2010/11/07, 05:40 PM
همه ما ممكن است گاهي اوقات دچار حالت ترش كردگي معده شويم كه در اين وضعيت ميزان اسيد معده افزايش مييابد و به اصطلاح معده اسيدي ميشود.
به گزارش ايسنا، در مقاله جديد مركز پزشكي تخصصي مايوكلينيك چند راه حل ساده براي درمان مشكل ترش كردن معده ارائه شده است.
اين مشكل زماني بروز ميكند كه غدد گوارشي در معده اسيد زيادي ترشح ميكنند و وقتي مقدار آنها از حد معمول بيشتر شود، احساس سوزش سردل بروز ميكند كه با مصرف غذاهاي ادويهدار تشديد ميشود.
كارشناسان چندين اقدام خانگي را پيشنهاد ميكنند كه براي درمان اين حالت مفيد و موثر هستند.
به گزارش شبكه خبري تورنتو نيوز، از مصرف نوشيدنيهاي گازدار و حاوي كافئين پرهيز كرده و چاي گياهي را جايگزين آن كنيد. هر روز يك ليوان آب ولرم بنوشيد.
موز، هندوانه و خيار را در رژيم غذايي روزانه خود بگنجانيد. در ضمن آب هندوانه هم براي درمان ترشي معده بسيار مفيد است.
هر روز يك ليوان شير بنوشيد. حتما آخرين وعده غذايي را 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف كنيد. بعلاوه همواره وعدههايي غذايي كوچك، منظم و سروقت داشته باشيد. از مصرف موادي مثل سركه، غذاهاي ادويهاي، ترشي و خيارشور خودداري كنيد. فاصلههاي طولاني مدت بين هر وعده غذايي يكي ديگر از عوامل افزايش اسيد معده است. بنابراين توصيه ميشود زمان بين وعدهها را كوتاهتر كنيد اما وقت مشخصي را در هر روز به خوردن اختصاص دهيد. مقداري برگ نعناع را در آب جوش بجوشانيد و اين جوشانده را يك ليوان بعد از هر وعده غذايي مصرف كنيد.
مكيدن مقداري ميخك عطاري يك راه كار موثر ديگر در اين زمينه است. ليمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنيهايي شناخته شده هستند كه اسيد معده را كاهش داده و سوزش سردل را بهبود ميدهند. سيگار و الكل هر دو اسيد معده را افزايش ميدهند اما در عوض جويدن آدامس به دليل توليد بزاق و كمك به حركت غذا در مجاري گوارشي، علائم سوزش سردل را كاهش ميدهد. زنجبيل به هضم غذا كمك ميكند چه به صورت پودر و يا به صورت كپسول باشد.
همچنين نوشيدن يك ليوان شربت آب ليمو يك ساعت قبل از ناهار علائم اين مشكل را كاهش ميدهد. علاوه بر اينها مصرف سبزيجاتي مثل كلم، كدو حلوايي، لوبيا، هويج و پياز بهاري در كاهش علائم ترش كردگي معده موثر است.
به گزارش ايسنا، در مقاله جديد مركز پزشكي تخصصي مايوكلينيك چند راه حل ساده براي درمان مشكل ترش كردن معده ارائه شده است.
اين مشكل زماني بروز ميكند كه غدد گوارشي در معده اسيد زيادي ترشح ميكنند و وقتي مقدار آنها از حد معمول بيشتر شود، احساس سوزش سردل بروز ميكند كه با مصرف غذاهاي ادويهدار تشديد ميشود.
كارشناسان چندين اقدام خانگي را پيشنهاد ميكنند كه براي درمان اين حالت مفيد و موثر هستند.
به گزارش شبكه خبري تورنتو نيوز، از مصرف نوشيدنيهاي گازدار و حاوي كافئين پرهيز كرده و چاي گياهي را جايگزين آن كنيد. هر روز يك ليوان آب ولرم بنوشيد.
موز، هندوانه و خيار را در رژيم غذايي روزانه خود بگنجانيد. در ضمن آب هندوانه هم براي درمان ترشي معده بسيار مفيد است.
هر روز يك ليوان شير بنوشيد. حتما آخرين وعده غذايي را 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف كنيد. بعلاوه همواره وعدههايي غذايي كوچك، منظم و سروقت داشته باشيد. از مصرف موادي مثل سركه، غذاهاي ادويهاي، ترشي و خيارشور خودداري كنيد. فاصلههاي طولاني مدت بين هر وعده غذايي يكي ديگر از عوامل افزايش اسيد معده است. بنابراين توصيه ميشود زمان بين وعدهها را كوتاهتر كنيد اما وقت مشخصي را در هر روز به خوردن اختصاص دهيد. مقداري برگ نعناع را در آب جوش بجوشانيد و اين جوشانده را يك ليوان بعد از هر وعده غذايي مصرف كنيد.
مكيدن مقداري ميخك عطاري يك راه كار موثر ديگر در اين زمينه است. ليمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنيهايي شناخته شده هستند كه اسيد معده را كاهش داده و سوزش سردل را بهبود ميدهند. سيگار و الكل هر دو اسيد معده را افزايش ميدهند اما در عوض جويدن آدامس به دليل توليد بزاق و كمك به حركت غذا در مجاري گوارشي، علائم سوزش سردل را كاهش ميدهد. زنجبيل به هضم غذا كمك ميكند چه به صورت پودر و يا به صورت كپسول باشد.
همچنين نوشيدن يك ليوان شربت آب ليمو يك ساعت قبل از ناهار علائم اين مشكل را كاهش ميدهد. علاوه بر اينها مصرف سبزيجاتي مثل كلم، كدو حلوايي، لوبيا، هويج و پياز بهاري در كاهش علائم ترش كردگي معده موثر است.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش