امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تأمین اجتماعی: کمک هزینه دارویی برای بیمه‌شدگان سرطانی و MS
#7
شنبه 5/5/1392

داروی ام اس در آنپاس!

بعد از اینکه شایعه هایی مبنی بر افزایش 90 درصدی قیمت داروهای ام اس منتشر شد مسوولان درصدد تکذیب آن برآمدند اما گویا این شایعه ها حقیقت داشته و قرار است خبرهای رسمی افزایش قیمت ها به زودی اعلام شود. اگر این وضعیت همین طوری ادامه داشته باشد باید بگوییم که داروی ام اس در آنپاس (بن بست ) قرار گرفته و مسوولان باید برای بیماران ام اسی فکری بکنند. این مدیرعامل شرکت تولیدکننده داروی ام اس گفت: سازمان تأمین اجتماعی از 10 روز پیش پوشش بیمه‌ای داروی ام اس را کاهش داده و قیمت داروی تولید داخل ام اس برای این بیماران حدود 30 درصد گرانتر شده است.

دارو ام اس

هاله حامدی فر افزود: هم اکنون سازمان بیمه تأمین اجتماعی پوشش بیمه ای داروی تولید داخل ام اس را کاهش داده و این مسئله باعث فشار مالی بیشتر به این بیماران شده است.

وی گفت: در گذشته این مسئله بیشتر برای داروهای وارداتی ام اس مطرح بود اما اکنون سازمان تأمین اجتماعی با کاهش میزان پوشش بیمه ای خود مسئله گرانی دارو و افزایش قیمت را حتی برای داروی تولید داخل نیز به بیماران ام اس تحمیل کرده است.

این داروساز ادامه داد: در زمان حاضر سازمان بیمه خدمات درمانی هنوز پوشش قدیمی خود را با همان میزان پوشش 80 درصد ادامه می دهد و قیمت تمام شده داروی ام اس ایرانی برای بیماران تحت پوشش این سازمان حدود 100 هزار تومان در ماه تمام می شود اما سازمان تأمین اجتماعی که در گذشته 90 درصد قیمت این دارو را پوشش بیمه می داد اکنون میزان پوشش خود را به زیر 70 درصد کاهش داده است.

حامدی فر گفت: به این ترتیب قیمت عرضه داروی ام اس برای بیماران که اکثرشان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، به بیش از 157 هزار تومان در ماه رسیده است.همین اختلاف 30درصدی برای بیماران ام اس که باید تا آخر عمر این دارو را مصرف کنند، تحمل ناپذیر است.

وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی علت کاهش پوشش بیمه ای داروی بیماران ام اس ایرانی را کمبود بودجه اعلام کرده و گفته که وزارت بهداشت باید ما به التفاوت قیمت این دارو را به این سازمان پرداخت کند.
وضعیت بد مبتلایان به «ام‌اس»

چند ماهی است که بیماران ام اس با کمبود شدید دارو و گرانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند. آنانی که قرار بود به جز رنج بیماری دغدغه دیگری نداشته باشند حالا کارشان تحمل استرس به خاطر نبود دارو و چه کنم چه کنم برای فراهم کردن پول داروهایی شده که هر از چند گاهی با قیمت گزاف توزیع می شود.

در این میان انجمن ام اس تنها اعلام می‌کند که پیگیر زمان توزیع داروهای مبتلایان به ام اس و وضعیت یارانه ای داروهایشان است و معاون داروی سازمان غذا و دارو هم می‌گوید که داروی بتافرون از یکشنبه هفته گذشته توزیع می شود.

زنی 32 ساله که تحت درمان با بتافرون است، درباره وضعیت دسترسی به این دارو می‌گوید: در حال حاضر قیمت بتافرون به طرز وحشتناکی افزایش یافته است و باید ماهانه یک میلیون و 600 هزار تومان برای تهیه بتافرون بپردازم، اما پیش از این 300 تا 400 هزار تومان پرداخت می‌کردم

با این وجود بتافرون هنوز توزیع نشده است و مبتلایان به ام اس همچنان در حال تحمل عوارض ناشی از مصرف نکردن دارو هستند. در این شرایط پای صحبت بعضی از بیماران نشستیم تا خود از وضعیت توزیع و قیمت داروهایشان بگویند. زنی 32 ساله که تحت درمان با بتافرون است، درباره وضعیت دسترسی به این دارو می‌گوید: در حال حاضر قیمت بتافرون به طرز وحشتناکی افزایش یافته است و باید ماهانه یک میلیون و 600 هزار تومان برای تهیه بتافرون بپردازم، اما پیش از این 300 تا 400 هزار تومان پرداخت می‌کردم.

او از وضعیت توزیع بتافرون هم گله داشته و اظهار می‌کند: توزیع دارو هم با اختلالاتی مواجه است. به همین علت به جای تزریق یک شب در میان آن، دو شب یک بار این دارو را مصرف می‌کنم و بینایی من دچار اختلال شده است.

مردی 47 ساله که تحت درمان با داروی سینووکس است، نیز می‌گوید: در حال حاضر مشکلات زیادی برای تهیه دارو داریم. برخی از داروها به طور مستقیم با درمان بیماری ام اس سر و کار دارند مانند داروهای مورد نیاز برای کنترل تعادل بدن، تنظیم خواب و ضد افسردگی علاوه بر آن داروهایی مانند بتافرون، اوونکس، سینووکس و ربیف جزو درمان‌های اصلی مبتلایان به ام اس به شمار می‌آیند.

او که افزایش سه برابری قیمت سینووکس به یکی از دغدغه‌های مهمش تبدیل شده است، می‌گوید: با بیمه وزارت نفت ماهانه حدود 16 هزار تومان بابت سینووکس می‌پرداختیم، اما این رقم در حال حاضر به بیش از 48 هزار تومان افزایش یافته است.
بیماری ام اس

این بیمار با اشاره به تاثیر افزایش قیمت دارو بر سلامتی خود، اظهار می‌کند: قیمت بالای این دارو موجب وارد شدن استرس زیادی به من شد و به همین علت حالم به هم خورد.

او به کمبود داروی کنترل تعادل مبتلایان به ام اس اشاره می‌کند و می‌گوید: داروی آمونتادین در سه هفته اخیر کمیاب شده است آن‌ هم در شرایطی که برای حفظ تعادل بدنم روزانه باید سه بار این دارو را مصرف کنم. این دارو تولید داخل است ولی ظاهرا، تولید کننده آن با کمبود مواد اولیه مواجه است.

زن دیگری که او هم 32 ساله دارد و تحت درمان با داروی بتافرون است، می‌گوید: بیمه‌شدگان تامین اجتماعی و خدمات درمانی لازم است ماهانه بیش از یک میلیون بابت خرید بتافرون بپردازند.

او با اشاره به وجود داروهای ایرانی مشابه بتافرون در بازار اظهار می کند: متخصصان مغز و اعصاب این داروها را برای مبتلایان به ام‌اس تجویز نمی‌کنند، چون می گویند نمی‌دانیم که این داروها چگونه ساخته شده‌اند.

این بیمار ادامه می‌دهد: به علت کمبود دارو مجبور به تحمل استرس زیادی هستیم و با وجود آنکه گرما یکی از عوامل تشدید‌ کننده حملات بیماری ام اس است، مجبوریم برای تهیه داروهای خود در فصل گرما به داروخانه‌های مختلف سر بزنیم.

زنی 23 ساله که در یک سال اخیر تحت درمان با داروی "تای‌سابری" است نیز از کمبود این دارو شکایت می‌کند و می‌گوید: زمانی که دارو در دسترس بود، با مشکلات زیادی دارو را تهیه می‌کردیم، چرا که باید دو تا سه ماه در نوبت دریافت این آمپول می‌ماندیم. به علت کمبود دارو، مصرف تای‌سابری را به دو ماه یک بار کاهش دادم، این در حالی است که در سه ماهه اخیر دارو در بازار در اختیار بیماران قرار ندارد.

قیمت عرضه داروی ام اس برای بیماران که اکثرشان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، به بیش از 157 هزار تومان در ماه رسیده است.همین اختلاف 30درصدی برای بیماران ام اس که باید تا آخر عمر این دارو را مصرف کنند، تحمل ناپذیر است

وی به افزایش قیمت تای‌سابری اشاره و اظهار می‌کند: در حال حاضر قیمت این آمپول به چهار میلیون تومان افزایش یافته است.

این بیمار با اشاره به تحت پوشش بیمه قرار گرفتن تای‌سابری می‌گوید: یک ماه پیش این دارو تحت پوشش بیمه قرار گرفت و ما بسیار خوشحال شدیم، اما از همان زمان تای‌سابری نایاب شد.

وی درباره عوارض کمبود دارو و افزایش قیمت آن بر سلامتی مبتلایان به ام‌ اس می‌گوید: این بیماری سخت و به اندازه کافی ناراحت‌ کننده است. با این وجود باید نگران هزینه‌های زیاد آن باشیم و استرس زیادی را تحمل کنیم.
بیماری ام‌اس

این بیمار در پایان اظهار می کند: به علت مصرف نکردن تای‌سابری به مدت سه ماه، دچار حمله و مجبور به مصرف 10 آمپول کورتن شدم و هنوز نیز به وضعیت مطلوب دست نیافته‌ام.

آیا وقت آن نرسیده است که مسئولان سازمان غذا و دارو با دوراندیشی به تهیه داروهای بیماران خاص از جمله مبتلایان به ام اس بپردازند تا بیماران ناچار به تحمل عوارض ناشی از کمبود دارو نشوند؟

مریم عباسی عضو هیات‌مدیره جامعه حمایت از‌ ام‌اس نیز در این باره گفت: طبیعتا بیشترین فشاری كه بیماران و خانواده‌های آنها متحمل می‌شوند فشار ناشی از افزایش قیمت برخی داروهاست. مثلا دارویی به اسم «ربیس» قبل از عید 180 تا 220 هزار تومان بود كه همین دارو شب عید 580 تومان شد و حالا 640 تومان قیمت دارد (افزایش 90 درصدی).نكته مهم اینجاست كه این دارو را یك بیمار ‌ام‌اسی هفته‌ای سه‌بار باید مصرف كند، تازه این ارزان‌ترین داروست و داروهای دیگری هم هستند كه برای تهیه چند میلیون تومان باید پول بپردازیم. اگر آماری بخواهم بگویم، باید اشاره كنم كه قیمت داروهای بیماران بین 30تا 90 درصد افزایش یافته‌اند.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اجتماعی تبیان

منابع: تهران امروز، سلامت نیوز، ایسنا، فارس

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=252880
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : n.gh , AVID2000
  


پیام های داخل این موضوع
RE: سازمان تأمین اجتماعی پوشش بیمه ای داروی ام اس را کاهش داد - توسط sargol - 2013/07/28, 10:04 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تحقیق برای درمان ام.اس با سلول‌های بنیادی درایران saffari_mo 167 169,365 2020/01/20, 09:38 PM
آخرین ارسال: زهراخانم
  جزییات بسته حمایتی وزارت بهداشت برای ۱۳۱ هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج SMA 2 2,635 2019/08/11, 01:50 PM
آخرین ارسال: SMA
  حمایت بیمه ای بیماران ام اس nahid 0 2,159 2018/01/17, 06:34 PM
آخرین ارسال: nahid
  رایزنی مجلس با وزارت بهداشت برای تعیین تکلیف هزینه های درمانی بیماران خاص nahid 0 2,199 2017/12/14, 06:46 PM
آخرین ارسال: nahid
  وضعیت داروهای "ام اس" در بازار دارویی کشور hamdam 2 4,644 2016/05/10, 08:55 AM
آخرین ارسال: niloofary
  مشکل اصلی و خاص بیماران «ام.اس»، مشکل بیمه آن‌هاست paeazan 3 5,101 2016/04/18, 11:54 AM
آخرین ارسال: بابک ابو علی زاده
  توصیه ای برای بیماران مبتلا به بیماری ام اس نسبت به نکشیدن سیگار neghar 40 38,532 2015/09/13, 04:54 PM
آخرین ارسال: alireza1111
Video مخترع دشتستانی مدعی شد: کشف داروی گیاهی برای درمان کامل MS رسول جاسمی 115 85,714 2015/08/10, 12:00 AM
آخرین ارسال: nahid
  داروی تایسبری تحت پوشش بیمه قرار گرفت h.kakavand 19 16,391 2015/04/28, 11:47 AM
آخرین ارسال: mostafa00
Rainbow خبرخوش برای بیماران « ام اس » Saina 35 27,425 2014/09/25, 09:27 PM
آخرین ارسال: Aban



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست