2010/09/21, 06:46 PM
بستني هم مثل ماست قابليت نگهداري باكتريهاي پروبيوتيك را دارد. اين باكتريها كپسولهايي با قطر بسيار نازك (سايز ميكرو يا نانو) دارند و به اصلاح فلور ميكروبي روده انسان و جلوگيري از رشد باكتريهاي بيماريزا در روده و ايجاد بيماري رودهاي كمك ميكنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: بستني هم مثل ماست قابليت نگهداري باكتريهاي پروبيوتيك را دارد كه از رشد باكتريهاي بيماريزا در روده جلوگيري و از بروز بيماري رودهاي پيشگيري ميكند.
احمدرضا درستي مطلق در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: بستني ماده غذايي خوشمزهاي است كه به ويژه در فصول گرم كودكان و نوجوانان علاقه زيادي به مصرف آن دارند.
وي گفت: بسياري از مردم تصور ميكنند كه بستني ميتواند به عنوان يك ماده لبني مناسب مثلاً جايگزين شير يا ماست) محسوب شود و حتي افراط در خوردن آن نيز ايرادي ندارد.
سلامت نيوز: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: اين در حالي است كه علاوه بر مقدار زيادي شيرين كنندههاي طبيعي يا شيميايي، خوردن حتي يك قاشق بستني مقدار زيادي چربي اشباع شده (حيواني) وارد بدن ميكند كه اغلب به اندازه نيمي از كل چربي اشباعي است كه در روز بايد خورده شود، است.
درستي گفت: مصرف چربي اشباع زياد موجب چاقي، بيماريهاي قلبي-عروقي و ديگر بيماريهاي خطرناك مشابه ميشود.
وي افزود: البته بستني مواد مغذي با ارزشي مثل پروتئين، كلسيم، ويتامينها، مواد معدني و انرژي دارد، ولي به جاي آن ميشود ماست كم چربي يخ زده خورد كه همه اين مواد را داشته ولي چربي بسيار كمتري دارد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه كرد: بستني هم مثل ماست قابليت نگهداري باكتريهاي پروبيوتيك را دارد. اين باكتريها كپسولهايي با قطر بسيار نازك (سايز ميكرو يا نانو) دارند و به اصلاح فلور ميكروبي روده انسان و جلوگيري از رشد باكتريهاي بيماريزا در روده و ايجاد بيماري رودهاي كمك ميكنند.
درستي گفت: در برخي موارد از جمله پس از جراحي لوزه، مصرف غذاهاي سرد، مرطوب با طعم ملايم و داراي قوام نرم (از جمله بستني) در روزهاي اول براي بيمار آسانتر بوده و از ايجاد خونريزيهاي بعد از عمل پيشگيري ميكند.
وي افزود: بستني از جمله غذاهايي است كه در برخي افراد موجب حمله ميگرني ميشود. اين غذاها بر روي آزاد شدن سروتونين و نوراپي نفرين اثر كرده و موجب انبساط يا انقباض عروق ميشوند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: بستني هم مثل ماست قابليت نگهداري باكتريهاي پروبيوتيك را دارد كه از رشد باكتريهاي بيماريزا در روده جلوگيري و از بروز بيماري رودهاي پيشگيري ميكند.
احمدرضا درستي مطلق در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: بستني ماده غذايي خوشمزهاي است كه به ويژه در فصول گرم كودكان و نوجوانان علاقه زيادي به مصرف آن دارند.
وي گفت: بسياري از مردم تصور ميكنند كه بستني ميتواند به عنوان يك ماده لبني مناسب مثلاً جايگزين شير يا ماست) محسوب شود و حتي افراط در خوردن آن نيز ايرادي ندارد.
سلامت نيوز: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: اين در حالي است كه علاوه بر مقدار زيادي شيرين كنندههاي طبيعي يا شيميايي، خوردن حتي يك قاشق بستني مقدار زيادي چربي اشباع شده (حيواني) وارد بدن ميكند كه اغلب به اندازه نيمي از كل چربي اشباعي است كه در روز بايد خورده شود، است.
درستي گفت: مصرف چربي اشباع زياد موجب چاقي، بيماريهاي قلبي-عروقي و ديگر بيماريهاي خطرناك مشابه ميشود.
وي افزود: البته بستني مواد مغذي با ارزشي مثل پروتئين، كلسيم، ويتامينها، مواد معدني و انرژي دارد، ولي به جاي آن ميشود ماست كم چربي يخ زده خورد كه همه اين مواد را داشته ولي چربي بسيار كمتري دارد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه كرد: بستني هم مثل ماست قابليت نگهداري باكتريهاي پروبيوتيك را دارد. اين باكتريها كپسولهايي با قطر بسيار نازك (سايز ميكرو يا نانو) دارند و به اصلاح فلور ميكروبي روده انسان و جلوگيري از رشد باكتريهاي بيماريزا در روده و ايجاد بيماري رودهاي كمك ميكنند.
درستي گفت: در برخي موارد از جمله پس از جراحي لوزه، مصرف غذاهاي سرد، مرطوب با طعم ملايم و داراي قوام نرم (از جمله بستني) در روزهاي اول براي بيمار آسانتر بوده و از ايجاد خونريزيهاي بعد از عمل پيشگيري ميكند.
وي افزود: بستني از جمله غذاهايي است كه در برخي افراد موجب حمله ميگرني ميشود. اين غذاها بر روي آزاد شدن سروتونين و نوراپي نفرين اثر كرده و موجب انبساط يا انقباض عروق ميشوند.