۱۶ : ۴۰ -- ۱۳۹۲/۲/۱۷
استفاده از باقالی کمخونی نمیآورد
![[تصویر: 10976t.jpg]](http://hamedan.isna.ir/Files/News/Image/13922/10976t.jpg)
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: استفاده از باقالی به طور طبیعی موجب کم خونی نمیشود.
به گزارش قدس آنلاین دکتر "شهلا نوری"، در گفتگو با ایسنا،با بیان این مطلب عنوان کرد: مصرف باقالی موجب کم خونی نمیشود اما برخی افراد بعد از مصرف باقالی دچار مشکل میشوند که به این بیماری فابیسم میگویند.
وی اظهار کرد: برخی از نقایص آنزیمی در سلول گلبولهای قرمز ایجاد میشود که در نهایت با مصرف موادی از جمله باقالی موجب کم خونی همولیتیک میشود که این موضوع به علت لیز شدن گلبولهای قرمز ایجاد میشود و در برخی موارد حیات فرد را به خطر میاندازد.
دکتر نوری بیان کرد: کمبود گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز (G6PD) یکی از نقایص آنزیمی بوده که همولیتیک ایجاد میکند که این نقص ژنتیکی در اثر خوردن مواد یا داروهای خاصی یا ابتلا به برخی عفونتها بروز میکند.
وی خاطرنشان کرد: تولید G6PD تحت کنترل یک ژن روی کروموزم ایکس بوده و ممکن است به علت نقص ژنتیکی ایجاد شود بنابراین میتوان گفت فابیسم در مردان نسبت به زنان شایعتر است.
دکتر نوری ادامه داد: این نقص در برخی کشورها به ویژه مناطق آسیایی شیوع بیشتری دارد همچنین مصرف باقالی در مناطق آسیایی بیشتر رواج دارد.
وی گفت: افرادی که دارای این نقص هستند ظرف 24 تا 48 ساعت بعد از مصرف این مواد از جمله باقالی دچار زردی پوست، پررنگ شدن ادرار و در نهایت کم خونی در اثر افت هموگلوبین خون میشوند.
دکتر نوری تاکید کرد: افرادی که دارای این نقص هستند بعد از مصرف باقالی دچار فابیسم میشوند که گاهی این نقص حیات فرد را به خطر میاندازد و منجر به فوت میشود، بنابراین این نقص دارای شدت و ضعف است و افرادی که این نقص را دارند باید از مصرف این مواد از جمله باقالی خودداری کنند.