2013/03/10, 07:34 PM
کمبود داروی سرطان و ام اس؛ «مشکل دیرکرد ارز مرجع است نه تحریم
رئیس انجمن اقتصاد داروی ایران گفته است که قیمت آمپول ضدسرطان به چهار میلیون تومان رسیده و «مشکل در سیستم دارویی تحریمها نیستند بلکه دیرکرد در اختصاص ارز مرجع، مشکل اصلی است».
مهدی محمدزاده در گفتوگو با فارس افزوده است که داروی ضدسرطان با ارز آزاد وارد میشود و برای بیماری که باید چهار بار در ماه تزریق کند، ماهیانه ۱۴ میلیون تومان هزینه ایجاد میکند.
آقای محمدزاده دارو در ایران را »یک کالای استراتژیک پرمصرف» نام برده و اشاره کرده است که هزینه یک داروی ام اس نیز بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان شده و به گفته او حتی اگر این داروها با ارز مرجع نیز وارد شود اکثر بیماران توان پرداخت هزینه این داروها با ارز مرجع را ندارند.
رئيس انجمن اقتصاد داروی ایران تاکید کرده است که «دولت باید سالانه ۲.۷ میلیارد دلار اعتبار برای بیماران کنار بگذارد و به موقع این مبلغ را برای واردات دارو تخصیص دهد زیرا کمبود یک ماه دارو موجب مرگ تعدادی از بیماران در همان ماه خواهد شد.»
براساس موارد ذکر شده در فصل سوم قانون برنامه پنجم توسعه دولت موظف است ۱۰ درصد از خالص کل وجوه حاصل از قانون هدفمندی یارانهها را سالانه به اعتبار بخش سلامت اضافه کند.
طبق ماده ۳۴ این قانون دولت موظف است اعتبار مزبور را هرسال برآورد و در ردیف خاص در لایحه ذیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منظور کند تا برای مواردی همچون «پوشش دارو، درمان بیماریهای خاص و کمک به تامین هزینههای تحملناپذیر درمان» هزینه کند.
این در شرایطی است که به گفته حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دولت دهم حتی یک ریال از درآمد حاصل از هدفمند کردن یارانهها را در بخش درمان هزینه نکرده است.
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز آبان ماه هشدار دادند که وضعیت دارویی ایران بحرانی است و ذخیره دارویی ایران تا دو ماه دیگر تمام میشود.
مرضیه وحید دستجردی، وزیر پیشین بهداشت، آبان ماه خبر داد که درحالی که طبق مصوبات قانونی، بانک مرکزی باید برای تامین دارو ۲.۵ میلیارد دلار دراختیار واردکنندگان قرار میداد اما با گذشت هشت ماه از سال تنها ۶۰۰ میلیون دلار یعنی یک سوم را به این کار اختصاص داد.
مرگ بیماران در ایران براثر کمبود دارو در چندماه گذشته گزارش شده است؛ دی ماه گزارش شد که سه بیمار هموفیلی در تهران، خوزستان و کرمانشاه براثر کمبود دارو جان خود را از دست دادند. آبان ماه نیز مرگ یک نوجوان ۱۵ ساله هموفیلی براثر کمبود دارو گزارش شده بود.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره