امیدواری های جدید در درمان ام اس
نویسنده : فیزیوتراپیست عارف سعیدی - ساعت ۱۱:٢٧ ب.ظ روز ۱۳٩۱/٥/٧
دانشمندان یک گام به درمان اماس نزدیک شدند
دانشمندان کشف کردند که چرا داروهایی که زمانی امید آن می رفت که خیلی در درمان اماس موثر باشند، به بیماران مبتلا به این بیماری کمکی نمیکنند.
یک تیم از دانشگاه آکسفورد میگوید تغییر ژنتیکی در بیماری اماس بدین معناست که داروهایی که در درمان مبتلایان به بیماری های سیستم ایمنی، موثر هستند، روی بیماران مبتلا به اماس تاثیری ندارند.
به گزارش بیبیسی، این گونه داروها حتی میتوانند عوارض بیماری ام اس را تشدید کنند.
متخصصان میگویند تحقیقاتشان نشان میدهد که ژنتیک چگونه میتواند بر نوع پاسخ به داروها و درمانهای مختلف اثر بگذارد.
این داروها که «آنتی تی ان اف» نامیده میشوند در مبتلایان به بیماری التهابی روده و آرتریت روماتوئید موثر هستند، اما بر بیماران مبتلا به اماس تاثیری ندارند. محققان هنوز دلیل قطعی این موضوع را نمیدانند.
اعضای تیم تحقیقاتی آکسفورد یک تغییر ژنتیک خاص را که قبلا تصور میشد با بیماری اماس ارتباط دارد، مورد مطالعه قرار دادند.
پزوهشگران متوجه شدند که ژن جهش یافته باعث تولید پروتئین متفاوتی میشود که کوچکتر است و مانع از فعالیت «تی ان اف» میشود، یعنی دقیقا همان کاری را میکند که داروهای مهار کننده «تی ان اف» انجام میدهند.
«تی ان اف» مادهای است که سیستم ایمنی بدن برای دفاع در مقابل عفونتها و تومورها ترشح میکند، اما خود آن میتواند علائمی را ایجاد کند که برای کاهش آنها ممکن است نیاز به درمان باشد.
به این ترتیب روشن میشود که چرا ده سال پیش، یک تحقیق پزشکی نشان داد که این داروها بیماری اماس را تشدید میکنند.
نیک رایک، مدیر بخش تحقیقات جمعیت ام اس در این باره میگوید: ژنهای زیادی به بیماری اماس مربوط هستند ولی در مورد اینکه هر کدام دقیقا چه نقشی دارند، اطلاعات اندکی داریم.
به گفته او، تحقیقات مهم اخیر نشان داده است که برخی ژنهای جوان در این باره که بیمار به دارویی پاسخ مثبت بدهد یا خیر، نقش تعیین کننده دارند.
آقای رایک میگوید نتایج این تحقیقات به پزشکان کمک میکند که در آینده به هر بیمار مبتلا به اماس، دارویی را تجویز کنند که برایش موثر باشد.
امید تازه در درمان بیماری اماس
ما آزمایشهای مختلفی را روی موشها انجام دادیم و هر میزان سطح گالانین سلولهای مغز آنها بیشتر بود، این موشها در مقابل این بیماری مقاومتر بودند.
محققان انگلیسی در تحقیقات جدید خود روش جدیدی را برای کاهش سختی بیماری اماس پیدا کردند.
دانشمندان انگلیسی اعلام کردند که نتیجه تحقیقات آنها در زمینه بیماری اماس امیدی تازه را برای درمان بیماری لاعلاج اماس پیدا کردهاند که میتواند از سختی این بیماری بکاهد.
این تیم تحقیقاتی در مطالعات خود آزمایشهای متعددی بر روی سلولهای عصبی موشها و پروتئین سلولهای مغزی انجام دادهاند.
دیوید ورایت ازدانشگاه بریستول گفت: نتایج تحقیقات ما امید زیادی را برای درمان این بیماری نشان میدهد.
گروه تحقیقاتی دیوید ورایت این مطالعات را با گروهی از دانشمندان که بر روی واکسن درمان بیماری اماس کار میکردند، انجام دادهاند.
این تیم تحقیقاتی معتقدند که وجود گالانینها در سلولهای مغزی مقاومت فرد را در مقابل بیماری اماس افزایش میدهد.
ورایت در این زمینه گفت: ما آزمایشهای مختلفی را روی موشها انجام دادیم و هر میزان سطح گالانین سلولهای مغز آنها بیشتر بود، این موشها در مقابل این بیماری مقاومتر بودند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره