2010/10/15, 02:29 AM
کمبود اسید چرب امگا۳ موجب ناراحتی های کلیوی می شود و مصرف ۲ بار در هفته از ماهی نیاز بدن را به امگا ۳ برطرف می کند.
مرتضی صفوی در گفتگو با خبرگزاری فارس افزود: بخش اعظم مغز از اسید چرب آلفا لینولئیک ساخته شده است و بالا بودن اسید چرب غیراشباع در ماهی مانع رشد سلول های سرطانی پروستات می شود.
وی گفت: کمبود اسید چرب آلفا لینولئیک می تواند به عنوان عامل اصلی بیماری آلزایمر باشد. کاهش سرطان ها و آسیب های ناشی از آن نیز باعث خشکی پوست و ناخن ها می شود.
این متخصص تغذیه با بیان این که ماهی یکی از مهم ترین منابع پروتئین حیوانی است، افزود: ماهی ها به ۲ دسته چرب و بدون چرب تقسیم می شوند.
ماهی های بدون چربی معمولا کمتر از ۲ درصد چربی دارند که هر ۱۰۰ گرم آنها ۵۰ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد مانند ماهی حلوا، ماهی سفید و ماهی های پهن. ماهی های چرب نیز ۱۰تا ۲۵ درصد چربی دارند و۱۸۰ کالری انرژی تامین می کنند.
صفوی گفت: باله های یک ماهی تازه مرطوب است. شکم آن سفید مایل به زرد است. مردمک آن درشت و محدب و شکم آن برآمده است.
همچنین گوشت ماهی تازه سفت و در مقابل ارتجاع سخت است و اثر انگشت روی آن باقی نمی ماند، ولی ماهی فاسد لزج است و اثر انگشت روی آن باقی می ماند. آبشش آن بنفش مایل به سیاه است و بوی آمونیاک می دهد.
وی افزود: کباب کردن ماهی بسیار بهتر از پختن آن است. سرخ کردن ماهی نیز باید با پوششی از آرد یا خمیر انجام شود که ارزش غذایی ماهی را افزایش داده و بافت ماهی را حفظ کند.
این متخصص تغذیه افزود: از لحاظ تغذیه ای ماهی علاوه بر هضم سریع و کیفیت بالای پروتئین، دارای اسیدهای آمینه ضروری است که با گوشت های قرمز بدون چربی برابری می کند. تخم ماهی ۲۵ درصد پروتئین و اسید نوکلوئیک بسیار بالایی دارد.
وی افزود: هضم ماهی های بدون چربی کوتاه تر است و از حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می کشد، ولی ماهی های چرب حدود ۴ ساعت هضم شان طول می کشد.
گوشت ماهی سالم، مغذی و سهل الهضم و دارای مواد معدنی و ویتامین های فراوان است.
برای افراد بالاتر از ۲ سال، ۲ تا ۳ وعده از گروه گوشت ها باید در وعده غذایی شان وجود داشته باشد که حاوی پروتئین، مواد معدنی، چربی و کلسترول است.
صفوی افزود: اسیدهای چرب ضروری بخشی از ساختمان غشای سلول هستند که برای ساختن چربی مغز بسیار اهمیت دارد و برای رشد سیستم عصبی مرکزی و رشد جنین و کودکان می تواند مفید باشد.
وی اضافه کرد: کمبود اسید چرب می تواند موجب ناراحتی های کلیوی، کبدی و اختلال در تولید مثل و در کودکان موجب عقب ماندگی ذهنی و فیزیکی شود. حال آن که ماهی و آبزیان منابع خوبی از اسید چرب امگا ۳ هستند.
مرتضی صفوی در گفتگو با خبرگزاری فارس افزود: بخش اعظم مغز از اسید چرب آلفا لینولئیک ساخته شده است و بالا بودن اسید چرب غیراشباع در ماهی مانع رشد سلول های سرطانی پروستات می شود.
وی گفت: کمبود اسید چرب آلفا لینولئیک می تواند به عنوان عامل اصلی بیماری آلزایمر باشد. کاهش سرطان ها و آسیب های ناشی از آن نیز باعث خشکی پوست و ناخن ها می شود.
این متخصص تغذیه با بیان این که ماهی یکی از مهم ترین منابع پروتئین حیوانی است، افزود: ماهی ها به ۲ دسته چرب و بدون چرب تقسیم می شوند.
ماهی های بدون چربی معمولا کمتر از ۲ درصد چربی دارند که هر ۱۰۰ گرم آنها ۵۰ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد مانند ماهی حلوا، ماهی سفید و ماهی های پهن. ماهی های چرب نیز ۱۰تا ۲۵ درصد چربی دارند و۱۸۰ کالری انرژی تامین می کنند.
صفوی گفت: باله های یک ماهی تازه مرطوب است. شکم آن سفید مایل به زرد است. مردمک آن درشت و محدب و شکم آن برآمده است.
همچنین گوشت ماهی تازه سفت و در مقابل ارتجاع سخت است و اثر انگشت روی آن باقی نمی ماند، ولی ماهی فاسد لزج است و اثر انگشت روی آن باقی می ماند. آبشش آن بنفش مایل به سیاه است و بوی آمونیاک می دهد.
وی افزود: کباب کردن ماهی بسیار بهتر از پختن آن است. سرخ کردن ماهی نیز باید با پوششی از آرد یا خمیر انجام شود که ارزش غذایی ماهی را افزایش داده و بافت ماهی را حفظ کند.
این متخصص تغذیه افزود: از لحاظ تغذیه ای ماهی علاوه بر هضم سریع و کیفیت بالای پروتئین، دارای اسیدهای آمینه ضروری است که با گوشت های قرمز بدون چربی برابری می کند. تخم ماهی ۲۵ درصد پروتئین و اسید نوکلوئیک بسیار بالایی دارد.
وی افزود: هضم ماهی های بدون چربی کوتاه تر است و از حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می کشد، ولی ماهی های چرب حدود ۴ ساعت هضم شان طول می کشد.
گوشت ماهی سالم، مغذی و سهل الهضم و دارای مواد معدنی و ویتامین های فراوان است.
برای افراد بالاتر از ۲ سال، ۲ تا ۳ وعده از گروه گوشت ها باید در وعده غذایی شان وجود داشته باشد که حاوی پروتئین، مواد معدنی، چربی و کلسترول است.
صفوی افزود: اسیدهای چرب ضروری بخشی از ساختمان غشای سلول هستند که برای ساختن چربی مغز بسیار اهمیت دارد و برای رشد سیستم عصبی مرکزی و رشد جنین و کودکان می تواند مفید باشد.
وی اضافه کرد: کمبود اسید چرب می تواند موجب ناراحتی های کلیوی، کبدی و اختلال در تولید مثل و در کودکان موجب عقب ماندگی ذهنی و فیزیکی شود. حال آن که ماهی و آبزیان منابع خوبی از اسید چرب امگا ۳ هستند.