2010/08/28, 08:07 AM
در حالی كه آبمیوه «رانی» بخش قابل توجهی از بازار نوشيدنیهای ایران را در اختیار خود گرفته و هر روز به جمع مشتریان این آبمیوه افزوده میشود، مراجع علمی از غیربهداشتی بودن این آبمیوه خبر میدهند.
به گزارش خبرنگار شریف نیوز، آبمیوه «رانی» محصول شرکت «عوجان» عربستان سعودی است و گفته میشود مجوزی برای واردات آن به ایران وجود ندارد. شرکت عربستانی عوجان برای تولید «رانی»، اسانس و ذرات خشك میوه را ـ كه در صنعت آبمیوه به آنها «پالپ» گفته میشود ـ از كشورهای دیگر وارد کرده واسانس و پالپ را به آب اضافه كرده و آبمیوه تولید میكند.
ذرات معلقی که در آبمیوه مشاهده میشود، دلیلی بر تازگی آن نیست، بلکه تازگی ظاهری «رانی» به علت وجود مادهای به نام «بنزوات سدیم» میباشد. همچنین طبق گزارش یک موسسه معتبر، با آزمایش چند قوطی آبمیوه رانی در یكی از آزمایشگاههای كشور، نتایجی كه برای قوطی حاوی نكتار انبه رانی به دست آمده حاكی از این است كه این قوطی مقدار 96.2 ppm بنزوات سدیم دارد و همچنین مقدار بنزوات سديم در شیشه نكتار موز، 263 ppm میباشد. بنزوات سديم، مادهی است که در صنعت مواد غذایی به عنوان نگهدارنده کاربرد دارد.
از این ماده به میزان بسیار کم در سس مایونز و نوشابه استفاده میشود ولی طبق گزارش اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استفاده از این ماده در هر نوع آبمیوه غیرمجاز است. علت غيرمجاز بودن استفاده از بنزوات سديم در آبميوه اين است كه آبميوه به صورت گرم در قوطی ريخته و پر میشود و به دلیل واكنشهایی که بنزوات سدیم در حرارت انجام میدهد، استفاده از آن ممنوع میباشد؛ اما در نوشابهها به اين دليل كه نوشابه به صورت سرد پر میشود، استفاده از اين ماده مجاز است. گفتنی است، با توجه به محرز بودن عدم رعایت حداقل استانداردها در آبمیوه «رانی» و اطلاع برخی دستگاههای مسئول، هنوز معلوم نیست که چگونه این آبمیوه در این سطح گسترده به کشور وارد و توزیع میشود .
به گزارش خبرنگار شریف نیوز، آبمیوه «رانی» محصول شرکت «عوجان» عربستان سعودی است و گفته میشود مجوزی برای واردات آن به ایران وجود ندارد. شرکت عربستانی عوجان برای تولید «رانی»، اسانس و ذرات خشك میوه را ـ كه در صنعت آبمیوه به آنها «پالپ» گفته میشود ـ از كشورهای دیگر وارد کرده واسانس و پالپ را به آب اضافه كرده و آبمیوه تولید میكند.
ذرات معلقی که در آبمیوه مشاهده میشود، دلیلی بر تازگی آن نیست، بلکه تازگی ظاهری «رانی» به علت وجود مادهای به نام «بنزوات سدیم» میباشد. همچنین طبق گزارش یک موسسه معتبر، با آزمایش چند قوطی آبمیوه رانی در یكی از آزمایشگاههای كشور، نتایجی كه برای قوطی حاوی نكتار انبه رانی به دست آمده حاكی از این است كه این قوطی مقدار 96.2 ppm بنزوات سدیم دارد و همچنین مقدار بنزوات سديم در شیشه نكتار موز، 263 ppm میباشد. بنزوات سديم، مادهی است که در صنعت مواد غذایی به عنوان نگهدارنده کاربرد دارد.
از این ماده به میزان بسیار کم در سس مایونز و نوشابه استفاده میشود ولی طبق گزارش اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استفاده از این ماده در هر نوع آبمیوه غیرمجاز است. علت غيرمجاز بودن استفاده از بنزوات سديم در آبميوه اين است كه آبميوه به صورت گرم در قوطی ريخته و پر میشود و به دلیل واكنشهایی که بنزوات سدیم در حرارت انجام میدهد، استفاده از آن ممنوع میباشد؛ اما در نوشابهها به اين دليل كه نوشابه به صورت سرد پر میشود، استفاده از اين ماده مجاز است. گفتنی است، با توجه به محرز بودن عدم رعایت حداقل استانداردها در آبمیوه «رانی» و اطلاع برخی دستگاههای مسئول، هنوز معلوم نیست که چگونه این آبمیوه در این سطح گسترده به کشور وارد و توزیع میشود .