان عرف نبوده و تقریبا وجود ندارد اما اگر کارخانه‌ای بخواهد به عنوان مثال شیر چهار درصد چربی عرضه کند از خامه برای افزایش درصد چربی این محصول استفاده می کند و باید در پروانه بهره برداری آن که از سوی وزارت بهداشت صادر می‌شود ذکر شده باشد که از چه نوع شیر و چه نوعی خامه‌ای به چه میزان استفاده می کنند.

به گزارش ایسنا، روغن پالم روغنی خوراکی است که از قسمت گوشتی میوه درخت نخل روغنی استخراج می‌شود اما روغن هسته پالم از مغز هسته‌های میوه پالم استخراج می‌شود و از نظر ترکیب و خصوصیات فیزیکی با روغن پالم متفاوت است و مصارف و بازار جداگانه ای دارد.

گیاه پالم یا نخل روغنی از گیاهان بومی آفریقاست و امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار می آید ضمن آنکه بالاترین میزان صادرات را در میان روغنهای نباتی به خود اختصاص داده است.

دبیر انجمن صنایع لبنی: حرفهای وزیر بهداشت درباره روغن پالم در شیر پرچرب، تشویش اذهان عمومی است

دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه هیچ کارخانه‌‌ای را سراغ ندارم که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی در تولید شیر پرچرب استفاده کند، گفت: اگر وزارت بهداشت از وجود کارخانه‌‌های متخلف مطلع است باید فورا جلوی فعالیت آن‌ها را بگیرد.
رضا باکری رئیس انجمن صنایع لبنی در مورد استفاده روغن پالم برای تولید شیر پرچرب توسط برخی از کارخانه‌های صنایع لبنی، گفت: این موضوع را شنیده‌ام و از بیان آن توسط وزیر بهداشت و درمان بسیار تعجب کردم.

او گفت: پروانه ساخت تولید مواد غذایی در زیر مجموعه وزیر بهداشت و درمان به واحدها داده می‌شود و تا به امروز من ندیده‌ام به کارخانه‌ای مجوز شیر چرب یا پرچرب با روغن گیاهی داده شده باشد و حتما وزیر بهداشت هم اطلاع دارند که اگر در بازار شیر پرچربی با روغن گیاهی یافت شود، تولید آن تخلف محسوب می‌شود و این تولید بدون مجوز انجام شده و قانون هم در زیر مجموعه وزیر بهداشت و درمان تکلیف برخورد با این کار را مشخص کرده است.

رئیس انجمن صنایع لبنی گفت: دستگاه نظارتی کنترل کیفی محصولات مواد غذایی زیر نظر وزارت بهداشت و درمان است و این دستگاه نظارتی می‌تواند بدون معطلی و بدون سرعت آن کارخانه تولیدی را پلمپ کرده و جلوی تولید آن محصول غذایی را بگیرد.

باکری گفت: گفته می‌شود که وزیر بهداشت در خصوص کاهش استفاده از روغن پالم در شیرهای پرچرب با وزیر جهاد کشاورزی صحبت کرده‌اند و من معنی این اتفاقات را متوجه نمی‌شوم که اگر دستگاه نظارتی وزیر بهداشت و درمان چنین مجوزی را به کارخانه‌‌ای نداده است پس چرا فورا اقدام به توقیف، پلمپ و معرفی آن واحد تولیدی متخلف به دستگاه قضایی نمی‌کند.

او گفت: اگر مجوزی برای تولید شیر چرب به کارخانه‌ای داده نشده است بنابراین تشویش اذهان عمومی درست نیست و نباید این مسائل مطرح ‌شود در ضمن اگر یک یا چند واحد متخلف وجود دارد که من از این موضوع اطلاعی ندارم نباید کل صنایع لبنی زیر سؤال برود.

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: هیچ کارخانه لبنی در سطح کشور پیدا نمی‌شود که پروانه ساخت و تولید شیر پرچرب با روغن گیاهی را داشته باشد و من اگر نسبت به این موضوع اطلاعی داشته‌ باشم حتی ثانیه‌ای برای متوقف کردن فعالیت آن کارخانه و معرفی آن به مراجع قضایی درنگ نمی‌کنم.

او گفت: شیر خام تولیدی توسط دامداران حدود 3.2 چربی دارد و نیازی به افزودن روغن پالم به شیر وجود ندارد.

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: مراقبت از کیفیت کالاها طبق پروانه‌های ساخت و استاندارد جزو وظایف انجمن صنایع لبنی است و ما به هیچ وجه اجازه فعالیت به تولید‌کننده متخلف که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی برای تولید شیر چرب استفاده کند را نمی‌دهیم.

او گفت: سالانه از یک میلیون و 400 هزار تن روغن وارداتی 760 هزار تن روغن پالم است و این روغن طبق مجوز وزارت بهداری و سازمان ملی استاندارد وارد کشور می‌شود.

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: این روغن یک نوع روغن خوراکی برای مصارف آشپزخانه‌ است ولی هیچ کارخانه صنایع لبنی مجاز به استفاده از این روغن و روغن‌های آفتابگردان، ذرت و ... به جای استفاده از روغن حیوانی نیست.

تاریخ انتشار : 12و 13 مرداد 93
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : nazaninamiri70 , minoshka , reach usa , آنا , H-tanha , Dani - Sara , SSA , movahedi , elham 66
  


پیام های داخل این موضوع
استفاده از روغن پالم در ماست پرچرب - توسط nahid - 2014/08/04, 08:30 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تولید استخوان با استفاده از فن آوری زیستی shokolat 0 2,286 2012/02/15, 03:02 PM
آخرین ارسال: shokolat



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست