2013/01/22, 04:14 PM
تشخیض اتو آنتی بادی ضد تیروئید
آنتی بادی ضد پراکسیدازتیروئیدی(,TPO-Ab,Anti-TPOآنتی بادی ضدمیکروزوم تیروئیدی،اتوآنتی بادی تیروئید)
Antithyroid peroxidase Antibody(Anti-Tpo-Tpo-Ab,Antithyroid Microsomal Antibody,Thyroid Autoantibody,thyroid Antimicrosomal Antibody)
مقدار طبیعی
تیتر<1:100
کاربرد
این آزمایش برای افتراق بیماری های تیروئید مانند تیروئیدیت هاشیموتو و تیروئیدیت لنفوسیتیک مزمن(در کودکان)استفاده می شود.
توضیح آزمایش
این آنتی بادی معمولا در انواع بیماری های تیروئید و در 90-70 در صد بیماران مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو وجود دارد.آنتی بادی های میکروزومی در پاسخ به میکروزوم های خارج شونده از سلول های اپی تلیال احاطه کننده فولیکول تیروئیدی تولید می شوند،این میکروزوم ها به عنوان آنتی ژن عمل وتولید آنتی بادی ها را تحریک می کنند،این کمپلکس های ایمنی اثرات التهابی و سیتوتوکیسک را روی فولیکول تیروئید شروع می نمایند.معمولا این آزمایش هم زمان با آزمایش آنتی بادی ضد تیروگلوبولین انجام می شود که اختصاصیت و حساسیت را بسیار ا فزایش می دهد.
با وجود این که افزایش سطح انتی بادی میکروزومی در انواع بسیاری از بیماریهای تیرئیدی دیده می شود،اما شایعترین آن تیروئیدیت مزمن(تیروئیدیت هاشیموتو در بزرگسالان و تیروئیدیت لنفوسیتی در کودکان و نوجوانان است.این دو بیماری التهابی مزمن با سایر بیماری های خود ایمنی (کلاژن عروقی)در ارتباط می باشند.12درصد زنان طبیعی و 1 درصد مردان طبیعی از نظر وجود آنتی بادی ضد میکروزومی مثبت هستند.حساس ترین آزمایش آنتی بادی های ضد میکروزومی آزمایش Anti-TPOاست و برای آن از روش RIA و EIA استفاده می شود.اغلب آزمایش Anti-TPO را همراه با آزمایش انتی بادی ضدتیروگلوبولین انجام می دهند و این حالت اختصاصیت وحساسیت این آزمایش ها را افزایش می دهد.در همه ی بیماران مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو در بیشتر از70درصد مبتلایان به بیماری گریوز و در تعداد متغیری از بیماران مبتلا به بیماری خود ایمنی غیرتیروئیدی Anti-TPO وجود دارد. Anti-TPO با درجه ی ارتشاح لنفوسیت ها(التهاب)در تیروئید مرتبط است.10-5در صد مردم طبیعی سطوح بالای Anti-TPO دارند.
نتایج آزمایش و اهمیت بالینی
سطوح بالا
1. تیروئیدیت مزمن(تیروئیدیت هاشیموتو):آنتی بادی های ضد میکروزومی به میکروزوم های درون سلول های تیروئید حمله می کنند.کمپلکس های ایمنی با واسطه ی سیستم کمپلمان فرآیندی التهابی وتخریبی در غده ایجاد می نمایند.
2. آرتریت روماتوئید
3. بیماری کلاژن-روماتوئیدی:رابطه ی آن با سایر بیماری های خود ایمن کاملا شناخته شده است،اما مکانیزم آن همچنان نا معلوم می باشد.
4. آنمی پرنیشیوز:آنتی بادی های ضد سلول پاریتال به همراه آنتی بادی های ضد میکروزومی وجود دارند.
5. تیروتوکسیکوز
6. کم کاری تیروئید
7. کارسینوم تیروئید :در اثر این بیماری های تخریبی میکروزوم ها از تیروئید خارج می شوند و سیستم ایمنی را تحریک می کنند تا آنتی بادی های ضد میکروزومی ساخته شوند.
8. میکزودم:آنتی بادی های ضد میکروزوم تیروئیدی سلول های تیرئید را تخریب مکنند و موجب کم کاری غده می شوند.
توسط: سمانه
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره