2013/03/12, 10:26 AM
رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی در گفتوگو با تسنیم هشدار داد
خطر کمبود 190 قلم دارو در کشور/ تولید دارو با وضعیت موجود به صرفه نیست
خبرگزاری تسنیم : رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی گفت: تولید دارو در کشور با وضعیت موجود که قیمت دارو با وجود بالارفتن قیمت تولید آن، افزایش منطقی ندارد به صرفه نیست.
سرویس: اجتماعی تاریخ ۱۳۹۱/۱۲/۱۲ ساعت ۱۰:۵۷ شناسه خبر: ۱۳۹۱۱۲۱۲۰۰۰۰۶۹
عباس شفیعی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، در پاسخ به این سوال که آیا افزایش قیمت دارو بدون اطلاع به مردم سبب بی اعتمادی مردم نسبت به داروسازان نمیشود؟ اظهار داشت: واقعیت این است داروسازان از حرفههایی هستند که در حال خدمتند چرا که قیمت دارو نسبتاً ثابت مانده است و تغییرات زیادی در آن نمیبینیم، طبیعتاً دارو ممکن است افزایش قیمت پیدا کند و مردم از این افزایش قیمت مطلع نباشند.این بی اعتمادی اگر ایجاد شود علت تغییرقیمتی است که ایجاد شده است.
وی یادآور شد: افزایش قیمت دارو نسبت به سایر مواد غیر دارویی در کشور بسیار ناچیز است چرا که لبنیات چند بار امسال تغییر قیمت داشته اما آیا دارو چنین بود؟ در حالی که تقریبا قیمت دارو ثابت بوده است.
شفیعی اضافه کرد: این وضع موجب میشود آینده داروخانهداری و صنعت دارو در خطر باشد چون اگر تولید دارو صرف نکند صنعت آن را تولید نمیکند و هم اکنون وضعیت به این ترتیب است که تولید تعدادی از داروها صرف نمیکند.
رئیس اسبق دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فردی که در صنعت تولید دارو فعالیت میکند به من میگفت که هیئت مدیره تصمیم گرفته است تولید آموکسیسیلین را متوقف کند. سوال کردم چرا؟ گفت: "برای اینکه ضرر میدهد"؛ لذا چیزی که صنعت در آن ضرر ببیند زیاد نمیتواند در تولید آن دوام بیاورد.
رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی با بیان اینکه با ادامه این روند بعد از مدتی تولید دارو توقف میکند و کمبود ایجاد میشود و در نهایت مردم ضرر میبینند تصریح کرد: مسئولان ومردم باید توجه داشته باشند که وجود دارو بهتر از کمبود دارو است؛ دارو با کمی افزایش قیمت بهتر است از اینکه اصلا دارویی نباشد.
معمار داروسازی نوین ایران ادامه داد: غیر از قیمت اولیه دارویی که قرار است با ارز 1226 تومان وارد کشور شود، بقیه بایدبا قیمت تعادلی و قیمت آزاد وارد کشور شود، قطعاً وقتی می گویند 1226 تومان وارد کشور شده است مفهوم آن این نیست که تمام دارو با این قیمت تولید شده است بلکه وقتی صنعت با هزار بدبختی با قیمت های زیادتر این دارو را تهیه میکند طبیعتاً این دارو افزایش قیمت خواهد داشت و نمیشود با 1226 تومان حساب کرد چرا که حدود 30 درصد دارو مربوط به ماده اولیه است ولی 60 تا 70 درصد آن مربوط به فرایندهای جانبی تولید دارو است که قیمتهای آن نسبت به موارد دیگر بالاتر است.
وی اضافه کرد: در نتیجه قیمت نهایی خیلی بالاتر خواهد بود؛ به علاوه قیمت ماده اولیه که گفتند که با ارز 1226 تومان وارد میشود، تعداد موادی اولیه ساخت داخل است که آن هم افزایش قیمت پیدا کرده است و صنعت مجبور است که اینها را خریداری کند در نتیجه قیمت تمام شده برای داروسازی نمی تواند قیمت اول سال باشد.
استاد پیشکسوت دانشکده داروسازی اضافه کرد: بر اساس گزارشی برای 190 قلم دارد کمبود ایجاد میشود چرا که قیمت تولید آن صرف نمیکند و ما باید این شرایط را مدیریت کنیم و قیمت ها را تغییر دهیم؛ در اینجا سازمان غذا و دارو هم تقصیری ندارد چرا که تصمیم گیرنده فرد دیگری است که میگوید قیمت دارو باید ثابت بماند.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو نمی تواند قیمت دارو را به یک بار بالا ببرد چرا که تحت بازخواست قرار می گیرد اما این درست نیست و باید قیمت تمام شده تولید دارو محاسبه شود همچنین سود صنعت در نظر گرفته شود تا صنعت دارو حفظ شود. اگر صنعت دارو ورشکست شود تعداد زیادی بیکار وارد جامعه خواهد کرد و ضرر آن فوق العاده زیاد است؛ این بیکاری موجب میشود ضرر زیادی به خانوادهها وارد شود و اقتصاد خانواده زیر سوال رود.
شفیعی در باره افرادی که در سازمان نظام پزشکی انتخاب میشوند نیز گفت: باید افرادی با اخلاق و موافق با ولایت و جمهوری اسلامی و در نهایت در جهت خدمت به مردم باشند که اگر این افراد انتخاب شوند سازمان نظام پزشکی آبرو پیدا میکند.
وی افزود: آن چیزی که گروه پزشکی انجام میدهد خدمت است و آن چیزی که باعث آبروی این جامعه میشود خدمات پزشکی است که اگر اخلاق داشته باشند نورعلینور است.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره