امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اثرات مفید امگا ۳
#2
کمبود اسید چرب امگا۳ موجب ناراحتی های کلیوی می شود و مصرف ۲ بار در هفته از ماهی نیاز بدن را به امگا ۳ برطرف می کند.

مرتضی صفوی در گفتگو با خبرگزاری فارس افزود: بخش اعظم مغز از اسید چرب آلفا لینولئیک ساخته شده است و بالا بودن اسید چرب غیراشباع در ماهی مانع رشد سلول های سرطانی پروستات می شود.

وی گفت: کمبود اسید چرب آلفا لینولئیک می تواند به عنوان عامل اصلی بیماری آلزایمر باشد. کاهش سرطان ها و آسیب های ناشی از آن نیز باعث خشکی پوست و ناخن ها می شود.

این متخصص تغذیه با بیان این که ماهی یکی از مهم ترین منابع پروتئین حیوانی است، افزود: ماهی ها به ۲ دسته چرب و بدون چرب تقسیم می شوند.

ماهی های بدون چربی معمولا کمتر از ۲ درصد چربی دارند که هر ۱۰۰ گرم آنها ۵۰ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد مانند ماهی حلوا، ماهی سفید و ماهی های پهن. ماهی های چرب نیز ۱۰تا ۲۵ درصد چربی دارند و۱۸۰ کالری انرژی تامین می کنند.

صفوی گفت: باله های یک ماهی تازه مرطوب است. شکم آن سفید مایل به زرد است. مردمک آن درشت و محدب و شکم آن برآمده است.

همچنین گوشت ماهی تازه سفت و در مقابل ارتجاع سخت است و اثر انگشت روی آن باقی نمی ماند، ولی ماهی فاسد لزج است و اثر انگشت روی آن باقی می ماند. آبشش آن بنفش مایل به سیاه است و بوی آمونیاک می دهد.

وی افزود: کباب کردن ماهی بسیار بهتر از پختن آن است. سرخ کردن ماهی نیز باید با پوششی از آرد یا خمیر انجام شود که ارزش غذایی ماهی را افزایش داده و بافت ماهی را حفظ کند.

این متخصص تغذیه افزود: از لحاظ تغذیه ای ماهی علاوه بر هضم سریع و کیفیت بالای پروتئین، دارای اسیدهای آمینه ضروری است که با گوشت های قرمز بدون چربی برابری می کند. تخم ماهی ۲۵ درصد پروتئین و اسید نوکلوئیک بسیار بالایی دارد.

وی افزود: هضم ماهی های بدون چربی کوتاه تر است و از حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می کشد، ولی ماهی های چرب حدود ۴ ساعت هضم شان طول می کشد.

گوشت ماهی سالم، مغذی و سهل الهضم و دارای مواد معدنی و ویتامین های فراوان است.

برای افراد بالاتر از ۲ سال، ۲ تا ۳ وعده از گروه گوشت ها باید در وعده غذایی شان وجود داشته باشد که حاوی پروتئین، مواد معدنی، چربی و کلسترول است.

صفوی افزود: اسیدهای چرب ضروری بخشی از ساختمان غشای سلول هستند که برای ساختن چربی مغز بسیار اهمیت دارد و برای رشد سیستم عصبی مرکزی و رشد جنین و کودکان می تواند مفید باشد.

وی اضافه کرد: کمبود اسید چرب می تواند موجب ناراحتی های کلیوی، کبدی و اختلال در تولید مثل و در کودکان موجب عقب ماندگی ذهنی و فیزیکی شود. حال آن که ماهی و آبزیان منابع خوبی از اسید چرب امگا ۳ هستند.
 تشکر شده توسط : yaro , فریبا , نازلی , زهرا59
  


پیام های داخل این موضوع
RE: اثرات مفید امگا ۳ - توسط nahid - 2013/09/14, 03:46 PM
RE: اثرات مفید امگا ۳ - توسط simin - 2013/09/14, 04:01 PM
فواید امگا ۳ - توسط mehdi.abdn - 2010/10/15, 02:29 AM
خواص ضد کلسترولی امگا 3 ها - توسط najva - 2012/03/24, 10:20 PM
امگا ‌3 چیست؟ - توسط yummy - 2012/06/19, 10:53 PM
امگا3 - توسط ورپریده - 2012/09/10, 01:43 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  گلابی و خواص مفید آن نازلی 5 9,704 2014/04/25, 02:37 PM
آخرین ارسال: سالومه
  صیفی جات مفید شيدا رها 0 2,889 2013/06/19, 02:20 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  غذاهای مفید در درمان مشکلات عصبی و روحی # پریسا # 0 2,540 2011/10/09, 04:42 PM
آخرین ارسال: # پریسا #



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان